מסן פרנסיסקו עד לאס ווגאס
-
אנחנו זוג בני 60 ובמחצית השנייה של מרץ 2019 מתכננים טיול בחלק המערבי. ננחת בסן פרנסיסקו נשהה בה 3 ימים ומשם מעוניינים להתקדם במסלל הבא ברכב שכור :
כביש מספר 1 : לילה במונטריי
לילה במורו ביי או סן לואיס איבסיפו – אשמח להמלצות
אנחנו לא מעוניינים להגיע ללוס אנג’לס כי היינו שם לפני כשנתיים, אלא מעוניינים לחתוך מסן לואיס איבסיפו או מורו ביי לכיוון לאס ווגאס וכאן היינו שמחים להמלצות לגבי הדרך והצעה למקום לינה בדרך ( האם כדאי בברסטו ? )שכן מדובר בשעות נהיגה ממושכות ביותר ואנחנו רוצים לפצל את הדרך ולא להתעייף יתר על המידה. רוב תודות למשיבים . שרה
-
מורו ביי זה די הסוף של החלק היפה של כביש 1.
אם אתם מתכוונים לטייל בטירת הרסט, אני ממליץ לישון בסן סימיון או בקמבריה (אנחנו ישנו בקמבריה והיה מעולה).
הסיבה לכך פשוטה – מהניסיון שלנו, מונטריי וסביבתה דורשים בסופו של דבר יותר זמן מהמתוכנן (סביבתה = פוינט לובוס, כרמל, ביג סר).
לכן, ובעיקר מאחר שפתחו לאחרונה את כל כביש 1 שוב, לינה בקמבריה מאפשרת גמישות מבחינת הגעה לטירת הרסט (וגם נותנת עוד זמן לטיול ביום של מונטריי וסביבתה).
-
תודה לתשובה
המשמעות היא שאם אנו עוצרים בדרך בשלב מוקדם יותר אז לינה בברסטו יום לאחר מכן קצת בעייתית .
חשוב לי להבהיר שאנחנו מעוניינים להגיע ללאס ווגאס ואז המשמעות היא שביום השלישי מרחק הנסיעה , לדוג’ מקמבריה עד ברסטו שם נישן בלילה השלישי במהלך הדרך ארוך ומעייף
האם כדאי ללון בביקרספילד במקום בברסטו ?
-
נסיעה מסן סמיון לווגאס מתוזמנת, לפי גוגל מפס, ל-7 שעות. אם תוסיפו שעה לעצירות תגיעו לשמונה שעות.
קחו בחשבון שהכבישים בארה”ב נוחים וקלים לנהיגה.
שתי התחנות שהצעת הן ערים קטנות ולא מעניינות. עצירה ללילה פירושה בזבוז של זמן רב וחבל.
לדעתי שווה להתאמץ ולעשות את הנסיעה ביום אחד. יהיה לכם יותר נחמד לנוח עוד יום בווגאס מאשר לבלות לילה משעמם בדרך.
-
קראתי בעיון את הטיפים בנושא ואני מבקש לקבל המלצתכם-
אנחנו זוג+2 בנות (10,15)יוצאים מסאן פרנסיסקו לקראת הצהרים אחרי ביקור באלקטרז ונוסעים למונטריי. התכנון להגיע לעיירה,להסתובב בה וללון את הלילה במונטריי ,בבוקר לעשות את האטרקציות הנוספות בעיירה שהם בעיקר המזח וכביש 17 מייל ( נדלג על האקוריום כי אנחנו בדרכנו ללוס אנג’לס ומשם לסאן דייגו ל”עולם הים” -האם נכון לדלג!?!).
מה ההמלצה ממונטריי ועד ההגעה ללוס אנג’לס כאשר אנחנו מתכננים לבקר בטירה של הרסט- איפה ללון?כמה ימים להקצות לדרך זו?אטרקציות נוספות בדרך?
אשמח על תגובה.
תודה.
