ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הסיפור שלי על ענקים, גמדים, וטרולים במידות לחסכנים

פורום טיולי משפחות
    22
    402
    721383
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kand
      kand נערך לאחרונה על ידי

המשך עלילות היום הראשון של חופשת הקיץ שלנו -יולי 2018

...חשבתם שבזה הסתיים לו הסיוט הגדול של היום הראשון לטיול הקיץ שלנו ?

טעיתם!!!

זוכרים מהסיפור הקודם על היוסמיטי את סיום יום מעבר טיוגה עם שרשרת הצרות שנחתו לנו על הראש אחת אחרי השנייה, כאשר השיא של אותו ליל סיוטים היה במלון באל פורטל מול הפקיד המתלמד והאחראית הקשוחה, שלא איתרו את ההזמנה שלנו אצלם במערכת, והותירו אותנו במשך כמעט שעתיים מותשים, מיואשים וחסרי אונים שם בלובי עד שעה אחת אחר חצות,

כשבסיום אותו יום כל מה שיכולתי להגיד זה ש"תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר" ?  

אז הפעם השיא כמובן הייתה טיסת ריינאייר לורוצלב – זה שיא כל כך נמוך שאני מעריך (ומקווה מאוד) שלא יישבר לעולם, אבל בזה לא הסתיימו צרותינו לאותו לילה…

מה עוד יכול לקרות?

תחשבו…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • פסגות מושלגות
        פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

המלון לא שמר לכם את החדר?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • adivelednizki
          adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

השכרת הרכב נסגרה כבר או לא שמרה לכם את הרכב ??

זה מה שתמיד מלחיץ אותי שיקרה כשיש איחורים .

• kand
            kand נערך לאחרונה על ידי

פסגות,

זה קשור גם למלון אבל לא למה שרשמת.

וקשור לעוד משהו שגם מתקשר בדרך כשלהי אל המלון...

אמרנו כבר שרשרת של צרות, שכשהן באות - הן באות בצרורות!

עדי,

השכרת הרכבים בנמל בורוצלב נסגרת בשעה 23:00, כך שממילא גם שעת הנחיתה המתוכננת ללא האיחור הרב הייתה כבר לאחר שדוכני ההשכרה נסגרים.

מה שמקרב אותנו עוד יותר לתשובה הראשונה (מבין השתיים) והיא:

העורבים הליליים בנמל בורוצלב שלטרף משחרים.

אז מי הם???

• kand
              kand נערך לאחרונה על ידי

העורבים הליליים בנמל התעופה ורוצלב

אז העורבים הליליים בנמל התעופה ורוצלב לטרף משחרים,

ממתינים בשקט עד שתגיע אליהם, והם באים למשימה דרוכים ומוכנים.

יש להם דרך לפתות אותך, ולשכנע אותך שהם אמינים,

שהם מכירים את הדרך, ושהם יודעים מה שהם עושים...

ומסתבר הם גם מכירים מצוין את הקליינטים שלהם, בעיקר את אילו הישראלים!

שם המלון אותו הזמנתי ללילה הראשון בורוצלב הוא:Stara Garbarnia Airport 

כאן הוא מופיע בבוקינג, וניתן לראות את הפרטים לגביו.

הזמנתי אותו עם ביטול חינם זמן רב לפני הנסיעה.

חיפשתי מלון סביר, קרוב כמה שיותר לשדה כדי שביום הגעתנו בלילה נוכל להגיע אליו מהר, וכך נוכל על הבוקר למחרת כמה שיותר מהר לחזור אל הנמל כדי לאסוף את הרכב מההשכרה, ולהתחיל את הטיול שלנו לכיוון צ’כיה.

בדקתי היטב בעת ההזמנה בgoogle maps  את מיקום המלון, והוא ממוקם כ- 5 וחצי ק"מ מהשדה, ועל פי חישוב זמן הנסיעה אמור לקחת 13 דקות בנסיעה מהשדה (ללא פקקים).

לפני הטיסה בדקתי מול המלון בעקבות המלצה שלך ענת לגבי הזמנת מונית שתחכה לי עם שלט בשמי (את הדגשת את זה כדבר חשוב), אבל המלון התעקש – יש הרבה מוניות שממתינות בנמל, ואין בעיה לתפוס אחת גם בשעה מאוד מאוחרת.

כמו כן הם ציינו שמחיר ממוצע של נסיעה שכזאת תצא לי כ-50 זלוטי פולני (שהוא שווה בערכו לשקל, כלומר 50 שקל לנסיעה -מחיר סביר).

.

• kand
                kand נערך לאחרונה על ידי

אז באמת לא הייתה כל בעיה לתפוס מונית גם בשעה המאוחרת בה נחתנו אחרי 3:00 בבוקר יום ג' 24/7, הן המתינו שם ביציאה מהטרמינל, ואנחנו סחוטים גמורים, הרוסים, ומרוטים מהטיסה הנוראית שעברנו, וכל מה שרצינו זה כבר להגיע אל המלון שלנו ולמיטה.

אז הנהג הראשון שאותו אנו פוגשים עושה עלינו רושם טוב, והוא מסביר פנים, מסתכל בכתובת המלון אומר שהוא מכיר היטב את הדרך לשם, ואנו בלי לשאול הרבה שאלות עולים על המונית שלו, מעמיסים את המזוודה והטרולים (שלא תופסים הרבה מקום) ולדרך יוצאים.…

ואיזו דרך זאת הייתה!!!

התחלנו לצאת אל כבישים מהירים שמובילים אל היציאה מהעיר לכיוון ישובים רחוקים אבל בשלב הזה חשבתי שהוא מקצר מרחקים,

הוא הפעיל מונה, והזלוטים מתחילים לטפס כלפי מעלה במונה ועולים ועולים...

אבל הוא מתוחכם, ושולף לנו חוברת עם מפת ורוצלב בה הסברים על אתרים בעיר בשפה העברית.

ומסביר בפרוטרוט איפה הוא ממליץ לבקר בעיר, איך להגיע עם תחבורה ציבורית למרכז העיר, איך לחלק את היום נכון, ומסביר בפירוט רב, ולא עוזב אותנו למנוחתנו וממשיך, ומסביר...

עוברות 20 דקות, ואני מתחיל לחשוד:

משהו כאן לא כשורה, אנחנו מתרחקים מהעיר...

המלון היה אמור להיות קרוב מאוד לפי מפת גוגל, והוא לא נראה באופק...

מה קורה כאן???

המשך יבוא…

• kand
                  kand נערך לאחרונה על ידי

המשך עלילות הלילה הראשון של הטיול:

...כאשר אני קולט שמשהו כאן אינו כשורה, ואין מלון באופק הנראה לעין...

אני שואל את נהג המונית אם הוא באמת מכיר את הכתובת של המלון, והאם הוא יודע לאן הוא נוסע?, וליתר בטחון מראה לו גם את הדף של ההזמנה שלי משם.

אז מסתבר שכן: הוא קולט באותו רגע שאנו חושדים במשהו, ואז פתאום הוא פונה מהכבישים הראשיים הסובבים את העיר ורוצלב, אליהם הוא לקח אותנו לסיבוב הלילי (אותו כנראה רצה למשוך עוד קצת...), פנימה אל תוך העיר להמשך נסיעה מייגעת וארוכה עם מלא רמזורים בהם אנו נעצרים כל פעם במהלך הדרך, והמונה דופק ולא עוצר לרגע, והזלוטים עולים ועולים...

זה נמשך ונמשך עד שסוף סוף נגמר הסיוט, ואנחנו רואים את המלון שלנו, ואפשר לנשום לרווחה בתום נסיעה של (שימו לב) 50 דקות!!! (שהייתה אמורה להימשך גג רבע שעה), כך שרק בשעה 4:00 בבוקר אנחנו מגיעים אל פתח המלון. 

אני עוד בארץ לקחתי איתי לטיול כסף פולני בסכום של 300 ש' שתכננתי שיספיק לתקופה בה אהיה בחלק של פולין בטיול ,כמובן לטובת התשלום למוניות (להזכירכם נשארה לי גם הנסיעה מהמלון לשדה במונית למחרת), אבל גם זה היה אמור להספיק ליום האחרון של הטיול בו אנו חוזרים אל ורוצלב לטובת תשלום במזומנים.

התבססתי על המינימום שבמינימום, וכל הוצאה נמדדה היטב, ועל פי חישוב שלי בהתאם למה שהמלון רשמו עלות נסיעה במונית מהשדה למלון תעלה לי סביב 50 זלוטי (אולי קצת יותר).

כמה אתם חושבים נשאר לי ביד אחרי אותה נסיעת בלהות עם העורב הלילי?

התשובה: חצי מסכום המזומנים שלקחתי איתי!

הוא גנב מאתנו 100 זלוטים על הסיבוב המייגע הזה, ושם אותנו בפתח הכניסה למלון שלנו.

ובזה הסתיים לו הסיוט הלילי?

נראה לכם???

מה עוד יכול לקרות?...

• kand
                    kand נערך לאחרונה על ידי

חלום הבלהות בסיום היום הראשון

אז איך הסתיים לו חלום הבלהות של הלילה הראשון של הטיול אתם בטח שואלים?

נהג המונית הסתלק מהר לאחר שקיבל את הכסף ששילמתי לו בלית ברירה .

*הבנתי בדיעבד את תרגיל העוקץ שעשה לנו, שכנראה מקובל שם בקרב "העורבים הליליים" בשדה בורוצלב, וההמלצה שלי לאילו שטסים לורוצלב בטיסות לילה, שיצטרכו מונית - להזמין אותה דרך המלון שבו הם ילונו, ושהיא תחכה להם בשדה ומראש (כמובן אם יהיה איחור בנחיתה כמו אצלנו זאת בעיה...).

אז אחרי שנהג המונית כבר עוזב את המקום אנו מארגנים את התיקים והטרולים, ומכינים את הדרכונים בדרכנו להיכנס למלון אך דלת הכניסה נעולה, אז דופקים בדלת...

אבל אף אחד לא עונה!

חושך מוחלט וזה נראה כמו מקום נטוש באזור הנמצא בפאתי העיר ורוצלב.

אני עושה סיבוב מסביב לראות אולי הקבלה של המלון נמצאת במקום אחר, והכול חשוך ואין נפש חיה במקום, השעה כבר אחרי 4:00 בבוקר, וסימני דאגה ראשונים מתחילים להציף אותנו...

אני בדקתי היטב לפני הגעתנו בהתכתבות באמצעות Booking שהקבלה במלון פעילה כל הלילה, ונאמר לי שהיא למעשה פעילה 24 שעות ביממה, אז אני מתקשר למספר אותו השאירו לי לעת חירום (שבו אמרו לי גם להשתמש אם לא אמצא מונית שם בשדה), אני מתקשר... אבל אין מענה!

אנחנו דופקים שוב בדלת הנעולה, והפעם בעצמה רבה יותר והרבה, ושוב אין מענה.

המונית כבר נסעה, אין פה אם מי לדבר, והכול חשוך ונטוש...

מה עושים???

• kand
                      kand נערך לאחרונה על ידי

הפנס בדלת המלון.... והפעמון!

שבוע טוב לכולם,

השארתי אתכם במתח בסוף השבוע האחרון...

אז לא אמתח אתכם יותר, ואספר לכם מיד איך הסתיים לו היום הראשון לטיול הקיץ שלנו, או יותר נכון ליל הבלהות שלא נגמר.

ולהזכירכם עצרנו כשאנו עומדים בשערי המלון הפולני המסרב להיפתח.

אז ככה,

זוכרים את סיפורו של שמוליק חברנו מהפורום על הולנד (הקודם, לא זה הנוכחי, שאגב אני ממליץ על שניהם בחום!), אז הוא סיפר את הסיפור הבלתי נשכח אודות הדלת השלישית, זוכרים?

אז אחרי 20 דקות שנראו אז כמו נצח של דפיקות אינסופיות על דלת הכניסה הראשית של המלון החשוך בניסיון עקר “להעיר את המתים”, ואחרי שמצאתי עוד דלת (שניה) נעולה במתחם שם, ורגע לפני שהייאוש מציף אותנו ומתחיל לחלחל עמוק פנימה...

אני מחליט פתאום לחשוב מחוץ לקופסא דווקא ברגע שאתה כולך מותש, עייף וגמור אחרי חוויות הלילה הסיוטי הזה, וברגע שהמחשבה וההיגיון לא תמיד עובדים...

באותו הרגע אני נזכר פתאום בסיפור ההוא של שמוליק, ובפוסט שכתבתי בו הזכרתי את אותה "דלת שלישית" שמסתתרת היכן שהוא, ועל זה ענה לי שמוליק בהקשר אחר: שאולי אותה "דלת השלישית" מסתתרת קרוב מאוד אליי - פשוט מתחת לפנס...

אז אני מביט טוב טוב על הכניסה למלון, אל מתחת לפנס הקטן המאיר מלמעלה,

שולח מבט קצת הצידה... ומה אני רואה שם?

בצד שמאל בהיחבא מסתתר לו לחצן של פעמון!

אני לוחץ על לחצן הפעמון פעם, פעמיים, שלוש...

והפלא ופלא נדלק האור בקצה המסדרון החשוך,

ומתוך האפלה ממרחק מגיח לו הפקיד בקבלה, אפוף כולו (כמו אחד שבילה כמה שעות טובות בשינה שם),

והוא פותח לנו את הדלת, ואת שער הכניסה לחופשת הקיץ שלנו !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • קיפודה
                        קיפודה נערך לאחרונה על ידי

היי  kand,

לא הייתי כאן מזמן מזמן, נכנסתי במקרה וטוב שכך. נכנסתי דווקא לסוף השירשור שלך ורוצה להודות לך על סיפור ה״תיזהרו״ לגבי שדה התעופה בוורוצלב.גם אני אמורה לנחות שם מאוחר סביב 23:30, אי שם באוקטובר,וברור שכל שנרצה הוא להגיע הכי מהר למלון, ואז להמשיך לאנשהוא כיפי לבילוי של השעות הקטנות או אם אין כזה אז מהר למיטה .  אעבור שם בקונקשן של לילה פלוס מספר שעות, והקונקשן נבחר דווקא דרך פולין, מכל מיני סיבות, אבל בתור גיחה ראשונה לשם  מסקרן אותי טיפונת להציץ ולספוג אי אלו תחושות מהמקום. רק היה חסר שכך פולין היתה מקבלת את פנינו. תודה ונעים ״להכיר״

• kand
                          kand נערך לאחרונה על ידי

הי קיפודה,

שמחתי לעזור.

זה עוד יתרון גדול של הפורום כאן – העברת מידע לגבי אירועים בהם אתה נתקל בטיול שלך (במקרה הזה הספציפי הטיפ שרשמתי הוא עבור אלו שבאים אל ורוצלב בטיסת לילה).

וכמו שאני קראתי טיפים של חברים אחרים כאן מהפורום שנעזרתי בהם,

כך אני מאוד שמח שהמטיילים הבאים יוכלו להשתמש גם בטיפים שלי.

אני גם משתדל “להכניס יותר צבע” בתיאורים שלי כדי שהחוויה שאותה עברתי במקרה הזה שלילית תואר באור בולט יותר.

אבל גם חוויות חיוביות יגיעו אל דאגה…

• עמיחי13
                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

קראתי את התיאור שלך על ליל ההגעה ליעד, וזה הזכיר לי זכרונות מהנסיעה שלנו.

קפריסין, פסח 2017. טיסה של ראיין (מוכר?) נוחחת בשדה התעופה בפאפוס לפני חצות. מהשדה לא יצאנו לפני חצות וחצי ולמלון הגענו לפני 1 בלילה.

הכל חשוך ומסוגר. אין קול ואין עונה. הסים שלי לא מצליח להסתדר עם הרשת הקפריסיאית כך שגם אין לי שום דרך להתקשר. חצי שעה הסתובבנו שם, עייפים, ולא מצאנו איך להיכנס למלון…

עד שירד האסימון, וגילינו שהגענו למלון הלא נכון, והמלון שלנו בכלל נמצא 200 מ’ בהמשך הכביש…

• kand
                              kand נערך לאחרונה על ידי

סיום יום הטיול הראשון

...אז אחרי שנפתחה לה לרווחה דלת המלון – הסתיים לו באותו הרגע ליל הבלהות, והסיוט הבלתי נגמר של יום חופשתנו הראשון. 

מכאן הכול כבר הסתדר: הפקיד שנרדם בשמירה התעורר, ופתאום מגלה ערנות ובקיאות מפתיעה:

ההזמנה שלנו דרך Booking זוהתה מיד (לא שהיה איזה עומס של מבקרים שם במלון ...), והחדר שקבלנו היה נוח יחסית בקומה השנייה קרוב למעלית, וכך בקלות העלנו את המזוודה והטרולים ב2 נגלות (בלי הצורך לסחוב במדרגות כמו שבדרך כלל קורה בהזמנות של המלונות והצימרים שלנו),

חיברנו את הסלולריים להטענה מיד אחרי שהם חוברו (בקלות) אל הWifi שהמלון סיפק (שהיה באיכות סבירה), התארגנו מהר גם עם סידור המיטות שהיו יחסית נוחות לשינה, הפעלנו מזגן (למרות שבלילה לא ממש היה צורך בו),

ובשעה 5:00 שעון פולין בבוקר יום ג'  24/7 סוף סוף יכולנו לישון בסיום היום המטורף הזה.

• kand
                                kand נערך לאחרונה על ידי

עמיחי,

המקרה שאתה תיארת שקרה לך בקפריסין משלב אצלי בין המקרה של השנה עם המלון בורוצלב, לבין מה שקרה בדיוק לפני שנה עם המלון באל פורטל ביוסמיטי (שם לקח לי זמן רב לאתר את המלון בחושך המוחלט, ולא הייתה קליטה סלולרית).

...ואם כבר על המלון באל פורטל דברנו...

אז אני חושף כאן איזה ספוילר קטן להמשך הסיפור...

כי מי שקרא את סיפור היוסמיטי ודאי זוכר היטב איך הסתיים לו הלילה הראשון שבו הגענו למלון באל פורטל ("תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר"), ואיך התחיל לו הבוקר שלמחרת ("המלאך מהדלפק")...

אז מי הוא "המלאך מהדלפק" של הפעם???

תחשבו…

• mimi812
                                  mimi812 נערך לאחרונה על ידי

וואו! “חתיכת” סיפור! קראתי עד כה בשקיקה Smile ההתחלה עם ה”ביטלס” משכה אותי פנימה ואז צפון צ’כיה כבר סגרה אחרי את הדלת…

אנחנו טיילנו בצפון צ’כיה לפני 6 שנים, כשעדיין לא הרבה ישראלים הגיעו לאזור (אבל טיילנו חלק מהזמן עם שתי חברות מקומיות, מה שבחלט תרם להנאה).

טיילנו ביוני ובסיכום שלי, אי אז, סיפרתי, שבאמת בפראג היה חם והבת שלי, שהיתה בת 3 וקצת, קראה לצ’כיה בשיבוש “בית שחיה” וכשנסענו בטראם הלא ממוזג כשמסביבנו הרבה ידיים מורמות צחקנו, שאכן הגענו ל”בית שחיה” Smile. אז גם ביוני עשוי להיות חם ו...גשום…

השנה כמעט קניתי כרטיס לוורוצלב בחודש יולי לרה”ש ב150$, אבל עוד לא אמרתי ג’ק רובינסון והמחיר הרקיע שחקים. התכנון היה לטייל בדיוק באזורים שעוד תכתוב עליהם ומכיוון שהחלום נשאר, אני מחכה להמשך הסיכום!

• kand
                                    kand נערך לאחרונה על ידי

mimi812 ברוכה הבאה לסיפור שלי,

תודה רבה על דבריך, וטוב שהחזרת אותי אל הפתיחה של הסיפור עם הביטלס כי לרגע שכחתי שככה הוא התחיל...

מאחר והיו כל כך הרבה תהפוכות מאז, ודברים שהשתבשו בעיקר עניין העלאת התמונות לאתר, הרגשתי כאילו סופרו כאן שני סיפורים שונים.

האם זה מזכיר משהו?

אז גם הטיול שלנו השתבש בעקבות מה שקרה בתחילתו עם טיסת ריינאייר ההזויה, ואח"כ מה שקרה עם המונית והמלון בורוצלב, והאיחור הרב עד שסוף סוף הגענו למצב שיכולנו לישון בסיום היום המתיש.

ואני כבר מקדים את המאוחר שהשיבוש הזה השפיע גם על יום הטיול הבא.

אבל המשך הטיול היה הרבה יותר מוצלח -למעשה מהרגע שהגענו אל צ'כיה!

ואם כבר על צ'כיה אנחנו מדברים אז אני שמח שעוד אחד שטייל בצ'כיה הגיע והצטרף כאן אל סיפור.

זה התחיל עם עמיחי שחושב לטייל שם בשנה הבאה, המשיך עם צביקה שטייל בשנה שעברה, ובעקבותיו אני הגעתי וטיילתי השנה בצ’כיה, והנה את מצטרפת.

אז אני מזמין לכאן עוד מטיילי צ'כיה מהשנה, ומשנים קודמות להצטרף אל הסיפור שלי ולספר על חוויותיהם מהביקור שם –יש כאן מקום לכולם!

רשמתי באחד הפוסטים  הקודמים שאני מרגיש בדידות עם היעד שלי השנה לעומת יעדים אחרים בהם בקרו חברים רבים כאן מהפורום הקיץ, כמו למשל מדינות האי הבריטי שהוצף בחברים מכאן,

אז הצטרפותך כעת אולי מסמנת סנונית שאחריה יגיעו גם עוד...

ואני מקווה בשבילה (בשביל צ'כיה שלנו) שכרגע נמצאת כאן במיעוט בפורום,

שיקרה לה מה שקרה בשירה של "המשוררת הלאומית" שלנו נעמי שמר:

"אני אבחר בך ואת בי תבחרי וביחד נהיה לרוב"...

כי בקיץ הבא צ'כיה תלבשי כחול לבן... ותתפללי לטוב.

נפגש בהמשך היום.

ולהזכירכם אנחנו עדיין בורוצלב בתחילת הבוקר השני לחופשה שלנו.

ואנחנו מאוד מאוד רוצים כבר להגיע אל צ'כיה שלנו.

• mimi812
                                      mimi812 נערך לאחרונה על ידי

אל דאגה

בעולם מקביל כבר יש קבוצות אינטרנטיות וטלפוניו. שכל עניינן הוא צ'כיה מחוץ לפראג ואפילו צפון צ'כיה ומסתבר שהרבה ישראלים כבר מטיילים שם בהנאה רבה!

• kand
                                        kand נערך לאחרונה על ידי

אני ומשפחתי בכל אופן לא פגשנו אותם בכל המקומות בהם בקרנו בצפון צ’כיה,

חוץ מבמקום אחד (ובכמויות) וזהו: פארק החבלים בשפינדלרוב מלין.

אין להשוות את צ'כיה לאוסטריה לדוגמא שם בקרנו פעמיים, ובכל אתר מרכזי בו בקרנו שמענו עברית מכל עבר.

בכל מקרה אני ממליץ על צ’כיה בקרב חברי הפורום בלבד.

אני לא בטוח שאם זה ידלוף לעוד קבוצות חוץ מפה זה יהיה כל כך טוב בדיעבד…

עוד מעט ממשיך בסיפור...

• kand
                                          kand נערך לאחרונה על ידי

הסב הפולני החביב שנוסע בדרך הישר, ולא מסביב

אנחנו חוזרים לסיפור הטיול שלי, ולבוקר יום ג' 24/7 אחרי כל מאורעות הלילה אותם עברנו עד שנכנסנו בשערי המלון בורוצלב, ולפני שאנו נכנסים למוד שינה עמוק, אנו מבקשים השקמה מהקבלה של המלון לשעה 7:00 בבוקר.

התכנון היה לצאת מוקדם מהמלון עם מונית שתיקח אותי ואת אשתי לשדה התעופה של ורוצלב כדי שנאסוף משם את הרכב מההשכרה (ובזמן הזה הילדים יישארו לישון במלון, וישלימו שעות שינה).

השכרת הרכבים בשדה נפתחת בשעה 7:00 בבוקר אבל איכשהו השעון שלי בטלפון לא הסתנכרן עם השעון של פולין, ולכן לא מיהרתי להתארגן כשאצלי השעה הייתה 6:45 , לאחר בירור מול הקבלה הסתבר שהשעה הנכונה היא כבר 7:45,

ולכן אני מאיץ מאוד באשתי להתארגן ולצאת מהר, ומבקשים מהקבלה שיזמינו מונית לשעה 8:00 בבוקר בדיוק!

אחרי ליל אמש לא ממש סמכנו עליהם שם בקבלה אבל הפלא ופלא וכעבור מס’ דקות הם מתקשרים כ- 5 דקות לפני השעה 8:00, ואומרים שהמונית שהם הזמינו לנו כבר ממתינה לנו למטה (איזו מהירות!), אנחנו יורדים ופוגשים למטה בנהג המונית שהוזמן עבורנו, סב פולני חביב שאוסף אותנו מפתח המלון.

• kand
                                            kand נערך לאחרונה על ידי

הוא מתחיל בנסיעה, וכבר מההתחלה אני מרגיש שהיא שונה בתכלית לעומת הנסיעה הלילית עם נהג המונית "העורב" שלקח אותנו מהשדה בליל אמש.

הנסיעה מתחילה מהמלון אבל במקום לפנות לכבישים ראשיים מוביל אותנו אותו סב פולני לתוך שכונה יפהפייה בדרך צדדית מעט צרה ודי מפותלת אבל יפה יפה, ושאין בה כלל רמזורים, וסוף סוף אנחנו מרגישים שאנחנו בחו"ל, ונושמים את האוויר הזה של חופשת קיץ שממש עכשיו מתחילה!

הדרך ממשיכה ועוברת בין שדות עם נוף פתוח, ובסופה אנו נוחתים היישר בנמל התעופה של ורוצלב.

תוך 12 דקות לא יותר הוא מסיים את הנסיעה, ומוריד אותנו ממש בפתח השכרת הרכבים בנמל התעופה של ורוצלב!

אני נדהם מהמהירות שזה לקח, ואומר לעצמי: " זאת נסיעה ששווה 50 זלוטי!, ואני אשלם בכיף לסב הפולני החביב הזה שנסע בדרך הישר ולא מסביב" . 

אז אנחנו שואלים אותו כמה לשלם?

ומה עונה לנו הסב הפולני החביב:

תנחשו...

“עלות נסיעתכם הינה... (שימו לב) : 20 זולטי פולניים!”

20 ... וזהו? לרגע הרגשתי כמו במערכון של הגשש החיוור על דולרים בטורונטו עם מר נאווי והדוב.

אני מסתכל על אישתי כלא מאמין?

אתם מאמינים???

אז חברים שטסים טיסת לילה לורוצלב (אני רושם זאת בפעם האחרונה) תזהרו מהעורבים הליליים!!!

חישוב מהיר אני עושה בראש: אתמול נגנבו ממני 100 זלוטי ע"י עורב הלילה שגבה ממני סכום כולל של 150, והיום אני ברווח של 30  (ממה שתכננתי להוציא בהתאם למה שרשם המלון -קרי 50),

אז הסך הכול המצטבר הכללי הוא מינוס 70 – אז אפשר לחיות עם זה, וזה קצת פחות נורא ממה שחשבתי שיקרה, ובהרגשה שלי בלב פנימה - הרבה יותר נעים.

אז תודה רבה לך סב פולני יקר וחביב,

נזכור אותך לדורי דורות כיקיר העיר ורוצלב!

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 6 / 21