כשנוכריה פוגשת פאפינים בסקוטלנד המקסימה
-
הי לכולם,
כבר מזמן לא כתבתי כאן, אבל הפעם אני לא יכולה שלא לשתף בחוויות שלנו מאחד הטיולים השווים שעשינו (טוב נו - כל טיול הוא שווה, חשוב ונהדר בפני עצמו – אבל לא תמיד יש לי זמן ואנרגיה לספר).
אז חזרנו מסקוטלנד – אחת המדינות הנפלאות בהן ביקרתי. יפהפייה ואפילו מתקרבת למושגי היופי הנורווגי (מי שמכיר אותי כאן יודע שזו פיסגת היופי שאין שווה לה בעיניי). נופים מרהיבים, היסטוריה מרתקת, טירות מקסימות, בעלי חיים שובי-לב, אגמים, מפלים, ים, צוקים וגם פסטיבל אדינבורו המופלא.
על הטיול הזה חלמתי כבר כמה שנים טובות, כשהסידרה הטלוויזיונית “זרה” וסדרת ספרי “נוכריה” היוו גורם מאיץ. אני מאד אוהבת היסטוריה (גנים מאבא) ותמיד התעניינתי בשושלת המלוכה הבריטית לדורותיה. כשהייתי ילדה, צפיתי בסרט על מרי מלכת הסקוטים והיא הציתה את דמיוני ואת סקרנותי. וכמובן – כל סיפורי “נוכריה” גרמו לי להתעניין עוד ועוד בהיסטוריה הסקוטית. שלא נדבר על הנופים הנהדרים שראיתי בתמונות והסרטים והייתי חייבת להיות שם!!
לפני שנתיים היו כאן בפורום מספר סיפורי סקוטלנד והם הכריעו את הכף – בקרוב ניסע לשם!
בקיץ הקודם זה לא התאפשר והתוכנית העלתה הילוך בתחילת החורף.
נתחיל בתודות גדולות – בראש ובראשונה לכמה אנשים יקרים במיוחד:
לאלון היקר שעזר לי לגבש תוכנית והשיא לי עצות מצויינות, והיה עמי בקשר הדוק לאורך הטיול שלנו (וגם שלו באירלנד...)

למיקוש חברתי החמודה והנפלאה שהיוותה לי משענת תמיכה עם טיפים מעולים ותמיד מבינה ללבי

לנילי חברתי היקרה שהיוותה השראה לטיול שלנו וגם העתקתי ממנה את מקומות הלינה השווים

ליעל המקסימה שתמיד נרתמת לעזרה ושלחה לי קישורים שווים ורעיונות מדליקים

לג’נקוש המהממת שנתנה לי פוש אדיר בענייני פאפינים וזרה

וכמובן לאלו שתיכננו טיולים במקביל אלי והיוו קבוצת תמיכה קטנה – אורנה אנשי הצפון (שמטיילת כעת בסקוטלנד. כיף לך!), אוליב שנתנה עצות טריות מהשטח, לי הנפלאה שתמיד מהווה אוצר בלתי נדלה לחומר ואורנהגיל ששבה לא מכבר מסקוטלנד, סיבוב שני.
מלבד זאת נעזרתי בסיפורי סקוטלנד הנהדרים של סמדרולה, עדן, אפרת ועוד כמה שבטח שכחתי ועמכם הסליחה…
אז לפני שנתחיל – כמה מתאבנים:
-
שירלי אשמח לקרוא את חוויותיך מסקוטלנד .מתכננת להגיע לשם באמצע אפריל .אם תוכלי לציין את מקומות הלינה .תודה.
-
מנהלות:
לאחר דין ודברים (עם עצמי וכמה יועצים...) הוחלט להזמין טיסות איזיג’ט למנצ’סטר ובכך לתפוס מטרה נוספת – ביקור בליברפול בעקבות הביטלס.
טיסות איזיג’ט הוזמנו, לא ביום הפתיחה אלה כמה שבועות אחרי. המחיר היה לא רע, אולם בהמשך עקב שינויים שנאלצתי לעשות – “הזול יצא יקר”.
שלד הטיול המקורי כלל יומיים ראשונים בליברפול ואיזור האגמים, אולם השינוי בתוכנית אילץ אותנו לוותר. נשמר לפעם הבאה.
לטיול היו שני עוגנים מרכזיים - שייט לאי סטאפה לצפות בפאפינים המתוקים, ופסטיבל אדינבורו עם הטאטו.
עקב כך – התאריכים היו מאד מובהקים : שבוע אחרון של יולי (לפאפינים) ושבוע ראשון של אוגוסט (לפסטיבל).
אורך הטיול: עשרה ימים מלאים + יומיים נוספים לטיסות.
טיילנו באיזור ההיילנדס, באי סקאיי ובאיזור הספייסייד. לאדינבורו הקדשנו יומיים בסיום הטיול.
רכב: לקחנו בשדה התעופה במנצ’סטר והחזרנו באדינבורו (שם לא היינו זקוקים למכונית כמובן). מאדינבורו חזרנו ברכבת לשדה התעופה במנצ'סטר.
מקומות לינה: סה”כ שישה, כולל בתי מלון בשדה התעופה. מכולם היינו מאד מרוצים!
משתתפי הטיול: זוג הורים (לשלושה בנים שנשארו בארץ) וסאבטקסט אחת...

