תכנון ירח דבש במערב ארהב :)
-
שלום,
אנחנו זוג בני 25-30 שרוצים לבלות את ירח הדבש במערב ארהב! יש לנו 22 לילות (טסים עוד שבוע) ונשמח לעזרה בתכנון. (אנחנו אוהבים טבע וטיולים ומעדיפים להתמקד בפארקים ופחות בערים הגדולות)
חשבנו על מסלול בסגנון:
לוס אנגלס(נחיתה)-סקוייה-יוסמיטי(4)-סן פרנסיסקו(1)-נאפה ואלי (2)-לייק טאהו(1)-לינה בדרך לזאיון(1)- זאיון(2)-ברייס(2)-מואב(3)-אנטילופ ופרסת הסוס, אגם פאוול(1)- וגאס (2)- לוס אנגלס(1- חזרה)
1. כמה לילות מומלץ לבלות בפארקים יוסמיטי, זאיון ברייס ומואב(קניונלנדס וארצ'ס)?
2. האם חלוקת הלילות הגיונית בהתחשב בנסיעות?
איפה מומלץ לישון בדרך בין לייק טאהו לפארק זאיון?
3. איך אפשר לשלב את פרסת הסוס, קניון אנטילופ ולייק פאוול במסלול? מבחינת נסיעות שמנים כיוונים וכו
4. הזמנו כבר לינה ביוסמיטי, האם יש עוד מקום שצריך להזמין בו מראש?
5. האם יום טיול אחד מספיק לסקוייה וקינגס קניון?
6. האם יש מקום שהייתם מוסיפים/ מורידים?/ שינוי סדר כלשהו?
7. האם מישהו מכיר את שמורת havasupai ו יש לו מעט פרטים?
תודה רבה!!!!
-
- ליוסמיטי הייתי מקדישה לפחות יומיים, לברייס יום ולזאיון יום.
- 3. את פרסת הסוס ואנטילופ אפשר לעשות ביום אחד. הזמינו מקומות מראש לאנטילופ. לאזור אגם פאוול ושיט הייתי מקדישה עוד יום. הלינה באזור זה היא בפייג.
- 5. לא תספיקו את סקויה וקינגס קניון ביום אחד. אני הייתי רק בסקויה וזה לקח יום שלם.
-
קצת מלחיץ לעזור לך – שבוע לפני הנסיעה שלך.
אבל ננסה בכל זאת

קודם כל – אני מקבל לחלוטין את העובדה שאתם מעדיפים יעדי טבע ולא יעדים עירוניים. אבל יש יעדים שהן פשוט בגדל “חבל שלא תהיו, ואתם כל כך קרובים”
למשל – סן פרנסיסקו – יום אחד בלבד? בעיני זו אחת הערים הכי חמודות ונ עימות בעולם (אם הייתם בעבר בסידני – יש דמיון קל). אני הייתי עושה שם שלושה ימים אמיתיים. ואם עדיין לא – אז וותרו עליה לגמרי.. יום אחד בסן פרנסיסקו, כולל 4 שעות הנסיעה מיוסמיטי – פשוט לא שווה את זה.
לוס אנג’לס – בהחלט יכול להבין את היום הבודד שם.
לאס וגאס – יש שאוהבים. יש שלא אוהבים. אנחנו אהבנו חלקית. יומיים זה סביר. וכדאי גם יותר.
לגבי שאר התכנון – כדי לרשום בצורה אחרת . שורה לכל יום במקום רצף ארוך ולא לגמרי מובן. כך נוכל לשים לב יותר לחלוקת הימים שלכם.
כבר עכשיו נראה שיש יעדים שנראים לא נכון.
ברייס – לא צריך יותר מאשר יום אחד..
פארק ציון – בעיני פארק פחות מרשים, אבל בדקו את המסלולים הבאים the narrows, angels landing – ואם הם מדברים אליכם – יומיים זה זמן טוב עבור הפארק. אפשר גם בקלות להשאיר רק יום אחד.
פייג’ – מה שרשמתם מתאים ליומיים.. קניון אנטילופ ופרסת הסוס זה בדרך כלל יום אחד ואגם פאוול זה יום נוסף – מותנה בשכירת סירה לשייט עצמאי נהדר וטבילה במקומות פרטיים משלכם.
בסקויה וקינגס קניון לא הייתי. אבל עצי סקויה אפשר לראות גם ביוסמיטי. אני הייתי עושה 3-4 ימים ביוסמיטי עצמה , ולא לשכוח את האיזור של מעבר טיוגה שהוא יותר לכיוון וגאס.
באגם טאהו לא הייתי . לא בטוח שהייתי מתאמץ עליו.
בנאפה גם לא הייתי.. אם אתם חובבי יין – בהחט כדאי. אם לא- חבל על הזמן.
מכיוון שהורדנו מספר לילות והוספנו אחרים – כדאי כעת לרשום ולראות את לוח הזמנים שלכם.
יכול להיות שיהיה לכם גם זמן נוסף עבור פארקים נוספים ביוטה כגון ארצ’ס או קניונלנדס, ולחילופין גם פארקים דרומיים יותר כגון סדונה או מוניומנט ואלי.
השמורה havasupai נראית מדהימה (היה לי פוסטר שלה בצעירותי). לא פשוט להגיע אליה. ונראה שכדאי לנסות. בדקו האם יש עדיין מים במפל בתקופה הזו. ספטמבר זו התקופה עם הכי פחות מים בנחלים.
-
אני חושבת שמי שלא היה במקומות מסוימים לא יכול להמליץ על ויתור עליהם. עם כל הכבוד לחורשת מריפוסה ועצי הסקויה שיש בה , אין אפשרות להשוות אותה לפארק סקויה. זהו פארק יפה ופחות עמוס וכדאי בהחלט לבקר בו. לייק טאהו הוא אגם שהנופים סביבו מרהיבים, יש אינספור מסלולי הליכה ברמות שונות והוא בהחלט שווה ביקור. לא ברור מדרך הכתיבה שלכם כמה זמן בעצם תהיו בו. לילה אחד – מתי תגיעו? מתי תצאו? יהיה לכם זמן לעשות שם משהו בכלל? נאפה אזור כיפי בו זוג בירח דבש יכול להתפנק במסעדות טובות ומקומות לינה ייחודיים. עם זאת, אני לא חושבת שנאפה שווה שני לילות. ביוסמיטי הייתי מבלה 3 לילות, וכך גם במואב.
-
אז אתם טסים עוד שבוע ואין הרבה זמן אבל בכל זאת אני אכתוב: לדעתי כדאי לכם לבצע שינוי יסודי בתוכנית. עיקרם של דברים: הייתי מקטין את השטח הגאוגרפי של הטיול, ומעמיק את הטיול בשטח שאתם כבר נמצאים בו.
2 אפשרויות כלליות:
- לוותר לגמרי על כל החלק שממערב לסיירה נוואדה. להתרכז בקליפורניה: לוס אנג’לס, סקויה, קינגס, יוסמיטי, אגם טאהו. בטוח להוסיף כאן פארקים כמו ביג בייסין, מויר, ואולי גם פארקים קצת יותר צפונה כמו לאסן. את כל מה שבנוואדה ומזרחה להשאיר לטיול אחר. אתם בירח דבש – למה שלא תסעו לסנטה קטלינה ללילה? ממש תהנו שם.
- לותר על החלק הצפוני (טאהו) וגם על החלק המזרחי מאוד (מואב). במקום זה להעמיק יותר: מוניומנט ואלי, סדונה וכו.
ביום אחד תספיקו לראות את ההיילייטים של פארק סקויה, אבל בלי שום מסלול טיול ראוי של יותר מחצי שעה – שעה. גם את קניון קינגס לא תספיקו (דורש יום טיול מלא).
-
הי
אני אשיב לגבי יוסמיטי, קינגס וסקויה.
שני לילות ביומסיטי זה במינימום, במיוחד אם אתם מגיעים מלוס אנגלס.
ידוע לך שמרחק הנסיעה מיוסמיטי לקינגס הוא כ4 שעות?
ובניגוד למה שאמרו קודמי, את הנופים בשמורות אלו לא רואים במקומות אחרים.
סן פרנסיסקו – חובה יותר מלילה..
אתם לא לוקחים בחשבון את יום ההגעה ויום העזיבה וזו טעות בתכנון.
ניתן לראות “מראה עיניים” ומעט טיפים בפוסט על פארקים אלו כאן
סן פרנסיסקו כאן
-
קודם כל תודה רבה על ההתיחסות!
אפרסם פה תכנון מסלול יותר מפורט ועם שינויים.
מגבלות שיש לנו:
הצלחתי במקרה להשיג מקום לינה ביוסמיטי מה10-14 (4 לילות) ואין לי אפשרות להזיז אלא לוותר על המקום ולסמוך על קמפים של הרגע האחרון first come first served.
תכנון מסלול
יום ראשון 09.09 – נחיתה בלוס אנג'לס ב1400. לינה בלוס אנג'לס +קניות ציוד.
יום שני 10.10 – נסיעה לפארק סקוייה ( 4 שעות) טיול בסקוייה. לינה בסקוייה.
יום שלישי 11.10 – נסיעה ליוסמיטי (3.5 שעות) טיול ביוסמיטי. לינה ביוסמיטי
יום רביעי 12.10 – טיול ביוסמיטי
יום חמישי 13.10 – טיול ביוסמיטי.
יום שישי 14.10 – נסיעה לסן פרנסיסקו (4 שעות). לינה בסן פרנסיסקו.
יום שבת 15.10 – סן פרנסיסקו. לינה בסן פרנסיסקו.
יום ראשון 16.10 – נסיעה ללייק טאהו (3 שעות). לינה בלייק טאהו.
יום שני 17.10 – טיול בלייק טאהו. לינה בלייק טאהו.
יום שלישי 18.10 – נסיעה ללזאיון (5 שעות) . לינה בדרך
יום רביעי 19.10 – הגעה לפארק זאיון (4 שעות). לינה בזאיון.
יום חמישי 20.10 – טיול בזאיון. לינה בזאיון.
יום שישי 21.10 - נסיעה לברייס (1.5 שעות). טיול בברייס. לינה בברייס.
יום שבת 22.10 – טיול בברייס. נסיעה למואב (4 שעות) . לינה במואב
יום ראשון 23.10 – פארק ארצ'ס. לינה במואב .
יום שני 24.10 – פארק קניונלנדס. לינה במואב.
יום שלישי 25.10 – נסיעה למוניומנט ואלי (3 שעות). מוניומנט ואלי. לינה במוניומנט ואלי.
יום רביעי 26.10 – נסיעה לפייג' (2 שעות). קניון אנטילופ, פרסת הסוס.
יום חמישי 27.10 – אגם פאוול.נסיעה ללאס וגאס (4 שעות) לינה בלאס וגאס.
יום שישי 28.10 – לאס וגאס. לינה בלאס וגאס.
יום שבת 29.10 – חזרה ללוס אנג'לס (5 שעות) . לינה בלוס אנג'לס.
יום ראשון 30.10 – טיסה חזרה הביתה.
אם למישהו יש רעיון למקום לינה בדרך מלייק טאהו לפארק זאיון אשמח
אם יש לכם עצות לכבישים יפים בדרך שתיארתי גם אשמח!
וכמובן טיפים לשינוי המסלול אם יש צורך!
תודה!
-
אעפ”י שנאמר לי לא להגיד לוותר על מקום שלא הייתי בו – הייתי מוותר על אחד מאתרי הטבע שלכם עבור עוד יומיים בסן פרנסיסקו.
הנסיעה מאגם טאהו לפארק ציון לוקחת 9 שעות נטו ולא חמש כפי שרשמתם! זה יום מלא לחלוטין (9 נטו = 11-12 ברוטו)
האם בכוונה ויתרתם על כביש מס’ 1?
קניון ברייס דורש יום אחד בלבד.. אין צורך להקדיש לו יומיים. יש אפשרות לעשות מספר מסלולים מחוברים ובכל מקרה זה לא יהיה יותר מיום.
למה לבזבז יום שלם על מעבר ללוס אנג'לס, כולל לינה שם אם כל מה שתצטרכו הוא לחזור משם לארץ? הוסיפו יום בוגאס וטוסו ללוס לאנג’לס כמה שעות לפני הטיסה שלכם חזרה לארץ. תישארו בשדה כמובן.
-
תודה על התגובה.
פיצלתי את הנסיעה מטאהו לזאיון ליומיים ולכן רשום ביום הראון 5 ובשני 4.
אשקול בהחלט עוד ימים בסן פרנסיסקו.
לגבי הטיפ בקשר לטיסה – חשבנו על זה, האם זה לא מהווה סיכון גדול מדי? לדוגמא אם יהיו בעיות במזג האוויר ולא נוכל להגיע מלאס וגאס ללוס אנגלס בטיסה ונפספס את הטיסה לארץ?
-
הגבת רק לחלק מההערות שלי..
למה כביש מס’ 1 ירד מהתכנון שלכם?
אולי כדאי לשקול אותו במקום פארק סקויה (לאור העובדה שתהיו 4 ימים ביוסמיטי)
אם תסעו מיוסמיטי ישירות לפארק ציון – הנסיעה תהיה קצרה בשעתיים. וכל המסלול יתרווח לכם. כמו”כ תוכלו גם להכניס את סדונה.
מתי הטיסה חזרה לארץ?
מזג האוויר בלוס אנג’לס ווגאס (להערכתי!) דיי יציב לאורך השנה.. אין סופות גדולות מדי. קחו מספיק זמן קודם ואז בעצם יש לכם כמעט קונקשן רגיל ותרוויחו עוד יום.
מזכיר להוריד יום מברייס.. מספיק יום אחד.
-
תודה רבה על ההתייחסות.
הבנתי שסקויה ויוסמיטי הם שונים ושווה להיות בשניהם.. תקן אותי אם אני טועה?חוץ מזה שבסוף יוצא לנו רק 2 ימי טיול מלאים ביוסמיטי.
נסיעה מיוסמיטי ישירות לזאיון פירושה לוותר על סן פרנסיסקו ואנחנו כן רוצים להיות בה.. יש טיפ לארגון אחר של הזמנים?
אוקי תודה על הטיפ עם הטיסה !
-
טרם חשבתי לעומק על הסדר
אבל (!) ארה”ב מדינה גדולה.. אפשר לשקול לסיים מסלול בסן פרנסיסקו ולטוס משם לוגאס, ולשכור רכב מחדש שם..
כך אפשר לחסוך גם כמה ימי השכרה בס”פ ול”ו
-
כדי לחסוך את הנסיעה הארוכה לזאיון הייתי שוקלת לטוס מסן פרנסיסקו לווגאס ומשם שעתיים נסיעה לזאיון. יחסוך לכם יום שלם של נסיעות.
לצורך זה תצטרכו או לוותר על לייק טאהו ואולי במקום זה להאריך בסקויה וקינגס או לסוע ישר מיוסמיטי ללייק טאהו ומלייק טאהו לסן פרנסיסקו.
באותו היום של אגם פאוול לא בטוחה שהייתי נוסעת לווגאס. קודם כל תסיימו את היום רטובים ותצטרכו להתקלח איפושהו לפני הנסיעה. זו גם נסיעה די ארוכה אחרי יום די מעייף.
-
לא ממש יכולה לייעץ מכיוון שעברו המון שנים מאז עשיתי מסלול דומה וחלקי.
כן שמתי לב למשהו אחד:
רשמת שיש לכם לינה מוזמנת החל מה-10 ביוסמיטי ל-4 לילות אבל מבחינת התוכנית נראה שאתם מגיעים ליוסמיטי רק ב-11 – האם אין חשש שתתבטל לכם ההזמנה לכל הלילות אם לא תגיעו בלילה הראשון?
אביה