כסף מזומן
-
איפה ואיך הכי כדאי להמיר כסף משקלים לפאונד (אנגליה)?
כמה כסף מזומן כדאי לקחת לטיול של 7 ימים?
תודה מראש.
-
הי מקס,
תוסיף בבקשה עוד קצת פרטים כדי שנוכל לסייע –
איפה כדאי להמיר בארץ ? אם כן – אז מאיזה איזור אתה, כדי שלא נמליץ למי שגר בקריית שמונה על צ’יינג’ באילת
.איפה באנגליה להמיר (ההנחה היא שאתה טס לאנגליה, נכון ? סקוטלנד ? אירלנד ? אחר ?).
יש לך כרטיס אשראי ? (מתי אתה טס, יש שימליצו לך על שימוש בעיקר באשראי ואז נשאלת השאלה האם יש לך זמן להוציא כרטיס אשראי).
כסף מזומן לטיול של 7 ימים – כולל תשלום למקומות לינה ? אם כן – היכן אתה לן – אכסניות, מלונות, אחר ? מה אתה מתכנן לעשות בימים האלה – התניידות בתחבורה ציבורית ? הרבה שופינג ? מסעדות יוקרה או בעיקר מקדונלד ?
בקיצור – עזור לפורום לעזור לך
ולתת תשובות קצת יותר ממוקדות (שגם כך תהיינה בנושא ה’כמה כסף’ עניין של ממוצע). -
ב”איפה הכי כדאי” התכוונתי לאופציות של דואר\בנק\צ’יינג’ וכו’ , אני מאשקלון.
אם להמיר ישר לפאונד או להמיר לדולרים ואז באנגליה להמיר לפאונד.
אני אהיה בעיקר בלונדון.
יש אשראי.
מקומות לינה שולמו מראש, תחבורה ציבורית, הולך לחסוך באוכל, אם מסעדה אז לא יקרה, לא הרבה שופינג (אם כן אז בשווקים).
-
ברוב המקומות, בלונדון לפחות, ניתן לשלם בכרטיס אשראי. בשווקים ייתכן שתזדקק למזומן, קשה להגיד בדיוק איפה ומתי כי גם שם יש מוכרים שמקבלים אשראי ויש כאלה שלא, אבל אם בכללי לא מתוכנן הרבה שופינג אז גם לא צריך הרבה מזומן (במקרה הכי גרוע גם אפשר למשוך מכספומט).
תחבורה ציבורית – אויסטר ניתן לקנות גם באשראי, רק שים לב שבמקרה כזה יש מגבלה על הסכום שתקבל בחזרה בסוף הטיול ממה שנשאר לך על הכרטיס ונטען באשראי (אני לא זוכרת את המספר המדוייק), כך שתדאג לטעון אותו בסכום לא גבוה מדי ולהוסיף עוד בעת הצורך.
אוכל – ברוב המסעדות ניתן לשלם באשראי. בשווקים כאמור זה משתנה.
איפה לרכוש פאונדים: מכיוון ששערי ההמרה תמיד משתנים, כדאי לבדוק כמה ימים לפני הנסיעה ולרכוש ממי שמציע את השער הטוב ביותר. מנסיוני בשנים האחרונות בנק הדואר נותן את השער הגרוע ביותר (ועדיין אני תמיד בודקת בכל פעם מחדש), והצ’יינג’ המקומי שלנו נותן שער טוב יותר וגם הכי נוח (אין תורים). בכל אופן, כאשר אתה רוכש סכום נמוך יחסית ההפרש לא יהיה מהותי.
בכל מקרה אין צורך ולא כדאי לעשות המרה כפולה (דולר + פאונד).
- שים לב שכרטיס האשראי שלך מתאים גם לחו”ל, ושאתה זוכר את הקוד הסודי שלו.
-
מציעה להמיר בדואר
או בדלפק פועלים נתבג באמצעות אתר גרופון , מזמינים מראש.
לקחת כ80 פאונד ליום
לא יזיק גם כרטיס אשראי בינלאומי לגיבוי + קוד סודי
בשבוע אפשר לרכוש לתחבורה טרוולכרד שבועי
או אויסטר
אתה נוסע לבד? הטרוולכרד מעניק 1+1 לאטרקציות
יש לו יתרון בהרכב זוגי
אשמח לקרוא רשמים כשתחזור
נסיעה טובה
-
לא כדאי להמיר לדולר ואח”כ פאונד, רק המרה ישירה
גם הבנק וגם בנק הדואר מפרסמים את השערים באינטרנט, תבדוק איפה כדאי לך יותר.
צ’ינג’ לא מפרסם, תצטרך ללכת לבדוק.
כרטיס אשראי הכי פשוט והכי זול, אם את רוב ההוצאות תעשה באשראי אז סכום המזומן יהיה קטן והפרשי השער אולי פחות משמעותיים מאשר נסיעה וחניה לאיזשהו חלפן.
-
חזרנו עכשיו מטיול משפחתי של שבועיים באנגליה.
פרט מתשלום במזומן למקום הלינה (חווה פרטית, כפי שסוכם מראש) – לא הוצאתי יותר מ 50 פאונד במזומן. וגם זה בעיקר כי לא רציתי לחזור עם פאונד במזומן הביתה. עיקר התשלום במזומן היה למדחנים.
את כל שאר התשלומים אפשר לעשות בכרטיס אשראי. בכרטיס מסטרכארד למשל יש עמלה של 2.3% – שזו עמלה דומה לעמלה של חלפנים.
-
אין טעם להמיר לדולר ואז לפאונד.
לשים לב מאיזה כספומט מושכים כסף בלונדון… (אין לי טיפ איך לאבחן)
משכנו כמה פעמים, בכל מיני מקומות, ובאחד מהם שנראה תמים..
היתה עמלה קטלנית, שהופתענו לגלות כשחזרנו.לקחת בחשבון שלונדון יקרה !
אמנם יש דברים חינמיים, שיטוטים, פארקים עם סנאים, מוזאונים שווים,
תצפית סקייגרדן בהזמנה מראש, סיורי חינם באנגלית עם טיפ, חילופי משמר וכיוצ”באבל אולי תרצה להגיע לפעילויות אתרים ואטרקציות (בחלקם עלות כ30 פאונד פלוס מינוס),
בילויי ערב, פאבים, הופעות, סיורים מודרכים, כדורגל, אוכל שתייה, עלויות תחבורה, שייט, הסעה מהשדה, שווקים ועוד….
-
אני מצטרפת להמלצה להמעיט ככל האפשר בתשלום במזומן. אם מאוד רוצים אפשר להחליף בארץ 40-50 פאונד וזה מספיק מעל הראש. עדיף לשלם באשראי על מה שאפשר, ואם האשראי הוא קונטקטלס אז זה בכלל נוח ואפילו לא צריך אויסטר.
כספומטים ״טובים״ הם כספומטים של בנקים. על האחרים כתוב Free cash withdrawal אבל הם חינמיים רק אם משתמשים בכרטיס בריטי. בכרטיס ישראלי אכן יש עמלה גבוהה. בכל מקרה כשהכספומט (או בעל העסק) שואלים האם לחייב בפאונד בריטי או לחייב ביורו או בשקלים אז לבחור בפאונד בריטי.
ארוחת צהריים במסעדה זולה עולה בערך 10£, לפעמים קצת יותר, לפעמים קצת פחות. בסופרים יש בדרך כלל דילים של סנדוויץ׳, שתיה וחטיף בערך ב-3£. רשתות פאסט פוד – בין 5£ ל-10£. פיינט בירה עולה בערך 4£ בפאבים (ארוחה בפאב – בערך 10£) וקפה בערך 2£-3£.
-
שקד – מהתרשמות של תייר לשבועיים (ולא מישהו שגר שם):
המחירים שכתבת הם המחירים בלונדון, שהיא עיר יקרה.
מחוץ ללונדון, המחירים נחתכים, אפילו בחצי. ארוחת צהריים במסעדה מקומית עלתה לנו 5-6 פאונד (מנות ילדים 3-4 פאונד), פיינט בירה במחיר 2 פאונד. הופתענו מאוד מהמחירים הזולים.
-
כנראה שבצפון אנגליה זול יתר. המחירים שציינתי הם לא מחירי לונדון אלא מחירי דרום אנגליה. לא ראיתי הבדל במחירים של הרשתות בין לונדון ובין ערים אחרות בדרום. גם לא נתקלתי פה בארוחות צהריים של 5-6 לאדם. לא יכולה להגיד לך שזה לא קיים אבל אני לא נתקלתי בזה. הכי קרוב שראיתי זה כמה רשתות של פיצה שהמחירים בהן הן 5-8 לפיצה שהיא די גדולה. אולי אולי זה יהיה באיזה פאב שכונתי רחוק מאזורים תיירותיים.
-
האם אין הגבלה של סכום לתשלום כדי לשלם באשראי?
אומנם טסים(חסר פחות משבועיים,יש!!) לסקוטלנד, אבל ממקומיים קראתי שבפאבים לא מקבלים אשראי על בירה אחד ,למשל, רק הבעל הולך על גינס...
