התלבטות לגבי תכנון מסלול בספטמבר מ- Ny עד LA
-
היי לכולם
קראתי מה שהצלחתי לקרוא בפורום אבל מסתבכת.
זוג בני 55, לא בכושר מדהים, בת 25, אולי יצטרף בן 29.
בלוס אנגלס גר הבן הנוסף, 27.
להורים זו נסיעה שנייה לארצות הברית .
מה שברור –
16-20/9 ניו -יורק
3/10 טיסה חזרה לארץ מלוס אנגלס
רוצים לבקר במפלי הניאגרה ( 20/9) ואחר כך לאס וגאס ( 22/9 או 23/9) כיעד יציאה לקניונים.
קונפליקט ראשון: האם לטוס לטורונטו או לבאפלו?
מטורונטו ללאס וגאס יש טיסות ישירות
השכרת רכב מטורונטו והחזרה בטורונוטו חוסכת עלויות השכרה
המרחק משדה התעופה למפלי הניאגרה מטורונטו גדול יותר ולפי גוגל מפס יכולים להיות פקקים בדרך הזו ( אפילו עד 3 שעות נסיעה ???)
מצד שני להגיע לבאפלו – מחייב או להחזיר רכב בטורונטו או להתפשר על טיסה לא ישירה ללאס וגאס מבאפלו. ויהיו מעברי גבול עם הרכב.
מה ממליצים?
האם הדרכים משדה התעופה בטורונטו למפלי הניאגרה באמת פקוקים? ( זה סופ”ש)
האם יש עומס במעברי הגבול בין ארהב לקנדה עם רכב?
אופציה שנייה נוחה וזולה יותר זה לוותר על מפלי הניאגרה ולסוע ישר ללאס וגאס ולהשאיר את מפלי הניאגרה לפעם אחרת, אבל תהיה תחושת החמצה
מצד שני אפשר יהיה לעשות את מסלול הקניונים יותר יסודי ונרחב
( יש לי רתיעה ממסלול ארוך מדי בקניונים גם בגלל המאמץ הפיזי, הנהיגה הארוכה -אם מוסיפים את קניונלנדס ומסה ורדה, וגם בגלל התחושה שזה יכול להיות חד גוני וחוזר על עצמו, נופים מדבריים )
לאס וגאס רק כתחנת מוצא, התרעננות ומנוחה לפני יציאה לקניונים. ( יממה בערך). ההורים היו כבר בוגאס, יוסימיטי, סן פרנסיסקו, כביש 1, ולוס אנגלס
דילמה נוספת –
אם מגיעים ב-20/9, יום חמישי אחר הצהריים למפלי הניאגרה, האם לטוס ב- 22 בערב ללאס וגאס ? ( יש טיסה שנוחתת בוגאס בעשר בלילה בערך) או שכדאי להשאיר יום נוסף לאזור ואז אולי להגיע עד 1000 האיים
יש לי עוד שאלות אבל בינתיים אלו הכי דחופות לצורך הזמנת טיסות
-
האם לטייל במפלים או לא זו החלטה שלכם
אני הייתי בודק אופציה של לטוס ישר לבאפלו בקונקשיין מניו יורק – לשכור רכב בבאפלו לטייל בניאגרה להחזיר בבאפלו ולטוס לניו יורק לכמה ימים ומשם ללאס ואגס.
אם לא הייתי בוחר באופציה של נחיתה בטורנטו וחזרה אליה
לגבי זמן המוקצים למפלים בהחלט נראה לי מספק יום וחצי לדעתי אין סיבה להאריך עבור אלף האיים אם הם לא חלק ממסלול שלכם.