ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפ לחדשים בעיקר - איך בחרתי טיסות

פורום טיולי משפחות
    9
    18
    3994
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אחרי שהזמנתי אתמול כרטיסי טיסה לאוסטריה רציתי לחלוק אתכם את התהליך שעברתי שהביא אותי לבחירת הטיסות האלה דווקא. אולי יעזור למי מכם

הבעיה תמיד עם הזמנת טיסות:

רוצים להזמין כמה שקודם כדי לתפוס מחיר טוב. יש גם סוג של לחץ זמן כי כל יום, כל שעה ואפילו כל דקה המחיר עולה (למשל בשעה הראשונה שאיזיג’ט פותחים את ההזנות).

מצד שני – בשלב הזה שבו רק מתחילים לתכנן את הטיול – רב הנסתר על הגלוי. קודם כל כי אנחנו לא יודעים מספיק על היעד, ובחלקו כי היעד עוד לא יודע מספיק (כלומר לא ידועים עדיין מועדי פסטיבלים למשל, לא התפרסמו תנאי כרטיסי ההנחה לשנה הבאה וכו’).

הפעם השתשעשנו במחשבות על היעד כבר באביב הקודם, עוד לפני טיול הקיץ הזה שרק נגמר. חשבו שאוסטריה יכולה להיות בחירה מעניינת. התחלתי כבר להתעניין, אבל לא באמת היה לי זמן וכח לקרוא פרטים מעבר למידע כללי (היה לי טיול אחר לתכנן, ובכלל יש לנו גם חיים מעבר לתכנון הטיולים).

לפני שבוע ראיתי פה הודעה בפורום שהתייחסה לטיסות זולות עם אוסטריאן לוינה, מה שגר לי להתחיל לתכנן

בשלב ראשון – השקעתי שעתיים בקריאה ראשונית על אוסטריה ואתרי הטיול הפופולאריים בקרב ישראלים (זלצבורגלנד וטירול במקרה הזה) ראיתי גם התייחסויות בפורום לשדות תעופה רלווונטיים (בראש וראשונה מינכן, אבל הוזכרו גם אחרים).

בלי קשר התחלתי להסתכל על לוח השנה – איך נראה הקיץ. באיזה יום בשבוע מתחיל החופש הגדול (שני) ובאיזה יום שנת הלימודים (ראשון), מתי נראה לי שיהיו קייטנות רגילות (לפי גילאי הילדים השונים), קייטנות המשך, קייטנות וימי כיך בעבודה, מחנה קיץ של הצופים וכו’ –  זה מהצד של תחילת הקיץ.

וגם מה צפוי בסוף הקיץ – מתי נראה לי שצפויים מפגשי טרום שנה (עם המורה בבית הספר, חלוקת ספרי לימוד, אימונים של קבוצות הספורט, חזרות לטקס פתיחת שנה וכו’), וגם מתי יוצר תשעה באב (לא מעניין אותי באופן אישי, אבל משפיע על עומסים בשדה ומחירי טיסות).

אז ברור שאף  גורם רשמי לא מפרסם דברים כאלה שנה מראש (למעט תשעה באב), אבל אפשר להעריך על פי נסיון העבר ו/או להתייעץ אם הורים ותיקים מאיתנו באותה מסגרת.

וחשוב להבין כמה בעייתי יהיה לנו אם בכל זאת הילד יפספס משהו מאלה. לפעמים התשובה שלא נורא, ולפעמים כן נורא. אם למשל הילד עולה לכיתה א – סביר שבשבוע לפני תחילת הלימודים יהיו כל מיני דברים ואני למשל לא הייתי רוצה שיפספס. אם הילד עולה מכיתה ג ל-ד באותו בית ספר – לא סוף העולם.

מתוך לו”ז הקיץ התגבשה מסגרת זמנים – לא טסים לפני תאריך X, לא חוזרים אחרי Y וכו’.

חשבנו כמובן לעצמנו (על סמך נסיון העבר) לכמה זמן מתאים לנו לנסוע והחלטנו שהפעם ננסה ללכת על שבועיים ברוטו אם מסתדר.

חשבנו גם (שוב על פי נסיון העבר) מתי מתאים לנו לטוס – באיזה ימים בשבוע ובאיזה שעות (פרטים בהמשך). לא בהכרח מה שמתאים לנו אפשרי (אולי כי אין טיסות, או כי הן יקרות) אבל לפחות להבין מה אני מעדיף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים

עוד דבר שבדקתי – אילוצים ביעד

למשל יש מקומות שמקובל להשכיר בהם לינות בימים מסויימים. אם זה כפרי הנופש בהולנד של שני-שישי. אם זה מקומות שבהם מקובל שבת עד שבת וכו’

זה לא שאי אפשר למצוא פתרונות אחרים, אבל המבחר יהיה מוגבל וזה עשוי להיות מורכב ו/או יקר (למשל לשלם על שבת עד שבת אבל בפועל להגיע ביום ראשון ולשלם לילה מיותר).

את זה בדקתי בעזרת הפורום

תאריכים וחגים מיוחדים ביעד

במדינות שונות יש חגים שונים (דתיים, לאומיים ואחרים) ומנהגים שונים. לפעמים זה יכול להיות חוויה להיות בחג בחו”ל ולפעמים להיפך (למשל בחג המולד עצמו המון אתרי תיירות סגורים כי כולם עם המשפחה שלהם).

התחלתי באתר שבו אני תמיד מתחיל

https://www.timeanddate.com/holidays/

וכמובן המשכתי בשאלות בפורום כי חוץ מחגים יש גם מנהגים מקומיים (למשל חופשת אוגוסט בצרפת)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • אנשיםטובים

עוד דבר חשוב – להבין עלויות של השכרת רכב. המחיר (וההיצע) נקבעים לרוב על פי המדינה שבה שוכרים. אבל אפשר לטוס (ולשכור) במדינה אחת ולטייל בשנייה. כמו שהוזכר רבים טסים למינכן (גרמניה) כדי לטייל באוסטריה. בגרמניה השכרת הרכב זולה יחסית ויש מבחר גדול (בייחוד של רכבים אוטומטיים שזה חשוב לי). בוינה המחירים יותר גבוהים והמבחר מצומצם יותר

הבעיה – עוד אין מחירוני רכב לקיץ Smile

אז חוץ מלשאול בפורום (כרגיל) בדקתי מחירים לחורף. נכון שאלו לא יהיו אותם מחירים לקיץ, אבל זה כן נותן תחושות, ויכולת להשוות בין מדינות. רכב שלא קיים בחורף (מיני ואן 5+2 אוטומטי למשל) לא סביר שיהיה קיים בקיץ. ואם בחורף וינה יקרה ב-100 דולר לשבוע ממינכן, סביר שבקיץ הפרש המחיר יהיה דומה. לא זהה, אבל דומה.

אז ראיתי שבוינה אכן המחירים גבוהים יותר וההיצע מצומצם יותר, אבל סביר שנמצא פתרון סביר במחיר של 100 דולר יותר לשבוע מול מינכן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • אנשיםטובים

בשלב הזה אפשר היה להתקדם עם נושא הטיסות

כמובן שבפועל חיפשתי טיסות כל הזמן במקביל לשלבים האחרים. אבל עכשיו שיש את כל הנתונים אפשר להמקד

אז מהר מאד פסלתי את כל אפשרויות הטיסה, חוץ מלופטהאנזה למינכן ואוסטריאן לוינה. האחרים היו או יקרים מהותית, או לא יותר זולים ורחוקים מהותית, או תאריכים גרועים.

למשל חברת גרמניה שטסה לאיזה שדה צפונית למינכן טסה רק פעמיים-שלוש בשבוע בימים שאני פחות רוצה, ובמחירים לא זולים בכלל. אלעל עם אילוצי סוף השבוע שלהם והמחירים הגבוהים וכו’.

למעשה רצתי עם תכנון ראשוני במקביל – הן עם מינכן והן עם וינה. ובכל אחד מהיעדים הגעתי לעלות מסויימת. הפער בין מינכן לוינה היה 1000 דולר (לטובת וינה). שיקללתי פנימה הפרשי עלות רכב, וגם עלות מלון בוינה ללילה הראשון (תיכף נגע בזה) והגעתי למסקנה שוינה עדיין תהיה יותר זולה באיזה 600 דולר לפחות ובנוסף שעות הטיסה טיפה יותר נוחות לי.

אז למרות שמינכן יותר קרובה וינה ניצחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • אנשיםטובים

אז בחרנו יעד, חברה, מסגרת זמנים – אבל אילו טיסות בדיוק?

אנחנו מעדיפים לטוס הלוך ושוב בסופי שבוע מכמה סיבות:

מיקסום ימי החופש שלנו המבוגרים

מקסום פוטנציאל הקייטנות לפני שטסים (רובן בשבועות שלמים)

העומס בנתב”ג נמוך יותר בסופי שבוע. אם זה בגלל אלעל, בגלל הנוסעים העסקיים, בגלל הדתיים.

לאוסטריאן יש 3 טיסות יומיות.

הלוך: שש בבוקר, ארבע אחה”צ (נוחתים ב-7 בערב) ושש וחצי בערב (נוחתים בתשעה וחצי)

אני לא אוהב את הטיסות של 6 בבוקר. זה אומר לקום אי שם באיזור 2 בלילה. לא רק שבופעל זה לא מאפשר לנצל טוב את היום (כי כולם עייפים) זה גם משבש את השעון של הגוף וגורם לסוג של ג’טלג.

אז נשארנו עם שתי הטיסות המאוחרות.

קודם כל בדקתי מה שעות סגירת סוכנויות השכרת הרכב בשדה וראיתי שאחרי 11 בלילה. כך שאם מאד נרצה נוכל לשכור רכב גם עם הטיסה המאוחרת יותר.

המשמעות של הטיסה המאוחרת – לינה בשדה והשכרת רכב בבוקר, או השכרת רכב ונסיעה של עד חצי שעה למקום לינה. האפשרות השניה פחות טובה, אבל אפשרית ויכולה לחסוך כמה גרושים בלינה (לינה בשדה נוטה להיות יקרה, במיוחד אם צריך גם מוניות מהטרמינל למלון וחזרה)

גם הטיסה של 7 בערב לא באמת מאפשרת לי לנסוע רחוק מאד בערב והגעה לצימר מרוחק. כך שסביר שעדיין נישן בדרך, אבל אם נרצה האפשרות של להתרחק מהשדה כבר די וודאית.

העדפתי לטוס בשישי כדי למקסם את הסוף שבוע. הטיסה המאוחרת יותר הייתה יותר זולה ב-30 דולר לאדם על פני הטיסה ההאמצעית. אני מניח שהפרשי המחיר במלון בין השדה למחוצה לא יהיו קטנים מ-150 דולר (לכולנו) ולכן טיסת הערב יותר זולה. ובנוסף כאמור היא אולי מגבילה יותר אבל לא מונעת ממני לשכור רכב בערב.

אז הלכנו על טיסת הערב

כמובן שגם בחנו אפשרויות טיסה לשבת ולימי השבוע האחרים. אם היה יוצא הפרש מחיר דרמטי לטוס ביום אחר הייתי שוקל את זה Smile

בחזור שוב יש 3 טיסות:

בעשר וחצי בבוקר, באחת בצהריים ובשמונה וחצי בערב (נוחתים ב-1 בלילה).

אני מאד לא מתלהב מטיסת הערב. למרות שזה משאיר לי יותר מחצי יום בבוקר, הנחיתה המאוחרת (הגעה הביתה ב-3 לפנות בוקר) שוב תגרום לשיבוש השעון הפנימי. לא רק שכמובן שאין מה לדבר על ללכת לעבודה כמה שעות אחרי, אלא שגם יומיים אחרי עוד נהיה בבלגן. וזה בדיוק הזמן שרוצים להחזיר את כולנו לשגרה….

מבין שתי הטיסות (בוקר וצהריים) – אני מעדיף את הצהריים. בשני המקרים היום מבוזבז כמובן. אבל בטיסת הבוקר חייבים לישון מאד קרוב (פחות משעה נסיעה מהשדה, עדיף הרבה פחות) וצריך לקום מוקדם (5? תלוי בפרטים כמובן).

טיסת הצהריים מאפשר השכמה נינוחה של לקראת 7, ארוחת בוקר “רגילה” וכו’. זה גם מאפשר לינה טיפה יותר רחוקה. במקרים קיצוניים אפילו במרחק של 3-4 שעות נסיעה (אבל אז חוזרים כמובן להשכנה מאד מוקדמת), אבל במקרים רגילים שעתיים נסיעה בבוקר לפני טיסה כזו זה עוד סביר בהחלט.

שוב הייתה התלבטות בין שישי לשבת. העדפנו לחזור בשישי כדי שיהיה את שבת להתארגן, לסדר לכבס, לעשות קניות וכו’. במקרה הזה שוב שיחק תפקיד גם ההפרש במחירים בין שישי לשבת (שישי היה יותר זול)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • אנשיםטובים

אז זהו, זה הסיפור שלי על בחירת טיסות

ברור לי שהשיקולים של כל אחד מאיתנו הם שונים. יש מי שכם מעדיף את טיסות הבוקר הלוך ולילה חזור והוא מסתדר עם הבלגן של השעון הפנימי

וודאי ששיקולי הקייטנה / טרום עונה שונים מאחד לשני

אם אתם דתיים אז כמובן שסופי שבוע ותשעה באב הם שיקולים שונים לחלוטין משלי

אולי שיקולים שונים במרחקי נסיעה, בחירת רכב, חברות תעופה ועוד

בפועל כל התהליך כולו דרש ממני בערך 10 שעות עבודה. לא מעט כמובן, אבל אפשר לי להגיע להזמנת הטיסות כשאני רגוע יחסית שעשיתי בחירה הגיונית, והסיכוי שאני אתחרט בהמשך לא גבוה.

ברור שדברים יכולים להשתנות וגרום לי להתחרט, אבל סיכוי נמוך יחסית.

למה אני מספר את כל זה – כי הרבה פעמים אנשים (כולל אותי) מזמינים בלי לחשוב מספיק ואחרי זה מתחרטים.

למשל מסתבכים מאד עם הנושא של ימי כניסה לצימרים

או עם נחיתה בשעות שכבר אי אפשר לשכור רכב

או שעות טיסה שמסמכות להם מאד את החיים

אז לא תמיד אפשר להמנע מטיסות פחות טובות, או כי זה מה שיש או כי זה מה שזול.

אבל עם לא כלכך הרבה השקעה ותכנון אפשר להגיע לטיסות מוצלחות יותר, או לפחות להיות מודעים לפשרות שעשינו ולחפש כבר בשלב מוקדם פתרונות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • לִי
                  לִי נערך לאחרונה על ידי

ברכות על הכרטיסים 
                  ותודה על ההשקעה 

מוסיפה שאני נוהגת להוסיף ביטוח ביטול טיסה מכל סיבה
                   (תוך שבוע מההזמנה, ניתן לבדוק בקלות באתר את המחיר, ההחזר כ80%).

• טרמינלית
                    טרמינלית נערך לאחרונה על ידי

תתחדשו,

תודה על הפירוט.

חייבת לציין שהבחירות שלנו הרבה פחות מושכלות וסדורות.

ואני שעוסקת בהזמנת הטיסות די מנחיתה את הנתונים על המשפחה אחרי הבחירה והרכישה, תוך רמיסת  קייטנות ומחנות של תנועת הנוער. 

עד כה היו לנו 3 פרות קדושות ביחס למועד הטיסה :

א. קיץ

ב. לא על שנת הלימודים ( אף  לא יום ) כי זה פוגע בתחושת השייכות ובתהליכי פרידה – סוף שנה או היכרות בתחילתה.

ג. אילוצי עבודה קשיחים שלי ושל בעלי שדוחקים אותנו לשלושה שבועות ספיציפים מאוד בכל יולי.

ביחס לשעות , חרף הבטחתי לעצמי לא לטוס בבוקר משיקולי עייפות עקב הלילה הלבן והקושי בנהיגה ארוכה לאחר טיסה שכזו, מצאתי את עצמי נלהבת מהאפשרות לעוד יום טיול וההבטחה נשכחה.

בדומה ללי, גם אנחנו הקפדנו  לרכוש ביטוח ביטול טיסה , בעיקר משיקולי הורים לא צעירים והזמן שלא עוצר…

ברכות על הכרטיס,

בטוחה שאפיק  תועלת מתכנוניך המסודרים.

• ציידת ערפדים
                      ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

תודה על המשנה הסדורה! 

אני מתחילה לתכנן טיול לארה”ב בשנה הבאה, ומרגישה שאחרי כמה שנים טובות של תכנון טיסות לאירופה או ליעדים עם מבחר טיסות מועט, אני חוזרת לכיתה א’ מבחינת לימוד החומר...

• chenRoz
                        chenRoz נערך לאחרונה על ידי

תודה על ההשקעה!

ברכות על רכישת הכרטיסים (השנה לא ניסע לאותו יעד...angel)

הבחירות שלנו בנושא רכישת הכרטיסים די דומות וגם אני בהזמנה רחוקה עושה ביטוח ביטול.

• אנשיםטובים

תודה למברכים

קודם כל שכחתי לציין – כשהשוותי מחירים בדקתי את כל מה שרלוונטי עבורי. למשל באוסטריאן מכסת מטען כוללת מזוודה, טרולי ותיק קטן לכל נוסע. זה דיי והותר לצרכים שלנו כולל בוסטרים. באיזיג’ט אני מתמחר שתי מזוודות למשפחה (למרות שבטיול האחרון התספקנו בסוף באחת).

לעומת זאת בררתי שבאוסטריאן מומלץ בחום להזמין מקומות ישיבה (באיזיג’ט למשל לא עשיתי את זה, ובטורקיש זה היה בחינם). אז תמחרתי גם את מחיר מקים הישיבה (15 דולר לאדם לכיוון = 150 דולר לכולנו לטיול).

שיקול שלא עניין אותי אבל אני יודע שמעניין נוסעים אחרים – איזה מטוס זה, דגם, רמת גימור, תאריך יצור. ברמה האישית שלי זה לא שיקול מעניין ולכן לא בדקתי אפילו. אבל יש מי שמאד מתעניין ומשווה.

אם זה לא ברור – זו פעם ראשונה שאני עושה תכנון כזה מסודר. בשנה שעברה למשל צרפת בכלל לא הייתה על הכוונת, אבל כשנפתחו טיסות איזיג’ט ראיתי דיל מעניין אז קניתי ותכננתי אחרי. אבל משנה לשנה התכנון משתפר. אגב, אני מניח שבשנה הבאה נוסיף עוד פרמטר למשווה.

הפעם עשיתי ביטוח ביטול, כמו שגם עשיתי בטיול לארה”ב. בטיסות איזיג’ט לא עשיתי. השיקול הוא מחיר הביטוח. בטיסות איזיג’ט אין בכלל החזר על כרטיסים שלא נוצלו ולכן הביטוח יקר יחסית והגיע מבחינתי ליותר מ-10 אחוז מעלות הטיסה. בטיסות האלה יש החזר (אם כי מאד מצומצם) ולכן הביטוח היה הרבה יותר זול ועלה רק 5% מעלות הטיסות.

אגב, מעולם לא ביטלתי כרטיסי טיסה בנסיעות פרטיות (לא מדבר על עבודה).

• LTO
                            LTO נערך לאחרונה על ידי

תיארת יפה. אני מרגישה שההזמנה נהיית מושכלת יותר משנה לשנה, לומדים מניסיון של כל טיול וזה כמובן מאוד אישי בין משפחות. 

למשל אצלנו הילדים מתרגשים לקראת תחילת שנת הלימודים ולא אוהבים להפסיד, למדנו מניסיון מר שלא (!) טסים ביום לפני ראש השנה כי עמדנו שעות בתורים עם כל חסידי אומן ואני אישית מהססת עדיין להזמין טיסת לואו  קוסט מוקדם בבוקר אחרי שאחד הילדים הקיא את נשמתו בטיסה כזו עם מטוס קטן ומתנדנד.

אבל שוב, זה מאוד אישי ומשתנה בין משפחות שונות

• zafrirp
                              zafrirp נערך לאחרונה על ידי

חתיכת עבודה, יפה מאוד.

במקרה יצאו לי גם אותן טיסות, שישי בשבע בערב יחזור שישי לאחר שבועיים באחת בצהריים.

הפעם אפילו לא התכוונתי לטוס לוינה אבל בחיפוש מקרי באתר ראיתי מחיר נמוך מאוד 976 דולר לארבעה כרטיסים.

הצעה נוספת, נסיעה לעיר ושכירת הרכב בבוקר שבת מתחנת הרכבת המרכזית. זה מה שאני מתכוון לעשות

מזיכרון משנת 2012 להגיע לתחנות ההשכרה בשדה התעופה בוינה דורש די הרבה שוטטות.

לעומת זאת ההחזרה פשוטה מאוד.

אנחנו נוסעים לסלובניה, יעד שבכלל לא חשבתי לנסוע אליו השנה, אבל הזמנתי טיסות לוינה וזל בורג כבר היינו, אז יאללה שיהיה

• keves160
                                keves160 נערך לאחרונה על ידי

לגבי טיסות בראש השנה – השיטה היא לטוס בחג עצמו. נגיד בלילה של ערב ראש השנה או למחרת בבוקר וכו’. אין מאסות של חסידי אומן, ובכלל כמויות הנוסעים נחתכות בצורה חדה כי כולם נוסעים לפני או אחרי החג ולא במהלכו. הרבה יותר שקט וסימפטי. 

• LTO
                                  LTO נערך לאחרונה על ידי

אנשיםטובים-שאלה לגבי אתר הזמנת טיסות- תמיד הזמנתי באתרי החברות: אל על איזיג’ט וכו’. 

כשאני מסתכלת בקיאק או בסקייסקנר הוא מפנה אותי לאתרים כמו e dreams ואחרים והמחירים לאותן טיסות יותר טובים. יש לך (או לאחרים כמובן ) ניסיון עם עם האתרים האלה? נשמע הגיוני?

• keves160
                                    keves160 נערך לאחרונה על ידי

אני לא בעד האתרים הללו. אם יש בעיות, לא תמיד יש למי לפנות, ורבות מהחברות הללו לא זוכות לביקורות טובות ברשת. לכן תמיד אבדוק במקביל כמה עולה להזמין ישירות מחברת התעופה, ואלך על זה אם ההפרש לא משמעותי (אפילו קרה לי לפעמים שהמחיר מחברת התעופה יצא זהה או זול יותר). כן ארכוש מסוכנויות גדולות (אקספדיה למשל). 

• LTO
                                      LTO נערך לאחרונה על ידי

אוקי, תודה

• שני 4
                                        שני 4 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על הפירוט. בהחלט שיקולים שנלקחים אצלנו בחשבון.

אשמח לשמוע ממך ומאחרים על ביטוח ביטול טיסה. מעולם לא עשינו קודם ונראה שהשנה מסיבות שונות אצטרך להשתמש בשירות הזה

תודה

שני

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון