טיול סובב Yellowstone
-
אני רוצה להתחיל לתכנן את הטיול השני שלי לארה”ב שבינתיים המקום היחיד שאני יודע שיהיה בו (כי ממש רק עכשיו אני מתחיל לתכנן אותו) יהיה פארק ילוסטון.
הטיול מתוכנן לזוג ללא ילדים ואנחנו רוצים לבקר שם בפסח הקרוב כחלק מטיול כולל שיהיה באיזור ה-3 שבועות. אנחנו זוג מטיילים ממוצע שהולכים רק במסלולים “רגילים” כלומר בלי טיפוסי הרים או מסלולי אקסטרים אחרים.
בטיול הקודם שלנו מאוד אהבנו את יוסמיטי, ציון וברייס, אבל ממש לא אהבתי את הגרנד קניון שהיה לדעתי מאוד משעמם.
1) האם ילוסטון מתאים בכלל לביקור בתאריכים האלה של פסח כלומר באמצע סוף אפריל?
2) כמה ימים לדעתכם כדאי להיות שם?
3) בקשר ללינה באיזור – איפה מומלץ להזמין חדר? בפארקים שציינתי קודם, ראיתי שיוסמיטי היה הפארק היחידי שבאמת היה מומלץ לשכור חדר בתוך הפארק משום שהנסיעה מהכניסה עד לעמק איפה שעיקר המסלולים, היה משהו כמו שעה.. אבל בפארקים האחרים (ובמיוחד פארק ציון) הנסיעה ממש קצרה עד אליהם ואז אין באמת טעם להוציא יותר כסף על לינה בתוך הפארק.
4) איזה מסלולים מומלצים לעשות? הרבה הליכה זה בסדר אבל עדיף שהעליות לא יהיו רציניות יותר מידי (לא שאי אפשר, אבל כאמור אנחנו לא מטפסי אקסטרים). -
אפריל עשוי להיות בעייתי, ייתכן וחלק מהדרכים יהיה סגור בגלל שלג.
בנוגע למסלולי טיולים ומקום לינה, ראה החלק שמתייחס לילוסטון בבלוג שכתבתי, היינו שם בחודש שעבר. מקום הלינה, הגישה אליו והגישה אל הפארק היו מאד נוחים.
-
מהם התאריכים שלרוב יורדים בהם שלגים באיזור?
-
נובמבר עד אפריל סביר שיהיה שלג, אוקטובר ומאי גבוליים.
-
באפריל די סיכון לבקר שם.
היינו בתחילת יוני והיה לנו יום שמש, יום גשום ויום שלג אז באפריל המצב
הרבה פחות טוב.
לילוסטון הסטנדרט 3 ימים. אם אתה רוצה להישאר עוד ולראות עוד חיות זה כמובן אפשרי.
ממליץ לך על ווסט ילוסטון ללינה. 20 מייל ממרכז הלולאה.