דרוש מצנח רחיפה -תמידי-חזרנו מהאלפים הצרפתים וליון
-
ברוכה השבה דפנה,
עקבתי אחרי הטיול המקסים שלך בפייסבוק ואני כל כך שמחה כעת גם לקרוא את הסיפור עצמו.
אלמלא החשש שלי מגלי חום בקיץ, הייתי שוקלת את האלפים הצרפתיים בחיוב.
בינתיים כייף לי להתענג בסיפור שלך.
-
הי דפנה,
גם אני עקבתי אחרי הטיול בפייסבוק והורקתי מקנאה..., האלפים הצרפתיים גבוה מאד במיגרת הטיולים, אבל זה לא יקרה בקרוב... אז לפחות נהנית מהסיפור שלך והתמונות המקסימות!
-
הי עדן מגירת החלומות גם אצלי מפוצצת
...הפורום כאן הוא בית חרושת לחלומות !הי רובי כייף שהצטרפת !

הי לי שומרת לך את כל ה”מומלצים “ הכל לפניך !!

הי פנינית בזכות הסיפור שלך שריינתי דרך המייל את הסירה,גם באזור שאמוני הסיפור שלך הלך איתי.

הי ורדה קחי לך כרית נוחה הטיול רק התחיל…

הי מיקה מיקה טוב לראות אותך כאן !באלפים הגבוהים נראה לי תמיד קריר .לנו היה באמת מזל וקיבלתי את מזג האויר שחלמתי עליו : קרירות נעימה בלי גשם שמפריע לתכניות יותר מדי

הי שרון -יש עוד הרבה תמונות שבי ותהני .אני בטוחה שעוד תגיעי גם את לאלפים הצרפתים

כבר ממשיכים...

-
SIX -FER-A-CHEVALיום 3 לטיול-SIX -FER-A-CHEVAL

מראש הגדרתי כמה אתרי MUST אחד מהם הוא הסיקס א שרוול.
כבר ביום השני בעצם הסתדר לי המסלול לגבי החלק של אנסי כאשר כבר היה מזג אויר ידוע.
ליום הזה היה ברור שצריך מזג אויר טוב ואכן זכינו במזג אויר מושלם :קריר 14 מעלות בבוקר עד 25 בצהרים. מושלם להליכה.
אפשרי לעשות את המסלול גם משאמוני ,אך בשאמוני היו לנו פחות לילות בגלל ההחלטה לישון בליון לפני הטיסה יומיים ולכן שמרתי לי את הימים פנויים שם .(אותו זמן נסיעה אגב)
התארגנו יחסית מוקדם בבוקר כדי לעשות את המסלול לא בשעות החמות ויצאנו לשעה נסיעה .הדרך מתחילה בכביש המהיר אך עולה אחכ בכביש היפה D902.
הגענו לכפר SIX -FER-A-CHEVAL והמשכנו לפי השילוט לכיוון השמורה .כמו שכתבו קודמי יש להמשיך הלאה אחרי הבותקה לשלם על החנייה 5 יורו ,לבקש מפה, ולהמשיך לחניות. הגענו לקראת 900 בבוקר והיה מקום בחנייהP2
התחלנו ללכת .תחילה יש עלייה מתונה מאוד ואז מגיעים לתחילת המסלול ולמקום הנהדר הזה בה רואים את כל ההרים באוכף הזה
מציינת שבאזור אנסי ההרים לא ככ גבוהים וזה היום הראשון בו אנו חווים את ההרים הגבוהים ,רמז לשבוע שמחכה לנו בשאמוני...

המסלול שבחרנו-כמו כולם הוא
LE FOND DE LA COMBE המסלול האדום.
מתחילים ללכת ובאיזה שהוא שלב יש התפצלות הבנו שזה הזמן לעבור לצד השמאלי של הדרך “לפי ההוראות”.יפה כאן עד מאוד. מראש נתתי למסלול לזרום איתנו “כמה שרוצים נלך “(מסלול הלוך חזור)
בסופו של דבר כולם נהנו ועשינו את כל המסלול ,בערך 4 שעות הליכה
הגענו עד לגשרים של FOND DE LA COMBE ואז עוברים אותם וחוזרים לצד המפלים
מסלול יפיפה ,כולנו נהננו מאוד ,בדרך עצרנו בבית קפה ,השוקו שם היה נהדר..

-
זה היה אחד הימים המהנים שלנו,גם הסיפוק מלעשות מסלול של 4 שעות (לא נשמעו קיטורים..) גם הנוף המדהים,השקט של הטבע ,המפלים הנופלים מכל עבר וההרים הגבוהים ברקיע. חזרנו לרכב והמשכנו לכיוון המפלים
CASCADE DE ROUGET
חוזרים לכפר ואז יש שילוט פניה שמאלה לכיוון המפלים .חנייה קטנה ועמוסה .בעלי מחכה לנו ליד המסעדה ואנחנו יוצאים לראות את המפלים .כמה דקות וממשיכים ל SAMOENS.
יום השוק בדיוק הסתיים וגם המסעדות לא מגישות (אחרי 14) ואנחנו מתנחמים בקראסונים בדיוק כמו אתמול...מסתובבים בעיירה החמודה ומתחילים לחזור חזרה לכיוון נואל.
אופס ..בדרך פספסנו חנות ענקית של דקטלון…
ארוחת ערב בדירה ומתכוננים למחר..
יום מושלם

-
נילי איזה כייף שהצטרפת אכן מזג האויר במקומות כאלה הוא חשוב,מסכימה איתך שעדיף מעונן על פני גל חום

-
אגם אנסייום 4- יום לאורך אגם אנסי.
את הפתיחה הדרמתית של היום שריינו כבר ביום הראשון כאשר היה ודאי שזה יום עם מזג אויר שמשי מלא (לעומת אי ודאות בימים שלאחר מכן).זה היום שקבענו את מצנחי הרחיפה לילדים .עוד בארץ הראיתי להם את האתרים והם מצאו סרטונים כדי להחליט אם רוצים לעשות ואיזה חברה.הייתי בקשר התכתבות עם החברה שאיריס ולימור עשו אך לא שריינתי,לבסוף כשהיינו באנסי שריינו בחברה אחרת. סה”כ בכל החברות המחירים די דומים. הייתה המלצה עליהם אז הלכנו על זה.
אנחנו משכימים בבוקר ויוצאים לפני 900 מהבית. יום שני ברציפות להשכמות. נקודת המפגש היא בחלק הדרומי של אגם אנסי. האגם נראה שונה לגמרי מיום שני -בכאשר היה מעונןו גשום.והדרך מקסימה !
.ב10 קובעים להפגש עם המדריכי צניחה.
אנחנו נפרדים מהילדים שעולים למעלה לאזור קול-די פורקלז ויש לנו כחצי שעה לחכות להם קיבלנו מהמדריכים תדרוך לחכות למצנחים בצבע אדום שחור צהוב וכחול אדום.קיבלנו המלצה שלילדים כדאי לצנוח בבוקר כאשר הרוחות לא חזקות.
והנה הם מגיעים ! !
הילדים צונחים קרוב אחד לשני ואנחנו לא מפסיקים לצלם !עבור הבן (16) החוויה היתה נהדרת ,היה מוכן לעשות שוב,עבור הבת (13) החוייה היתה קצת מפחידה, מה עוד שבגלל שלא היתה כמעט רוח היה צריך לתת תנופה ע”י ריצה, מה שהיה לה קצת קשה.
הבנו שבאותו הבוקר אחד המדריכים שבר את הרגל כאשר עזר לילדה אחרת לרוץ ולתפוס תנופה. צריך גם לקחת את זה בחשבון שחושבים על מצנחי הרחיפה.
אנחנו נפרדים ממשטח הנחיתה וממשיכים הלאה לכיוון Talloires הכוונה לאכול,להתרחץ באגם ואז לעלות לפארק החבלים למבצר מנטון סאן ברנרד ולתצפית COL DE LA FORCLAZ
בטלוריס יש יום שוק ואנחנו מחפשים חנייה,עוברים את כל החניות, עמוס ופקוק .נזכרת בסיפור שהעתה דבורה ממש לפני שנסענו על האזור, היא מצאה עוד עיירה,ממשיכים אליה לMenthon Saint Bernard
-
-
דפנה, גם אני כאן כמובן, הנסיעה שלנו הולכת ומתקרבת, ההתרגשות גדולה. קוראת כל סיפור בפרוטרוט, ובעקבותיו מוסיפה לתוכנית שלנו, מוחקת, מדגישה, ובעיקר, נהנת מכל רגע -= לחוות אתכם את הטיול מהזווית המיוחדת שלכם ולדמיין את הטיול המתקרב שלנו…
תודה רבה!
-
דפנה, ברוכים הבאים!
איזה כיף לקרוא את החוויות
נחכה להמשך הסיפור ולהתגעגע לאלפים הצרפתיים
-
איזה תמונות מרהיבות!!! הייתי חייבת להגיד ועכשיו הולכת לקרוא. אני מאוהבת באלפים…
רבקה
-
הי דפנה
ברוכים השבים!
היה כיף לתכנן ביחד את הנסיעה השנה

איזה תענוג לקרוא את הסיפור שלך ואיזה תמונות יפות.
געגועים למקום המופלא הזה ולנואל המקסימה....
-
קפה הפוך ב COL DE LA FORCLAZתודה למצטרפים:
family-זו אכן התרגשות איזה כייף לכם !תמשיכי לעקוב !
oi73-תודה על כל התשובות לשאלות שלי ! קח לך כורסא !
רבקה- נהדר שהצטרפת -חכי לפרק על ליון יש לך חלק גדול בו !

לידר הי כייף שהצטרפת,שחלפנו ליד הפיצה ליד נואל חשבתי עליך
..לא יצא לנו לבקר שם וגם לך תודה על המידע ….-----------
ממשיכים
– עזבנו את טלואר העמוסה לטובת העיירה מנטון סאן ברנרד,הילדים קראו לזה הסביון של אנסי, בתים יותר גדולים על החוף... לא רע…

החלטנו לתקוף את עניין המסעדות בצורה אחרת ופשוט להתיישב לאכול לפני 1400.וכך מצאנו לנו מסעדה בככר העיירה ואכלנו צהרים. כבר נהיה חם והחוף היה רחוק מאיתנו ,מחליטים לנסוע לפארק החבלים
Acro Aventures Talloires
בדרך חשבתי שנעבור בטירה ,אך לא ראיתי אותה בכלל ...

הבת כבר עשתה את מנת האקסטרים שלה להיום ורק הבן רוצה לעשות מסלול .אנחנו עוקבים אחריו במרום העצים
לאחר יותר משעה הוא מסיים וממצה ואנחנו ממשיכים לתצפית
COL DE LA FORCLAZ זה לא ככ קרוב לפארק חבלים ,הדרך מתפתלת ועולה ונהית צרה ושוב מגיעה מכונית מולנו והנהג שואל “לאן הבאת אותנו ?, זה הכרחי לעלות הכל? “ והילדים מקטרים “לאן אנחנו נוסעים?”
“זה אתר חובה” עונה המדריכה “5 בטריפאדוויזור -אין ברירה”...ושוב עוד סיבוב ועוד מכונית ממול בדיוק בגשר

לבסוף אנחנו מגיעים יש אפילו מקום חנייה…
אני מזהה את המסעדה ה”מומלצת “ לתצפית
HOTEL RESTAURANT LEDELWEISS
ואנחנו מתקדמים לעברה “אפשר לשתות כאן קפה”
לאחר סט צילומים אין סופי אנחנו מתישבים בקפה :קפוצינו, לטה,קולה ושוקולטה
יום חמישי אחה”צ ואנחנו מתמוגגים מהנוף ...כן כן גם הנהג
“היה שווה “
ואני נוצרת את הרגע...

עוד שעה ארוכה ישבנו שם ושוב צילמנו וצילמנו.
הכחול הזה מהפנט וכמה תמונות שראיתי לא הצליחו לקלקל את ההפתעה וההתפעלות מהיופי הזה .
התחלנו לרדת חזרה. דרך חיפוש תחנת דלק ושוב חזרה לנואל ארוחת ערב בדירה
יום ארוך מלא חוויות הסתיים

-
יום חופשיימים ארוכים עברנו וניכרת עייפות מה גם אצל הילדים
הבן :“נראה לי שמיצינו כאן מה נעשה עוד שבוע וחצי?”
מיצינו??? איזה רשימה ארוכה עוד יש לעשות כאן !!
בתכנון המקורי שלי כל יום אחה”צ היה עוד משהו נוסף בתכנון, בפועל זה היה קשה לבצע וכך נאלצתי לוותר על מקומות כמו איבור או קניון השטן .אולי עד לפעם הבאה. ..
בתכנון למחר אגם מונטרויד, כפר העזים ומורזין. אולי גם את איבור...
בעלי מציע שנעשה את היום הזה בדרך לשאמוני ,אליה אנחנו עוברים בשבת במקום לנסוע ולחזור לנואל לפחות שעה ורבע לכל כיוון .
התחזית למחר לא ברורה יש סיכוי לגשם באזור. והילדים מקטרים “עוד אגם?”
החלטתי להחליט בבוקר …
קמים בבוקר ליום אפרורי .רואה שאפשר מבחינת זמנים להזיז את מונטרויד לשבת ואז מחליטים יום חופשי- קניון אמפני ואחכ מה שירצו חוף אנסי שעוד לא עשינו או אנסי .
נלך לבדוק אם הגיעו חולצות הספורט...

התחלנו בדקטלון כמובן והמשכנו לחנויות הספורט (לא היה) משם לכאן כבר נהיה צהרים. בחוץ מטפטף
אכלנו שם באזור אז התלבטנו האם לנסוע לחוף לקחת צאנס שיתבהר או אנסי או לנוח אצל נואל
לבסוף החלטנו לשוב לאנסי
סיבוב פרידה
חנינו שוב בחניון החינמי,והסתובבנו יותר בחנויות לאגם כבר לא הגענו
חזרנו עייפים לנואל .בדרך כמה תמונות מהנוף שאהבנו בדרכים ---ירוק--ירוק--ירוק--
מחר נפרדים מנואל ועוברים לשאמוני !

עדכון : נמצא המכסה של הקומקום...שעות חיפשנו אותו...

-
דפנה,
התמונות מקסימות ביותר! ממש עושה חשק

מחכה להמשך בשאמוני ולמון בלאן...
-
דפנה, עוד שבוע+ אנחנו שם. מחכה מאוד לקרוא את החוויות מאזור שאמוני, שם הכוכב שלנו למשך 8 לילות. אני עוד לא סגורה על מסלול לימי המעבר מאזור ג'נבה לשאמוני ובחזרה. איך הכי טוב לנצל את הימים האלה. אשמח לקרוא את המלצות שלך.
-
דפנה
אני עדיין כאן מתלהבת מהתמונות והתאורים ונזכרת בחיבה בטיול שלנו ( תכף 3 שנים)
טיול מקסים יצא לכם ואין מה להצטער על דברים שלא הספקתם. יש לנו כאלה בכל טיול

שבת נעימה
איריס
-
גמני כאן
משלימה קצת קריאה עם הקפה של הבוקר. כיף לפתוח כך את הסופ”ששנה טובה
לימור
-
דפנה ניצלתי את הפסקת הקפה לאחר שנ"צ
להציץ לך באשכול ונכוויתי קשות.
איזה צבעים!!! איזה תמונות מהממות.
כולם הלכו במסלול ההליכה לאורך הנהר ואצלך זה נראה פשוט נפלא. או שהזכרון שלי כבר לא אי..אי.. אי...

