אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמר
-
You're the real thing”
Yeah the real thing
You're the real thing
“Even better than the real thingתשע בבוקר זמן אירלנד, אני כותבת לכם מדבלין הקרירה.
פעם ראשונה שמתחילה סיפור בעודי בחו”ל...אבל הרגשתי צורך לבטא את תחושותי כלפי אירלנד כשהכל עוד טרי וחזק, לפני שהשגרה והררי הכביסות ידהו את הזיכרונות.
אם אני צריכה לתאר במילה אחת את אירלנד – המילה תהיה “מכשפת” – כי אירלנד כישפה אותנו בנופים שלה, בצבעים, בתרבות, בקסמם של האנשים, בכפרים היפים, בחופים ואף במזג האוויר.
שלושה שבועות עמוסים, גשומים וירוקים להפליא אוטוטו יבואו לסיומם ואירלנד שהייתה עבורי חלום כל כך הרבה שנים התגלתה כEven better than the real thing
-
אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמרהדבר שהכי הפתיע אותי באירלנד אלו הצבעים – הירוק הבוהק שלה ( בניגוד לאירלנד של אלון – שלנו כבר לא הייתה צהובה, אלא חזרה לגוונים הירוקים המשגעים שלה), גווני החול הלבן בחופים, גווני המים השונים מכחול ועד זהב ( כן, כן מי זהב) ובעיקר הצבעים הססגונים בהן צבועים העיירות והכפרים.

-
מיקה,
אחרי שהבטחת לי שמצאת מתחרה לבית שלך בסקוטלנד, מתייצבת פה גם

חוץ מזה שתמיד אוהבת לקרא את סיפורי הטיול שלך

התמונות מהממות – מה זה הצבעים האלה? אולי הסיפור שלך יגרום לי לשנות את דעתי ולחזור לאירלנד בפורום משפחתי?
טיילתי בעברי לבד באירלנד, ואיכשהו היא פחות נכנסה לי ללב (לעומת סקוטלנד) –למרות הנופים היפים ולמרות שמאוד נהנתי.
-
איזו התחלה מבטיחה וצבעונית

מתייצבת מייד לטובת אירלנד שלך שגם אצלי היא חלום ותיק

-
יש לי זיכרון ילדות מטיול קסום באירלנד ותמיד הבטחתי לעצמי שאני חייבת לחזור לשם, לאוויר הצח הזה והשדות והגבעות הירוקים… עכשיו סיימתי לראות את שתי העונות הקצרות של “חוקים משלה” או משהו דומה ב VOD, סדרה אירית, שרק גרמה לי לרצות עוד יותר להגיע לשם…
ועכשיו תחילת הסיפור שלך מיקה, כמה צירופי מקרים העולם מזמן… רק אתמול אמרתי לאיש שלי שאנחנו פשוט חייבים להגיע לשם…
בקיצור, מחכה להמשך הסיפור, הצילומים הם בדיוק מה שבדמיון...
-
אצלנו בבית אירלנד מככבת כבר שנים בזכות סדרת הפנטזיה לנוער “ארטמיס פאול”, שלמרות שהיא רשמית לנוער, היא לגמרי מפעילה גלגלי מוח גם אצל מבוגרים שלא מפריע להם להתנסות.
מבחינתי אירלנד על המפה עוד הרבה קודם בזכות פרנסיס בייקון הבלתי נשכח, ובזכות הזמרת ENYA שקניתי את כל האלבומים שלה בקלטות.
יחד עם הכתיבה המשובחת שלך,
כלומר, כן, ברור שאני פה.
-
התחלת מבטיח.
מחכה לעוד תמונות מהירוק הזה
-
הי מיקה,
מכירה את הבלוז של עוד מעט נגמר והרצון להאריך עוד קמעא את הטיול.
אמרת נכון, אירלנד אי אפשר להסביר היא נכנסת עמוק בלב, ההיסטוריה, האנשים החמים, הנופים האלה ששם ניצבים לבד ואימא טבע ונפעמים.
מקווה לחזור יום אחד ובאמת לזמן ארוך יותר.
מחכה לראות את הבית שלכם ולשמוע את הסיפור שלך.
כמי.
-
איזו התחלה!!מיקוש חברתי היקרה
שאת זריזה….
️התמונות סוף

, ההתלהבות נכרת והיות ואירלנד ממש בתוכניות אנא אל תחסכי בטיפים ובתאורים.תודה יקירה והמשך טיול מהנה בדבלין
נשיקות
איריס
-
וואו מיקה את ממש מכניסה אותי לדילמות!
תמיד פסלתי את אירלנד בתור ארץ גשומה בלי כלום…
ויש לי הרגשה שסיפור שלך ישנה את זה!!
באמת ירוק ירוק שם.. מבינה שגם גשום!
ממתינה לכל הסיפור וכמו שאמרה איריס- אל תקמצי בפרטים בבקשה

-
בונו שולטטטטשוב.... אירלנד לא בשום מגירה שלי ... אבל יש לך מיקוש את היכולת לגרום לי לרצות להגיע למקום…
אז אני מצטרפת.. אשכול שפותח עם בונו זה בדיוק לטעמי. זכיתי לראות את u2 בהופעה בניו יורק .
ואני מצטרפת למרות שעוד לא הצלחתי אפילו למצוא מתי לקפוץ לריגה או לגדנסק לאיזה סופש
ובכלל , מה זה כל סיפורי הקיץ האלה ? אני נקרעת בין השמחה שהפורום שוב פורח לצער על כך שחיים שלמים לא יספיקו לכל הרצונות…אני אתמקד בשמחה שאת כותבת פה ( למרות שהיו כמה הרהורים שאולי כבר לא ) .
והערה לקוראת פנינית :
גם לפני תאילנד חשבת לעצמך ש"מה לי ולמדינת עולם שלישי הזאת?"
אז לא לפסול. -
מיכל, בכל פעם מחדש את גורמת לי לחלום על יעד חדש שבכלל לא היה ברשימת המשאלות שלי.
אירלנד שמשתקפת בתמונות שלך נראית באמת מכושפת.
מחכה כבר לסיפור המלא עם כל הפרטים.
עדי
-
תשע וחצי – זמן אירלנד
איזה כייף לשוב מיום עמוס בדבלין המהמממת ולגלות את התגובות שלכן!
דיאנה, צפנת, פמילי5, אוליב, איילת, כמי, איריס, פנינית, עדי ועדי – התגובות שלכן מחממות לי את הלב. אני עדיין מתלבטת האם יהיה פה בכלל סיפור מלא והרוח הגבית שלכן מעודדת אותי…
ואפרופו תודות – אני רוצה להודות לכמה אנשים שעזרו לי בתכנון הנסיעה או בהשראה לה.
בראש ובראשונה אלון ויעלי ארגוב – שנתנו עיצות לפני ובעיקר אונליין במהלך הנסיעה!
שמכם עוד יוזכר.
וגם לאלונה ויעל גולן – שהטיולים שלהם היוו לי השראה.
תודה לכולכם מכל ה

-
אז איך הכל התחיל?כך תמיד מתחיל שרשור בפורום, אז גם לי יש הקדמה חגיגית (תרתי משמע)….
כאנגלופילית מושבעת אירלנד תמיד הייתה על המפה, השאלה הייתה רק מתי אגיע אליה.
בשנות העשרים שלי הייתי בטוחה שאסע אליה לטיול של גיל שלושים.
אבל בגיל שלושים נסעתי לניו אינגלנד….
בשנות השלושים הייתי בטוחה שאבקר בה לרגל גיל ארבעים.
אבל בגיל 40 נסענו לטיול המשפחתי הראשון בהולנד.
וכך הגעתי לעשור החמישי בחיי ושכחתי לגמרי מאירלנד, ביקרנו בסקוטלנד היפה והתאהבתי בה…
עד שלפני כשנתיים אלונה נסעה אליה לרגל יובל החמישים שלה ואז גם יעל גולן – הנסיעות שלהן הזכירו לי מה חשוב בחיים והחלטתי להעניק לעצמי את אירלנד כמתנה ליום הולדת חמישים.

-
בוקר טוב מדבלין הקרירה. כאן שמונה וחצי בבוקר והעיר עוד ישנה. עד שהיא וחלק מבאי הבית יתעוררו מוצאת זמן לכתוב לכם.
כמה מספרים ופרטים טכנים:
אנחנו ארבעה – שני הורים ושני מתבגרים ( לא תמיד קלים ועל זה אם יהיה לי כח וסבלנות אספר בהמשך, כולל תובנות חדשות).
נסענו ל22 יום וזה הטיול הכי ארוך שהיה לנו עד כה.
היינו בשלושה בתים/דירות נפלאים וארבעה מלונות.
טיסות: טסנו לאמסטרדם עם אלעל ומשם עם ריינאייר לדבלין. כך גם נחזור.
לפני שאתם שוקלים את האופציה הזו – אני חייבת לציין שזה ממש ממש לא מומלץ.
אנחנו בחרנו בדרך הזו כדי לנצל את הנקודות שהיו לנו באלעל ועמדו לפוג, ואכן קיבלנו 4 כרטיסים חינם (לא ממש חינם כי צריך לשלם מיסים ותוספות).
לא הצלחתי למצוא קונקשין נח עם אלעל, כזה שיאפשר לעשות את הטיסות באותו יום והתפשרתי על שתי לינות באמסטרדם – אחת בהלוך והשנייה בחזור.
זה מתיש, מסורבל ולא יעיל – כי צריך לעבור פעמיים בביקורות הדרכונים ובצ’ק אין.
קריאה נרגשת לריינאייר או לאיזיג’ט – אנא פתחו קו ישיר לדבלין!
ולסיום – אירלנד זכתה שבע פעמים באירווויזיון, מתוכן שלוש פעמים רצוף והיא נחשבת לשיאנית האירוויזיון.
השיר הבא מוקדש לשירלי, שלו בגלל העובדה האחרונה חייבת לבקר גם באירלנד.
-
המסלול שלנו:- 1. טיסה לאמסטרדם ולינה שם
- 2. טיסה לדבלין. לינה בטירה שהוסבה למלון מרחק שעה מדבלין
- 3. שבוע במחוז קרי בבית מקסים בעיירה קנמר
- 4. לילה במלון מבאס ליד גאלווי
- 5. שבוע בבית מדהים במיוחד במחוז דונגל, צפון מערב אירלנד לצורך חופשת גלישה
- 6. שלושה לילות בדבלין
- 7. לילה באמסטרדם.
מה ששידרג לנו את הטיול אלו הם הבתים שבחרתי ועל זה ארחיב בהמשך.
הרבה הרימו גבה על כך שבחרנו לעשות באירלנד טיול כוכב, ואפילו שני כוכבים, כי נהוג לעשות בה טיול מתגלגל.
“נהוג” זה לא משהו שאנחנו בדר”כ פועלים לפיו ובכל מקרה לנו הקונספט של טיול מתגלגל לא מתאים משלל סיבות ולכן לא הייתה בכלל שאלה, אבל אני שמחה שבחרנו להשתקע שבוע בכל איזור, גם אם זה בא על חשבון ויתור על מקומות מסויימים.
הסיבה היא כמובן מזג האוויר – הגשם גורם לשינוי תוכניות ובגלל שהיינו באותו איזור שבוע יכולנו לשחק עם התוכניות שלנו בהתאם לגשם.
אם נוסעים לזמן יותר קצר מאשר שלנו, אני ממליצה להיות במחוז קרי היפהפה בין ארבעה ימים לשבוע.

-
הבחירה באירלנדהבחירה באירלנד לא עברה בשלום אצל החבר’ה הצעירים. לא עניין אותם שמדובר בנסיעה חגיגית לרגל יום הולדת חמישים של אמא ושהיא סה”כ רוצה להגשים חלום.
“חשבנו שהנסיעה שלך לפולין הייתה הגשמת החלום ליומולדת חמישים” הם ענו לי בציניות המאפיינת גיל זה.
“מה פתאום אירלנד, אנחנו רוצים תאילנד” הם המשיכו להפריע לי בהגשמת החלומות….
“שלושה שבועות זה המון זמן...אפשר לקצר?” הם שאלו אחרי שהכרטיסים כבר נקנו וכל הבתים הוזמנו.
אבא שלהם, החביב, ניסה להלהיב אותם באופציה לגלוש באירלנד, אבל גם זה הוליד קיטורים:
“ אין גלים באירלנד, המים שם ממש קרים, עדיף לגלוש בפורטוגל”
ולסיום, הגיעה הטענה המנצחת:
“האירים הם אנטי ישראלים”.
בתמונה: אירים שונאי ישראל רודפים אחר המתבגרים…..

-
מיקה – איזה פתיחה!
גם אני מתה על צבעים עזים ומרווחים פתוחים, ירוק בעיניים, סוסים, מה עוד צריך,
וכמו שאת יודעת לבחור בפינצטה בתים מקסימים אני בטוחה שמחכה לנו סיפור מקסים.
כל שנה אני עוקבת אחרי סיפורי אנגליה/סקוטלנד, ונדמה שזה המקום בו אני רוצה להיות בשנה הבא, ואז באת ומספרת על אירלנד ואני חוזרת בי ואז אני ממש מבולבלת, כי עוד לא היינו בשום מקום, וזה כמו לנסות לראות הכל בטיול ראשון בלונדון – לוקח זמן להבין שאין מצב, שצריך עוד המון המון טיולים,
זאת ה”בעיה” שלי עם סקוטלנד ואירלנד.
איזה כיף שבשנים אחרונות בזכות איזי טיולים באזורים האלו מעלים עור וגידים ויש המון סיפורים מקסימים.
תמשיכי לספר ולפנק כמו שרק את יודעת.
ליליה

-
הי מיקה,
אהבתי את תמונת האירים שונאי ישראל שרודפים אחרי מתבגרים. זה ברור לך שלא משנה לאן היית בוחרת לנסוע היו להם טענות?
תני לנו סופיילר האם בסוף הם נהנו? או שסבלו מרדיפות קשות מצד האירים?
-
ממתינה להמשך ולפירוט. אוהבת את הדרך שאת מעבירה חוויות.
שמחה שבני המשפחה לא עצרו בעדך מלהגשים חלומות.