אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמר
-
יום שני - היום השניריקי – כיף שאת קוראת אותי היישר מחו”ל. אוטוטו יגיעו התובנות בנושא, בינתיים שולחת לך חיבוק הזדהות.
אורה – שמחה שאת ממשיכה ללוות, אני מאד אשמח אם תחליטו לטייל באחד מהאיים הבריטים...אעזור לך בשמחה ובטח גם אלון ושירלי יתנדבו….
מתעוררים לאיטנו ביום שני והנה בלת”ם. המתבגרת חשה ברע.
בעבר רוחינו הייתה נופלת, אבל הפעם ניצלנו את העובדה כי היא כבר גדולה והבית בטוח ונח ושאלנו אותה האם היא רוצה להשאר בדירה?
היא הסכימה ומייד הוחלט כי בהעדרה נוכל לעשות מסלול הליכה קצת יותר מאתגר, אם כי הוחלט שאת יום הטיול נקצר.
האתר שנבחר היה שמורת Gleninchaquin, בטבעת ברה, עליו כתב אלון ובזכותו בחרנו במקום, למזילנו אצלנו המפל כבר לא היה יבש, אם כי מניחה שאחרי תקופת גשמים רגילה הוא אף עשיר יותר במים.
מקום מקסים. עשינו את המסלול המורחב, טיפסנו, ירדנו, טבלנו רגליים במים, ראינו מפלים ואף עשינו סלפי עם כבשים ופרפרים.
גם הדרך לשם נהדרת, אם כי הכביש צר מאד מאד וצריך מדי פעם בצד לעצור כדי לאפשר למכונית ממולך לעבור. (מזל שאין שם עומס תיירים וכך לא היו הרבה מכוניות מולנו).

-
בטבעת ברה ישנו מסלול שלם של גנים, במיוחד לחובבי גינון – בזכות מזג האוויר הגשום והלא קר מדי של אירלנד היא מתברכת בגינון נפלא ובמאות גנים ייחודיים שחלקם פתוחים לציבור.
בחרנו בגן שיושב ממש על מפרץ קנמר, בשם Derreen Garden.
בפרוספקט של הגן כתוב שניתן לחזות בו בכלבי ים משתזפים על הסלעים, לצד סנאים וצבאים אדומים המהלכים חופשי ביער.
אנחנו לא ראינו אף אחת מהחיות לעיל….

המסלול בגן-יער, היה נחמד, אבל בדיעבד לא הייתי נוסעת אליו במיוחד. בהמשך נבקר בגן מיוחד יותר.
חזרנו אחרי הצהרים לעלמה שקצת התאוששה ואף הייתה נדיבה במיוחד ושלחה אותי ואת ע’ לדייט זוגי בבית קפה בקנמר העליזה.

-
נהנית לי כאן איתך בין צוקים, מים וירוק של אירלנד - התמונות מרחיבות את הלב

ואיזה יופי שהילדים גדלים ויש כבר את האופציה הזאת של התפצלות (נכון שיש גם קשיים חדשים..
).גם אנחנו בטיול הקיץ התפצלנו בפעם הראשונה והשארנו את הבנים לבקשתם ליום מנוחה בדירה, וכולם היו מרוצים!
מחכה להמשך

-
מיקה יקרה,
התמונות שלך נהדרות, הטיול נראה מקסים, ואני גם מזדהה מאד עם מה שכתבת על טיול עם מתבגרים ובייחוד עם מתבגרות… זה לא קל.
אבל אני רוצה לקוות שבסופו של דבר כולם מרוויחים מהאתגר…
אמשיך לעקוב בין משימה למטלה…
אורנה
-
יום שלישיצפנת ואורנה, אני שמחה שאתן מלוות אותי ומזדהות עם נושא המתבגרים.
אכן מתבגרות זה אף יותר קשה ממתבגרים…..
ואורנה, בהמשך אני גם אתייחס לסוגייה של אירלנד או סקוטלנד. בינתיים – אני קוראת אצל שירלי ואורנה את הדיון שלכן על בלהוליש ומתמלאת געגועים, אבל אז נזכרת שקנמר הייתה נפלאה וגם הבית הבא שלנו נתן פייט רציני לזה שבסקוטלנד...אבל עוד נגיע לשם ולמסקנות…
בוקר יום שלישי – הנערה מרגישה טוב ואפשר לחזור לטיול בהרכב מלא.
על הפרק פארק לאומי קילרני.
אלון הרחיב בסיפור שלו על הפארק ואני רק יכולה לומר שגם אנחנו נהננו מאד מהטיול בו.
נסענו דרך Molls Gap שזו דרך מרהיבה ופתלתלה.
חנינו בMuckross House – החנייה והכניסה לגנים ולמסלולי ההליכה בחינם.
איך שאנחנו יוצאים מהרכב מתחיל גשם שוטף. הראשון האמיתי שלנו בטיול. חוזרים לחכות ברכב, אבל הגשם לא מפסיק, אז נוסעים לאאוטלט בקילרני שאלון המליץ עליו, משוטטים שעה באאוטלט עד שהגשם נרגע ואז חוזרים לפארק. מזל שהכל כל כך קרוב.
עשינו את המסלול לDinis Cottage – מסלול יפה העובר בתוך יער ומשקיף אל האגם.