התמונות מהצניחה של הילדים מרהיבות - נהדר!!!
בקיצור רוצה כזה מזג אויר כשאגיע שוב לאיזור
רחל לבון
-
מונטרויד לא מאכזב...הי צפנת יופי שהצטרפת
הי יניר איזה כייף שאת לפני ,מקוה שאסיים עד שתסעו .לא חזרנו מגנבה אלא מליון
הי איריס כייף שאת ממשיכה
ואת צודקת צריך לשמוח על מה שמספיקים !והי לימור שנה טובה !

מקוה שתמשיכי לעקוב...הי רחל מנסה למצוא זמן לעקוב אחרי הטיול המדהים שלך גם !
כמה מילות סיכום לכוכב הזה באנסי עם תובנות :
הצימר של נואל היה מקסים ,יש מקומות יותר קרובים לאנסי שאפשרי לשקול בהם כוכב. למשל טלואר
היתרון של נואל זה שהיא מתקרבת לאזור מורזין ושאמוני.
הצימר יחסית מבודד כך שזה יתרון מבחינת הרגשת חופש (אהבתי )וחיסרון למי שצריך מסעדות או עיר קרובה.
ונואל היא מקסימה אין מילים

מחויבת לאירוח שלה ב100% ויותר.כל יום גיליתי עוד הפתעה קטנה בעיצוב הדירה למשל המדפים הקטנים עם הספרונים בצרפתית..מצרפת תמונה .בערב האחרון היא הכינה לנו עוד הפתעה -עוגה !
בשורה התחתונה זו היתה בחירה מעולה !
באזור של טלואר אפשר להקדיש עוד יום : יש את מפלי אנגון Angon ,מבצר סאן ברנרד,מפלי Seythenex וכמובן חופי האגם.
לאגם בורג’ה צריך לקחת בחשבון נסיעה של לפחות שעה לכל כיוון כך שזה יום שלם יוצא .למי שיש זמן בכוכב .
אזור מורזין-מקסים ! תכף אפרט על היום השני שלנו באזור הזה. אפשר לעשות גם מכיוון של שאמוני.
----------------
ממשיכה
יום שבת בוקר ואנחנו עוזבים את נואל ועוברים לשאמוני.
מסיימים לארוז,נפרדים בחיבוקים ונשיקות מנואל ונוסעים לכיוון מורזין ,
לאגם מונטרויד 74110Lac de Montriod
בעצם זו אותה הדרך לכיוון של סיקס א שרבל אך פונים למורזין. שבת בבוקר ושיירה שלמה של מכוניות יורדת מההר של מורזין ,ממש פקק .האם אלה העוזבים את הצימרים בשבת בוקר ?
הדרך למונטרויד כשעה עוברת בקלות ויש אפילו חנייה ליד האגם.
מונטרויד לא מאכזב ,ואין הרבה אנשים, אנחנו אוכלים את הכריכים שלנו ויוצאים להליכה רגועה לאורך האגם.
רוגע , יופי שלווה ואויר נהדר

.כמה אנשים שוחים באגם או עם סאפ…
אנחנו מסיימים את הסיבוב שלנו ונוסעים לכפר העזים Les Lindarets 74110 Montriod
הדרך קצרה טיפה מתעקלת אך מהר מאוד מגיעים. החנינו לפני הכפר שזה בעצם כמה בתים על מדרון אחד ההרים בו מסתובבות העזים חופשיות. כך שלמעט העזים יש מסעדות וחנויות מזכרות ומלא תיירים. התיירים הם גם אלה שקונים את האוכל לעזים ומאכילים אותם...
סטארטאפ אמיתי !
הבן רעב ונמאס לו מהכריכים ואנחנו מתיישבים באחת המסעדות עוד בתחילת הכפר (לפני העזים) נהנים מהנוף -(לתפוס את המסעדות לפני 1400 !)
ואז עולים ועושים סיבוב בכפר. כולם נהנו ,גם הסקפטים שלא הבינו למה צריך לנסוע לראות את העזים באיזה כפר נידח .…
כולנו התלהבנו מהילדה הזאת שהעז כמעט דרסה אותה...היא מופיעה בכל המצלמות..