ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מוסקבה במונדיאל – איזו הצגה. כותרת בנאלית??

פורום טיולי משפחות
    16
    178
    135119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adivelednizki
      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

דני, היה פה כיף ! 

ואחרי שאמיר הצטרף בכלל היה כיף - יופי של סלפי חיוכים laugh

המונדיאל באמת סוחף ,

עובדה - גם אותי ,שאין ביני ובין כדורגל כלום.... 

תודה על השיתוף

עדי 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dke
        dke נערך לאחרונה על ידי

תודה בנות, כיף שנהניתן

נתנת,מונדיאל זה מומלץ לכוווולם,גם למי שלא בעניין. מכיוון שמונדיאל 2022 יערך בנובמבר אני משער שלא תיקחי את הבן החמוד שלך (עם הפנים המטושטשות...אבל ראיתי שזה בירושה,גם לאמא פנים מטושטשות..)(סוג של בדיחה פנימית אבל למי שתוהה,אני ממליץ בחום על הבלוג של ענת...☺)

סיבה נוספת אפשרית לא להגיע היא שהוא ייערך ב...קטאר (אבל כמו שפעם אף אחד לא הגיע לורוצלאב והיום כן אז אולי עד אז יהיו המון סיפורי טיול מקטאר במיוחד אם ריאןאיר תפתח לשם לואוקוסט.... 

)נראה שנסחפתי,לא יודע אם זה בגלל החום או בגלל הכדורים ששכחתי לקחת..)

נחזור לרגע להיות רציניים -המונדיאל ב2026 ייערך בארצות הברית קנדה ומקסיקו. תסכימי איתי שזה מצד אחד רחוק, מצד שני זה בהחלט מהווה חומר למחשבה …

עדי ,כמו שאמרת ,היה כיף מאוד עם אמיר למרות העייפות של שנינו ולכן כבר ביום ששי הקרוב נדגום את מוסקבה(במסגרת טיסות עם ארופלוט) ודבר אחד בטוח לא נפספס - שוארמת העוף של הקירגיסטני (כבר מתים לראות את הבעת התדהמה שלו...)

• dke
          dke נערך לאחרונה על ידי

מוסקבה במונדיאל – איזו הצגה.כותרת בנאלית??

נתנת, בשבילך..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • קניוניניג
            קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

דני,

פתחת לי את העיניים – מוסקבה נראית נהדרת!

יופי של תיאורים מהמונדיאל גם למי שלא חובבת.

• ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

לא נראה לי שקטאר וגם לא צפון אמריקה יהיו המונדיאל הראשון שלי.

דווקא היורו הבא שמתפצל להמון מדינות, ומגיע לערים מזרח אירופאיות עם טיסות לואו קוסט (קרי בודפשט ובוקרשט), יכול להיות מעניין. רק שאז יש לי בעיה ששלב הבתים מתקיים ביוני וזו עונה בעייתית מאד לחו”ל כשיש (כלומר יהיה) ילד שיסיים בדיוק כיתה ו’.

אז אולי יורו 2024 (גרמניה? כי בטורקיה פחות נראה לי). 

או הכי טוב: בפנסיה, כשהילד יהיה בעצמו אבא, או משהו כזה laugh

תודה על ההמלצה על הבלוג שלי (“ענתנת אוהבת לטייל” בגוגל, למי שנגיע עד הלום והסתקרן).

• dke
                dke נערך לאחרונה על ידי

קניוניניג, איזה כיף לשמוע! מוסקבה פחות מוכרת כאן בפורום, אבל אם תחשבי שהיא הבירה של המדינה הגדולה בעולם, המעצמה השניה בתבל, מן הסתם היא בשורה אחת עם כל הערים הגדולות והידועות(רק עם פחות יחסי ציבור..)

