ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים

פורום טיולי משפחות
    22
    402
    721587
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמיחי13
      עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אני נמצא כאן וקצת מסמיק wink אכן צ’כיה חזק על הכוונת (בלי נדר, כמו שאומרים, תמיד יתכנו הפתעות)

שמתי עין על צ’כיה בגלל שילוב של מספר גורמים: תמורה טובה ביחס לעלות הטיול, טיסות נוחות, מפגש עם תרבות שונה קצת ממה שאני מכיר, וגם שילוב של אטרקציות שחביב על המשפחה שלי. אולי גם קצת נשאר קסם של מדינה מהגוש המזרחי, אבל מהצד השני מדינה מסודרת עם שירותי רפואה מודרניים (מה לעשות, זה חשוב).

עם השפה אני אסתדר. גם עם החמיצות (?) של האנשים (לפחות זה מה שענו לי בשירשור). יש חשש בעיקר מדבר אחד: החום

עד היום קראתי המון בלוגים של טיולים באירופה והמון שירשורים בפורום לכל יעדי אירופה. המון פעמים חוזרת השאלה “מה עושים בימי גשם” – באוסטריה, ביער השחור, בהולנד, באנגליה.

משום מה בסיפורים על צ’כיה ופראג בולטת שאלה אחרת – מה עושים ביום חם? יש כל מיני אתרים שטורחים לכתוב עליהם: מתאים לחום, או מוצל וכו

יש הסבר? האם באמת צ’כיה היא מדינה יותר חמה מהמדינות האחרות באזור? למה דווקא בצ’כיה כולם מתייחסים לחום ובאוסטריה מתייחסים לקור וגשם?

אשמח לקרוא את כל הפרטים של הטיול שלכם, ההמלצות וגם הדיס המלצות. בשביל זה הרי קיים הפורום.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

וואו! היה שווה לחכות! תמונות נהדרות!

• kand
          kand נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם,

פסגות,

תודה רבה לך על הפרגון!

אני מודה גם לשאר העוקבים אחרי הסיפור כאן שגילו סבלנות.

ואכן היה שווה להמתין לתמונות כדי שאתחיל אותו כעת, וזה הגיע בעיתוי המתאים בהקשר לחברים כאן בפורום: אלו שעזרו לי, ואלו שעכשיו ניתנה לי האפשרות וההזדמנות לעזור גם להם בייעוץ ומידע.

אז אכן עמיחי,

בדיוק בשביל זה קיים הפורום - בשביל שנשתף ידע ונעזור אחד לשני.

אז אענה לשאלותיך מזווית ראייה שלי בהקשר למה שקרה בתאריכי הביקור שלי (סוף יולי השנה).

אז בעניין מזג האוויר: בהשוואה למה שקרה הקיץ באירופה, וגל החום שפקד את היבשת אנחנו זכינו בצ'כיה בתקופת שהותנו שם למזג אוויר נוח וממוצע לעונה .

יומיים ראשונים היו מעט יותר חמים עדיין נסבלים אל אף שלא היה מיזוג בצימרים - הסתדרנו, אחר כך בשאר ימי הטיול היה מזג אוויר פשוט מושלם עם טמפרטורה ממוצעת של 23 מעלות.

גשמים ירדו בחלק מהימים אבל רק למשך שעה, ואחר כך שוב התבהר.

אני דווקא חששתי מימים גשומים כי על פי התחזית היו צפויים כאלו אך בפועל זה לא קרה.

בוודאות היו ימים עם גשמים משמעותיים לפני שהגענו כי ראיתי תמונות מאתרים בהם תכננתי לבקר ובמצלמות הווידאו משם ראו שגשום מאוד (בצד הפולני של הרי הענקים יש יותר משקעים מאשר בצד הצ'כי).

בפראג הילדים מעט סבלו כי הלכנו הרבה ברגל והחום אכן הציק - הפתרון שלנו היה KFC הממוזג (הקרוב לכיכר סטרומצ’קה) בו הזמנו אוכל וגם כוסות שתיה  עם refill שמולאו שוב ושוב, וגם בעוד מקומות שבקרנו כאשר התחיל להיות חם הפתרון היה לשבת או במסעדה או בבית קפה עם מיזוג, ולפעמים המפלט היה אחרי ביקור במקום חם יחסית פשוט לחזור אל הרכב ולמיזוג שלו, ושם לנוח קצת לפני שממשיכים הלאה.

בסך הכול לא היה נורא עניין החום לפחות בעת ביקורנו שלנו, אבל יכול להיות שבתחילת אוגוסט זה השתנה בעקבות גל החום שפקד את כל היבשת שאני מעריך הגיע גם אל צ'כיה.

עניין השפה: היה משעשע – הרבה שפת סימנים, אבל נתקלנו דווקא באנשים שכן רצו לעזור, ועשו מאמצים לעשות כך בעיקר ברכבת התחתית של פראג.

בטיפוסים חמוצים ולא נחמדים פחות נתקלנו אבל היו גם כאלו.

את הישראלים אגב, חוץ מפראג פגשנו במקום אחד בלבד ובכמויות, וזהו פארק החבלים של שפינדלרוב מלין.

בשאר האתרים להפתעתנו לא שמענו את השפה העברית גם לא מרחוק.

כמובן פירוט נרחב יותר יגיע בסיפור עצמו, ואתה רשאי בכל שלב לעצור ולשאול כאוות נפשך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • kand
            kand נערך לאחרונה על ידי

עדי,

תודה גם לך על הפרגון.

אכן כפי שציינת יש כאן אנשים נהדרים, ובשבילי זאת פעם ראשונה שיעד טיול הגיע בעקבות סיפורים ושרשורים כאן בפורומים של למטייל.

לפני כן היעדים שבחרתי היו מוכרים לי מאוד, והפעם היעד היה מבחינתי קצת תעלומה, אבל החלטתי ללכת עם האינטואיציה, ולחשוב מעט מחוץ לקופסא, ובעזרת החברים הנהדרים שכאן אכן זה הצליח מעל המשוער, ומבחינתנו צ'כיה התגלתה כהפתעה לטובה כמעט בכל המובנים.

ומה היה המתכון שלי להצלחת הטיול מבחינת משפחתי, ובעיקר מבחינת ילדיי?

על כך בסיפורנו היום…

• kand
              kand נערך לאחרונה על ידי

אז אחרי שנרכשו כרטיסי הטיסה, וחופשת הקיץ שלנו הפכה לעובדה מוגמרת, 

ניגשתי ישר לעניינים – הזמנת הלינות!

הטיסות שהוזמנו היו בשעות מוזרות, ולכן מחיר כרטיסי הטיסה שהשגנו היה נמוך כל כך - אי אפשר להשיג מחיר כזה בזמן קצר כל כך לפני תאריכי הטיסה מבלי שיהיה פה איזה קאץ' כשלהו...

הטיסה הלוך היא טיסת לילה, והנחיתה המתוכננת בורוצלב היא אחרי חצות -לכן הלינה בלילה הראשון חייבת להיות במלון הקרוב לשדה התעופה של ורוצלב,

ואנו מוצאים אחד כזה שיתאים לנו, ומזמינים דרך Booking עם ביטול חינם.

חוץ מזה נשארו עוד 6 לילות ו-7 ימים נטו לטייל מ24/7 ועד 30/7 כשהטיסה חזור היא מוקדם בבוקר ה-31/7.

התלבטנו האם לעשות זאת בלינת כוכב או לפצל לילות כאשר חלק יהיה בקרבת פראג (כדי שנקדיש לעיר יותר זמן ביקור), וחלק באזור הרי הענקים.

ההתלבטות הסתיימה מהר מאוד כאשר מצאתי בחיפוש בBooking את

הצימר הבא

מה הילדים שלי צריכים יותר מאשר צימר הכולל: בריכה, טרמפולינה, שולחן פינג פונג, כדורסל, נדנדות, שולחן פיקניק בחוץ, Wifi חופשי, מטבח מאובזר מלא, סופר קרוב, ועם נוף פתוח להרים מסביב...   

לא חשבתי לשנייה ומיד על המקום שריינתי אותו ל-6 הלילות בBooking עם ביטול חינם (לפני שמישהו יתפוס לנו את התאריכים הללו).

וזה היה המתכון להצלחת הטיול שלנו הקיץ!

