עזרה דחופה! אבדן של כרטיס לפארק אירופה
-
הי לכולם.
אנחנו לקראת סיומו של טיול נהדר למערב אוסטריה והיער השחור.
לראשונה רכשתי כרטיס אטרקציות מישראל, זהו כרטיס היער השחור שכולל את הכניסה לפארק אירופה.
מחר מתכננים ביקור לשם ולפתע גיליתי שהכרטיס אבד! הכרטיס נרכש דרך חברת toptour.
למישהו יש ניסיון? עצה?
כרגע ניסיתי ליצור איתם קשר אך עדיין ללא הצלחה.
תודה!
-
ייתכן שהחברה ממנה רכשתם תוכל לבטל אותו במערכת שלא יהיה תקף וכשתחזרו תבדקו אפשרות החזר כספי אפילו חלקי.
אם לא תהיה ברירה, בקופת פארק אירופה ניתן לרכוש כרטיס חדש של היער השחור.
- ״במקרה של גניבה: במקרה של גניבת הכרטיס חייב בעל הכרטיס לדווח על הגניבה למספר טלפון: 00-49-7618964675.
- חברת דינמיקה ספורט תיירות ופנאי בע"מ בטלפון במשרד 00-972-4-6268500או במוקד החירום שלנו בטלפון 00-972-54-6678189
- דינמיקה ספורט תיירות ופנאי בע"מ ולשכת התיירות של היער השחור אינה לוקחת על עצמה אחריות להחליף או לתת החזר כספי לכרטיס שנגנב או אבד
- אך תעשה כל מאמץ לעזור ולסייע למחזיק הכרטיס שכרטיסו אבד, אין זכות לקבלת החזר כספי על כרטיס שאבד או נגנב ואין החלפת כרטיס שנגנב או אבד בכרטיס אחר.״
-
לי תודה על המאמץ. ניסיתי אתמול את כל מספרי הטלפון ולא תפסתי אף אחד…
ננסה הבוקר וכנראה פשוט ננסה לקבל החזר מהארץ.
תודה
-
בהזדמנות זו אני רוצה לעדכן:
חזרנו מטיול של שבועיים באוסטריה (פורארלברג) והיער השחור (על כך אשתדל להרחיב בהמשך...)
ולגבי כרטיסי היער השחור שאבדו- מחברת התיירות קיבלתי אך ורק תשובה שאין מה לעשות וכרטיסי היער השחור הינם כ”כסף מזומן”. ואם אבדו- אין מה לעשות. לבקשתי, נמסר לי המספר המזהה של הכרטיס (לכל כרטיס יש מספר) והשיחה הסתיימה.
מכיוון שלא רצינו לשנות תכניות, החלטנו לדבוק בתכנית הרגילה ולנסוע לפארק אירופה מוקדם בבוקר (אמרנו שנטפל אחכ בנושא הכרטיסים שאבדו, שכן זה ממש מנוגד להיגיון שאין כל רישום /תיעוד לכרטיסים ולא ניתן לקבל החזר).
בכניסה לפארק, כשכרטיס האשראי ביד בכוונה לשלם בשנית, סיפרנו לפקידה בכניסה את הסיפור. למרבה ההפתעה היא לקחה את המספר המזהה של כרטיסי היער השחור והלכה לברר...כעבור כמה שניות (במהלכן ראינו שהיא מתקשרת, כנראה ללשכת התיירות, ומשוחחת עם המנהלת)- חזרה ואמרה- אתם יכולים להיכנס!
וכך יצא- שסוף טוב הכל טוב. נכנסנו על חשבון הכרטיסים שנרכשו, על אף שאבדו לנו!
אין ספק כי שמחנו והודנו להם על השירותיות הגבוהה והנעימה שקיבלנו בפארק אירופה- וכמובן שהיה יום מהנה ומוצלח!
הרגשתי צורך לשתף אתכם בחוויה, לקוראים והמטיילים הבאים ...המסקנות בפנים...
בהצלחה!
-
סיפור עם סוף טוב ומפתיע! תודה על העדכון.
תמיד אהבנו את פארק אירופה, אבל עכשיו אני אוהבת אותו קצת יותר…
אגב לאמא שלי ודודתי, אחותה הצעירה, קרה דבר דומה בפארק המפורסם בברצלונה (שכחתי את שמו) – שאיבדה את הכרטיס ונתנו לה להכנס על בסיס אמון.
-
בהחלט סוף טוב,
אשמח לקרוא את פירוט המסלול , נשמע שילוב מעניין.
-
כיף לקרוא סוף טוב.