-
בערב – כמו בכל ערב, אכלנו ארוחה שע’ עמל והכין + שידרוגים שלי: קרי: אוכל בשרי שרכשתי בסופרמרקט והכנתי לילדים.
בערב הנוכחי היה מדובר בארוחת ערב הודית עם שאריות מארוחת הערב המקסיקנית של אתמול + המבורגרים לילדים.
זה המקום להוצאת קיטור על המתבגרים: הכלל בטיולים שלנו הוא שע’ מכין אוכל, אני מכניסה למדיח ואילו הילדים מסדרים את השולחן ומפנים אותו.
זה עבד יפה בימים הראשונים ואז התחילו הוויכוחים “אני פיניתי אתמול”, “למה היא בבוקר ואני בערב?””למה הוא רק מסדר ואני זו שתמיד מפנה?”….וגם שיטת החיפוף הזוחל – בהתחלה מורידים רק את הצלחות אבל לא מכניסים למקרר ואח”כ מפנים רק את הצלחות שלהם ומשאירים כל השאר על השולחן…..
מה שמוביל לוויכוח התמידי ביני לבין ע’ – אני גורסת שגם בטיול צריך להציב גבולות ואילו הוא מוכן גם לבשל וגם לפנות, העיקר לא לריב עם המתבגרים….
עוד על מתבגרים בחופש – בהמשך.

-
מיכל,
התמונות מהממות, הרבה יותר ממה שזכרתי את אירלנד! כתבת שהרגשת שהיית זקוקה למצלמה מקצועית - אז ממש הצלחת להוציא תמונות מדהימות גם ככה..
אני הייתי עם מצלמה לא ראה בסקוטלנד, ועדיין הרבה פעמים הרגשתי שאני לא מצליחה להעביר את היופי אל התמונות

המתבגרים שלך ממש מתבגרים כבר, זוכרת אותם מסיפור סקוטלנד ועכשי ממש גדולים

וגם אצלנו זאת אותה חלוקה - בעלי מבשל, אני שוטפת כלים, והילדים אמורים לעזור בפינוי
(אבל אצלי הרבה יותר קטנים..) -
עוקבת בעניין אחר הירוק והצבעוני שלכם. באמת נראה כמו הגשמת חלום.
אבל הכי משתאה נוכח מגוון המנות הרב המונח על שולחנכם בהתחשב בזה שזו חופשה…
רבקה
-
מתבגריםתודה רבה דיאנה ורבקה שאתן ממשיכות ללוות אותי.
רבקה – ע’ אוהב הרבה מאד מנות על השולחן ועוד יותר מזה הוא אוהב להשתמש בהרבה כלים, למגינת ליבה של זו שאחראית על מדיח הכלים.
חושפת עוד פך בעלילות המתבגרים – הקושי העיקרי שלי הטיול היו המריבות ביניהם – שניהם הפכו לדעתניים וסופר וכחניים השנה. בשנים קודמות העלמה העריצה את אחיה הגדול ולא העזה לחלוק עליו. השנה בדיוק ההיפך, מה שהוליד הרבה מריבות וקינטורים, בעיקר ליד שולחן האוכל או ברכב. במקביל הם גם היו מאד דבוקים זה לזה, עד הרגע שלאחד נמאס ואז חזרו המריבות.
גם שינויים במצבי רוח שמאפיינים את גיל ההתבגרות ליוו אותנו הפעם. מניחה שנסיעה ארוכה לחו”ל מעצימה את הנושא.
הם אגב מאד נהננו. המתבגר טוען שאירלנד זו המדינה הכי שווה בה היה (ועוד תבינו בהמשך למה). המתבגרת עדיין מעדיפה את שוודיה או את אמסטרדם.
מצרפת פוסט ממש טרי בו הכנתי רשימה “מה לא לעשות בטיול עם מתבגרים” ואף הזמנתי בלוגרים נוספים של טיולים (חלקם חברים כאן, כמו איריס, אורלי וינינה) לצרף את הטיפים שלהם.
“מה לא לעשות כאשר מטיילים עם מתבגרים בחו”ל”

-
יום רביעימתעוררים לבוקר יום רביעי והפתעה – המתבגר חולה, נדבק מאחותו.
טוב, אז את הנוהל אנחנו כבר מכירים והוא זה שנשאר בבית ואנחנו מטיילים רק עם אחותו.
אבל אחותו פחות טיילנית ממנו, אז מה עושים? שופינג?
אלא שאת השופינג בקילרני הוא ביקש שנדחה להחלמתו, כך מה שנשאר זה שיטוט בעיירות חמודות, כי לו יש אלרגייה חמורה לעיירות כאלו והיא דווקא מחבבת אותן, עד גבול מסויים, כמובן.
אז את הבוקר התחלנו בקנמר המתוקה...היה יום שמשי לחלוטין, כייף לשוטט, יש גם שוק מקומי, אבל קצת יותר קשה לצלם, אז תאמינו לי שזו עיירה מקסימה.

-
אוהבת מאד את ההומור האירי…..
מומלץ להגדיל את התמונה האנכית ולקרוא את השלט

-
העלמה מיצתה את העיירה אחרי שעה-שעתיים, אז חזרנו לביתנו (5 דקות הליכה) היא נשארה עם אחיה ואנחנו המשכנו לפארק שמעבר לכביש – Reenagross Park Kenmare
פארק יפהפה, ביער טבעי, עם מסלול ביער וגם לאורך המפרץ.
מכיוון שזה גם היה זמן איכות זוגי, אז לבקשת ע’ לא לקחתי את הנייד ולכן אין צילומים מהמקום המיוחד, אך מצרפת תמונות מהאתר של קנמר