ענת, אההמ, יורו זה בהחלט רעיון טוב, אבל צריך לתת את הדעת על שני דברים – א. יורו הוא גם קרנבל אבל הרבה פחות ממונדיאל

ב . נראה לי שהרעיון המוזר של לפצל את היורו בכל היבשת מוציא את כל העוקץ מבחינת חווית האוהדים, אבל יכול להיות שאני טועה

בכל מקרה אני ממליץ(וזה גם מה שאעשה) לבחור יעד שמעניין ואז על הדרך גם ליהנות מהיורו. בהתחלה חשבתי על באקו ולאחרונה התחלתי להרהר בגלזגו כבסיס ליציאה לטיול קצר בסקוטלנד. כמובן שיש עוד המון רעיונות ..

המחשבה על בודפסט או בוקרשט בהחלט כיוון אם זה  יעד שנמצא אצלך במגירה.

לקייב הגעתי לראשונה בגלל היורו ב-2012 , הצצתי ונשביתי (וכידוע גם חזרתי כמה שנים אחרי)

ודבר אחרון – אם יהיה יורו ב-2024 בגרמניה , אני אהיה המאושר באדם!

• ענתנת
                  ענתנת נערך לאחרונה על ידי

כתבתי גרמניה כי באתר של היורו כתוב שרק גרמניה וטורקיה הגישו מועמדות ואיכשהו אני לא חושבת שיתנו לטורקיה..

בודפשט כבר חפורה היטב אצלי ובוקרשט משעממת ברמות. ובכל מקרה כאמור זה יהיה סוף כיתה ו’ אז כנראה שלא אסע לאף אחת מהן.. 

לגבי הפיצול והאווירה, אז חשבתי על זה הרבה. מה ההבדל בין פיצול בין ערים שונות באירופה לאירוח במדינות גדולות כמו רוסיה או ארה”ב (שבה יהיה מירב המשחקים של מונדיאל 2026)? גם ככה יש מספר ערים שמארחות כמה משחקים ובכל עיר יש קרנבל משל עצמה. 

דווקא כשזו עיר אחת מכל מדינה יש פוטנציאל יותר גדול לגיוון הקרנבלים האלה.

החסרון הוא רק שנניח הונגרים אולי לא יסעו לראות משחק בגלזגו כי יש להם בבית (סתם דוגמא) אבל זה רק בשלב הבתים, וגם ככה יש מדינות גדולות שלא מארחות אז התושבים שלהן אולי יתפזרו. וישראלים יתפזרו כרגיל..

• dke
                    dke נערך לאחרונה על ידי

הי לכולם, התחלתי לספר על טיול די קצר בהלסינקי וטאלין.    (מוזמנים)

הטיול התחיל ביום קונקשן במוסקבה וראיתי לנכון לכתוב עליו כאן..

10.8 טיסת ארופלוט בסך הכול בסדר. כסאות עור די מרווחים, אוכל בינוני מינוס ודיילות חמצמצות, קשוחות וקורקטיות (ספוילר – זה לא ישתנה בהמשך)

המזוודות ממשיכות להלסינקי ואנחנו יוצאים לתפוס מונית משדה שרמטייבו. מקבלים הצעה מעניינת של 10000 רובל(600 שח) ואפילו לא עונים. המחירים יורדים ל5000, 2000 ואפילו 1400..

אני מזהה דלפק של יאנדקס, חברה מסודרת שהכרתי. ניתן לנסוע איתם ב-1100 למונית של 4, אבל אנחנו מצרפים אלינו זוג נחמד ומונית של 6 עולה לנו 1200 רובל

מכיוון שהדירה שלנו עדיין לא מוכנה אנחנו יורדים איתם במדרחוב ארבאט הזכור לטוב.

אשתי : "בשנה הבאה עושים טיול במוסקבה.."

אנחנו רעבים וכשרעבים לא עושים ניסיונות. לא מנסה אפילו לשכנע את החברה להיכנס ל-מו מו הזכורה לטוב. ממש ליד יש סניף של הארד רוק קפה. אוכלים במחירי גזל (כלומר במחירי הארץ) וממשיכים במדרחוב, אני מראה להם איפה שכן ההוסטל המצויין שלי. היום אני לא במוד של צילום, במיוחד שעוברים במקומות שכבר הייתי והנצחתי. ממשיכים עד סוף המדרחוב ופונים ימינה בואכה שדרות גוגולבסקי. באמצע השדרה שוכן לו כידוע המונומנט המוזר של שולוקוב עם הסוסים ששוחים נגד הזרם...

בסוף השדרה נגלית  לעינינו קתדרלת ישו המושיע המרשימה וזה הזמן שלנו לעלות על אוטובוס שיקרב אותנו לדירה שלנו בשדרות סמולנסקי.

חם מאוד היום, אנחנו מותשים מטיסת הבוקר המוקדמת ובלי תכנון לפחות שלושה מאיתנו (כולל עבדכם ) מוצאים את עצמנו ישנים תוך שניות..

אמנם לא צילמתי הפעם, אבל ניתן להתרשם ממה שראינו בהודעות 2(ארבאט), 43-45 (שדרות גוגולבסקי והמונומנט) וב 48 (קתדרלת ישו המושיע)

• dke
                      dke נערך לאחרונה על ידי

השינה מיישרת אותנו ואנחנו עכשיו על מונית שתיקח אותנו למבואות הכיכר האדומה, ליד פסל הפרש (אנדרטת מרשל זוקוב) (ניתן לראות תמונות בהודעות 21-23).

הכיכר האדומה כמובן מרשימה אבל מה שמעיב על ההתלהבות הוא שניבנו בה יציעים במסגרת פסטיבל כלשהו ומאוד קשה להבין את הגודל והעוצמה כשצועדים לצד אחת מצלעות הכיכר, מבלי יכולת לעבור מצד לצד...

האור של לקראת שקיעה מוציא אותי מהנירוונה הצילומית שלי ואני חוזר לתפקד

• dke
                        dke נערך לאחרונה על ידי

עוברים את כנסיית ואסילי הקדוש עתירת הבצלים, האייקון המפורסם ביותר במוסקבה, ומתקדמים לקראת הנהר . הדמדומים עוצרי נשימה..

• dke
                          dke נערך לאחרונה על ידי

לשמחתי גליתי על המפה שאחת האנדרטאות המיוחדות ביותר במוסקבה במהלך הליכה קצר ואנחנו על זה.

על אנדרטת "ילדים הם קורבנות של פשעי המבוגרים" כבר הרחבתי בהודעה 50 (מוזמנים).

לשמחתי גם החברה שלי מאוד מתחברים אליה, פותחים ויקיפדיה ומזהים כל אחד מ-13 הדמויות – אני מרוצה, עשיתי את המעשה הטוב היומי…

• dke
                            dke נערך לאחרונה על ידי

ממשיכים עד לגשר טרטיאקובסקי המקסים (הודעה 51) ומשם מונית לתחנת קייבסקאיה (גם כאן מונית שמוצעת ב-1000 ויורדת עד ל-400. 300 זו ההצעה שלנו וכשמסרבים אנחנו מתחילים לעזוב(אבל לאאאט לאאט...) – הם נשברים ראשונים, 300 ומתחילים לנסוע

• dke
                              dke נערך לאחרונה על ידי

תחנת קייבסקאיה זו הנוסטלגיה במיטבה(יוני 2018, למי ששכח....) – כתבתי עליה בין השאר בהודעות 147-148. נכון , המזרקות כבר לא עובדות(סמיילי עצוב), שוארמה אכלנו אצל אחיו(?) של הקירגיסטני שהוא בעצם טג'יקיסטני, אבל הקניון עומד על תילו וסניף יוניקלו שואב את כספם של הבנות.

11.8 בעל הדירה מתברר כצדיק – הוא מזמין לנו מונית לשדה. זה לא יאנדקס ואנחנו חוששים שישדדו אותנו אבל מופתעים שהנהג מבקש בסך הכל 715 רובל (זוכרים את ה-10000 שביקשו מאיתנו?)

• dke
                                dke נערך לאחרונה על ידי

נראה שבסך הכול היה לנו זמן טוב במוסקבה לפי מה שסיפרתי , אבל כאן אני מחוייב להגיד משהו על הרוסים.

אני – מוסקבה ירדה ברשימת היעדים בגלל הרוסים

אשתי – וואלה,מסכימה לגמרי

אמיר – זה לא רק השפה. הם מגעילים. הם גסים, לא מסוגלים לחייך, לא איכפת להם ממך בשיט

יובל – אתה פונה אליהם באנגלית , הם עונים לך ברוסית. הם לא עושים את הצעד הכי קטן לתקשר. זה בסדר לא לדעת אנגלית, אבל תעשה סימן קטן שאיכפת לך..

שוב אני – בהודעה 143 עשיתי סנגוריה על הרוסים (ממליץ לגלול ולקרוא). סיימתי את דברי כך –

"אני רוצה לחשוב בשיא התמימות שאולי מגה-אירוע כזה יכול לעשות מהפך או אולי איזו תזוזה בכל האטיטיוד של התושבים  ואולי יזוז משהו גם במשטר(אמרתי לכם שאני תמים, לא אמרתי?)"

אז אם אני צריך לסכם במשפט אחד -   "אז זהו ,שלא. הכל חזר למסלולו וחבל..."

יאללה עוברים להלסינקי – שם כולם נחמדים וכולם יודעים אנגלית..

הלינק

• צפנת
                                  צפנת נערך לאחרונה על ידי

לדני הכותב המהיר בהסטוריה winkתודה על העדכון, אנדרטת הילדים נראית באמת משהו מיוחד!

עוברת לקרוא את הבלוג על הלסינקי וטאלין - הבלטיות לגמרי בתכניות שלי. ואגב, האם גם בסנט פטרסבורג הרגשת ב"חמיצות" הזאת באותה המידה?

• dke
                                    dke נערך לאחרונה על ידי

הי צפנת

לא הכי מהיר, פשוט השיטה שלי זה לכתוב את הכל, לסדר טוב טוב את התמונות ואז כשאני יודע מה הולך לקרות,  זה רץ יחסית מהר..

בקשר לפיטר(סנט פטרבורג), נדמה לי שזה פחות בולט ממוסקבה, עובדה שלא עשיתי מזה אישיו בטיול שלי לפני שנתיים. שלא תביני שהרוסים הם מסבירי פנים ומידי ידידותיים, זה לא, אבל גם במדינות אחרות לא תמיד אנשים סופר נחמדים…

ועוד הערה – בטיולון הקטן שלי בהלסינקי, בסיפור שאת הולכת לעבור אליו, נתתי קישור לסיפור שהתחיל בקייב והמשיך לסנט פטרבורג. בגלל סגירת השמיים בין שתי המדינות “אולצתי “ להגיע להלסינקי ומשם הכל היסטוריה.

רוצה לומר שאם את מתענינת ב”פיטר”, יש באותו אשכול סיפור שלם עתיר תמונות. תיהני!

• לבון רחל  קולומבוסית
                                      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

דני היקר ערב טוב!!!

ראשית אני מודה לך שהסבת את תשומת ליבי אל הפוסט המעלף הזה!!!

מעלף גם כי איני עומדת בקצב ההליכה שלך.

שנית אני נפעמת מעושר המונומנטים,  מהבבושקות, החתולים למיניהם שהקדשת להם מזמנך כיאה לחולה חתולים כמוני, ציורי הקיר המדהימים

ואף מילה על כדורגל כי מן הסתם אני אגיע כשלא יהיה כדורגל.

כל כך נהניתי מהפוסט הזה שאין לך מושג!!!

שמרתי אותו מייד במועדפים יחד עם חברו פיטר ואשלוף אותם מקווה בהקדם.

תודה לך על הפירוט ושיתוף בחוויות ואני בטוחה שאפיק ממנו תועלת.

רחל  לבון

• dke
                                        dke נערך לאחרונה על ידי

רחל היקרה!

שנה טובה ומאושרת!

נכנסתי אחרי שלא הייתי כאן זמן מה ומאוד שמחתי לקרוא את תגובתך המפרגנת.

מרים כוס של קבאס לכבודך ולחיי כל הטיולים שבעולם!!

• 1
                                        • 2
                                        • 5
                                        • 6
                                        • 7
                                        • 8
                                        • 9
                                        • 9 / 9
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון