קיץ 2019 - הולנד?
-
שנה טובה וחג שמח,
מתחילה לחשוב על חופשה משפחתית לקיץ 2019.
אנחנו משפחה עם 2 ילדים, שבקיץ הבא יהיו בני 15, 10.
כבר טיילנו בארה”ב וקנדה (מספר פעמים), היער השחור, אוסטריה (שמאד אהבנו), אלפים צרפתיים (מהמם), לונדון (בקיץ האחרון, כולנו מאד אהבנו), שייט בקריביים.
לרוב הטיולים באירופה נמשכים כ 15 יום נטו, ואני אוהבת לכלול גיוון: עיר גדולה + טבע + ימים שמיועדים לנופש.
אמא חובבת נופים, עיירות ציוריות, בתי קפה, אגמים, טיולי טבע, ואווירה כיפית.
בן ה- 15 אוהב ערים גדולות מגניבות, מסעדות טובות ואטרקציות (פארק חבלים, רכיבת אופניים, סירה על אגם, ראפטינג סוער וכמובן פארקי שעשועים ופארקי מים). מבחינתו, לחזור לשייט בקריביים + ניו יורק והוא מסודר

בת 10 אוהבת אטרקציות, אבל יותר גמישה..
מוזאונים – בקטנה. בעיקר אם זה מוזאון מדע אינטראקטיבי (כמו בזלצבורג).
בהולנד לא טיילנו עדיין.
מצד אחד, נראית מקסימה ושונה ממה שראינו עד עכשיו,
ומצד שני – אולי מתאימה עם ילדים יותר קטנים / גדולים, ובן הנוער יתבאס (ובהתאמה יהרוס את הטיול לכולנו
)התחלתי קצת לקרוא, וזה מה שחשבתי:
3-4 ימים באמסטרדם עצמה (טיול רגלי בעיר ובכיכרות, אנה פרנק, מוזאון מדע נמו, אופניים ביער אמסטרדם ומסעדת הפנקייקים המקסימה, מוזאון ריפלי, פארק וונדלפארק, מסעדות ובתי קפה)
3-4 ימים באזור הצפוני (יום בחיטהורן, זנסה סכאנס, שוק גבינות, וולנדם, האי טסל? )
3-4: מרכז / דרום
יום באפלינג
יום בליידן ומוזאון הטבע
יום אגם viletland: סירות, פארק חבלים
פארק מים
איך אפשר להעשיר את התכנון כדי שיהיה יותר מלהיב גם לבן הנוער?
בשמחה אשלב 10 ימים בהולנד עם 5-6 ימים במקום אחר.
מצד שני, אני מבינה שמזג האוויר בהולנד יכול להיות קר וגשום גם בקיץ, אז צריך להשאיר קצת “באפרים”.
אשמח לרעיונות והצעות.
אולי אפילו כיוון כזה:
3-4 באמסטרדם
6-7 ימים בלינה מרכזית בהולנד שתאפשר טיולים
יום למעבר וטיול בדרך
4 ימים (שני – שישי) בכפר נופש (אחד שפחות עמוס מדה המוף המפורסם, אבל ברמה גבוהה), ואז באמת להתרכז במה שיש לכפר הנופש להציע, עם מעט טיולים באזור.
-
היי אביבית,
הולנד מגוונת מאוד בכל ההיבטים שציינת : עיירות ומוזיאונים אינטראקטיבים, לצד אגמים וחופים וגם פארקי חבלים, פארקי שעשועים ומים.
לא ידוע לי על ראפטינג סוער, אומגות או מגלשות הרים , אולי בסמוך לגבול הבלגי שם הנוף מעט פחות שטוח.
אנחנו שהינו בהולנד שנה שעברה למשך עשרה ימים בטיול משפחתי ושבוע בטיול זוגי ולא שבענו ממנה.
אולי כדאי לשקול להמיר את פארק אפטלינג היפהפה בפארק וואליבי האקסטרימי.
התכנית הראשונה שלך נראית מגוונת ומאוזנת.
במידה ותבחרו באפשרות השנייה ( שעות בכפר נופש בימים שני-שישי ולא בדה אמהוף ) אתם יכולים לבחור בכפר הנופש DE VOSSEREMEN בגבול עם בלגיה. הוא נראה ממש מפנק ומתאים לנופש.
לטעמי, הולנד היא בחירה מצויינת בכל גיל ושהות של 15 ימים תאפשר לכם לעשות טיול עומק ותמרון רב.
-
אתם יכולים לשלב את הולנד עם המערב התיכון של גרמניה – למשל אזור האייפל. הטבע שם יותר מרשים. אפשר כמובן להוסיף גם את פארק פנטזיהלנד לטובת המתבגרים.
-
היינו בהולנד פעמיים בשנה האחרונה.
פעם ראשונה בקיץ 2017. טיול רגיל במרכז הולנד שכלל את רוב המקומות שהולכים בפעם הראשונה בהולנד.
פעם שניה בפסח 2018 בחבל לימבורג של בלגיה\הולנד. זה היה טיול למטרה לנוח, והיה שונה מאוד מהטיול הראשון.
מוזמנים לקרוא בבלוג שלי.
-
היי אביבית,
אפתח בכך שהולנד נהדרת גם עם ילדים גדולים. טיילנו בה בקיץ שעבר עם המתבגרים שלנו, בשילוב עם צפון גרמניה ומערב גרמניה, ואהבנו מאד את פרק הולנד בטיולנו.
אני יכולה להציע שני גיוונים שיכולים להתאים למה שאת מחפשת:
1. לינה בכפר נופש קרוב לחיטהורן, בבית על המים, עם סירה חשמלית פרטית משלכם הקשורה אל המזח בגינת ביתכם, שאיתה תוכלו לשוט לחיטהורן ולטייל באיזור.
כתבתי המלצה חמה על כפר הנופש הזה, ששהינו בו בטיולנו - בפוסט הבא.
2. ההמלצה השניה היא בהמשך למה שכתב עמיחי - לשלב את פארק פנטזיהלנד. כתבתי גם עליו המלצה בפוסט הבא.
תיהנו - הולנד נהדרת!
אורלי
-
תודה רבה לכל המגיבים.
שנה טובה.