⭐ אלפים צרפתיים ✈ שאלות של טירונים...
-
היי,
מתחילה להרהר בחופשה משפחתית לקיץ 2019...
מאמצע יולי והלאה – יש תאריכים מסוימים שרצוי לכוון אליהם??איזשהו פסטיבל / ארוע מקומי / חג ?
וגם מבחינת עומסים באתרים..
מתי הילדים הצרפתיים בחופשת בי”ס, באזור הזה??
כמה ימים מינימום כדאי לקחת בחשבון,בטיול טעימות שיכלול את שאמוני ואנסי
בהנחה שמכסת ימי החופש של הבן החייל מצומצמת
שבוע יספיק לדעתכם ?
איפה לחפש לינת כוכב אחת יעילה?
אם תוכלו לציין שמות של עיירות נחמדות..
מתלבטת אחת או שתיים..
בעדיפות ללינה אחת שתשרת את כל יעדי הטיול, אין בעיה עם נסיעות ארוכות…
(לילה אחרון יהיה כנראה בשדה, במידת הצורך)
יש לכם המלצה ללינה באתר בוקינג ?
מתי transavia צפויה לפרסם את הטיסות לעוד שנה… ואם מישהו זוכר מתי החלה המכירה לקיץ הנוכחי.
שדה”ת ליון או ז’נבה – יש עדיפות לאחד מהם?
אקרא בלוגים וסיכומים שלכם… חוץ מזה, יש ספר מוצלח בעברית? תודה

-
בפורום מקובל להכליל את אגם אנסי והאזור באלפים הצרפתים למרות שהאזור נמצא בשולי האלפים. בשביל להמליץ צריך להבין האם אתם רוצים לשלב את האזור של אנסי בטיול או להתמקד באלפים.
בטיול קצר של שבוע הייתי מוותר על אנסי כי יש המון מה לראות באלפים ומתמקד באזור המון בלאן. יש עוד המון אזורים באלפים הצרפתים אבל אזור המון בלאן הכי נגיש והכי קרוב.
כדאי לטוס לג’נבה עם איזיג’ט או אלעל. טרנסביה טסים לליון שהרבה יותר רחוקה מאזור המון בלאן.
למה לינה דווקא בבוקינג? יש מבחר גדול של לינות ב airbnb וגם ב homeaway.
יש המון ארועי תרבות קטנים באזור. לא משהו שנתקלנו בו ששוה להגיע אליו במיוחד. בשאמוני יש אולטרמרתון באוגוסט.
-
14.7 אם מצליח לכם---- כמובן
זיקוקים,מצעדי פנסים וכו.לוח האירועים עוד לא התפרסם ל2019 אבל כאשר מדובר על טיול דיאטתי של 7 ימים-הייתי מתמקדת במיטב האלפיני ולא בפסטיבל כזה או אחר.
אפשר להחליט שכל הטיול ממוקד באזור שמוני-בדגש על מסלולי טבע.
אפשר להחליט שהטיול יהיה טיול טעימות של קצת וקצת וגם -ואז גם להגיע לאנסי המתוקה.
זה מאד תלוי בכם, העדפות,קצב ורצונות.
אם תחליטו על שני המוקדים (שמוני ואנסי, בלי לבלבל אותך עם אזור סמואנס-מוריזון גם)- אז לינה נכונה על כביש 40A (פאסי-סלאנש-מג’ב וכו)-תלוי כמובן במינון האתרים ולאן המסלול יותר “סוחב”.
טיסה הכי נכונה -לג’נבה- נכון להיום טסות אל על ואיזי ג’ט
עדיפות רחוקה יותר ליון- גם איזי וגם טרנסאביה (ראי את שעות הטיסה, לא בטוח שכדאי + מרחק +טיול קצר).
-
היי לי,
כמובן שהיעד קסום ומקסים

לנו היו אותן מגבלות בדיוק (בת בצבא) כאשר טיילנו שם, ובנינו טיול טעימות משישי עד שישי.
זה בהחלט קצר ובהחלט מצריך להתמקד וגם לוותר.
הדיון בסוגיית אזור שאמוני מול אזור אנסי הוא ותיק מאוד, וכמידת הוותק שלו - כך גם כמות הדעות שהובעה בעניין הזה.
אנחנו לגמרי לא רצינו לוותר על אזור אנסי ובדיעבד ממש ממש לא הצטערנו. היה לנו טיול נפלא ומגוון.
המוקד היה דווקא קרוב יותר לאנסי והנסיעה מהצימר שלנו לאזור שאמוני – אם רוצים להקדיש לו יומיים לערך – היא ממש סבירה לטעמי. זה עוד לפני שהבאנו בחשבון את העובדה שיש יעדים שממוקמים על הציר הזה שבין לבין.
מכיוון שגם לא רצינו לסוע בשבת, בחרנו לבלות סוף שבוע מקסים בליון.
באשר למקומות לינה –
בעקבות ההמלצות הנהדרות של יורם ושל דני – גם אנחנו לנו אצל נואל המקסימה באמת – כאן –
Gite L'ecureuil
1114 route des Chappes 74570 Thornes – Glieres
בחופשה לפרק זמן של 7-8 לילות – אני לפחות הייתי משתדל שלא לפצל לשני כוכבים אבל זה כמובן אפשרי.
שמוליק
-
יונית טלו ושמוליק, תודה רבה

שמוליק, ומי שמכיר את נואל,
תוכלו לפרט בנוגע לתנאי ההזמנה,
מה המחיר בערך למשפחה, לשבוע..
אם יש אפשרות ביטול, ללא תשלום? עד מתי…
איך משלמים.. נדרשת מקדמה בהעברה בנקאית / אפשר בפייפל / אשראי?
אם זכור לי נכון… היתה ארוחת בוקר טובה
-
הי לי היקרה,
איזור האלפ”צים מתאפיין בכך שניתן לקיים בו כל מיני סוגי טיולים וכולם יהיו יפים וטובים, כלומר אין נוסחה אחת מנצחת… העיקר לתכנן בצורה שתותאם לצרכים, לרצונות ולמגבלות שלכם.
מעבר לכך, אפשר גם לבוא רק לשבוע בלב שקט מתוך ידיעה שעוד תחזרו (טיסות לג’נבה הן נגישות, ובאיזיג’ט בפתיחת הטיסות הן גם זולות).
המרחקים בין ג’נבה לאנסי לשאמוני אינם גדולים, והנסיעה אינה קשה (יש כביש מהיר ונוח בין הערים הללו), ולכן בטיול של 7 ימים הייתי מסתפקת בכוכב אחד.
איזור שאמוני הוא הדרמטי יותר מבחינת נופי פסגות. אנחנו שהינו בה שבוע בטיולנו הקודם לפני שנתיים, ו-5 ימים בטיולנו השנה. ניתן למצוא בה דירות בבוקינג, אבל אני גיליתי שהדירות ה”שוות” יותר לטעמי נמצאות דווקא במאגר של חברת Mountain Base, שהיא סוכנות נדל”ן מקומית. החסרון (לא רק של החברה הזאת, אלא של דירות בכלל באיזור) הוא שניתן, בשיא העונה, לשכור חלק ניכר מהדירות רק לשבוע, עם עדיפות לשבת עד שבת (אנחנו שכרנו לרביעי עד רביעי ושילמנו יותר).
תוכלי למצוא דירות (זולות יותר) גם בעיירות הצמודות לשאמוני – ארג’נטייר לה פראז ולזוש, וכמובן שגם בעיירות שנמצאות על הכביש הראשי בין שאמוני לאנסי שיונית ציינה.
לגבי פסטיבלים – יש אירועים קטנים, כמו טקס ירידת העיזות מההר שהיה בארג’נטייר כשהיינו, אבל אני מסכימה עם יונית שזה לא צריך להיות בפוקוס אלא רק על בסיס “אם נקלענו במקרה”. גם פסטיבל הג’אז החינמי בשאמוני שמתקיים ב-10 הימים האחרונים של יולי הוא לא שוס גדול, אני ציפיתי השנה לראות קצת הרכבי ג’אז ברחוב והתאכזבתי כשלא היו. אגב לפני שנתיים היינו בשאמוני ב-14 ליולי ולתדהמתנו אפילו אז לא היה כלום… השנה חגגו את גמר המונדיאל כמה ימים לפני שהגענו לשאמוני אבל זה היה כי צרפת ניצחה
.פסטיבל הג’אז במונטרה (שוייץ, מרחק של כשעה נסיעה משאמוני) הוא שווה מאוד וגם לא רק ג’אז (אמני רוק ופופ ידועים מופיעים בו), אבל אם אין הופעה ספציפית שמעניינת אותכם (ואז צריך לקנות כרטיסים מראש) – גם לא חובה.
-
היי לי,
למיטב זכרוני המחיר לשבוע שנואל ביקשה מאיתנו היה 480 יורו כולל מגבות ומצעים – לשבוע.
התכתבתי איתה במייל וסיפרתי שאנחנו מגיעים בעקבות ההמלצות החמות של יורם ושל דני ואני חושב שהמחיר הסופי שקיבלנו היה טוב יותר מזה שהופיע באתר (לא בהרבה, אבל בכל זאת)
אני חושב גם שאצלה אכן יש את הדרישה הזאת להשכרה לשבוע.
אנחנו לא ניצלנו את כל השבוע כי היינו שני לילות בליון, ועדיין המחיר היה זול והתמורה למחיר היתה פנטסטית.
אנחנו שילמנו לה במקום – כמדומני לאחר שהגענו.
לא זוכר שדובר על תנאי ביטול ….
אולי זה מכיוון שהזמנו זמן קצר מאוד לפני הנסיעה, והתמזל מאוד מזלנו שהיה לה מקום.
היא החתימה אותנו על חוזה קצרצר באנגלית.
המחיר והארוח לא כוללים ארוחת בוקר. זהו צימר ואנו הכנו לנו ארוחות בוקר מצוינות בעצמנו.
שמוליק
-
גמאני ממליצה על נואל.
בקתה פשוטה. נקייה מרווחת.
מטבח גדול.
3 חדרי שינה פלוס סלון. מאוד נוח עם 3 ילדים.
חיסרון יחידי: מדרגות לוליניות לדירה למי שמתקשה.
נואל עצמה מקסימה במיוחד.
תמורה מלאה למחיר!
תמסרי ד”ש גם ממני

-
בצרפת לדעתי ממש לא חובה לבחור מקום לינה לפי המלצות של גולשי הפורום. זו מדינה עם תשתיות תירותיות מעולות והצרפתים מאוד אמינים. אני הייתי בוחר דירה הרבה יותר קרובה לשאמוני. אני בטוח שאם תמצאו דירה עם המלצות לא תתאכזבו.
את אנסי הייתי משאיר לטיול באביב כשאזור הרבה יותר מרשים.
אנסי מאוד קרובה לג’נבה ולא רחוקה גם מליון ואין בעיה לחזור לאזור.
אל תשכחו ש 7 ימים של טיול לא אומר 7 ימים של טיולי נופים. יש סיכוי גבוה לגשם באזור בקיץ.
-
הילי,
איזה כיף לך שמתחילה לתכנן טיול לאלפים

לדעתי שאמוני היא מוקד יותר משמעותי מאשר אנסי
שאמוני יותר טבע בהשוואה לאנסי למרות שגם שם לא חסרים טיולי טבע
ממליצה על טיסות מ/ ואל ג’ינבה שהיא קרובה יותא לשאמוני ועוד יותר לאנסי
אם תסתפקו ביום אחד עד שני ימי רכבלים תוכלו לעשות טיול של יום או שניים באנסי היפה
אגב, הדרך משאמוני לאנסי או להיפך בעצמה יכלה להיות יום טיול מאוד יפה

לינה בעיירות מסביב לשאמוני אפשרית בהחלט ועדיין נמצאת במרחק סביר מרוב האטרקציות
לינה לדוגמא בפאסי, אוש, מג’ב וסנט ג’ירביס
עיירה מאוד נחמדה ליד אנסי ששווה לבדוק אפשרות לינה בה היא העיירה La clusaz אנחנו טיילנו בה יומיים לא ברצף:)
הנה קישורים לדירות שאנחנו היינו בהם
הדירה באנסי שהייתה במרחק הליכה של עשרים דקות מהעיר העתיקה
לא משנה מה תבחרו לעשות בשבוע הזה אתם בטוח תיהנו מהמקום!!
רק כדאי לוודא שאין נסיעות ארוכות בין אטרקציה אחת לשנייה כדי לא לבזבז זמן

-
הי לי
איזה כייף לך שאת מתכננת על האזור הזה .רק עכשו חזרנו ואני מסרבת להתאושש. היה מקסים !
אם אצליח להתגבר על בחירת התמונות ...אכתוב כאן את הסיכום .
בכל מקרה לשאלתך בשבוע שיש לך כפי שכתבו 3 אפשרויות 1 אצל נואל כמו שמוליק (גם אנחנו התארחנו אצלה וממליצה מאוד,אך היה לנו גם כוכב בשאמוני).
או לפצל כמו יונה וקשת ל 2 לילות באזור אנסי והשאר בשאמוני. אפשרות שלישית זה כל הזמן בשאמוני או הסביבה וגיחות לאנסי ומורזין.את תצטרכי לראות איזה אתרים את אוהבת ואז להחליט. טיסות כאמור מגנבה. אנחנו חזרנו מליון אך היה לנו יותר זמן.
-
הי לי
בעיני איזור שאמוני יותר מיוחד מאיזור אנסי.
דומה לשוייץ בנופים. הרבה יותר מאוסטריה למשל.
אז אם זה מה שמושך אותך לאיזור-רכבלים וטיולים בפסגות- הייתי מתמקמת באיזור שאמוני ובימים ללא ראות הייתי עושה את הגיחה לאנסי.
לגבי יום העצמאות הוא כלל לא הורגש בשאמוני וממליצה לך לא להתחשב בו.
בכיף הייתי חוזרת!
-
לא הייתי מתכננת לפי ה14/7, אבל היינו פעם בשאמוני ופעם בעיירה אלפינית אחרת והיו זיקוקים בלילה מול ההרים והיה מאד יפה (ועוד ארוע במשך היום, לא בולט במיוחד).
-
אני הייתי מציעה לך משהו שונה:
נחיתה בג’נבה וחזרה מליון.
זה יאפשר לך טיול קווי וסיום חגיגי ב14.7 בעיר גדולה עם חגיגה מקסימה. קצת מזה סיפרתי כאן.
נכון שזה לא יהיה טיול כוכב, אבל אפשר לכוון אתזה כך שיהיו לא יותר משלוש לינות ויחד עם זה תוכלו לטעום מגוון גדול יותר של הרים ואגמים.
רבקה
-
אלפים צרפתיים
שאלות של טירונים...תודה לכולכם

נואל מוסרת דש

אני עדיין לא בטוחה שנלון אצלה .כי מעדיפים לינת כוכב אחת… ואולי יש מיקומים נוחים יותר לשבוע.
בינתיים שיריינתי בבוקינג דירה עם ביטול, בעיירה Sallanchesואשב לעומק על המפה והיעדים
אשמח לקבל, אם יש עוד תובנות והמלצות מבוגרי האלפצ”ים..
לפני הזמנת טיסה ולינה..שבת שלום
-
אין סיבה כבר עכשיו בתחילת ספטמבר לסגור ולהזמין מקום לינה לקיץ בלי שהכנתם רשימה בסיסית של אתרים שאתם רוצים לראות פרט לזה שאתם רוצים לטעום משאמוני או מאנסי.
אפשר למצוא מקומות לינה טובים גם אם תתחילו את החיפוש שלכם רק באביב, כי יש דירות שרק אז מתפרסמות.
אתם לא מטיילים עם ילדים קטנים שרגישים מאוד לנסיעות לכן כמעט כל מקום יכול להתאים.
מבחינת הקירבה לאלפים עצמם ולאזור המון בלאן ברור ש Sallanches הרבה יותר קרובה ולכן עדיפה. אם תסתפקו בגיחה אחת או שתיים לשאמוני (וחבל) אז אפשר להתמקם גם הרבה יותר רחוק.
-
אלפים צרפתיים
שאלות של טירונים...לי יקרה,
עפ”י ההמלצות בפורום פיצלנו את הלינה שלנו בין אנסי לדומנסי (ליד אגם פאסי, חצי שעה נסיעה משאמוני).
אני זוכרת שקראתי סיפור של אלון על גל חום ואיך הם עלו כל יום להרים כדי להימלט מהחום. וחשבתי לעצמי שזה קיץ חריג…..
בקיץ האחרון היה גל חום כזה, שבשבוע הכי חם בשנה היינו באנסי.הטמפ’ בשעות היום הגיעו ל 33 עד 35 ומעלות.
חיפשנו פעילויות עם מים ואתרים קרירים.אך בערב היה חם מאד בדירה , וכמובן שלא היה מזגן.
כי הם לא ערוכים שם לגלי חום כאלו.
אך בשנים האחרונות זה די חוזר על עצמו.
בשבוע השני , היה עדין חם, אך באזור ההרים בו גרנו הטמפ’ הגיע בשיא ל27-29 מעלות, כך שהיה הרבה יותר נסבל.
בשבוע השלישי טסתי מטעם העבודה לג’נבה ומזג האוויר היה קריר, נעים ואפילו גשום

בקיצור, לטיול של שבוע מציעה להתמקד בדירה אחת באזור שאמוני.
בהצלחה ושנה טובה

סמדר
-
תודה רבה לכם

-
הי לי
אנחנו היינו הקיץ שבועיים באלפים הצרפתיים.
הגענו בסוף יוני לגל חום.
אנחנו טסנו עם איזיגט לז'נבה קניתי כרטיסים מיד עם פתיחת המכירה יצא זול ומשתלם. היינו שבוע אצל נואל המקסימה וממש אהבנו את השהות אצלה, וטיילנו באזור אנסי. ושבוע נוסף ישנו בדירה בלזוש 10 דקות משאמוני(לא ממליצה על הדירה כי היה שם עכבר
).אם לרשותכם שבוע בלבד ללא ספק הייתי בוחרת לינה קרוב לשאמוני ומרכזת שם את הטיולים היומיים אך אוסיף ואומר שגם ללא ספק לא הייתי מוותרת על גיחה של יום או יומיים לאזור אנסי.
-
לידר תודה רבה על ההמלצות !
מקווה שתשתפי בהמשך סיכום שלכם