ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות

פורום דרום אמריקה
    3
    5
    2879
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • neti3030
      neti3030 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לדעת מה עדיף לטיול הגדול כחמישה שישה חודשים מאזור ספט-אוקט, האם אוסטרליה-ניזילנד וכו או מרכז ודרום אמריקה-אם כן באיזו מדינה ?

אני קוראת בהמון מקומות אבל נשארת מבולבלת.

פרט חשוב זו תהיה פעם ראשונה שאני מטיילת לבד לתקופה ארוכה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

לגבי מה עדיף אני לא יודעת לענות לך, כי בניו זילנד לא הייתי

לגבי דרום אמריקה:

טיול שיוצא מספטמבר אוקטובר צריך להיות גל יורד, כלומר מתחיל מהארצות היותר צפוניות: קולומביה פרו ויורד כלפי מטה. אם מתחילה באוקטובר רצוי להתחיל מפרו, כי נובמבר כבר חודש לא טוב לפרו. 

אם זה טיול ראשון ללבד, ואת מחפשת את הישראלים, אז סביר להניח שתמצאי יותר בדרום אמריקה. (בגל יורד הם פחות בחבורות ענק, ואני מצאתי שאלו חברה שבאו יותר בשביל לטייל ופחות בשביל המסיבות והקרחנה), אם כי אני אסייג ואומר שגם בגל העולה יש כאלו שבאו לטייל.

בכל מקרה שמטיילים לבד פוגשים המון מטיילים, וחוברים אחד לשני לטיול, כך שלא תרגישי בודדה, ובכל רגע נתון לא יהיה לך מחויבות להמשיך עם אותם אנשים.

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

מאחר וטיילתי גם באוסטרליה-ניו זילנד וגם בארגנטינה-צ’ילה, יש לי תשובה מניסיון והיא כנראה לא מה שציפית:

מה שבא לך. 

אין “יותר טוב”. זה הכל עניין של טעם אישי, כמו גם תקציב והתאמה לעונה. 

שבי ותקראי קצת, ותחליטי מה יותר מושך אותך. ואם ההחלטה מאוד קשה, פשוט תחשבי על זה ככה: למקום שאליו לא נסעת תוכלי לנסוע בהזדמנות אחרת (החיים לא נגמרים אחרי “הטיול אחרי הצבא” – אני כבר עשיתי כמה וכמה טיולים ארוכים). 

לגבי מה שנאמר פה על הישראלים: זה לא צריך להיות שיקול. קודם כל, ישראלים יש גם באוסטרליה-ניו זילנד (ושם הם לא נוטים להתאסף בחבורות מעיקות ורועשות כמו בדרא”מ), ושנית ויותר חשוב – ישראלים יש בכמויות בארץ. את נוסעת בשביל להכיר משהו חדש ולראות עולם, אז הגיע הזמן לצאת מהבועה הישראלית. יש כמויות אדירות של מטיילים כמוך באוסטרליה-ניו זילנד וגם בדרום אמריקה, אל תפסלי אותם כי הם לא יודעים עברית וכי אין להם דרכון כמו שלך, והנה קיבלת פי כמה יותר אפשרויות לפגוש אנשים נהדרים. 

• neti3030
            neti3030 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה,

התקציב יהיה כ-30-40 אלף גם אם זה אומר לקצר את הטיול.

בנוסף אני מחפשת טיול שלפחות בהתחלה (שבוע ראשון-שני ) תהיה לי נחיתה רכה

וגם משהו שמבחינתי הכי חשוב זה לא להסתבך עם בירוקרטיה של קניית מכונית וכד’ אלא פשוט טיול ממקום למקום.

מבחינת התאמה לעונות שני המקומות מתאימים.

ישראלים-לא השיקול מסכימה לגמרי עם הנאמר 🙂 

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

בניו זילנד בעיניי כן יש צורך ברכב. לא חייבים לקנות, אפשר לשכור וכך לחסוך בבירוקרטיה ובזמן. אפשר לטייל גם עם אוטובוס, אבל זה מוריד מאוד מהחוויה ומסורבל. 

היתרון של אוסטרליה-ניו זילנד, עם זאת, הוא שטסים דרך קונקשן שהוא בדרך כלל במזרח, וכך אפשר לעשות ממנו עצירה (בתוספת תשלום סמלית על הכרטיס) ולהוסיף עוד יעד על הדרך במזרח ולקבל חוויה לגמרי שונה, או אפילו לשלב את הטיול עם טיול במזרח. למען האמת, כשנסעתי אז ניו זילנד היתה המטרה הראשית, אבל בשתי הפעמים כל כך נהניתי בקונקשן במזרח שנשארתי לטייל כמה חודשים שם. במזרח ממש לא צריך רכב, קל וזול בהרבה. 

בדרא”מ אין ממש אין הסיפור של צורך ברכב, מנגד ניו זילנד-אוסטרליה קלות לנחיתה במובן של מדינות מערביות ודוברות אנגלית. 

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון