כסף בסין
-
שלום,
אני ובן זוגי טסים מחר לסין למשך שבועיים.
ממה שהבנתי כדאי להגיע לסין עם דולרים ושם להמיר ליוהן.
האם כדאי להמיר את הכסף ב bank of china או שמא בסניפי המרת מט"ח ברחוב? (אם כן, האם יש סניפים כאלה מומלצים?)
בנוסף, עם כמה כסף מומלץ לטייל?
תודה לעונים

-
כסף בסיןמבחינת שערי מט"ח עדיף להגיע עם דולרים ושם להחליף ליואן.
בסין אין סניפי צ'יינג' ברחוב כמו אצלנו ואם מישהו מציע לכם לעשות זאת מדובר בנוכלים.
מחליפים בבנקים כמו בנק אוף צ'יינה, אפשר גם במלונות הגדולים אבל שם ידפקו לכם עמלות גבוהות.
וכמובן בשדה התעופה שם עדיף להחליף כסף שיספיק ליום הקרוב.
לגבי כמה כסף פה זה תלוי אך ורק בכם, האם תשנו בהוסטלים או במלונות או במלונות פאר? האם תתניידו רק בתחבורה ציבורית או מוניות?או רכב עם נהג?
האם תאכלו בדוכני רחוב ומסעדות פועלים קטנות או במסעדות עמרביות יקרות?
האם באתם למלא מזוודה בקניות או לא ועוד מליון גורמים, כי סין יכולה להציע כל מעננה לכל רמה.
בגדול בגדול מחירים הם : לינה בהוסטל חדר פרטי עם שירותים ומקלחת 150-280 יואן
ארוחה בדוכני רחוב 3-15 יואן
ארוחה במסעדות קטנות 30-40 יואן
ארוחה במסעדה בינונית 40-70
ארוחה במסעדה מערבית 80 וצפונה
נסיעה באוטובוס 1-3 יואן
נסיעה במטרו 3-12 יואן תלוי במרחקים.
-
כסף בסיןהעמלה על המרה בשדה תעופה בבייג׳ין היא 10$ וזה בנוסף לשער גרוע.
אם יש לכם אפשרות, תחפשו צ׳יינג׳ ליד הבית שמוכר יואנים ותקנו אצלו, זה כנראה יצא יותר זול מלקנות בשדה תעופה.
-
כסף בסיןתודה על התגובות.
משום שחיפשנו בישראל סניפי change שמחליפים ליוהן, ולא מצאנו,
התכנון הוא להחליף בשדה התעופה בן גוריון כמות מסוימת של שקלים ליוהאן, שמיועדים לרכבת משדה התעופה בבייג'ינג למלון. ואח"כ באמת לפי המלצתכם נחליף את הדולרים ליוהן בסניף של בנק אוף צ'יינה.
תודה.
-
כסף בסיןאפשר גם למשוך בכספומטים (יש גם בשדה"ת, וגם מפוזרים בסין).
ב- ICBC וב BANK OF CHINA ניתן למשוך עד 3000 יואן כל פעם.
קחו בחשבון שהחלפת כסף בבנק לא תיקח בשום מקרה פחות מחצי שעה ותדרוש שיחה עם פקידים שמדברים אנגלית קלוקלת, צילום הדרכון, מילוי טפסים לא ברורים וכו'.
אישית, בסין אני מעדיף למשוך בכספומט, ולא להסתובב עם סכומי כסף גדולים עליי.
-
כסף בסיןשאלה זו חוזרת על עצמה כל פעם ולכל מדינה בנפרד.
תשובתי היא תמיד אותה אחת - אין הבדל ממשי בין צורות ההתנהלות השונות ז.א. פריטת דולרים למטבע מקומי, משיכת מזומנים מכספומטים או גיהוץ כרטיס אשראי בקניה.
הייתי לפני 3 שבועות בביג'ינג במשך שבוע והנה התוצאות:
המרת דולרים = 1.62 יואן (RMB) לשקל ישראלי חדש.
משיכה מהקיר - 1.65
גיהוץ = 1.63 יואן לש"ח.
הכל בממוצע סך הפעולות שעשיתי. המרת דולרים ביצעתי בבנק ובמלון, והשערים היו דומים. אני מציין ממוצע כי המחיר משתנה מיום ליום כמו שער הדולר בארץ.
לסיכום על 1000 שח הוצאה ההבדל מגיע לכדי 30 יואן בין הפעולה היקרה לבין הזולה ע"פ הנתונים הנ"ל.
אני משווה לש"ח כי בסוף מה שיצא כמטבע מקומי מסתיים בחשבון הבנק שלנו בשקלים, גם אם קנינו דולרים אצל הצ'ינג' בפינה.
לכן עשו טובה לעצמכם - תפסיקו לחשב חישובים מסובכים ולכו על א.ביטחון ב.נוחות.
הכי בטוח ונוח זה הגיהוץ. אבל צריך גם מזומן. אז משכו מנות של 100-150$ במטבע מקומי. המרת דולרים נמשכת זמן ומעצבנת כי בבנק וגם במלון יש תור וצריך דרכון ויש שעות קבלה.
את המנה הראשונה של מזומן אני מושך בשדה התעופה, מיד אחרי הנחיתה. כן, אני יודע שהשער קצת נמוך, אבל תמיד יהיה יותר טוב מבארץ (למעט מקרה אחד שנתקלתי בו - הין היפני) וצריך קצת מזומנים להתחלה (סים, אוטובוס, מונית וכד').
אחר כך - איך שיוצא.
-
כסף בסיןהיי רוני, קראתי שבכספומטים שם צריך להוסיף לקוד 00 בהתחלה זה נכון? ואם כבר שאלות מה מצב השירותים הציבוריים שם? הכל בול פגיעה מחיצות ושאר צרות או ששירותים מערביים זה נפוץ שם? למשל באתרי תיירות כמו החומה, ארמון הקיץ, העיר האסורה תודה!
-
כסף בסיןאורלי, יש גם שירותים מערביים (אסלה) בהמון מקומות, בטח באכסניות.
לא זוכר לגבי הקוד בכספומט אבל זה קל יחסית, תבקשי עזרה מהפקידים בבנק אוף צ'יינה.
לגבי שאלות שחוזרות על עצמן - אם צריך להזכיר, מדובר באנשים שונים כל פעם...
כמו שאלות רבות אחרות, כנראה שגם זו תחזור על עצמה.
-
כסף בסיןאורלי אני לא נתקלתי בצורך להוסיף 00 לקוד בכספומט (הייתי שם לפני שנתיים, אם השתנה מאז אני לא יודעת).
לגבי שירותים: אין תשובה אחידה. בעקרון ההתרשמות שלי שיש הרבה יותר בול פגיעה מאשר שירותים מערביים. בהתחלה חשבתי שבמקדונלדס למשל תמיד יהיו מערביים והייתי מחפשת סניפים בשביל זה.. אבל גיליתי שאפילו זה לא מובטח.
אם את במקום ציבורי שיש הרבה תאים, חפשי את שירותי הנכים. אלה תמיד היו עם אסלה (ככה היה במקומות שלי יצא לראות).
לגבי שירותי מחיצות ללא דלתות, באלה נתקלתי רק ברחוב (לא נכנסתי אבל מריחים ורואים..). בכל מקומות התיירות שהייתי בהם וכן קניונים, מסעדות - היו תאים נורמלים.
-
כסף בסיןשלום אורלי, לשאלתך אין תשובה מדוייקת אחידה.
יש גם וגם, השירותים הציבורים בפארקים,בשכונות יהיו בול פגיעה, באתרי התיירות הגדולים לרוב יהיו מערבים.
במסעדות מערביות לרוב אבל תמיד יהיו שירותים עמרבים.
מלונות והוסטלים בחדרים הפרטים יהיו מערבים.
גם בקניונים יהיו שירותים עמרבים.
תחנות רכבת ברוב המקרים יהיו בול פגיעה, ברכבות עצמן זה תלוי בסוג רכבת וסוג הקרון.
אגב סתם לידיעה רופאים קובעים חד משמעית שיותר בריא לעשות את מה שעושים בשיטת הבול פגיעה

-
כסף בסיןתודה גילי תודה ענת תודה פפקין
-
כסף בסיןלא היתה לי כל בעיה בכספומטים ולא הייתי צריך להוסיף דבר. כספומטים רגילים לכל דבר, אפילו דוברי אנגלית רובם ככולם..
-
כסף בסיןתודה רוני חג שמח