את מוכרחה לספר קצת על הטיול שלכם. אני זוכרת את כל ההתלבטויות, וגם שהיו לך בקנה כל מיני מסלולי טבע מקסימים ויחסית קלים. הייתם בסוף בהיידילנד?
-
איזה יופי שחזרתם לעדכן, איזה יופי שתודעת השירות בפארק אירופה נהדרת וכמה עצוב שבחברה כאן זה לא היה כך.
-
מתנצלת מראש, שאף פעם לא יוצא לי להשקיע בסיפורי הטיול כאן בפורום כמו רבים וטובים מכם.
אשתדל לתת בתמצית פרטים, למי מכם שמתעניין באיזור:
הרכב הטיול- אמא אבא ו-3 ילדים שפתאום קצת גדלו, בת 10.5, בן 8 ובת 4.
התכנית: הגעה בשעות הערב לבאדן באדן;
1- לילה ביער השחור;
9- לילות בעיירה בראנד המקסימה! שבפורארלברג, אוסטריה;
4- לילות ליד אופנברג שבצפון היער השחור (במרחק חצי שעה נסיעה לפארק אירופה וחצי שעה נסיעה לשדה התעופה.
בתיכנון המקורי, היתה כוונה לשהות כמה לילות בהיידילנד. ככל שהתקרב הטיול והתתיישבתי על המספרים, הבנתי ש3 לילות בהיידילנד יעלו הרבה כסף, בעיקר בגלל האטרקציות. הרי לא נקנה את כרטיס half fare card של שוויץ בשביל 3 ימים (גם לא בטוחה שהוא קיים באיזור הזה), וכך יוצא בשביל עליה לרכבל אחד הסכומים היו לא ריאלים עבורי. וכך יצא שהחלטתי לוותר על לינה בהיידילנד ופשוט להוסיף לילות בבראנד, היות ומשם ייקח כשעה כדי להגיע לאיזור היידילנד.
בסופו של דבר- לא יצאנו מפורארלברג כל 9 הלילות!. בדיעבד זה אולי היה יותר מדיי, אבל פשוט החלטנו לטייל בקצב רגוע, והבנו שזה לא באמת משנה איפה נטייל, הכל יפה והעיקר שיצאנו ממירוץ השגרה!. היתרון האדיר היה שזה הטיול הראשון שבו נסענו הכי מעט!! כן, כן- למרות המרחק משדה התעופה, למעשה במשך כל השהות בפורארלברג, הנסיעות היו ממש קצרות ולעיתים אף לא היו.
הטיול:
1- הגעה בשעה מאוחרת למלון ליד פרייבורג.
2- שביל הפסלים ביער השחור ומסעדת Tannenmuehle. – הגעה לבלודנז בשעה 19:00, שם התקיים FOOD FESTIVAL. ביקור היכרות מצוין עם האיזור. הגענו לדירה בעיירה בראנד המדהימה! בשעת לילה מאוחרת. (דרך אגב- הדירה מומלmת בחום!!! העלות לא זולה, אבל שווה! קיבלנו דירה חדשה, מעוצבת ומפנקת ברמה גבוהה, עם גינת משחקים (ציבורית) צמודה לדירה ועל הרחוב הראשי של העיירה הקטנה). היה יום ראשון קליל ונהדר.
3- מסלול קצר- KESSELFALL בעיירה בראנד. מסלול היכרות עם הטבע בעיירה.--- אחכ נסענו ל-WILDPARK בעיירה FELDKIRCH. מדובר בגן חיות מקסים וחינמי. אח”כ טיול בעיירה עצמה.
