קובה-החלק המזרחי
-
שלום,
אני מתכננת טיול בחלק המזרחי והפחות מתוייר של קובה..הטיול הוא בדגש של כמה שיותר טבע ואיזורים כפריים, אבל לא רק....באיזה מקומות מומלץ ועל מה עדיף לוותר?סנטיאגו וברקואה זה מבחינתי חובה, אבל מעבר לזה?האם מומלץ טרק פיקו טורקינו?(אני לא מחשיבה את עצמי כמיטיבת לכת במיוחד...)
ובנוסף..האם יש מצב להגיע לסנטאגו בטיסה עם קונקשן אחד?זאת אומרת בלי לעבור בהוואנה ולקחת עוד טיסה…
תודה לעונים...
-
החלק המזרחי של קובה- שכולל את ברקואה וסנטייגו כן מתויר למדי. רק שיש כמות יותר נמוכה של תיירים, כי רבים מאלו שבאים לעד שבועיים ישארו במערב.
נקודות נוספות שבהן פחות תיירים יבקרו במזרח הן הערים הולוגין, קמאגוי, באימו.
הביקור בהן סביר שיהיה קצר, אלא אם את מתכננת להישאר ולנסות להתחכך במקומיים.
לגבי טיסות ישירות- ראיתי אחת מרומא, אבל נראה לי שהם ממש מועטות ויתכן מאוד שלא יתאימו לך בימים, תנסי את איזורי התאריכים שלך והייתי מנסה משהו מרומא או מדריד.
אופציות לטבע יש לך סביב ברקואה. לפיקו טורקינו את צריכה יומיים. דרכי החוף מ/ל סנטייגו מאוד יפות. קובה לא חזקה במסלולי הליכה ושמורות טבע, זה משהו שממש בחיתוליו.
-
תודה רבה על המידע…
פיקו טורקינו-איך הוא ברמת קושי?הנופים שם ממש יפים וכנראה שאכלול אותו בתוכנית-אבל האם הטיפוס שם קשה מאוד?
-
הקושי כנראה תלוי מאוד ברמת הכושר. ניסיתי לחפש כל מיני תגובות ברשת על רמת הכושר- ונראה שמי שששומר על כושר יתקשה הרבה פחות, ממי שלא שומר על כושר. אבל בסופו של היום כולם יהיו מסוגלים לעשות אותו. מי שלא בכושר מצא את זה כטרק קשה, אבל השלים אותו.
-
הייתי במזרח קובה באוגוסט וביקרתי בברקואה, סאנטיגו וביימו. כפי שכתב מנהל הפורום יש לא מעט תיירים גם במזרח קובה.
אני חייבת גם לכתוב שמבחינת טבע (ומאד הרבה בחינות) קובה לא הרשימה אותי במיוחד. כלומר, הטבע בקוסטה ריקה או בניקראגואה מרשים הרבה יותר, לדעתי.
בכל מקרה סיירה מאסטרה הוא איזור מאד יפה שאפשר לארגן בו מספר רב של טרקים שונים בדרגות קושי משתנות.
בביימו יש סוכנות טיולים שהבעלים שלה מדבר אנגלית טובה והוא זמין בטלפון לשיחות ובירורים. קוראים לו Anley והטלפון הוא 5352922209+
תהני!
-
תודה רבה על התגובה!
סתם מעניין אותי לשאול- מאיזה בחינות חוץ מטבע קובה לא הרשימה אותך?אני באמת שמעתי מלא מעט אנשים שגם ממש לא אהבו אותה...בקובה הייתי כבר פעם אחת, אומנם במערב, ולמרות שעברה כבר שנה וחצי מאז, אני רק רוצה לחזור לשם, ממש כמו כישוף, חח