ספארי משפחתי באפריקה
-
שלום
מתכננים טיול ספארי באפריקה. 2 הורים ו3 ילדים בגילאים 12, 10 ו7. שבוע. תכנון עצמאי כדי לחסוך עלויות. דגש על לראות חיות - חתולים גדולים, פילים, קרנפים, היפופוטמים... רוצים לדעת מה כדאי- טנזניה? קניה? ד. אפריקה? איפה נוכל לעשות זאת ובתקציב הכי משתלם? מבחינת עונות עדיף בזמן חופשת בית ספר אבל אם זה לא מתאים שיהיה ע"ח בי"ס..התקציב מאוד חשוב. אם יש הצעה למסלול ועלות זה יהיה מצויין. תודה ושנה טובה
-
הי
הספארי עצמו, יהיה זול יותר בדרום אפריקה מאשר במזרח אפריקה. הבעייה היא שהמחיר יתקזז במחיר הטיסות שהוא זול יותר למזרח אפריקה מאשר לדרום אפריקה.
לטנזניה, יש טיסות ישירות זולות. מדובר בטנזניה בלבד. במדה וחושבים לעבור לקניה, מדובר בכפל ויזה. למעשה תשלום משולש של ויזות. (טנזניה-קניה ושוב טנזניה.
נראה לי שבסך הכל, חווית הספארי בטנזניה, תהייה הזולה ביותר.
תודה
-
ספארי משפחתי באפריקה דרום אפריקהשבוע ימים ספארי בדרום אפריקה למשפחה יעלה הרבה הרבה פחות מאשר בקניה או טנזניה. תוכלו לשכור רכב משפחתי ולהתגורר בבית הארחה צמוד לפארק קרוגר, אולי 10 ק”מ אם לא פחות מהשער במחיר של כ- 85 דולר לכל המשפחה ללילה לא כולל אוכל. תוכלו כל יום מוקדם מוקדם בבוקר (05:30) להיכנס לשמורה ליום שלם תמורת עלות כניסה למשפחה של 3 מבוגרים ושני ילדים פחות מ-12 שנים, כ- 65 דולר ליום. ואם תקנו כרטיס משפחתי לכל השבוע תצאו הרבה יותר זולים. גם את הטיסות בדקתי ולטוס לשדה התעופה קילימנג’רו בטנזניה יעלה לאדם 887 דולר ואילו לדרום אפריקה באותם תאריכים “רק” 739 דולר. מה שכן, אם תוכלו לקנות כרטיסים על טיסת צ’רטר לטנזניה (בדרך כלל מחייבים אותכם לקנות גם סידורי קרקע) יתכן והמחיר יהיה יותר סביר.
אז שיהיה בהצלחה. -
אני 'מתלבשת' על השאלה המקורית:
אם מורידים את עלויות הויזה לקניה וטנזניה (כי יש לנו דרכונים זרים מתאימים), איך הייתם ממליצים לעשות טיול בתקציב נמוך יחסית במז' אפריקה? נניח שבועיים מתוכם 10 ימי ספארי וטיולים ו4 ימי נופש?

-
שאלת הדרכונים אינה מסתדרת עם המציאות בשטח.
מהרבה בעלי דרכונים זרים, מבקשים לפעמים מחיר כפול (ואפילו מרובע) ממה שמבקשים ממחזיקי דרכונים ישראליים. הכל לפי ההסכם שבין הארצות השונות.
בעלי דרכונים של SADC למשל, פטורים מדמי ויזה (ואני בטוח שאין לך דרכון כזה)
אז כדאי לברר מראש מה הדרישה הספציפית לדמי ויזה לדרכון שאתם מחזיקים. יתכן שדוקא תחסכו עם דרכון ישראלי.
ההוזלה במחיר הספארי יכולה להתבטא בשתים שלוש צורות:
לינה באוהלי סיירים במחנות שנועדו לקמפינג. (פיפי: זוחלים בלילה הקר החוצה מהאוהל אל השרותים המשותפים).
ארוחות: מבשל טבח (בתשלום כמובן) מפרודוקטים שהבאתם מהבית או שרכשתם בשוק. (אפשר למשל לאכול רק ‘מנה חמה’ שהבאתם מהבית ולשתות תה במקום ארוחות בשריות מלאות שמקבלים בלודג’ים או במחנות.)
ביקור בפארקים: במדה ותבחרו לבקר בפארקים שהם זולים יותר מפארקים אחרים, תחסכו מעט כסף. יש גם כמה פארקים בשתי המדינות שאפשר להכנס אליהם בנהיגה עצמית וללא מדריך. אין צורך ברכב בעל הנעה קדמית ואפשר להגיע ברכב שכור בעל הנעה 2X4.
אלו הן האפשרויות העקריות לחסוך במחירי הספארי.
לגבי נופש: (נאמר זנזיבר בטנזניה או חוף דיאני בקניה)
במקום לטוס מהספארי שבמעגל הצפוני בטנזניה לזנזיבר או מניירובי למומבסה, אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית ולחסוך את מחיר הטיסה. זמן נסיעה מניירובי לחוף דיאני, 6 -7 שעות כולל החלפת אוטובוס אחד במומבסה ועוד מחיר קטן למעבר במעבורת. בטנזניה: 8-10 שעות נסיעה באוטובוס בתקווה לתפוס את המעבורת לזנזיבר עוד באותו יום. בזנזיבר אפשר ללון לא ממש על החוף בריסורט, אלא באיזה B&B באחד הכפרים ולנסוע כל יום במטאטו לחוף ציבורי. ארוחות (זולות מאוד) אפשר לרכוש ולאכול אצל מקומיים.
בצורה זו אפשר לחסוך ממון רב.
-
תודה רבה על המענה המהיר.
נסיעה בתחבורה ציבורית עד למעבורת לזנזיבר או עד לחוף דיאני נשמעת מאתגרת, בלשון המעטה. אין ספק שצריך נופש אחרי נסיעה כזו...
-
ציידת, עשרה ימי ספארי נשמע לי המון. אם רוצים להוזיל, אז אפשר לקצץ טיפה בספר ימי הספארי ועדיין להינות מהחוויה
אנחנו בכל מקרה חזרנו עכשיו משבוע בזנזיבר במהלכו “קפצנו” ל3 ימים (2 לילות) לספארי בשמורת SELOUS בדרום טמזניה שנתן לנו טעימה יפה.
עדיין זה לא סיפור זול (טיסות בינלאומיות כ 700 $, טיסות הפנים בין האי ליבשת בסביבת ה- $400 לאיש) , אם כי דמי הכניסה לשמורה נמוכים מאלה של הפארקים הלאומיים בצפון טנזניה כמו הסרנגטי. השמורה גם הרבה פחות מתויירת, שזה יתרון. עוד פלוס גדול של השמורה הוא השמנחת שנחתנו בה (MTEMERE) נמצאת ממש ליד הכנסיה לשמורה וגם הלודג’ים קרובים, כך שלא מבזבזים זמן בנסיעה ארוכה לתחילת איזור הספארי.
-
ג’ני – תודה על הטיפים. את גם נוגעת באחת השאלות הראשוניות שעולות בטיול כזה. בדרום אפריקה, יש מספיק ערים ומספיק אתרים שהם ‘לא ספארי’ ולא ‘רק’ נופש ובקלות יוצרים טיול מגוון ומאוזן. עוד לא ברור לי איך יוצרים טיול כזה במזרח אפריקה.
אשמח אם תפרטי את המסלול שלכם.

-
היי ציידת
בניגוד לג'ני אני חושב שאפשר לעשות 10 ימי ספארי כל עוד מגוונים את הימים גם בהליכות , אופניים , שייט וכו''ד.
טיסה מניירובי לדיאני ביץ עולה פחות מ 100 דולר לאדם לכיוון . 10 ימי ספארי בקנייה , הטופ של הטופ של הספאריים בעולם , בתנאים טובים עד טובים מאוד , פחות מ 1500 דולר לאדם.
-
תודה!!
העמלה ממשרד התיירות הקנייטי בדרך אליך...
-
היי מוטי,
אם תוכל בבקשה לשתף אותנו בסוד של 1,500 $ טיול ספארי 10 ימים בקניה. נשמע מחיר מדהים ל”הטופ של הטופ של הספאריים בעולם , בתנאים טובים עד טובים מאוד” , נכון בטנזניה עבור הטופ של הטופ משלמים מעל 3,500 $ עבור 8 ימי ספארי ו-3 ימי נופש בזנזיבר ברמת דלוקס, כולל טיסה פנימית מהחוף באגם ויקטוריה לאי זנזיבר Mwanza to Zanzibar , ולכל טופ (מכסה) יש את הסיר שלו אבל ספארי כזה בקניה זה ממש מציאה. -
אשתדל להמנע מציניות וגם לא אנסה להוכיח לך שאני סיר איכותי..… ממש לא מתאים לי להתגושש כאן על שטויות
הסכום שאמרתי הוא בדיוק מה ששילמתי עבור הספארי בקניה. אם אתה מופתע מהסכום .....אז זו עובדה ועל כך אין חולק אלא אם ממש תתעקש. לגבי הטופ של הטופ .…
הכוונה היא לאיכות הספארי וכמות החיות שאני , לעניות דעתי הלא מלומדת ונסיוני הדל נוכחתי שעולה על פארק קרוגר לבטח ומזכרוני הדל גם מטנזניה , ריזורטים ומחנות תמיד ניתן לוויכוח אבל בהחלט גם בזה רמה בינונית עד טובה ביותר תלויי במיקום.
אם תזדקק לעוד פרטים בכדי לתכנן לעצמך טיול אשמח לתת לך בפרטי .
שנה טובה , בריאות וטיולים נפלאים.
מוטי
-
חבל ג’ני שלא באת לבקר. היית לנה חינם ונהנית על שפת ים לא פחות מלהיבה מזו שבזנזיבר.
-
ציידת, את יכולה לפנות אלי. כרגע בדיוק, אני עוזר לחבורה מהארץ להגשים חלום עם ספארי מכוון בפעילויות אחרות (שאינן יקרות כמו הספארי)
אם מעניין אותך, אז להשתמע
-
צפריר, תודה! מקווה שבפעם הבאה, שכן הטעימה הזו בהחלט עשה לי חשק לביקור חוזר באזור ובתקווה גם ספארי נוסף.

לגבי חופים חלומיים- בזנזיבר היינו גם ב endwaK וגם באזור Jambiani ואני חייבת לציין שאף שחוף קנוודה רחב הידיים נחשב לחוף טרופי אולטמטיבי ללא גאות ושפל קיצוניים, והוא אכן יפה מאוד, אנחנו דווקא מצאנו את גמביאני הרבה יותר מעניין (אם כי כמובן פחות מתאים לשחיה).
יכולנו לצפות שעות מהופנטים במתרחש בחוף ובמראות המשתנים: הדייגים המקומיים, הנשים המלקטות עצות ים, יצורי הים והציפורים, צבעי המים העזים המשתנים ללא חרף וכמובן תופעת הגאות והשפל עצמה.
-
ציידת, לגבי הספארי בסלו: אחנו לקחנו חבילה די סטנדרטית שמוצעת ע"י כמה חברות וכוללת טיסה מזנזיבר לשמורה בבוקר היום הראשון במטוס קל (עם החלפת מטוס בבירה דר-אס-סאלאאם) הגעה למחנה והתאקלמות ואחר הצהרים יציאה לספארי סירה בנהר ה Rufiji- ראינו הרבה היפוםטמים , כמה תנינים קטנים ובעיקר מגוון ציפורים. למחרת game drive ארוך ומטלטל עצמות של כמעט 8 שעות בג'יפ ב"כבישי" השמורה: יום גדוש ומלאה חווית וחיות- פילים, אימפלות, קופים, זברות, וילדבייסט, ג'ירפות ואריות. ביום השלישי bush walk מוקדם בבוקר בדגש על עולם הצומח, חזרה למחנה לארוחת בוקר מאוחרת וטיסה חזרה לזנזיבר.
כאמור, בנוסף לספארי בילינו ארבעה ימים בזנזיבר. האי לא גדול, ויש רשימה די סגורה של טיולי יום או חצי יום "מקובלים" שאפשר לעשות מכל נקודה באי ושכל הסוכנויות/מדריכים/נהגים/נערי חוף מציעים במתכונת כמעט זהה.
https://www.sundor.co.il/he/destinations/Zanzibar/Pages/Attr actions.aspx
http://www.zantours.com/zantours-services/excursions/
זה מה שעשינו:
- -הפלגה ל"אי האסירים" המשמש כיום בית לצבי יבשה ענקיים ולאחר מכן סיור בחוות תבלינים, כולל טעימות – טיול מאוד נחמד של בערך שני שליש יום. אפשר להאריך ליום שלם אם גם מסיירים רגלית בין בניינה ההיסוטוריים המתפוררים של מרכז עיר הבירה Stone Town , אלא שאני מאוד לא התלהבתי ממנה, לא בתמונות שצפיתי בהן לפני הטיול ולא בזמן אמת כשעברנו ברכב דרכה מפה ושם, כך שוויתרנו.
- -ביקור חביב ביער הקופים Jozani ולאחר מכן ביער מנגרובים – פחות מחצי יום
- - טיול יום הנקרא Safari Blue הכולל הפלגה ל sandbank באמצע מפרץ לשחיה ואכילת פירות טרופיים, שנורקל במפרץ, ביקור בלגונת עצי מנגרוב, ארוחת פירות ים בחוף אחר – ממוסחר אבל מאוד מהנה
את שאר הזמן בילינו, בחוף ,בים ובבריכה או סתם רביצה בערסלים!
לתחושתינו די מיצינו בשהות הקצרה את מה שיש לאי להציע מחוץ לחופים.
יש אמנם עוד כמה אתרי ביקור אפשריים כמו מרכז צבי ים בצפון, מרכז לבניית סירות ה dhow המסורתיות, חוות פרפרים ,ביקור בכפר מקומי וכמובן עוד פעילות ספורט ימי, כגון גלישת רוח, קייקים, הפלגה לאתרי שנורקל רציניים ורחוקים יותר וכמובן אפשרויות צלילה, אבל לדעתי למי שלא בנוי לבטן גב ממושך (אנחנו!) או מכוון ספורט ימי האי באמת לא "מחזיק" ביקור ארוך יותר.
בקשר לנקודה שמוטי העלה גם כאן וגם בשרשור המדהים שלו - היו איתנו במחנה תיירים שלקחו חבילה שכללה עוד יום game drive מלא באותה מתכונת, בעוד אנחנו בהחלט הרגשנו בסיום היום שלנו שעוד יום של ישיבה ממושכת בג'יפ באותן תוואי שטח ונוף ורוב הסיכויים עם אותם בעלי חיים היה מיותר לנו, ביחוד לבן הצעיר שפחות חובב חיות מאחיו.
אני מסכימה שאם מצליחים להכניס גם גיוון בנוף, בסוגי החיות ובסוגי הפעילות זה כבר סיפור אחר, אבל עדיין אני חושבת שצריך להתחשב בגילאי הילדים, במידת העננין והסבלנות הצפויים שלהם בקביעת אורך הספארי הנכון לכם, כמו גם כמובן במגבלת התקציב. כאן אני חייבת לציין שגם אני מופתעת מהסכום שנקט בו מוטי, שכן על פניו נשמע אם כך שהספארי בקניה זול באופן ניכר מבטנזניה, אבל לבטח יש כאן אנשים בעלי נסיון רב משלי שיכולים להרחיב בנקודה הזו.
ובסוף, נקודה למחשבה: הטיול שלנו היה אמנם רק בן שבוע, קצר יותר מהטיולים ה"רגילים" שלנו באירופה, אך כל כך שונה, חוויתי ומעניין ומהנה שהוא השאיר רשום מאוד חזק והרגיש בהרבה מובנים ארוך יותר. רוצה לאמר שגם עם שיקולי תקציב יחייבו ויתורים כלשהם או קיצור משך הטיול, אני בטוחה שעדיין יצא לכם טיול מוצלח ושווה.
-
ג׳ני יקרה
תודה על הפרוט וכיף לשמוע ממך ( זה לא במקום סיפור
)היות וגם אני מתעניינת ביעד- האם זו היתה חבילה מובנית ( דיל) או שהזמנתם בנפרד טיסה , מלון , ספארי…?
אשמח אם תוכלי לספר ( אפשר גם בפרטי)
תודה ושנה טובה
איריס
-
איזה שיח מעניין התפתח כאן! אנחנו נוטים לחשוב על טיול ספארי כמשהו די קבוע אבל מסתבר שיש הרבה הבדלים וגוונים (כמו בטיולים באירופה).
מבחינתי, זה טיול שלא יכול לצאת לפועל בשנה הקרובה ובינתיים אני רק חולמת, אז אני שמחה שאיריס הצטרפה כדי לעשות סדר.

-
סדר ופרקטיות הם שמי השני

-
איריס
בואי מהר!
אנחנו זקוקים לגשם !!!

אבל ‘ברצינות’. כווני לעונה היבשה!