4- רכשנו בבוקר כרטיסים לאיזור BRANDERTAL-MONTAFON ל-7 ימים; רכבל לאגם לונרזי בעיירה שלנו (בראנד). אתר הדגל של האיזור. אגם מהמם ביופיו. בחרנו להקיף את האגם. אין ספק שזה היה מסע די מאתגר לילדים שלי., כ-8 קמ+ ירידה לאגם עצמו ועליה די רצינית בסוף.---סיום היום בבריכות בלודנז (בריכה מדהימה!) הכלולה בכרטיס.5- נסיעה לרכבל GOLM- עשינו את מסלול התחנות ברכבל. לא מסלול יוצא דופן; בהמשך יש להם 3 ק”מ שיורדים את ההר באמצעות מס’ מגלשות באורך של כ-50 מטר. אטרקציה מגניבה! פרט לכך שאצלנו כמעט כולם יצאו קצת חבולים ממנה...; לא הספקנו להגיע למגלשות הרים הצהובות ואליהן נשוב מחר;
סיום היום בבריכה ב-MONTAFON הכלולה בכרטיסף
6- מגלשות ההרים ברכבל GOLM. היה נהדר; חזרה לעיירה שלנו ומסלול- Burser Gorge. נקיק מקסים! ממש הרגשה שנלקח מהאגדות. רק מה- כנראה שאנחנו המשפחה היחידה שם שאיבדה את הדרך. עלינו את ההר כדי לצאת מהמסלול ושלחנו את אב המשפחה באוטובוס להביא את הרכב (חוויה משעשעת...); ארוחת ערב במסעדה איטלקית בבלודנז;
9-יום גשום! הזדמנות לטיול עירוני- קנינו את הכרטיס היומי של ברגנץ- מוזיאון הטבע בדורנבירן; מוזיאון רולס רויס (קצר אבל הילדים לא שוכחים אותו...); רכבל ברגנץ. מומלץ בחום!;
10- עליה ברכבל בבראנד למסלול ה”חיות” מסתבר שזה לא מסלול הדגל שלהם, אבל היה נהדר, וכרגיל יתכן ואיבדנו את הדרך באמצע ולכן ירדנו מהרכבל השני של העיירה
. האטרקציה העיקרית- הילדים התאהבו בעשרות הצפרדעים הקטנות שם.סיום היום בעיירה בבריכה הטבעית והמקסימה (בתוספת הנוף) Alveribad;
11- רכבל בעמק מונטפון- Gargellen; ראיתי המלצות באתרים זרים על מסלול Smugglers; בדיעבד היינו מוותרים עליו; לא היה בו משהו מיוחד או בגלל שלילדים שלי בשלב הזה כבר היה קצת מנת יתר של הליכות...
11- רכבל הדובים- sonnenkopf bärenland. בפסגה יש מסלול קצרצר שעובר בין תחנות נחמדות הפזורות שם. וכמובן האטרקציה – רכבלים מקושטים על דובונים שמחכים לילדים; המשך היום בעיירה בראנד- נסענו ל-BIKEPARK. חוויה מגניבה! עליה ברכבל פתוח ומשם לקחנו את האופניים עם 3 הגלגלים וירדנו איתם את ההר.
ביקור סיום בבריכה המעולה val blu.
12- לא ייאומן אבל עברו להם 9 לילות מבלי שיצאנו מהאיזור….היום יוצאים על הבוקר חזרה ליער השחור. ביקור ב-SEA world החביב על הגבול עם שוויץ; משם למפלי הריין; אחכ רצינו לנסוע למקום חדש הזה- TREETOP, אבל יחד מהפרק כי זה היה לחוץ מדיי..אבל לדעתי שווה ביקור למי שבאיזור; בגלל הקירבה למפלי הריין, עברנו לאכול בעיירה שטיין אם ריין; ומשם נסיעה של שעתיים למלון חדש ומקסים בצפון היער השחור.
13- מגלשות הרים גוטאך (לא יאומן כמה ישראלים...); מפלי טריברג (מקסים!); חזרה דרך המוזיאון הפתוח בגוטאך. בערב הילדים שיחקו כדורגל עם ילדים ספרדים בגינה של המלון...היה נחמד.
14- פארק אירופה!!!! נכנסנו ב9:05 (אחרי האירוע עם הכרטיסים שאיתו התחלתי כאן...יצאנו אחרי צילומים וניצול מקסימאלי של המקום ב-21:00;
15- שטרסבורג- היה חם ולא כזה מוצלח עבורנו, אז החלטנו לסיים בחיפוש אחר חנויות שכמעט ולא היו בטיול הזה.
מפאת השעה- אסיים כאן- ומוזמנים לשאול שאלות לכ מי שמתעניין באיזור!!!
לילה טוב
-
תודה רבה על השיתוף בטיול שלכם
נהניתי לקרוא.
ושמחה שהסתדר לפחות המימוש של פארק אירופה..
-
תודה לי

-
תודה על הפירוט.
ד.א. חשבתי שמסלול החיות בבראנד יוצא מהעיירה עצמה ולא מצריך רכבל. האם לא הבנתי נכון?
-
נכון. יש מסלול חיות קצרצר (שאותו דרך אגב לא עשינו) היוצא מהבריכה הטבעית.
יש עוד מסלול שיוצא מהרכבל, וכביכול עוסק בבעלי החיים האופייניים לאיזור. המסלול היה מאוד מוצלח עבורנו, לאו דווקא בגלל ה”נושא”. ציפיתי ליותר בעניין הזה. זה לא מתקרב מסלולי ה”נושא” כמו שיש למשל בוויילדר קייזר שבאוסטריה.
-
נשמע מסלול נהדר ומלא אטרקציות. תודה על הפירוט
