אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמר
-
צפריר,
אני מניחה שאבא של אמילי ברונטה היה כומר פרוטסטנטי...בכל מקרה בחלק שאכתוב על דבלין אתייחס לכל נושא אירלנד והכנסייה.
אכן דברים מתחילים לזוז ולהשתנות שם…..הגיע הזמן….
-
יום שבת“רגע לא אמרת שנסעתם לדונגל בשביל לגלוש?”
“אז מה קורה עם הגלישה? והגלשנים והחליפות שבבית של יו”ר הגלישה האירי?”
אז נכון שנסענו עד דונגל כדי לגלוש ונכון שהיה לנו את כל הציוד המתבקש. אבל מה שלא היה אלו תנאי גלישה טובים, עד יום שבת. ביום שבת היו אמורים להיות גלים טובים וגם רוח סבירה בחוף במחוז סלייגו.
אז בשבת העמסנו את הגלשנים על הגג ונסענו, מרחק שעה נסיעה, לחוף strand hill

-
בזמן שהבנים גלשו אנחנו בדקנו את שלל בתי הקפה/חנויות חמודות שבעיירת הגלישה הטרנדית והמתבגרת אף התנסתה בספא אצות….

-
בשלב מסויים החל לרדת גשם, חזרנו להתבצר ברכב, חיכינו לאגף הגברי שיחזור.
עם שובם למדנו מהם כי תנאי הגלישה שלהם לא היו קלים, היו גלים גבוהים, אולי קצת גבוהים מדי. בשורה התחתונה – חוויה מאתגרת.
יום אחרון בדונגל בא לסיומו. מחר עוזבים את הבית המקסים שכל כך נקשרנו אליו ונוסעים לדבלין.

-
זהו, תם החלק הכפרי בטיול שלנו באירלנד. מחר קפיצה קטנה לצפון אירלנד בדרך לדבלין.
לסיכום השבוע בדונגל:
1. בלי כל ספק, הבית היה הכוכב של השבוע
2. צפון מערב אירלנד כמעט ולא מתוייר.
3. אולי בגלל שהוא מאד גשום….מחוז דונדגל נחשב למחוז הכי גשום באירלנד
4. יש חופי גלישה נהדרים. אם כי עונת הגלישה הטובה היא בחודש מאי.
5. הנופים שם ממשיכים להיות מרשימים – עם צוקים, יערות וחופים חוליים לאורך החוף, בשילוב עם גבעות ירוקות כמו באנגליה ורמות מכוסות באברש סגול כמו בסקוטלנד.
6. לעומת זאת רב העיירות פחות מצטיינות באלמנט החמידות כמו העיירות והכפרים בדרום.

-
כמעט סיוםכאמור בזאת תם החלק של הטיול באירלנד הכפרית.
לפנינו יום בצפון אירלנד ושלושה ימים בדבלין.
האמת, אני קצת מתלבטת בקול רם אם יש בכלל עניין בדבלין. אם יש אז אכתוב פה מפורט גם על דבלין. ואם לא, אולי אכתוב כאן בקצרה ואפרט על דבלין רק בבלוג….או ההיפך…..בקיצור לא אני החלטית

חבל שאין אפשרות של סקר “בעד או נגד דבלין” כמו בפייסבוק…

-
מיקה,
השלמתי קריאה ואתחיל מהסוף....יש עניין בדאבלין ואת חייבת להמשיך ולספר כאן

התמונות מרהיבות ועושות חשק לטוס לאירלנד
הצבעוניות של העיירות מפתיעה אותי 
הקשיים שאת מתארת בטיולים עם מתגברים...מחזקים אצלי את הרצון לדחוס כמה שיותר טיולים לפני שהבנות שלי מגיעות לשלב הזה (הגדולה כבר אוטוטו שם
) בחירת מקומות הלינה שלך מושלמת!!!
ואנחנו בשנים האחרונות הבנו שמקום לינה טוב משדרג את הטיול
גם כשהמסלולים לא מלהיבים או כשיש מזג האוויר גרוע.... אירלנד על המפה (של הפורום) ותישאר על המפה
בזכות עוד סיפור נהדר אודותיה 
רובי
-
מיקוש בוקר טוב!!!!
אבבתי את הסיכום שלך . ואת מקומות הלינה שבחרת בקפידה.
בוודאי שלהראות את דבלין. כי כל אחד מראה מזוית ראייה שלו. דבלין שלך לא תהיה דומה לאחר.
אין הרבה סיפורי טיול טובים על אירלנד שנוכל לוותר לך.
שנסי מותניים והמשיכי במלאכה.
אני מודעת לקשיים בכתיבה ארוכה. אצלי כל טיול ארוך ואני מתמודדת עם זה כל פעם מחדש.
לפחות יש לך קהל מלויים צמוד.
-
מיקוש יקרה
בטח יש ביקוש לדבלין. תמשיכי תמשיכי…

זה שאני מגיבה בעצלתיים זה רק בגלל שאני שקועה עמוק בתאילנד.

תמונות הנוף והגולשים מדהימות. ממש גלויות .

תודה על ההשקעה בכתיבה
נשיקות
איריס
-
לא פעם שקלתי סופ”ש בדבלין, קפיצה קטנה מלונדון (בימים של הנסיעות לשם) וביטלתי מכל מיני סיבות. דווקא אשמח לראות אותה דרך עינייך – כאן שם ובכל מקום.
תודה
רבקה
-
ברור שדבלין! וכמה שיותר!
אל תקמצי ואל תחסכי בפרטים ובתמונות.
אין לנו כאן עודפי יופי ונועם מסביב, את יודעת, שנוכל לוותר ככה על עוד מנה.
-
ברור שכן
הנה, הסקר שלך הושלם. אני חושבת שרוב המטיילים באירלנד יגיעו גם לדבלין, אז ברור שדבלין חשוב לא פחות.
אהבתי את תמונות החופים ובכלל של כל הצבעוניות הזאת באירלנד.
-
דבלין - כן, כמובן, בודאי, בטח, yes, of course
ואם זה לא ברור עדיין אז אני בעד!!!
רוצה עוד מאירלנד שלך

-
השלמתי קריאה, וברור שאשמח לקרוא גם על דבלין. אצלך היא בודאי שונה מאד ממה שהיא אצלי בזכרון...
-
רובי, רחל, רבקה, איריס, צפנת, TAGA, דיאנה ואוליב – תודה רבה על התגובות – נראה לי שהכרעתם בסקר של דבלין ויש עניין בסיפור מפורט.
אגב, ההתלבטות לא קשורה לעייפות החומר (למרות שאכן הטיול והסיפור ארוכים הפעם וכבר בא לי לסיים), אלא משום שאני באופן כללי אמביוולנטית לגבי דבלין, אז זה התבטא גם באמביוולנטיות האם לפרט עליה או לא.
למה אני אמביוולנטית?אוטוטו, כשנהיה בדרך אליה אסביר….
-
בדרך לדבלין עוצרים בממלכהבדרך מדונגל לדבלין בחרתי לעבור דרך צפון אירלנד השייכת כידוע לממלכה הבריטית.
למעט הלוחיות על המכוניות והעובדה שמשלמים בפאונדים אין למראית עין, הבדל בין שתי המדינות, אין גבול או אפילו לוחית מידע שמציינת כי עברנו מדינה.
ובכל זאת, לאור העבר המורכב, יש משהו מסעיר מה במעבר לבריטניה, אפילו אם זה רק לכמה שעות.
התחלנו בשייט קצר על אגם Erne.

-
נקודת העצירה הבאה היא אחת המדהימות בטיול כולו.
המקום נקרא Marble Arch Caves geopark
מדובר בפארק ענק שיש בו סיור אל מערות נטיפים שנהר זורם ביניהם. יש אפשרות לוותר על הסיור ורק לעשות מסלול יפהפה בקניון לאורך הנהר שזורם בערוצו, לאחר שהוא בוקע מהמערה. המסלול כולל מפלים מרהיבים, צמחייה עבותה וסלעי ענק.
השוס של המסלול הוא הצבע של המים – מים בצבע זהב. כן, כן, זהב. בעבר חשבו שהסלעים במקום הם שיש (מכאן שם המקום), אבל למעשה מדובר בליימסטון, האחראים לגוון המדהים של המים.

-
כששכרתי את הרכב החלטתי לא להחזיר את הרכב בשדה, בטרם נכנס לדבלין, אלא להישאר איתו את היומיים בדבלין ולהחזיר אותו בדרך לשדה.
המחשבה הייתה לא לנסוע עד לשדה שמרוחק חצי שעה מהעיר ואז עם מונית לעיר וביום הטיסה שוב עם מונית לשדה. הייתה לנו דירה עם חנייה וחישבתי שמחיר שכירת הרכב ליומיים יתקזז עם המונית.
בכניסה לעיר נתקענו בפקקים נוראיים במהלכם יכולנו להביט על פרברי דבלין ולא התלהבנו במיוחד.
השילוב של הפקקים והעליבות של הפרברים גרמה לע’ לקטר “אני שונא ערים, כמה שאני שונא ערים, למה בכלל צריך להיות בעיר, היה כל כך נחמד בכפר”.
הילדים כמובן ניצלו את הפקקים ובחסות הקיטורים של ע’רבו מאחור.
כך שהכניסה לדבלין לא בישרה טובות.
למרבה המזל הדירה ששכרתי הייתה נחמדה ביותר ובמיקום מצוין.
התארגנו ויצאנו לארוחת ערב במסעדת ואגמאמה, אותה אנו נוהגים לפקוד בכל ביקור בממלכה.

-
דבלין - הקדמהלפני שאספר על קורותינו בעיר – ציינתי שאני אמביוולנטית כלפיה וזאת כי מצד אחד לא יצאתי מגדרי, מצד שני אני חשה שאני עושה לה עוול וייתכן שחוסר ההתלהבות נבע מהסיבות לעיל:
– הגענו אליה אחרי הכפר המדהים ואולי כל עיר הייתה נראית חיוורת לעומת הנופים בטבע האירי
– הגענו אליה אחרי שבועיים וחצי כשאנחנו כבר עייפים ורוויים ואולי הנפש כבר לא יכלה להתרגש יותר
– כדי להתלהב מעיר אני כנראה צריכה לשוטט בה כמה ימים לבד (או עם חברה) ולא עם ע’ מקטר ומתבגרים תאבי שופינג.
היו גם כמה סיבות אובייקטיביות כגון אדריכלות לא במיוחד מלהיבה וכמה מפגשים עם שיכורים. אבל אם מנטרלים את כל הדברים לעיל סה”כ מדובר בעיר צבעונית במיוחד, מחוספסת, מגניבה, מוסיקלית, צנועה, נעימה ומסקרנת.
לילה טוב, מחר נצא לשוטט בה יחדיו.

-
דבליןהיום הראשון בדבלין
עוד בדונגל הצלחתי להגיע לעסקת חליפין מוצלחת במיוחד. תמורת זמן גלישה לע’ אני מקבלת כמעט יום שלם להסתובב לבד בדבלין. תודו שזו עסקה נהדרת.
אז ביום שני בבוקר, לאחר ארוחת הבוקר, אני נוטשת את החבורה ויוצאת לשוטט לבד.
תחושת החופש שאופפת אותי משכרת...אני מרגישה קלילה בעשרה קילו ואלמלא הגשם המזרזף והמפריע לצילום, השיטוט יכל להיות מושלם.
מתחילה עם נקודת ציון ידועה, הפסל של מולי מלון, כדי להתאפס על עצמי ולכייל את המפה הפנימית שלי.
הפסל ממקום במיקום אסטרטגי – דרומית לו נמצא מדרחוב גרפטון הידוע, מזרחית – טרינטי קולג’, מערבית – טירת דבלין וצפונית רובע הטמפל בר והנהר.
בשלב ראשון פני מועדות לרובע הטמפל בר.