היה לנו טיול נפלא ומוצלח מכל הבחינות!!…
יעל – אפרט בהמשך. בינתיים את יכולה לקרוא על חלקם באשכול הנפלא של נילי.
-
תמונות שוות
מחכה להמשך ושוב מתעצבת על בעיית הנהיגה שם
-
שירלייייי,
התגעגעתי לסאבטקסט

כבר מהפתיחה מרגישים שהיה לכם טיול נפלא

הנופים בסקוטלנד אכן מרהיבים
(אבל האוכל והאנשים מבחינתנו פחות
)מחכה להמשך...
רובי
-
שירלוש,
איזה כייף שאת מספרת את סיפור סקוטלנד שלך!
אני זוכרת כשטיילתי בסקוטלנד ואת במקביל בנורבגיה, כתבתי לך שהן מאד דומות והנה גם את חשת כך…
ואילו כעת כשאני באירלנד אני מזהה בחלק מהמקומות דימיון רב לסקוטלנד.…
התמונות מרהיבות ובטוח גם הסיפור יהיה מרתק!
-
שירלי,
גם אני מתיישבת ומחכה לסיפור שלך
אנחנו עכשיו מסיימים את הטיול בסקוטלנד, לכן עוד יותר נהנת לקרא ולהיזכר.דיאנה
-
שירלי
שמחה שאת מתחילה לספר, ואני כאן כדי לראות!
קראתי את סיפורייך הקודמים בשקיקה(חושבת שאת כולם...
), ובני משפחתי לא הבינו מה עובר עליי - "האם אמא השתגעה שהיא פורצת בצחוק הסטרי באמצע הלילה???"אז רק הזהרת מסע למי שטרם חווה: זה מה שקורה כשמתחילים לקרוא אותך... מתמכרים, צוחקים ("בהסטריה"), וממשיכים גם הרבה אחרי חצות

-
יששששששש!!!!!
שירלי חזרה לכתוב סיכום טיול!!!!! ועוד על סקוטלנד!!!!!
איזה כיף!!!
בשורה הראשונה ממתין בשקיקה למרות שאני מכיר את ההתחלה, האמצע והסוף….(הרי ליוויתי אתכם במהלך הטיול ושמעתי חוויות).
רמז: שווה לחכות – היה טיול מדהים!!!!! והכי מעניין לראות כיצד “סאבסטקט” חוותה את הטיול…... -
היי שירלי
איזה יופי של פתיחה , מחכה בקוצר רוח להמשך.
התמונות יפות מאוד , אוהבת את סיפורייך עם ההומור השנון.
אני לפני טיול לסקוטלנד (אוקטובר) , המסלול כבר מוכן , מרגישה שמכירה כבר את כל האזור,
תמונות נוספות וסיפור נוסף רק יחזק שבחרתי נכון.
שבת שלום

שרה
-
שירלי, איזה כייף שהתחלת לספר. כבר פחדתי שתסתפקי בתמונות בפייסבוק.
כבר אמרתי לך שהתמונות מהממות.
מחכה...
-
מתקרב לשיא היופי הנורבגי??!! מה??!!
משום מה לא מצליחה להימשך לנופי סקוטלנד, שנראים לי משמימים. אז הצלחת לגרום לאוזני להזדקף עם ההשוואה הזאת לנורבגיה (הסאבטקסט שלי אומרת שאין סיכוי)

אז אני נותנת צ'אנס לסקוטלנד. נראה כמה אחזיק מעמד.

