עזרה לקראת טיול ברומניה בשבוע הבא
-
לכל המבינים שלום.
אנו משפחה של 7 המתוכננים לטוס מיד לאחר יום כיפור ל-10 ימים. הקבוצה מורכבת מסבא וסבתא בני 65 המתקשים בהליכה בשטח/הליכה ארוכה/מדרגות ועוד 5 שאוהבים לטייל (הקטן בן 3). נשמח להיות כמה שיותר ביחד אבל אפשר גם להתפצל קצת מידי פעם (לדוגמה, אם יש מסלול יפה של כ-3 שעות, אין לסבא והסבתא בעיה להמתין לנו, כמובן בהנחה שהם יושבים במקום נחמד ולא ברכב...). בגדול אוהבים נופים יפים, טבע, מים, אטרקציות לילדים (ולילדים ברוחם), תרבות ומקומות אותנטיים.
אשמח לכמה עצות:
1. מקום נחמד לעצירה קצרה בין קלו'ז לסיגט (רק עצירת התרעננות של כשעה). בגדול רוצים להגיע ישר לסיגט בלי להתעכב יותר מידי
2. שניים-שלושה מקומות יפים/אטרקציות/כפרים נבחרים במרמורש לבילוי בדרכנו חזרה מסיגט לקלוז'. בדרך חזור יש לנו את כל היום אז אפשר כמה מקומות
3. שמורת אופוסן- רעיונות למקומות המתאימים לצרכים שהצגתי. חשבתי על מערת הקרח- יודעים אם יש למי שלא יורד מקום נעים להמתין בו? רעיונות אחרים?
4. בקלוז' חשבנו על יום לכיוון שמורת אופוסן ויום להחלפת משמרות באלבא יוליה+מכרה המלח בטורדה. הצעות לשיפור?
5. מסעדות שוות במיוחד באזורי סיגט/קלוז'/ סיביו/ טרנספגראשן/ בוקרשט?תודה מראש לכל המשיבים ושנה טובה לכולם
-
מקפיץ…
תודה
-
שבוע טוב מירו !
- טיילנו ברומניה באותם האזורים ובהרכב כמעט דומה לפני כמה שנים עם מגבלת הליכה של אשתי אותה השארנו באיזה בית קפה/מסעדה עם הסודוקו עד שחזרנו מטיול רגלי .
- במכרה המלח בטורדה היא נשארה בבית הקפה הקטן ובטיולנו למערת הקרח סקארישוארה היא נשארה בפנסיון DANCIU ב- GARDA DE SUS .
הכביש מגארדה למערת הקרח הוא יפה מאוד אך מהחנייה עד לכניסה למערה צריך ללכת כ- 15 דקות . ליד הקופה היה ספסל שאפשר היה לשבת . זה היה באוגוסט ולא יודע בתקופה זו . רק תתרוקנו לפי ההגעה למערה הואיל והשרותים שם הם סכנה בריאותית !!!
- לא כל כך הבנתי את המסלול שלכם, אך מקלוז לסיגט אין מי יודע מה אטרקציות למעט הקומפלקס התיירותי שויור , עם שער עץ מסורתי בכניסה, מסעדה ופאטיסרי בבסיס או עליה עם הרכבל לקוטה 1000 והמסעדה על האגם .
- הכפרים המסורתיים באזור : BREB, BUDESTI,DESESTI, VADU IZEI.
- נכדים שלי נהנו מאוד בפארק חבלים ולכן ממליץ לך על פארק החבלים בקרבת קלוז’
- בגלל הזמן הקצר שנשאר לנסיעה, שלח לי מס’ טלפון בהודעה פרטית ואנסה לעזור לך יותר .
- תוכל גם לקרוא את פרפראות רומניה שלי .
-
היי
מציע לכם לעצור בדרך מקלוז לסיגט במתחם של Pastravaria Alex
מסעדה ומתחם צימרים על פלגי מים
-
- גם PASTRAVARIA ALEX יכולה לבוא בחשבון אך היא יותר רחוקה בכ-45 דקות ואחרי מעבר ההרים GUTAI .
- בקומפלקס שויור יש יותר אפשרויות .