אלף האיים או מקום אחר?
-
שלום לכולם,
צריך עזרה נקודתית…
מתכנן ב-23.9 להתחיל את הבוקר בלייק פלאסיד, לעלות לוויטפייס, היי פולס ג’ורג’ ואז לנסוע ללינה באלכסנדריה ביי (אולי עוד לעצור בדרך בWILD CENTER – תלוי בזמנים ובחשק).
24.9 בבוקר לעשות את הסיור של הדוד סם ואז לנסוע לאית’קה קורנל – הכוונה להספיק לבקר בספריה ובקונצרט במגדל. הבעיה זה הזמנים.
השיט הוא שעתיים ורבע שמתחיל ב 10:00 (אין שיט של שעה בתאריך הזה) ואז זה מתחיל להיות מירוץ נגד הזמן (כי ממה שראיתי הספריה נסגרת ב17:00).
חשבתי אולי לשנות כיוון ולוותר על אלכנסדריה ביי והשיט ולמלייק פלאסיד לנסוע ליעד אחר מעניין שאפשר לעצור בדרך לינה ואטרקציה בדרך לאית’קה.
או שאולי השיט ב-1000 האיים מעניין יותר מהלספיק את הספריה והשעון?
יש למישהו רעיון? אנחנו זוג + 7,10,12.
תודה
שי
-
שלום
לדעתי וותר על אלף האיים ואחרי הוויטפייס והי פולס גורג’,והוילד סנטר רד בתוואי המוצע הבא דרך לב האדירונדאק –https://goo.gl/maps/iyYicVAqVC22
מוני
-
אין לי דעה
אבל רק הערה – מירוץ מגד הזמן לרוב לא מצליח ונשארים קרחים מכאן ומכאן
תמיד יש משהו קטן שמשבש
-
אנשיםטובים, כן בגלל זה חשבתי לעשות חישוב מסלול מחדש.
מוני, טרם עשיתי שיעורים על אולד פורג’. מה יש לעשות שם (הבנתי רק שהעיירה יפה), לינה ראיתי לא זולה.
מה עם לישון בפאתי סיריקיוז לאחר המסלול שרשמת לעבור, ישים באותו היום?
-
שמח שהערת לגבי העגינה , לא חובה אולד פורג’,ולכן לך על לינה בפאתי סירקיוז, מה שירווח את הביקור באיתקה וסביבתה למחרת.
מוני
-
שינתי את התכוניות כדלקמן (אך יש לי עכשיו התלבטות נוספת)
20.9 נוחתים ב15:00 במונטריאול ונוסעיםלורמונט - לינה בברלינגטון.
21.9 פעיליות באיזור - לינה בברלינגטון
22.9 בבוקר נסיעה להר וויאט פייס והיי פולס ג’ורג’ - לינה לייק פלאסיד
23.9 יציאה בבוקר לווילד סנטר, אולד פורג’ – לינה באיסט סירקוז (טיסה בלייק פלאסיד בסימן שאלה)
24.9 יום יחסית רגוע, אית’קה, קורנל – לינה בקורנינג.25.9 מוזיאון הזכוכית, ווטקינס גלן – לינה במפלים צד האמריקאי
26.9 מערכת הרוחות, שיט, חציית גבול, לוק 3 (עוד כמה אטרקציות) – לינה מפלים צד הקנדי
27.9 אחה”צ טיסה מבפאלו לאורלנדואיפה ההתלבטות שלי נכנסת….
מוזיאון הזכוכית, רוצה שהילדים התנסו בסנדאות שם של יצירת זכוכית משלהם, אבל לפי הלו”ז הזה, אין לנו זמן לבוא לאסוף את היצירה ביום למחרת כי אנחנו כבר ממשיכים הלאה, והאופציה היחידה זה רק לעשות מן כוס כזו, ולא לנפח זכוכית וכו.ילדי בני 12,10 ו7.
אחד האילוצים הקודמים בפוסט היו שרציתי להיות במגדל לקונצרט בקורנל ובספריה. אז הספריה כבר פתוח עד 1 בלילה כל יום אז אין בעיה, והמגדל יש קונצרט ב: 07:45, 13:10 ו 18:00חשבתי לעשות שינוי:
23.9 לסיים את היום בלינה בקורנינג (כן אני יודע שזה יהיה יום ארוך קצת בנסיעות אבל עם הפסקות אז מאמין שנשרוד).
24.9 קורנינג בבוקר, ווטקינס גלן – לינה בקורנינג25.9 לנסוע לאית’קה, קורנל, לחזור לקורנינג לקחת את היצירת זכוכית ומשם להצפין ולינה במפלים צד האמריקאי.
ידוע שיש קצת נסיעות מיותרות/כפולות אבל מה אתם אומרים?
-
ממש לא מגונה הרעיון להפעיל את הילדים בסדנאות של המוזיאון בקורנינג ,ולכן למרות שזאת קריעת ת… להגיע ביום מלייק פלאסיד לקורנינג (זה בפירוש להגיע בערב ורצוי להגיע עדיין באור יום) ,עם הכנה מוקדמת טובה של הילדים עושים זאת.
לחילופין אפשר להגיע עד שעה וחצי מקורנינג ולהגיע בבוקר לפתיחה לא חייבים להתייצב ב-9:00
אני מעתיק עבורך דברים מיוחסים לביקור של הגולשת גלית הוותיקה בסדנאות של המוזיאון והם הגיעו רק אחרי ביקור בכנפי נשרים-
מ"כנפי הנשרים" עברנו למוזיאון הזכוכית בקורנינג.
http://www.cmog.org/
עוד באותו בוקר, בעצת גולשים בפורום הזמנתי לילדים סדנת יצירה של חרוזים. (לכל סדנה יש גיל מינימלי שבו אפשר להצטרף לסדנה. כדאי לבדוק מראש באתר) ההזמנה הייתה טלפונית עם כרטיס אשראי.
http://www.cmog.org/dynamic.aspx?id=152
כשהגענו למוזיאון, הלכנו לעמדת הכרטיסים המוזמנים מראש. קיבלנו את הכרטיסים לסדנה ורכשנו כרטיסי כניסה למוזיאון. ילדים חינם. לנו הייתה הנחה עם כרטיס טריפל A.
מבחינתנו, המוזיאון היווה עצירה בדרך ותו לא. לא היה לנו עניין רב במצגות הזכוכית השונות. באחד מאולמות התצוגה הייתה הפעלה לילדים באמצעות חוברת הדרכה שהצריכה מעט תרגום לקטנצ'יק ושנתנה עניין לילדים.
הסדנה הייתה הצלחה מסחררת. כמובן, שהבן שלי סבר בתחילה שלהכין חרוזים זה לבנות בלבד. אבל כשהגיע לסדנה וראה שמדובר בעבודה עם אש, רתכת ומשקפות, כל כולו היה נכון לפעולה. התוצאה הייתה מקסימה והילדים נהנו מאד. המדריכה הייתה חביבה ביותר והיה ברור שהיא מתורגלת בעבודה עם ילדים שאינם דוברי אנגלית.
את החרוזים לא ניתן לקבל באותו יום. לכן יש אפשרות לשוב למחרת לקחת אותם או שהמוזיאון שולח אותם ללא תשלום נוסף לכתובת שמוסרים בארצות הברית.
מילות סיכום: טוב שעשינו את הסדנה.
הערה: ניתן ללכת מהחניה ברגל למוזיאון. מדובר במרחק קצר ואין טעם לחכות לשאטלמוני
-
תודה מוני
-
לא קראתי בעיון, רק ברפרוף – אז אם כבר נאמר – מחזקת

בסירקוס יש קניון מדליק ויש בפנים פארק חבלים שווה ביותר ובטיחותי כמו שלא ראיתי מעולם. ממש תענוג! מי שרוצה הולך בו והיתר יכולים לעשות שופינג (מושלם למשפחה שלי) אם אתם שם – תשמרו לקניון הזה זמן….. יש שם גם לייזר טאג ועוד כמה פעילויות לילדים
בסדנאות במוזיאון בקורנינג הבנות שלי נהנו בטירוף ועד היום שותות מהכוסות שעשו שם. אם יש לכם זמן – שווה!
-
ועוד משהו בקשר לסדנאות. מאחר ואנחנו לא הינו עם חזרה לקורנינג בחרנו סדנא שמקבלים את התוצרת מיד בסופה (יש אפשרות לכוסות בחריטת חול או צלחות וכאלו)
ככה שלא חייבים לתכנן על חזרה לשם לצורך קבלת התוצרת.
הכוסות מאוד שימושיות אצלנו ואהובות מאוד
-
זו ההתבלטות היחידה שלו ובגלל זה שוקל את כל השינוי.
האם להכין את הכוסות זה יהיה מספיק חוויתי בשבילם או לעשות דברים אחרים עם זכוכיות ואז זה דורש שאגיע יום למחרת לאסוף.
-
היתי עם שתי ילדות, אז אחת בת 14 ואחת בת 11.
לא היתה לנו ברירה אחרת, נתחיל מזה, כי לא התכוונתי לחזור
הן היו מאוד מרוצות
הסדנא היא כזו –
- בוחרים את הכלי שרוצים לאייר
- יש הסברים על התהליך
- ואז הם מדביקים. שלי גילו יופי של יצירתיות והשתמשו במלוא הזמן שנתנו להן, צריך לחשוב “שחור לבן” ולהתעלם מהציור על המדבקה, להבין שמה שחשוב זה מתאר, לדמיין מה יצא מזה. עשו הרבה עבודה עם מדבקות בפס דק וארוך ליצור דברים (כשהפסיקו לחשוב על הפרחים או חיות) כתבו את שמן וכו.
- ואז כל משתתף מכניס בעצמו (אלא אם לא רוצה) לתא החול ורואה את העבודה נעשית, בהנחית המבוגר שם
- לא הרבה אחרי כבר הכלי אצלך ביד (קצת זמן התקררות)
- זו לא יצירה בזכוכית – של ניפוח והלחמה אבל שלי היו מרוצות מאוד.
תלוי בילדים, ובעדפותיהם.