-
חברים יקרים,
איזה כיף לראות כאן פנים מוכרות, חברים ותיקים וגם חדשים.
איילת – ראיתי שאת מספרת על תאילנד, בקרוב אבוא לבקר. לגבי הנהיגה – אמנם לא אני נהגתי, אבל לקחו לי מספר שנים טובות לשכנע את בעלי היקר לנהוג הפוך. הצליח לנו. בטוחה שאם תירצי – תבצעי. אין עלייך.

רובייייייי – גם אותך הייתי צריכה להזכיר כמובן ברשימת התודות (והפקת לקחים). הזכרתי אתכם הרבה בטיול. והשתדלתי לעשות עבורכם חוויה מתקנת. תזכור את הדברים הטובים מסקוטלנד – והיו לכם הרבה!

מיקוש – איזה כיף לקבל ד”ש מאירלנד מחברתי היקרה.
סקוטלנד מזכירה קצת את נורווגיה – אבל באיזורים מסויימים. עוד אתייחס לכך.דיאנה – כיף לך שאת עכשיו בסקוטלנד! אני כבר רוצה לחזור.

צפנת – כמה נחמד לקרוא שמישהו אוהב את הסיפורים שלי וצוחק מהם… אשתדל לא לאכזב! תודה על הפירגון.

אלון יקירי – אתה רואה?!? כמה התכוננו והנה הגיע הרגע שבאים לספר ולהחיות מחדש את החוויות. מכיוון שאתה יודע היטב כמה התלבטויות ופרפורי לב היו לפני הטיול והאם בכלל יתקיים – את אנחות הרווחה והנחת שלך אפשר להבין!

שרה – כיף לך שאת לפני הטיול. גם אני הרגשתי שהיינו בסקוטלנד שאני מכירה היטב את השמות והאיזורים – אבל לפעמים כשמגיעים למקום חדש גם קצת מתבלבלים….אשתדל לפרט ככל האפשר, תרגישי חופשי לשאול שאלות.

שרון – יופי שאת כאן, כמו תמיד… יש הרבה תמונות.

פסגות יקירתי – בינינו, אין משתווה ליופי הנוורווגי!! זו סוגיה שאני חוזרת אליה כל טיול ותמיד אומרת: אף מדינה לא הוציאה ממני קריאות התפעלות והתרוממות רוח כפי שהיו לי בנורווגיה. לא יעזור. מה שכן – סקוטלנד התברכה בנופים נפלאים, חלקם אכן עוצרי נשימה והעובדה שהיא בעלת יופי פראי, קירבה אותה ליופי הנורווגי. בכל אופן – הסאבטקסט שלך צודקת.

עד שאמשיך – ד”ש מהאי סקאיי המהמםםםםםם
-
שירלי, איזה כיף עוד טיול שלך ושל סאבטקסט ,
צפנת צודקת - זה בדרכ מביא לפרצי צחוק שגורמים לסביבה לחשוב שהשתגעתי אולי. .

-
בוקר טוב שירלוש יקירתי
וסאבסטקט גם כמובן

ברוכה השווה לכתיבה בפורום. התמונות מהממות. תמשיכי כך, בקצב הזה אולי עוד אגיע לסקולטלנד...
תודה על השיתוף, ממתינה להמשך
לימור
-
היי שירלי
איזה כייף שהתחלת לכתוב
מסקרן איך היה הטיול שלכם
ואת הצד של סאבטקסט..
שתמיד משעשעתמונות נהדרות
תודה על ההשקעה

-
הי שירלי,
איזה כיף לטייל איתך ביחד שוב.
לא פספסתי אף טיול שלך אף פעם.
ובטוח שלא אפספס את הסיפור של השנה.
אולי בעקבותיך נגיע לסקוטלנד
קובי
-
שירלוש,
כיף לקרוא אותך!!
פסטיבל ופאפינים באמת יכולים להביא אותי גם ליעד זה.
האם הפאפינים מחייבים רק את סוף יולי?
תודה,
אורנה
-
גם אני עוקבת פה. שמחתי לעזור.
אל האי סקאי לא התאפשר לנו להגיע, אולי בפעם הבאה...
-
איזו התחלה מקסימה שירלי יקרה
תמונות מרהיבות
ענת