התבלגרנו
-
תודה רבה kand.
מניחה שמתכוון לפארק הסלעים Adrspach-Teplice שמבינה שהסקת לגביו מדברי המלצה שלאו דוקא התכוונתי לתת. אנחנו דוקא הופתענו לטובה שלמרות שלא בדיוק היינו שם לבדינו לא נפגע קסם המקום, אבל אם הצלחתם להשכים ולזכות בטיול פרטי- ברור שעדיף ואשריכם.
דוקא על המגלשות בשפינדלרוב-מלין ציינתי שידועות כמסוכנות ושאנחנו העדפנו להגיע לאחרות שבנויות בשיטה הבטיחותית יותר. בכל אופן, משמח שנגמר בשלום (יחסי...). -
גם אני נהניתי לקרוא את הסיפור שלכם. במיוחד מהתובנה בסוף שלא חשוב לאן העיקר שזה עם האנשים הקטנים האלה שאנחנו מגדלים בבית. בכאלה רגעים הם מתגלים באמת.
-
בדיוק
(למרות שממש לא מזיק שגם התפאורה תהיה מוצלחת)
-
הבנתי מצויין. וזה מה שיפה בכתיבה שלך את לא צריכה להמליץ על משהו כי זה פשוט זעק מתוך הכתב, והתיאור פגע אחת לאחת במה שנתקלתי בו במציאות עת עזבתי את השמורה . ולגבי הצלחתם להשכים? בזה קצת הרחקת לכת... אני השקמתי קום באותו בוקר, ואיפשרתי לאשתי וילדיי להנות מבוקר כייפי בצימר כי ממילא פארק סלעים לא ממש דיבר אליהם. ומה שנתן לי מוטיבציה לקום כל כך מוקדם היה אותו התיאור בסיפור שלך.
-
איזה מזל שבטיול צריך לעשות כביסה לפעמים.... כך שגם מג'ספר הרחוקה בהרי הרוקיס הקנדיים הצלחתי לקרוא אותך , להנות מכתיבתך השנונה כרגיל (את מצחיקה אותי אז לא נורא שלמייבש לוקח זמן) ולהתחבר לשורשיי הבולגריים (מה לא הייתי נותנת פה בשביל באניצה אבל האוכל פה לא מתקרב )
תודה על מה שרשמת על השותפים לדרך. חשוב להיזכר במה שממש לא מובן מאליו ובאמת הכי חשוב. גם אנחנו מגלים שהילדים גדלו וממש כיף איתם יותר ויותר מטיול לטיול ( למרות הרעב , עצבי גיל ההתבגרות... וכו' )
שנה טובה !
ואני אוסיף את הדוב שלנו , חופשי בטבע של שמורת ג'ספר כמו שאמור להיות .
עדי

-
הגם שלטעמי עדיין בולגריה נשמעת קשה לעיכול (לא קולינארית…אלא טיולית...), נראה שאתם מסוגלים באמת להפוך כל לימון ללימונדה (קלישאתי, אבל מדוייק).
בגישה כזאת כל טיול משפחתי יצליח (במדד האושר, אבל זה מה שבאמת חשוב, לא?) וכמו שאמרו לפני, באמת כבר לא משנה לאן.
בנוסף, מזג אוויר גשום בעונה כזאת הוא שינוי מרענן בכל מקרה מהרביצה\עבודה בחום הישראלי, כך שאפשר לברך גם על זה, במידה כמובן…
ולסיכום, הכי חשוב, תודה על כתיבה יפה ומשעשעת!
-
הי עדי
שמחה לעזור במטלות הכביסה ושמחה שקראת ושמחה בשבילך שמבלה בג'ספר הזכור לטוב, נשמע שכיף לכם.
תודה על הדוב המפואר. אכן כך צריך להיות.
ושתהיה שנה טובה! מבינה שהתחלתם אותה כראוי- אז שתמשיך כך.
ושלומי,
ראשית, תודה.
שנית, גרמת לי להרהר רבות במידת ההשפעה של המסגרת האובייקטיבית להצלחת הטיול באופן סובייקטיבי. השורה התחתונה היא שברור שההנאה נגזרת במידה הרבה ביותר מ"מצב הצבירה" והחוויה הפנימית, כשבטיול משפחתי האינטראקציה בין המשתתפים היא גורם מכריע בגיבושה, אבל גם אם אפשר לנתקה מהמסגרת החיצונית לקיומה (וכבר ענה אחד הרוטשילדים כשנשאל מאיזה בציר היין המשובח ביותר ששתה, שאינו זוכר, אבל הגברת היתה יפהפייה...) הרי שקל בהרבה לטפחה כשהתפאורה משתפת פעולה.
אז נכון, בשנה שעברה באוסטריה ראינו נופים מדהימים יותר והתשתית התיירותית מהוקצעת ומגוונת בהרבה. אין מקום ואין סיבה להשוואה.בולגריה היא מסיפור אחר.
אנחנו היינו, ובחטף, רק באיזור ההררי בדרום, איזור מחוספס משהו וכמו שאמרה קודם קניונינג, עדיין קצת בראשיתי.זה, בשילוב עם הנוף הירוק והיפה, חביבות האנשים ואין לזלזל- המחירים הסמליים המאפשרים רווחה מרגיעה, משרים אווירה מאד נעימה ונינוחה על ההתנהלות בה.
בקיצור (קצת מאוחר לזה...), להערתך, לא היינו צריכים לטרוח על הוספת סוכר ללימונים, הם הוגשו שם מתוקים בדיוק במידה הישר מהעץ.
שתהיה שנה מתוקה וטובה גם לך ולכולם.
מצרפת עוד תמונה ממנזר באצ'קבו לקראת יום כיפור. וכן, אני יודעת שזה היום הכי יהודי שיש והם הכי נוצריים שיש אבל להבדיל בין טוב ורע כולם מנסים.
גמר חתימה טובה
-
טוב, אז לכבוד המועד המתקרב,ובגלל שכל כך נהניתי כאן ובגלל שאתבלגר, אני מצרף לך חומר קריאה..
מסתבר שמישהו כאן בפורום כבר עשה את הנסיעה המשוגעת לאוסטריה מפראג (אני..) אז בטוח שתוכלי להזדהות עם חלק מהכתוב (זה מתכתב עם “אמרו את זה קודם לפני, לא משנה...”)
גמר חתימה טובה !!
-
אהה דני! ואנחנו היינו כל כך מרוצים מעצמינו על מקוריותינו ותושייתינו... ואכן היית בדיוק שם, קודם, לפני, ואף הגדלת עשות והמשכת עד טירול, והלאה והלאה משם. כבוד!
תודה רבה על הקישור ולו גם באיחור של שנה+. היום כבר מקפידה להרחיב את החיפוש באתר לשנים אחורה אז כזה פספוס מחפיר לא יחזור.
כמובן שלא התאפקתי עד פרוץ וקראתי הכל ברצף עם חיוך גדול. נהדר לגמרי. תודה.