תמורה מושלמת למחיר של...שימו לב:  250 ש' ללילה!

6 לילות בעלות לילה אחד בכפר הנופש עין גב בו בילינו שנתיים לפני.

אז הנה תמונות מאיפה שמצאתי את הפתרון המושלם לחופשת הקיץ שלנו...

• kand
                kand נערך לאחרונה על ידי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • adivelednizki
                  adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

Kand, אני נדהמת מהמחיר.

ובו זמנית שוב מתבאסת שלינה בארץ ככ יקרה. 

זו בריכה פרטית רק לכם ? או בחלוקה עם עוד אורחים ? 

עמיחי, לפחות לגבי פראג, לנו היה נורא נורא נורא חם באוגוסט בשנה שעברה ובחלק מהזמן היה קשה להסתובב בחוץ. רוב המקומות / מסעדות לא ממוזגים .

ביום אחד ברחנו בצהריים למסעדה שכן היתה ממוזגת , וביום אחר לתוך החנות של המליס , שם התעכבנו הרבה יותר מאשר תיכננו בזכות חברה נעימה של הזוג שפגשנו שסיימו את הטיול בצ'כיה ובעוד אנחנו קשקשנו איתם , ילדינו וילדיהם נהנו באותו הזמן משיטוט בחנות ומההפעלות ( בתשלום נוסף ) .

כמובן שיש פארק מים / קניון ועוד אפשרויות לחום פתאומי אבל בעיקרון - כן , יכול להיות חם וזה יכול לבאס כי לא נוסעים לפראג כדי להיכנס לקניון או להיתקע שעתיים בהמליס...

מצד שני, גם באוסטריה היינו שנה אחרי שנה ובעוד בשנה אחת הפעלנו חימום באוגוסט (!) , בשנה אחריה כמעט התעלפנו באותו צימר לא ממוזג בגל חום נוראי .

ואם נחזור לפראג, דווקא ביום האחרון מזג האוויר השתנה דרסטית ונהיה ממש נעים והתבאסנו לעזוב, כך שלגמרי עניין של מזל. 

• טרמינלית
                    טרמינלית נערך לאחרונה על ידי

תודה על השיתוף, מחכה לפירוט הטיול.

• kand
                      kand נערך לאחרונה על ידי

עדי שלום,

לשאלתך: הבריכה אינה פרטית, והיא משמשת את כל האורחים שמתארחים בצימר.

בצימר 2 יחידות דיור להשכרה בקומה התחתונה, ובקומה העליונה גרים בעלת הצימר ובעלה.

כלומר חוץ מאתנו הייתה עוד משפחה שהתארחה ולנה בצימר הזה.

למזלנו ב-4 הלילות הראשונים לשהותנו שם זאת הייתה משפחה עם ילד קטן ותינוק,

בתחילה קצת חששנו (בגלל התינוק) אבל בפועל לא הרגשנו אותם בכלל,

וכל מתקני הצימר היו בשימושנו הבלעדי כאילו התארחנו לבד.

ב-2 הלילות האחרונים התחלפו הדיירים, והגיעה משפחה עם 2 ילדים בגילאי העשרה, ואז התמונה השתנתה מקצה לקצה, והם השתלטו על מתקני הצימר.

למזלנו (שוב) באותם יומיים אחרונים הילדים שלי היו כבר רוויים מהשימוש במתקני הצימר, ואז יצאנו מוקדם בבוקר וחזרנו רק לקראת ערב אל הצימר, כך שיצא לנו מעט להרגיש את נוכחותם.

אבל זה בהחלט הפריע בזמן שהיינו במקביל איתם, ולפחות פעם אחת זה ממש פגם לנו בהנאה, וזה קרה כאשר עצרנו בין לבין לארוחת צהריים בצימר אותה בישלנו והכנו בעצמנו, וישבנו לאכול בשולחן האוכל שבחצר, והם לא הבינו את הרמז כשהתעקשו להישאר בחוץ ולצפות בנו אוכלים.

מיותר לציין שלא מצאנו שפה משותפת עם אותם דיירים תרתי משמע…

• kand
                        kand נערך לאחרונה על ידי

טרמינלית,

תודה שגם את מצטרפת ומתעניינת.