דורון
-
שרה,
אני הייתי ממליץ לא להזמין מלון ללילה של היום בו תטיילו בסן סימיון ופשוט לראות מתי תסיימו במורו ביי וכמה כוח וזמן יישאר לכם לצמצום מרחק ללאס וגאס. אני מסכים שעדיף לכם להתקרב כמה שאפשר, אבל בהנחה הסבירה שעד שתסיימו באזור סן סימיון ובמורו ביי (כולל ארוחת צהריים),
יהיה כבר אחת או שתיים אחר הצהריים, ואז נסיעה של שמונה שעות תביא אתכם ללאס וגאס באזור עשר בערב. נסיעה של כחמש שעות לבארסטו (אכן לא מעניינת, נטו לינה לקיצור זמנים לוגאס) נראית לי סבירה יותר, ולמחרת על הבוקר תצאו לוגאס כך שלמעשה תפסידו רק לילה אחד (שלא הייתם עושים בו כלום גם כך לאחר יום ונסיעות מתישות) וחצי יום (הזמן של הנסיעה מבארסטו לוגאס).
דורון,
התשובה הקצרה שלי היא – שלושה ימים (לא כולל היום של אלקטרז) ממונטריי ועד לוס אנג’לס.
האקווריום ועולם המים הם דומים אך שונים. Sea World זה יותר פארק שעשועים (וזכו להרבה מאוד פרסום שלילי בעקקבות יחסם לחיות ובפרט בסרט בלאקפיש). לא הייתי באף אחד מהם אך אם הייתי בוחר אחד כנראה שזה היה האקווריום במונטריי.
עד שתסיימו את השיט מאלקטרז ותגיעו למונטריי לא יישאר לכם יותר מדי זמן לטעמי, אז לא הייתי בונה על להסתובב בה, למעט אולי ברציף הדייגים.
כמו שציינתי, לטעמי האזור של מונטריי שווה יום שלם, ואולי אף יותר אם מבקרים באקווריום. 17 מייל זה לפחות שלוש שעות (כולל עצירות אוכל, שירותים וכו’), כרמל זה בהתאם לזמן שתרצו להקדיש אבל בוא נניח כשעתיים, פוינט לובוס זה לפחות ארבע שעות, אפילו אם מסתפקים רק בשניים-שלושה מסלולים קצרים (לנו זה הספיק, כי רואים את כלבי הים, הציפורים והנופים יפה מאוד במסלולים העיקריים והנגישים).
לכן, ובפרט אם אתם רוצים לבקר באקווריום, הייתי מציע לכם לישון שני לילות במונטריי. ביום הראשון לבקר באקווריום, בדרך 17 מייל ובכרמל, וביום השני בפוינט לובוס, בביג סר (הדרך רצופה בגשרים היסטוריים מרשימים ויש גם מסלולי הליכה קצרים שהיו סגורים בזמן שאנחנו ביקרנו שם) ולישון בסן סימיון (אם תהייו זריזים, ייתכן שתוכלו לשלב גם את מושבת פילי הים בפיאדרה בלאנקס ו/או את טירת הרסט באותו יום, אבל אני בגישה שמעדיפה לרווח קצת, בעיקר כשמטיילים עם ילדים).
למחרת, אפשר לבקר בטירת הרסט ובמושבת פילי הים, להמשיך משם למורו ביי והלאה לכיוון סולבאנג, סנטה ברברה או לוס אנג’לס בהתאם למסלול שלכם.
-
כמה זמן נמשכת הנסיעה מהטירה בסן סמיון ללוס אנגלס?האם מומלץ לעשות מנוחה ללילה בעיירה סולבאנג?
-
למיטב זכרוני משהו כמו ארבע או ארבע וחצי שעות כולל עצירה בסולבאנג (שמאריכה את הדרך ממש במעט).
אנחנו יצאנו מאזור הטירה אחרי ארוחת הצהריים והגענו בלי בעיה.
רק קחו בחשבון שרוב החנויות והדברים המעניינים בסולבאנג נסגרים בשעה חמש אחר הצהריים, אז בגדול הייתי מנסה לצאת ממורו ביי לא יאוחר משתיים או שתיים וחצי אחה”צ.