שאלות לגבי סלובקיה
-
אנחנו נוסעים בסוכות..
אומנם יש לא מעט סיפורים מעולים אבל נותרתי עם השאלות הבאות:
- מה עדיף- לעשות בנפרד את מפלי הרבניוק בעליה מהעיירה סטארי וביום אחר עליה ברכבל של טטרנסקה לומינקה לאגם או לשלב את שניהם : לעלות לאגם מטטרנסקה לומינקה ומשם ללכת ברגל במסלול האדום עד הרבניוק?
ממה שהספקתי לקרוא ראיתי שמי שעשה את מפלי הרבניוק לבדם הלך במסלול ירוק או ירוק-צהוב ואילו מי שהגיע בטטרנסקה לומינקה הגיע באדום שנחשב פחות יפה? האם יש עוד אפשרויות לשילובים ומה הכי כדאי?
שיקולים לכאן או לכאן? בכל מקרה צריך מזג אוויר יפה לשני המקומות..
– שאלת מזג אוויר –
כרגע אני רואה שבלילה יורד ל 5-6 מעלות ובמשך היום כ 20 אבל יש לא מעט מסלולים בגובה – איזה ביגוד מתאים לדעתכם? ממש מעיל חורף רציני? מניחה שאביא בכל מקרה לשעות הערב אבל לסחוב אותו ביום זה כבר ניג’וז אחר.
תודה!
-
הי פנינית,
לא יודעת אם זה עוזר, אבל אנחנו הלכנו במסלול האדום מתחנת הביניים של הרכבל ועד בקתת Zamkovského, שהיא בערך באמצע הדרך בין הרכבל למפלים.
הדרך מאד יפה והשביל הוא מעין “שביל מרפסת” החובק את צלע ההר ומאפשר תצפיות יפות מאד. שביל סלעי, אך נוח להליכה, רובו ככולו בירידה.
עד הבקתה כשעה ורבע, ומשם להרבניוק עוד כשעה.
במידה ואתם ממשיכים עד המפלים, יש להתארגן על חזרה באמצעות תחב”צ לתחנת הרכבל התחתונה, שם וודאי תשאירו את הרכב (אלא אם כן אתם עם שני רכבים).
כתבתי על הטיול הזה כאן וגם על טיולי יום רגליים נוספים שעשינו בסלובקיה.
מוזמנת להיעזר.
תהנו,
אורה
-
תודה רבה אורה!
בלוג יוצא מן הכלל!
בהזדמנות זו אני יכולה לקרוא פירוט אמין על כל המסלולים שאני שוקלת באיזור.
לגבי ההסבר שלך– שאלת המשך:
אני מבינה נכון שאתם לא המשכתם עד למפלים וחזרתם לנקודת המוצא?
אם אני בוחרת להמשיך למפלים אז מבקתת Zamkovského אפשר בעצם לחזור בכל שביל עד למפלים? (כמו שאנשים שעולים לבקתה הולכים לאו דווקא במסלול האדום)?
לגבי החזרה בתחבורה ציבורית – אכן אני מבינה שצריך לחזור ברכבת, יש לך פירוט לגבי זה? או אימייל טוב לבקשת מידע?
תודה רבה, אמשיך לקרוא את שאר המסלולים...
-
תודה פנינית!
אנחנו לא הגענו למפלים כלל. לא כחלק מטיול מעגלי ולא בנפרד. מה שעשינו - עלינו ברכבל מטטרנסקה לומינצה עד התחנה השניה (ליד האגם) – הלכנו עד הבקתה – וחזרנו בחזרה.
אין בעיה, כאמור להמשיך הלאה, עד המפלים. משם ל- Hrebienok, ממנה יורדים בקרונית ל- Stary Smokovec, ומשם נוסעים חזרה באוטובוס או מונית ל- Tatranska Lomnica. תסתכלי בקישור הזה.
כשתכננתי את הטיול, שמרתי תמונה עם תיאור סכמתי של המסלול המעגלי. מצאתי אותה באחד האתרים (כבר לא זוכרת איזה. לא “למטייל” בכל אופן) – מצרפת אותה לכאן. אולי תוכל לסייע. שימי לב שהוא כותב שם על רכבת בחזרה לנקודת ההתחלה. אז יתכן ויש כזו. צריך לבדוק.
אורה

-
תודה רבה אורה, הכל ברור יותר!
-
אני עשיתי גם את השביל מסקלנטה פלסו עד חרביאנוק וגם את מסלול 3 המפלים. אני אישית לא ממליץ על השביל מבקלנטה פלסו (האדום). השביל ברובו סלעי וחשוף. במקום להסתכל על הנוף נזהרתי שלא לשבור רגליים. לעומת זאת אפשר לעשות את שביל המפלים היפה במעגל מחרביאנוק תוך שעה- שעה וחצי.
-
תודה
חבל כי זה נשמע קלאסי.
על איזה עוד מסלולים אתה ממליץ?
ומה כדאי לעשות כשעולים ברכבל מטטרנסקה לומניקה?
מה לגבי מסלולי אגם שטרבסקה- עשית אחד מהם?
וכמובן אשמח לפידבק גם לגבי גן העדן הסלובקי.
-
לא חסרים מסלולים אבל אני יכול להמליץ/לא רק על מה שאני עשיתי.
אפשר להקיף את אגם סקלנטה פלסו (10 דקות), לעלות ברכבל ללומנצקי סטיט (לא עליתי כי הכרטיסים אזלו), או לחלופין לעלות ברכבל ללומניצקה סדלו.
בסטרבסקה פלסו אפשר לעשות הקפה (30 דקות), לעלות ברכבל ל- Chata Pod Solisko ומשם עליה קצרה אבל תלולה ל-Predne Solisko.
מסלול שלא הספקתי: עליה למפלי Skok ולאגם Skok.
-
תודה!
הוספת לי כמה אופציות פחות מוכרות
-
במקרה חבר שלי היה אתמול באיזור ושלח לי תמונות, אבל לא מרשימות במיוחד כי היה מעונן.