-
מיכל,
טיול כלבבי.
כמה יפה!
-
מיקוש יקרה
התמונות נפלאות . גלויות אחת אחת . איזה כיף שזה עוד מצפה לי . לא רואים את הגשם. התמונות נהדרות וצבעוניות . בטח באפריל יהיה קודר ( אני תמיד מביאה גשם
)מזדהה מאד עם סיפורי המתבגרים, כולל הצורך לקחת פסק זמן זה מזה גם במהלך טיול ולנוח קצת אחד מהשני. בטיול מתגלגל זה לא תמיד אפשרי אבל אם יש בסיס זמני זה יופי. ותודה על הפרגון לבלוג שלי .
עכשיו לשאלה פרקטית – אולי לא פייר לשאול אבל אם היית צריכה לבחור טבעת אחת – קרי , דינגל או ברה . מה היית בוחרת ?. כמה מהיום לקחה טבעת ברה למשל ? אני שואלת כי זמננו קצר ואני נאלצת לעשות בחירות קשות .
ומה עם הגפ של דנלו ? דלגתם עליו ? אלון התאכזב אבל לי עדיין קשה לותר אחרי כל הסופרלטיבים שקראתי . אשמח לשמוע מה דעתך
נשארת לעקוב בעניין
איריס
-
לט איט, תודה. איך עוד לא הגעתם לאירלנד? ממש מחדל. ואפרופו לט איט בי, הידעת כי, סבא של פול מקרטני, אבא של Mother Mary, אמא של פול, היה אירי?
וגם המשפחה של אביו היא ממוצא אירי, אבל בדרך לליברפול עשו גם חנייה של דור או שניים בסקוטלנד...
סיבה טובה לצרף שיר שלו, שכמובן קשור לאירלנד.
איריס, גם לנו עוד יירד גשם, אבל בשבוע הראשון מזג האויר היה מעולה.
ולשאלותיך – בטבעת דינגל לא היינו, במקום זה חזרנו שוב לטבעת ברה שיותר קרובה לקנמר.
שתי הטבעות משגעות וקשה לדעת במה לבחור. אני חושבת שטבעת ברה יותר פראית וקרי קצת יותר תיירותית, אם כי לא הרגשנו בה מסחור וצפיפות בכלל.
לא היינו בגאפ אוף דאנלו, אלון כתב שזה הרגיש לו ממוסחר מדי והעדפנו לוותר.
הקסם של אירלנד זו הפראות שלה ולכן העדפנו לפסוח על מקומות מועדים לתיירות ולא חסר כאלו שלא.
-
הי מיכל רק עכשו התפניתי לקרוא ...כמה ירוק….
אירלנד נראית מהממת ואיזה טיול ארוך עשיתם !!בהחלט ברשימות הארוכות שלי לעתיד
מבינה לליבך עם המתבגרים ואיך לא ראיתי את הפוסט שלך קודם על מה לעשות איתם??
רק עכשו חזרנו מכמעט שבועיים איתם..אולי אכתוב כאן בהמשך גם על זה
-
אחרי ארוחת הצהרים, אותה אכלנו בשלווה אירית בבית, הגיע זמן הקינוח.
פיתינו את הנערה להצטרף אלינו לנסיעה לעוד עיירה ציורית, שם יש מבחר גלידריות.
חזרנו שוב לנסיעה מרהיבה בטבעת קרי, בה נסענו ביום ראשון, הפעם בשעות אחה”צ, עם תאורה אחרת ולפיכך הדרך, על אף שכבר נסענו בה, נראתה קסומה מחדש.
Sneem היא אחת העיירות החמודות והמטופחות במחוז קרי. כל בית בה צבוע בצבע אחר, על הרבה בתים יש ציורי רחוב ושלל פסלים ניצבים ברחובות ובכיכרות הפורחות.
נכנסנו לאחד מבתי הקפה, העלמה התפנקה עם גלידה ואני אכלתי את הסקונס הכי טעימים בטיול.

-
דפנה יקרה, תודה רבה על התגובה שלך. את הפוסט על מתבגרים פרסמתי רק אתמול, בגלל זה לא ראית אותו קודם...
וכמי שעקבה אחרי התמונות היפות שלך בפייסבוק אני מחכה מאד לסיפור כאן!****
מסיימת את היום של סנים – מה שנחמד בעיירה היפה הזו שמעבר לשיטוט ברחובות יש בה גם גישה למסלולי טבע שיוצאים מתחת לגשר שחוצה את העיירה, לאורך הנהר, או לכיוון השפך לים וגם גינת פרחים קהילתית גדולה ויפה, עם גן פרפרים משגע.
בקיצור לכל מי שמתכוון לנסוע בטבעת קרי שייקח בחשבון עצירה בסנים.

-
מתענג על פול מקרטני ששמת ברוב נדיבותך,מהרהר במה לכתוב על כל הירוק הזה ואז הגעת לsneem והלסת שלי נשמטה...כאן,כאן אני רוצה להיות,זה בדיוק מה שאני מחפש…
בטיול שלי כמעט הגעתי לקינסייל הצבעונית עד שיעל יקירת אירלנד שמה לי מראה מול הפרצוף ורמזה לי שאני מעמיס יותר מידי וויתרתי.יום אחד אני אולי אחזור ואז,מעבר לטבעות,אגיע גם ל-סנים..ללא ספק!
ממשיך לעקוב...
-
בלוג המתבגרים מעולה! נתתי לבן ה16 לקרוא והוא הסכים בפה מלא עם כל התובנות

חייבת לציין שכאשר יצאנו לטיול בת מצווה+בר מצווה הילדים היו ב"שיאם" - מעצבנים, שלא לומר בלתי ניסבלים עד כדי קילקול חלק מההנאה שבטיול. לעומת זאת היום (14.4 ו -16) יש שיפור מאד משמעותי!
דוקא הצעיר, שבגיל 6 נהנה מכל דבר, לקראת גיל 9 לא הצליח להתלהב משום דבר שלא כלל אקסטרים כלשהוא וכל הזמן ביקש יום "חופש".
נראה שגיל ההתבגרות מתחיל מוקדם