טס בפעם הראשונה לחו"ל.. כמה שאלות :)
-
שלום לכולם! בשעה טובה השתחררתי מהצבא וסיימתי כבר 2 קורסים שונים במחשבים, ויש לי קצת חופש לפני שאתחיל את השלב הבא בחיים. החלטתי לנצל את החופש הזה למה שהייתי צריך לעשות כבר מזמן – לטוס לחו”ל.
עדיין לא יצא לי לטוס לצערי (מחסור בזמן ובכסף), וזה הזמן. הזדמנות היחידה שיש לי לטוס כרגע (ובעתיד הקרוב) זה בנובמבר / דצמבר הקרובים, ותקופה כזאת ארוכה החלטתי לפרוס לכיוון תאילנד (מה גם שהתקופה עכשיו פחות מתאימה לאירופה לפי מה שהבנתי).
יש לי קצת ידע תיארוטי על תאילנד מכל מה שקראתי פה ושם, אבל הייתי שמח אם תוכלו לרכז לי עוד קצת מידע שחסר לי:
- הסתכלתי קצת על כרטיסי טיסה לתאילנד לסוף נובמבר, ומצאתי אחלה טיסה לדוגמא ב-740$ דרך אל על (טיסה ישירה, 11 שעות). זה יוצא 2,500₪.. מחיר טוב לפי דעתכם? הלוך-חזור.
- התכנון לטוס עם עוד חבר שסיים את הלימודים איתי. מה שאנחנו מחפשים בעיקר זה מקומות יפים לטייל בהם (ים, שווקים), אטרקציות למיניהן (ג’יפים, פארקי מים אם יש, אולי “אקסטרים”, וכל מה שיכול להיות), מסיבות וחיי לילה ובעצם הכל הכל במידת האפשר. לפי זה, איזה יעדים בגדול יכולים לענות על הציפיות האלו? בנגקוק? קוסמוי? קופנגן? פטאיה? (אני לא באמת מבין חח, אלו פשוט השמות שאני מכיר, בשביל שתבינו את הכוונה בשאלה).
- כדאי לתכנן מסלול מראש? או להגיע ו”לזרום”? איך מגיעים ממקום למקום? טיסות פנים? הפחד שלי שאסתבך, גם בתור פעם ראשונה בחו”ל וגם במקום שנראה כזה גדול ומסובך..
- מעבר להוצאה על כרטיס הטיסה, כמה נראה לכם בהערכה גסה אני צריך עוד כסף כדי לסגור את הטיול קומפלט? נכון, אני יודע שזה מסוג השאלות ה”מציקות” שאי אפשר לענות עליהן, אבל באמת שאין לי איך להעריך כי אני לא יודע מחירים, אז בגדול מה שאני מתכנן – לחסוך כמה שאפשר איפה שאפשר, זאת אומרת לא לישון במלונות הכי יקרים ונחשבים, לא לאכול במסעדות “גורמה”, לא לקנות יותר מדי שטויות, אבל כן להנות כמה שאפשר (שתייה חריפה, אטרקציות, קניות פה ושם, נסיעות פנים, לינה וכו’)..
- התכנון הוא לטוס למשהו כמו חודש.. מספיק לפי דעתכם? בעקבות מה שכתבתי בשאלות למעלה?
- מה לגבי ביטוח לחו”ל? דרך איפה עושים וכמה בערך עולה? וחיסונים? איזה חיסונים צריך?
- יש עוד משהו שהייתם ממליצים לי לפני שאני טס, או בזמן השהייה שם?
תודה רבה רבה לעוזרים, גם אם יענו לי רק על חלק מהשאלות.
חג שמח ושנה טובה לכולם!
-
הערה לגבי חלון הזמן שבחרתם:
נובמבר-דצמבר הוא שיא העונה התיירותית בתאילנד
במדה ואנכם יכולים להחליף, תשתדלו לצאת מהארץ הכי מוקדם שאפשר וחזרו עד סוף השבוע הראשון של דצמבר.
אני מקווה שזה יתאים לכם.
בהצלחה
-
קודם כל, תודה על ההערה.
לצערי לא יסתדר לחזור עד סוף השבוע הראשון של דצמבר, כי אנחנו בעצם טסים בשבוע האחרון של נובמבר חח (לא ציינתי את זה).
אבל אם אפשר לשאול, מה זה משנה? שזה שיא עונת התיירות?
-
קשה למצוא מלונות טובים..
ואלה שתמצא יהיו יקרים. בסילבסטר אפילו פי 3 מעכשיו..