עזרה בתכנון טיול לתיאלנד מהתחלה....
-
שלום,
מעוניינים לצאת לחופשה של כשבועיים בתאילנד באזור חודש פברואר (פעם ראשונה במזרח), ככל הנראה נאלץ לקחת איתנו את הילד הקטן בן 4.
הכיוון טיולי נוף ופחות עירוניים.השאלה איך בכלל מתחילים – אני מבין שההתנהלות שונה מאירופה או קנדה בה ביקרנו ובמיוחד מבחינת לינה, תחבורה ואטרציות כמובן עם לקיחה בחשבון שילד בן 4 שמתלווה אלינו אשמח לרעיונות – אם יש מדריך למתחילים או משהו כזה

תודה רבה רבה מראש
-
שבועיים ברוטו? נטו? הכוונה כולל זמן הטיסות לישראל?
שבועיים זמן קצר יחסית ולכן חשוב לדעת בדיוק כדי לתכנן.
בגדול בטיול ראשון הרוב נוהגים להתחיל בצפון, לטוס דרומה לאיים, לחזור לבנגקוק והסביבה וזה לוקח להם בערך 3 שבועות
-
קודם כל תודה, (לא קיבלתי דיווח שהייתה תגובה אז מצטער על התגובה המאוחרת)
אני מניח שזה יהיה בסדר עם זה יהיה שבועיים נטו (לא כולל טיסות).תודה על ההמלצה. האם יש אטרקציות שהן בגדר MUST ?
האם בהכרח צריך מדריך או שניתן עם תחבורה מקומית להתנייד לאטרציות שהוחלטו מראש.
תודה רבה
-
אין הכרח לפרק זמן כלשהו, מדובר בשיקול של נטו/ברוטו ואני אסביר.
הטיסות מ/אל תאילנד ארוכות מאוד וגוזלות זמן רב.
גם הטיסות בתוך תאילנד + המנהלות אחרי הטיסה שורפות חצאי ימים וימים שלמים, אם למשל צריך להמשיך בהפלגה.
זאת אומרת שמנהלות של תחבורה במרחקים הגדולים יוצרות זמן מבוזבז גדול (זה הטרה מתוך הברוטו) בו אתם לא נהנים אלא עסוקים במטוסים טרמינלים הסעות והעברות.
בשבועיים טיול אם תבחר שלושה אזורים, נניח צפון (צ’אנג מאי וכו’), דרום (איזשהו אי), וחזרה מהמרכז (בנגקוק) תשרוף הרבה זמן על העברות ולא ישאר לך הרבה מהשבועיים.
לכן אני ממליץ להתמקד בבנגקוק (אין ברירה משם ממילא תחזור) ועוד אזור, או אי או צפון, תחליט מה מושך אותך יותר ותתחשב גם במזג האוויר.
שאלת על עוד מנהלות:
בצפון לאטרקציות מחוץ ללב העיר עצמה (נניח צ’יאנג מאי) אני ממליץ על טיול פרטי עם מדריך ורכב (פרטי, לא ג’יפ)
תחבורה ציבורית תקח זמן שאין לך והיא לא נוחה כשיש לך גם מטען שלך וגם פעוט.
השיקול הוא עוד פעם הזמן, כדאי שתראה מה שאתה רוצה, שתלון איפה שמתאים לך, שאתה תחליט על איפה וזמן ההפסקות ולא שימרחו לך את הזמן על אטרקציות פחות שוות (מבחינתך).
אם תקח לינה וכו’ ברמה דומה לטיולים הקבוצתיים שינויי העלות לא יהיו בשמים, סביר שבטח תרצה משהו טוב יותר.
ממליץ לקבוע את המסלול עם נותן שירות בתאילנד עוד מישראל כשאתה יכול לחקור בנחת מה בדיוק אתה רוצה ומה ממליצים. אם הטיול פרטי יש גמישות.
העלות של רכב ונהג הרבה יותר זולה מאירופה או ארה”ב
באיים אני חושב שסיורים יומיים יתנו תשובות טובות.
באופן כללי למעט היום הראשון (שכדאי להזמין מראש) אפשר בכל יום להזמין ליום למחרת.
בבנגקוק עצמה תחבורה ציבורית, תקבעו לינה שתעשה את התחבורה קלה. מחוץ לבנגקוק תלוי לאן אתה רוצה להגיע.
-
מעולה תודה רבה, נראה לי שאאמץ את הרעיון שלך להתמקד באזור מסויים.
נחליט ביחד על אזור מסויים ונתמקד בו ( אני מניח שבעתיד ניסע עוד).
נגבש החלטה באיזה אזור מתמקדים ונשאל בהמשך אם יהיו שאלות יותר ספציפיות
תודה רבה לסבלנות והעזרה

-
להערכתי שני אזורים גם יכולים להתאים למסגרת זמן של שבועיים, נניח צפון ובנגקוק.
שלושה הייתי נמנע.
בהצלחה וטיול נעים
-
בשבועיים נטו אין בעיה לחלק ל3 : בנגקוק צפון ואחד האיים:
טסים לבנגקוק ומשם טיסת המשך מהירה לצ’יאנג מאי ואז נניח 5 ימים בצפון.
מאד קל להתנייד ולטייל בצפון כי לוקחים טיול פרטי עם מדריכה ונהג שעושים בשבילך הכל. זה טיול הרבה יותר קל מאירופה או ארה”ב.
אח”כ טיסה ישירה מצ’יאנג מאי לאחד האיים. נניח קו סאמוי ו 4-5 ימים שם. זה יותר בטן גב ואין הרבה מה לתכנן. שוב הכל קל ופשוט.
טיסה בחזרה מקו סאמוי ל- 2-3 ימים בבנגקוק. האטרקציות התיירותיות העיקריות כמו ארמון המלך ועוד איזה מקדש והרבה קניות וזהו..
הכל קל ופשוט בתאילנד. זה לא ה”מזרח” זה יעד סופר תיירותי עם שירותי תיירות זולים ומשומנים היטב.
-
תודה רבה חברים.
דרך אגב איפה ניתן למצוא מדריך- נהג. שם במקום או אפשר מראש בארץ ? -
תריץ חיפוש בפורום, יש המון המלצות
-
מאה אחוז – תודה רבה!!