שאלות לגבי לינה באמסטרדם ולגבי הולנד בכלל
-
שלום לכולם,
אני נוסעת בספטמבר לטיול משולב שמתחיל באמסטרדם וממשיך לשאר הולנד עם גיחה אפשרית לבלגיה ולגרמניה (המסלול עדיין לא סגור).
מתחילה את הטיול עם בעלי (זוג בסוף שנות ה-50) באמסטרדם (4 לילות) ולאחר מכן לוקחים רכב ומטיילים באזור במשך שבוע, שבסופו חוזרים לאמסטרדם.
בעלי חוזר לארץ (לקראת יום כיפור) ואני ממשיכה לטייל (לא באמסטרדם) במשך שבוע נוסף עם הבת (24), שמגיעה מלונדון (אחרי טיול בה עם החבר).
(הבת תטייל בהמשך באמסטרדם עצמה עם חברה שתצטרף אליה כשאני אחזור לארץ). טיול משולב כבר אמרתי...
זו פעם ראשונה של כולנו באזור.
כל אחד מהם (הבעל והבת) התבקש לעשות “שיעורי בית” ולבחור את המקומות בהם ירצה שנטייל (בתקווה שלא אצטרך לחזור בדיוק לאותם מקומות פעמיים).
בסופו של דבר, כרגיל, התכנון הוא עלי...

יש לי 2 שאלות עיקריות:
א. לגבי לינה באמסטרדם בתחילת הטיול: יש לנו כרגע הזמנות ל-2 מלונות:
אחד במרכז (Hotel V Nesplein) ואחד ליד וונדלפארק (Hotel Parkview).
האם מוצדק לשלם תוספת של כ-100 דולר ללילה כדי ללון ממש במרכז (וגם להיות במלון שהוא כנראה טוב יותר וברמה גבוהה יותר, על פי הדירוג וחוות הדעת באינטרנט וגם בהתחשב במס’ הכוכבים)?
אני רוצה לבטל בהקדם את ההזמנה הכפולה בעיקר מתוך התחשבות באחרים, כי ממש קשה למצוא מקום בעיר בתאריכים הללו (וזה עוד לפני התערוכה שתתקיים בעיר בימים שאנחנו נצא ממנה).ב. קראתי המון כתבות מידע וסיפורי טיול לגבי האתרים השונים בהולנד, כולל התייחסות למקומות שמומלץ להגיע אליהם בימים ובשעות מאוד מסויימים. האם הימים הספציפיים המומלצים לביקור במקומות כמו שווקי הגבינות (באלקמר / אדם) ומקומות נוספים רלוונטיים גם לספטמבר או רק לחודשי הקיץ?
בנוסף – נשמח להמלצות על מקומות ו/או מסלולים מעניינים שמתאימים לזוג מבוגרים (ללא ילדים).
בתודה מראש,
מיכל.
-
שוק הגבינה היחיד שעדיין יהיה פתוח עד 28.9 -אלקמאר.
המלצות המטיילים על ימים ושעות וטיפים רובן מתייחסות לטיולים בשיא העונה-בקיץ.
לא דומה שיט בחיטהורן בספטמבר לזה של אוגוסט- בעומס , שעות הפעילות,מספר משכירי הסירות הזמינים וכו.
-
ההפרש של 100$ ללילה הוא באמת מוגזם, בעיני.
אם אתם אוהבים ללכת ברגל אז גם המלון ליד הפארק (שגם שווה ביקור)מקבל ציון בכלל לא רע (8.4).
המלון נמצא לא רחוק מקרית המוזאונים כך שאם אתם מתכננים גם להגיע לשם זה אידיאלי.
-
יונית, תודה על התשובה.
כשאת כותבת ששיט בחיטהורן בספטמבר לא דומה לאוגוסט זה לחיוב או לשלילה ?
אילו מקומות ופעילויות מומלצים וזמינים בספטמבר?
(לגבי האטרקציות השונות אני בודקת באתרים עצמם ועושה הרבה “שיעורי בית”, אבל אין כמו מידע מבעלי ניסיון).
ומכאן שאלה נוספת: האם לטיול ה”מתגלגל” שלנו צריך להזמין לינה מראש או שאפשר תוך כדי (בהתחשב בכך שזה ספטמבר)?
מבחינת זמינות מקומות הלינה באמסטרדם בספטמבר (ולא רק בזמן התערוכה) יכול להתקבל הרושם שזה שיא העונה...
-
לא לחיוב ולא לשלילה.
באוגוסט עמוס מאד- גם בתעלות
בספטמבר-לא
באוגוסט לעיתים צריך לחכות לסירה פנויה
בספטמבר-לא
באוגוסט שעות הפעילות ארוכות יותר
בספטמבר -לא.
באוגוסט יותר מפעילים סירות שונות
בספטמבר- חלק סוגרים את הבסטה (יש עדיין מספיק מפעילים).
אפשר למצוא לינה על הדרך, במיוחד בהרכב שלכם, במיוחד בעיתוי שלכם- הבעיה לא תהיה מקומות זמינים , אלא מקומות שאתם עלולים/עשויים להיות האורח היחיד במלון (קרה לי בעבר לא פעם) והתחושה לפעמים כמו ב”מלון רוחות” אבל לא חובה להרגיש ככה- תלוי כמה רוח ודלתות טורקות יהיו

אמסטרדם עצמה- בוודאי שלהזמין מראש, ולמיין היטב את הלינה מיקום ומחיר.
-
yaffabe, תודה.
אם ההפרש לא היה מוגזם בעיני לא הייתה התלבטות.
אנחנו אוהבים ללכת ברגל, אבל גם השיטוט בעיר (ללא ההליכה מהמלון וחזרה) צפוי לכלול הרבה הליכה במהלך היום ולכן מתווספת סיבה נוספת להתלבטות .
שאלה בנושא תחבורה ציבורית:
האם יש באמסטרדם אפשרות לקנות “כרטיסיה” (כמו בברצלונה, למשל) או שהאפשרויות היחידות הן כרטיס בודד או כרטיס יומי (שלא נראה לי שאנחנו צריכים, אלא אם יהיה גשום במיוחד)?
-
יונית, תודה.
אמסטרדם כבר הוזמן (ואפילו כפול, בינתיים...
) -
כרטיס עשירייה? לא.
ובכלל לדעתי, ברוב המקרים, אין צורך בכרטיס יומי
אם צריך אז עושים הקפצה או שתיים במהלך יום וזהו.
-
-
מומלץ שייט בתעלות
טיול עם טכסי אופניים [מכיכר דאם]
מוזיאון ריפלי
טיול מודרך לארץ המים עם חברת איזי ריידר [כולל את זאנסה סחאנס]
קיימים סיורים מודרכים [לא הייתי] ברובע החלונות האדומים
לקחת מעבורת מהתחנה המרכזית [יש שלטים עם סימון אניה] לצד השני,
זה חינם וחוויה בפני עצמה.
מתחם פרוייקט דה הלן [מרכז אופנה תרבות עיצוב וגסטרונומיה]
שיטוט ברחוב קלוואסטראט שכולו מלא בחנויות יפות ובתי קפה
בית קפה מקסים עם מיני-פאי בכל מיני טעמים משובחים בקלוואסטראט 80. מול פרימארק קיים קניון יפה ששמו ביינקרוף – בקומה העליונה אפשר לנוח ולאכול בקפיטריה הנעימה. חלק מהאוכל נעשה באותו רגע. מרקים, סלטים, סושי, מוקפץ, דגים,בשר,קינוחים ושתיה.
וכמובן שיש עוד הרבה, ותמיד אפשר לנסוע עם הרכבת להארלם הקרובה
לאוטראכט, האג, ועוד. קל ונגיש, מהתחנה המרכזית, מבלים כמה שעות וחוזרים
לאמסטרדם.
בקשר לתחבורה – אמסטרדם קומפקטית אמנם, אך אנחנו נעזרנו רבות בטראם
קנינו כרטיס לכמה ימים. כשהתעייפנו עלינו על הטראם, ירדנו טיילנו, ושוב עלינו
לטראם. ממש קל ונוח, וחבל שלא קיים אצלנו.
טיול מהנה וכייפי

-
-
מיכל, הכוונה לשיטוט ברחוב הארלמרסטראט היפה[קלוואסטראט זה מדרחוב
הקניות. בית הקפה עם עוגות מיני-פאי משובחות נמצא בהארלמרסטראט 80