הפירוט ודאי שיגיע, ומי שמכיר אותי יודע שאינני חוסך בפרטים,

אבל היה לי סיפור אחד בראש, ועכשיו אני כותב אחד חדש בעקבות מה שקרה עם פתיחת הסיפור, בעקבות כך ייקח לי קצת זמן להיכנס לקצב של הסיפור היומיומי לו הורגלתם בסיפור היוסמיטי... אבל זה יגיע.

אז בינתיים...

עדי רשמה את החוויה שלה מפראג בביקורה בקיץ קודם, וזה בהמשך לדיווח שלי לעמיחי ששאל, ומסתבר שכל אחד עובר חוויה שונה בטיול שלו, ולתקופת הטיול יש משמעות בעניין מזג אוויר, העומס באתרים, מה הייתה ההרגשה לגבי התושבים המקומיים וכו...

אני יכול לדווח רק מה שקרה בטיול שלי, ואין לי מושג לגבי מה שחוו אחרים, ולכן חשוב לקבל עוד פידבקים ודיווחים מעוד מטיילים כדי לקבל תמונה יותר מלאה.

רק מה, משום מה אני סובל פה מבדידות מזהרת עם היעד שלי הקיץ,

בעוד יש אינפלציה של סיפורים מהאי הבריטי (מעל 10 סיפורים!

שרצים במקביל אם אינני טועה),

ושניים במקביל מתאילנד (ואיריס רק בגלל שהיא נחמדה משאירה את הבמה לשתיים האחרות),

ועוד אלף לילה ולילה מסיפורי האלפים הצרפתיים שחוזרים וממוחזרים כאן שנה אחר שנה...

ואיטליה והולנד גם כן חוזרות גם הקיץ עם מספר סיפורים...

לא ייתכן שאני היחידי כאן בפורום שטיילתי בצפון צ'כיה הקיץ – אין מצב!

הסיפור הזה שלי שונה מהסיפור הקודם שלי, באתי לשתף ולעזור כמו שאני נעזרתי בסיפורי האחרים שהביאו אותי הקיץ לצ'כיה, ואני רואה שמתקיימים דיונים בסיפורים מקבילים אליי ביעדים אחרים.

אז עדי התחילה עם זה, ואין לי בעיה בכלל שגם חברים אחרים כאן מהפורום שטיילו הקיץ בצ'כיה, ומרגישים לא בנוח להתפרץ לסיפור שלי, שיעשו כמוה ויתנו דיווח קצר משלהם לגבי החוויה שהם עברו.

הסיפור המפורט שלי בוא יבוא אין מה לדאוג, ובינתיים לטובת המטיילים הבאים בצ'כיה אני מאפשר גם לאחרים (כולל אלו שטיילו בשנים קודמות בצ'כיה) לרשום את התייחסותם שלהם כאן.

• Zvika guaron
                          Zvika guaron נערך לאחרונה על ידי

שלום לך

ראשית תודה רבה על הפירגון הגדול שנתת לי ולטיול שלנו

(מצרף קישור לסיפור הטיול המלא) הטיול שלנו

אנחנו מאד מאד מאד משתדלים לא לצאת בחודשי יולי אוגוסט לחו”ל ויש כמה סיבות

מחירים יותר זולים

מזג אוויר במאי/יוני ובספטמבר/אוקטובר הרבה יותר מבטיח

נופים של אביב וסתיו בהתאמה

והרבה הרבה פחות לחץ באתרי הטיולים

כל אלה עדיין (לגבנו) עולים על החסרון שיש חלק מהאתרים והרכבלים שסגורים

ממתין להמשך

צביקה

• kand
                            kand נערך לאחרונה על ידי

צביקה,

התודות והפרגון מגיעים לך בצדק –בזכות המידע הרב שהעברת בסיפור הטיול שלך, וכן בזכות התמונות היפות שהעלת שחידשו לי, השתכנעתי לבחור בצ'כיה כיעד שלי הקיץ.

אתה מאוד צודק לגבי מועד הטיול, וגם שרה חברתנו לפורום שתטייל בסקוטלנד באוקטובר בחרה נכון לדעתי כי אני מעריך שהיא תראה מראות שלכת ונופים קסומים שלא ראו מטיילי סקוטלנד מהקיץ.

רק מה – אצלי אין לי הרבה ברירות וזה חייב להיות יולי –אוגוסט לפחות עד שיגדלו הילדים...

אבל... בכל זאת בטיול שלי שהתקיים בסוף יולי, ובשיא עונת הקיץ מצאתי דרך...

כיצד לחמוק מההמונים באתרי הטבע .

ואתן לכם טיפ לגבי זה: זה קשור לשעות בהם אתה מטייל, ולמוטיבציה שלך לקום מאוד מאוד מוקדם בבוקר, ולצאת לנסיעה בדרכים כדי להתחיל יום טיול במקום מרוחק יחסית עדיין בשעה מוקדמת.

ולפחות לגבי מקום אחד מי שהעניקה לי את המוטיבציה הזאת זאת חברתנו לפורום  TAGA שתיארה אחת לאחת את המציאות בה נתקלתי כאשר עזבתי בשעת צהריים חמה את אותו אתר בו בקרתי, והיא פשוט קלעה בול עם התיאור שלה!

בהכנות לטיול כאשר קראתי את סיפורה זעקתי (לעצמי, בלב כמובן) –

אני לא רוצה לעבור חוויה שכזאת בטיול שלי באתר מדהים שכזה – זה פשוט יקלקל לי את כל החוויה של הביקור שם!

אז קמתי מוקדם בבוקר, ודאגתי שזה לא יקרה!

הפרטים המלאים כמובן בסיפור הטיול שלי .

ובינתיים אני מזמין עוד מטיילי צ'כיה לספר על חוויותיהם מהטיול שם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • kand
                              kand נערך לאחרונה על ידי

הגדת הטרולים במידות לחסכנים

המשך שלב ההכנות לטיול:

אז אחרי שסימנתי V אחד על טיסות שהוזמנו, ועוד V אחד ענק על מקום הלינה ששריינתי לנו, ועוד כמהV יים קטנים וגמדיים אבל הכרחיים כמו הזמנת רכב להשכרה, ביטוח נסיעות, רישיון נהיגה בינלאומי, חבילת גלישה סלולרית ועוד...

הגיע עת הטרולים!

אז בהזמנה של הטיסות הוספתי (בתשלום כמובן) מזוודה אחת גדולה עד 20 קילו כי ידעתי שעם טרולים קטנים בלבד לא נוכל כמשפחה בת 4 נפשות להסתדר במשך חופשה בת שבוע.

אבל עדיין אנחנו רגילים תמיד לקחת אתנו לפחות 3 מזוודות גדולות לחו"ל, והפעם בגלל שזו טיסה זולה, וכל תוספת היא בתשלום -הוגבלנו!

יש לנו חברה סוכנת נסיעות עמה אנו מתייעצים לפני הזמנת טיסות, והיא ייעצה לנו כן ללכת על הטיסה הזולה דרך ורוצלב בגלל המחיר (שכאמור היה משמעותית זול מהטיסות לפראג), אבל הזהירה אותנו מאוד מחברת Ryanair שהם מאוד קפדניים, ואם נחרוג מההנחיות שלהם, ולא נקפיד אנו עלולים לחטוף קנסות!

אז אני כמו תלמיד שקדן שלא מכיר את החומר הנלמד כלל,

(ועוד במיוחד שזאת הפעם הראשונה שהוא טס בטיסת Low Cost ) -משנן אחת לאחת את ההנחיות הכתובות באתר חברת Ryanair ובסיפורה של איריס.

אז זוהי הגדת הטרולים במידות לחסכנים:

1. מידת הטרולי שחברת Ryanair מאפשרת  היא : 55cm * 40cm 20cm*
                              2. משקל מקסימלי של הטרולי עד 10 קילו
                              3. את המזוודות יש לרכוש ברשת שנקראת  TRAVELTIK (יש סניף בראשון ובעוד מקומות...)
                              4. בנוסף מותר להעלות איתך למטוס תיק יד בגודל (שימו לב): 35cm * 20cm 20cm*
                              5. יש priority שבתשלום כמובן אתה יכול להעלות את הטרולים איתך אל המטוס אחרת הם עולים לבטן המטוס.

מצרף את הלינק הבא שמכיל תמונות להמחשה כדי שתתרשמו עוד קצת...

• kand
                                kand נערך לאחרונה על ידי

אז הלכתי לסניפים קרובים אלי של חברת TRAVELTIK לקנות את הטרולים במידות לחסכנים, אבל אלו שאיריס קנתה לא היו במלאי ובנמצא, ומה שהם הציעו לי במקום אלו דגמים עוד יותר גמדיים עם דגל הממלכה הבריטית מודפס עליהם.

אז אני לא טסתי כמו רוב הפורום לאי הבריטי הקיץ…

אבל לפחות הטרולים שלי הביעו הזדהות איתם, כשנשאו את דגל הממלכה בגאון!

אז הנה תמונות שלהם, ומצטרף אליהם קצת בבישנות טרולי שחור ישן שלי שאיכשהו (בקושי רב) גם הוא עמד במידות לחסכנים.

• kand
                                  kand נערך לאחרונה על ידי

יום לפני הטיסה פתאום נזכרתי שתיקי גב רגילים אני לא אוכל לקחת איתי בעליה למטוס כי הם לא מורשים בריינאייר, והתחיל לי בלאגן בראש…

*מדובר בתיק נשיאה קטן שאתה רשאי לקחת מלבד הטרולים שעולים לבטן המטוס.

אני פשוט שיגעתי את אשתי עד כדי כך שביום הטיסה בעת הסידורים בבוקר (להזכירכם הטיסה הייתה טיסת לילה) אנחנו מחפשים כזה תיק בגודל המורשה בכמה חנויות ולא מוצאים, אני מביא איתי מטר מדידה, ובאחת החנויות אני עובר תיק תיק ומודד…   

ואף תיק נורמלי לא עומד במידות של החברה המאפנית הזאת!

הגעתי למצב שמרוב ייאוש חשבתי לרכוש ולעלות איתי למטוס (שימו לב)…

או נססר לרחצה, או צידנית, או תיק גב של ילדי גן, או תיק בד שהולכים איתו לים

כדי שיתאים למידות הבלתי אפשריות והמגוחכות של החברה הזו.

• kand
                                    kand נערך לאחרונה על ידי

זוחלי השטיח בטיסת ריינאייר לורוצלב

...כל מה שרשמתי מקודם על הטרולים ותיקי הנשיאה (שלבסוף לקחנו לטיסה כאלו מעט גדולים יותר שחורגים מעט במידה, ואף אחד לא בדק אותם למזלנו),

הכול היה כאין וכאפס לחוויה אותה עברנו בטיסה הלוך!

אז חברת ריינאייר פרסה לנו שטיח (מעופף) לחופשת הקיץ שלנו בזכות המחיר הנמוך של הטיסות שלהם לורוצלב,

אבל זה דרש מאיתנו לזחול על אותו השטיח בדרכנו לחופשה.

זה התחיל בהמתנה מעצבנת בטרמינל 1 הדחוס והעמוס, שלמצוא בו ספסלי ישיבה פנויים זאת משימה מאתגרת (צריך לערוב שם לכל כיסא מתפנה, ובכל רגע...), אחר כך עבר לעיכוב בן שעה בשעת ההמראה שרק מי ששם לב הבין את זה בהסתכלו על לוח הטיסות, אח”כ עבר לתיזוז ומעבר בין Gate לGate , ועד שהתבהר איפה הGate שלנו הוא כבר היה מלא בנוסעים זריזים מאתנו, וכבר נוצר לו תור ארוך בהמתנה מייגעת בין משפחות מרובות ילדים וטף.

השלב הבא היה נסיעה באוטובוסים אל המטוס הממתין לו אי שם באמצע השדה (חזרנו אל תקופת האבן בטיסות), אח"כ במסירת הטרולים לבטן המטוס לפני העליה אליו, ההמשך בפילוס דרכנו בין מושבי המטוס הצפופים (מזל ששילמנו על מושבים שמורים כי מה שקרה לאחר מכן הצדיק תוספת של 10 יורו למושב).

אבל שיא השיאים היה בהמתנה מורטת עצבים לטיסה של עוד שעה ורבע!

בה אנחנו יושבים במושבי המטוס ומחכים, ומחכים...ממתינים...וממתינים....

הקברניט אומר שיש קצת עומס בשדה אבל תוך 10 דקות נמריא (לאחר העיכוב בן השעה שכבר היה), עוברות 10 הדקות ואז המראנו? נראה לכם???

כל כמה דקות האינטרקום מצלצל ודייל מזדמן עונה, נכנס לתא הטייס, יוצא, ואתה חושב שהנה זה קורה...

נאדה, גורנישט, כלום, אפס, אין הסברים, אין שום התנצלות, אין שום אמפטיה כלפי הנוסעים, וצפוף צפוף, ועמוס עמוס, וסביב משפחות מיואשות, ותינוקות שבוכים, ומי שזקוק לזה במהלך המתנה נתקל בתור אינסופי לשירותים…

• kand
                                      kand נערך לאחרונה על ידי

זה היה ייאוש אחד גדול ומתמשך בהמתנה לטיסה שנראתה לנו כמו…

הטיסה לשום מקום.

רק בשעה 23:45 (שעתיים ורבע איחור!) מועיל בטובו המטוס לזוז מהמקום, וכעבור עוד חצי שעה מורטת עצבים אפשר להגיד תודה לבורא עולם – אנחנו באוויר ובמרומים!

כשאנו כבר באוויר אשתי מבקשת מהדייל מים קרים אחרי ההמתנה הבלתי נגמרת, ועגמת הנפש שעברנו, אבל והוא מסרב בתוקף ודורש תשלום על כך, ועונה בגסות ובחוסר אמפטיה: "גבירתי אינני יכול, זה בניגוד לנהלים שלנו!"

*איזה הבדל לעומת חברת LOT איתה טסנו בחזרה לארץ, ואגב, גם היא מפעילה טיסות זולות.

אז כנראה שזאת הייתה הטיסה הראשונה וגם האחרונה שלנו עם ריינאייר!

הרגשנו שם צפופים, כלואים, עצורים, כמו בלידה עם צירים מאוד ארוכים וכואבים.

וכנראה כדי להגיע לחופשה המיוחלת עם ריינאייר זה המחיר שמשלמים - זוחלים.

וכשנחתנו בורוצלב בשעת לילה מאוחרת, שהיא בעצם כבר שעת בוקר מוקדמת אחרי 3:00 שעון פולין, הרגשנו כמו אסיר שכעת השתחרר מהכלא ויצא לחופשי,

או כמו זרע שהיה שתול עמוק בחושך באדמה, ועכשיו סוף סוף יצא אל האור ואל אוויר העולם, או כמו תינוק שזה עתה יצא מבטן אמו...

ואז הבנתי אותו, את פיטר, ואת המשפט הגאוני הבא שהוא רשם…

• kand
                                        kand נערך לאחרונה על ידי

זוחלי השטיח נושאים תפילותיהם אל בוחנם:

"אנו צריכים להיכנס פנימה כדי לצאת החוצה"

• פסגות מושלגות
                                          פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

התיאור ממש מזעזע. לא הבנתי – ישבתם שעתיים ורבע במטוס לפני ההמראה?!

לפי החוק, אם הבנתי נכון, איחור של מעל שעתיים מחייב אותם לתת לך ללא תשלום מזון, משקאות ושירותי תקשורת. אז אני לא מצפה מהם להאכיל את כולם בסטייקים, אבל קצת מים?!

• kand
                                            kand נערך לאחרונה על ידי

סך הכול ההמתנה על המטוס עד שהוא המריא לאוויר היתה קרוב לשעתיים, וזה חוץ מעיכוב של עוד שעה בשדה. לא באנו עם ציפיות, והיו לנו חששות מהחברה הזאת, אבל החוויה שעברנו כל כך היתה גרועה שאני ממליץ פשוט לא להתקרב!. מה גם שכל הזמן יש שביתות ועיצומים בריינאייר, ומציע לכל מי שהזמין דרכם טיסה לעקוב ב7 עיניים מה קורה שם, ולבדוק ולוודא שלא תהיה איזה בעיה עם הטיסה של מי שהזמין בעיקר שזה נוגע לקונקשיינים שלהם, כמו שאני עקבתי לפני הטיסה שלי.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 5 / 21
                                            • פוסט ראשון