-
אני לא מכירה את סקוטלנד אבל פה (דרום אנגליה) נדיר מאוד שלא מקבלים אשראי. יש לי מידת מה של ניסיון עם רכישת בירה בפאבים – תמיד קיבלו אשראי. חוץ מבירה, פאב הוא גם אופציה סבירה לארוחה, לרוב עם תפריט די קבוע של המבורגר, נקניקיות ופירה, פיש אנד צ׳יפס, פאי בשר וכד׳.
-
תודה שקד, אכן אוהבת מאוד פאבים אנגלים, המרק שלהם עם הלחם הכפרי תמיד מצויין, אבל נראה לי שתמיד טוב קצת כסף מזומן בחו”ל, הכוונה מעל 50 פאונד….
בכל אופן מטבע מוכר יותר קונה בצ’נג’
יש חגורה שנראית כמו רגילה אבל עם רוכסן פנימי,, קנינו בלמטייל,בחו”ל מרגישה יותר שקטה שיש קצת מזומן עלינו, בנוסף ל2 כרטיסי אשראי, אבל כל אחד מה שנוח לו..
-
שקד, תוכלי לפרט על האשראי קונטקטלס
יש לי מסטרכרד עם הסימון של הקשתות
פשוט מעבירים באוטובוס ובטיוב בקורא הכרטיסים? וזה מתפקד כאויסטר…
עוד משהו שחשוב לדעת??, אולי לעדכן מראש את הבנק..
ואם ידוע לך עד איזו שעה עובדים נציגים שמסייעים ליד המכונה להוצאת אויסטר
(במרבל ארץ למשל).
לשושי, היינו ביולי בסקוטלנד, השתמשנו במזומן, זו האפשרות המועדפת עלינו..
טיפ קטן, לשמור לסוף הטיול שטרות קטנים ולהיפטר מכסף סקוטי, כדי שלא תתקעו עם שטרות סקוטיים שבד”כ לא מכבדים באנגליה.
עם מטבעות אין בעיה, הם זהים.
תקפידו להחזיק רק שטרות פאונדים חדשים, את הישנים תצטרכו להחליף בבנק.תבלו
-
אם את מצליחה לשלם בבריטניה עם הקונטקטלס אז אין סיבה שלא תצליחי להשתמש בו בתחבורה הציבורית. מניחים אותו על קורא הכרטיסים, בדיוק כמו שהיית מניחה אויסטר. התעריך שמשלמים הוא תעריף אויסטר ולא תעריף של כרטיס בודד במכונה. הוא מפסיק לחייב כשמגיעים לתקרה יומית, בדיוק כמו pay as you go באויסטר. לא צריך להטעין אותו ואין עליו פיקדון.
ככלל, בכרטיסים בריטיים אפשר לשלם בקונטקטלס עד סכום של 30£. מעבר לזה צריך קוד. את יכולה לשאול את הבנק שלך מה המגבלה אצלך.
אין לי מושג עד מתי עובדים דיילים שעוזרים עם המכונות. אף פעם לא שמתי לב לזה.
-
שקד תודה
️ -
לי-להמיר בדואר? לא רק שיש תור...
לקראת הטיול האחרון, הגענו לסניף דואר לרכישת סים בינלאומי.
הפקידה הציע לנו להמיר מטבע כי כך הסים זול יותר.
היו חסרים לי כמה שקלים בודדים, אז היא הציע לי לשלם באשראי.
חברת האשראי גבתה על פעולה זו עמלה מיוחדת ולא התיחסה לזה כעיסקה רגילה, למה? האמת שבגלל בעיות שהתעוררו אצלינו לא בדקתי שכחתי מזה עד קריאת השרשור הזה.
אם מחליטים להמיר בדואר,המסקנה שלי שכדאי להמיר רק ממזומן.
השער היה שונה מהשער שהופיע באותו יום באינטרנט.
-
בדקתי תחילה בבנק פועלים, הם דרשו 60 שח יותר על הסכום שרציתי בפאונדים.. בהשוואה לדואר, אז משכתי מזומן וניגשתי לדואר (לתור מוזמן ששיריינתי באתר).
יש הטבת שער, הנחה מסויימת מעל לסכום מסוים כשממירים.
אפשר לברר מראש במוקד הטלפוני של הדואר את השער הנוכחי, מופיע גם באתר.
-
לי, תודה על הטיפ, קנינו רק פאונד אנגלי, מבינה ששם מחזירים עודף בסקוטי, אז נשתמש מיד בכסף זה