דרום מזרח ארה"ב בקראוון
-
שלום,
אנחנו (שלושה אנשים) מתעתדים לצאת לטיול בקראוון בדרום מזרח ארה"ב בנובמבר הקרוב. זוהי לא פעם ראשונה עם קראוון, עשינו בעבר את החוף המערבי ואת הצפון-מזרח, כך שאנחנו מנוסים ואוהבים את החוויה. שעות על ההגה מוכרות לנו. אציין שאין איתנו ילדים, ואנחנו לא מחפשים את חווית פארקי השעשועים הידועה של פלורידה. מעוניינים להנות מהטבע, תרבות והסטוריה שיש למקומות להציע, כמו גם לצבור "חוויות שופינג".
אנחנו מעוניינים להתחיל את המסלול במיאמי, שם ננחת ונשהה מספר ימים. מכיוון שהרעיון הוא להגיע למדינות מעט צפוניות יותר מפלורידה (כגון ג'ורג'יה, טנסי, אלאבמה, מיסיסיפי ולואיזיאנה), חשבתי להתחיל את המסלול ממיאמי על הציר המזרחי של המדינה, כדי לסיים כמה שיותר מוקדם מבחינת מזג אויר את כל המדינות "הצפוניות" במסלול. את פלורידה הנעימה לשמור לחלק האחרון, לקראת סוף נובמבר.
זה המסלול: מיאמי, פורט לודרדייל, סנט אוגוסטין, סאוונה, ג'ורג'יה, צ'רלסטון, דרום קרוליינה, ראלי (Raleigh), צפון קרוליינה, שרלוט, צפון קרוליינה, אטלנטה, אשוויל, צפון קרוליינה, הרי הסמוקי, פיגיון פורג' (Pigeon Forge), גטלינבורג (Gatlinburg), נאשוויל, ממפיס, נטשז (Natchez), ניו אורלינס, חזרה לפלורידה.
יש לי מספר שאלות:
- כמה ימים מומלץ להקדיש למיאמי? האם שלושה ימים, כולל סופ״ש, מספיקים לביקור ראשון בעיר? האם מומלץ לשכור רכב לעיר?
- האם שלושה שבועות וחצי (23-24 ימים) הם פרק זמן סביר למסלול הנ"ל? לא כולל את מיאמי.
- בהמשך לשאלה מעלה, בסיום המסלול, לאחר ניו אורלינס, האם יש טעם לסקור גם את פלורידה (טמפה, אורלנדו, איי הקיז והאוורגליידס)? אם כן, כמה זמן צריך להוסיף?
- אני יודעת שהנסיעה לאטלנטה מכיוון צפון קרוליינה היא חתיכת סיבוב, על אחת כמה וכמה כשאח"כ מצפינים לכיוון הרי הסמוקי. האם כדאי לעשות את כל הסיבוב הזה בשביל אטלנטה? או לחילופין, האם שווה לוותר על ההצפנה בשביל ראלי ושרלוט?
- האם שווה לעשות נסיעת "זיג-זג" כדי להגיע לצ'טנוגה?
- האם יש סיבה ו/או זמן להצפין לקנטאקי?
- האם מישהו יודע על אזורים בעייתים בנובמבר מבחינת חסימות ואזורים סגורים, פארקים, כבישים וכו'?
- קראוונים ו- Parkway- כבר הייתה לנו "תקלה" אחת בטיול הקודם, במסגרתה ה-GPS הפנה אותנו ל-Parkway, ללא אפשרות לברוח ממנו. איך נמנעים הפעם מלעלות עם הקראוון על דרכים אלו?
תודה רבה!!
-
חזרנו בדיוק מהאזור. היינו באטלנטה לצורך ביקור חברים. אני מעולם לא מצאתי בה יותר מדי עניין- עם כל הכבוד לאקוואריום וקוקה קולה, זה לא משהו שהייתי מתאמץ בשבילו, אלא אם יש לכם עניין מיוחד באלו.
לגבי הסמוקיז- המקום מאוד יפה, כבישים מפותלים, והאמת שלא ממש ראיתי קראוונים עליהם, אבל גם לא הבחנתי בשלטים שאסור לנהוג עם קראוון. אנחנו ישנו בטאונסנד. רק חלפנו בגטלינבורג שנראתה די מלכודת תיירים והחלטנו לא לעצור אחרי מעבר ברחוב הראשי. ופיג’ון פורג’ היתה אפילו עוד יותר גרועה- כמו גירסת קיטצ’ לוגאס ( מסתבר שזה אפילו אפשרי)- רק שבמקום קזינו כל מבנה שני היה קרטינג ומה שלא קרטינג הוא מסעדת וופל/פנקייק… הבן שלי מאוד רצה להישאר שם… לא יודע מה יש לעשות שם- לאכול ופלים ולהקיא בקרטינג?

-
תודה רבה, אז אתה היית ממליץ לוותר על אטלנטה, גטלינבורג ופיג’ון פורג’? האם ראלי ושרלוט עדיפות?
מקווה לקבל עוד תגובות ממטיילים שעשו את המסלול בקראוון..