טיוואן או פיליפינים- משהו היה בשניהם?
-
מחפש יעד לשבועיים לקיץ הבא זוג + ילדים בוגרים (13-19).
אוהבים טבע , אנשים מקומיים, תרבות אחרת. לא אוהבים היסטוריה, ערים ומקדשים וקומות מתוירים מלאים …
היינו בויאטנם ותיאלנד (אהבנו יותר את ויאטנם כי נראתה לנו יותר אוטנטית)
לא מופנקים (מבחינת מזג אויר ותנאים).
-
קיץ בפיליפינים לא הכי מומלץ, זו עונה גשומה ורוב התנועה בפיליפינם מבוססת על על מעבורות וטיסות שגם בעונות הרגילות לא הכי אמינות. טיוואן גם יכול להיות שמזג האוויר לא להיט, אבל תלוי באיזה חודש, ושם יש יותר אופציות תוך יבשתיות.
ההשוואה בין השתיים קשה מאוד – אופי הטיולים די שונה. הפיליפינים זו תרבות יותר אמריקאית והטיוואנית יותר קרובה לסינית.
יותר סביר שבטיוואן תתקלו בהמוני תיירים סינים באתרים התירותיים.
אפשר גם לשלב את שתי המדינות, יש טיסות מאוד זולות ויחסית קצרות ביניהן
שבוע במנילה (שם אפשר ללון במלון עם חדר מתחת למים) וטרסות האורז של בנואה (המון המון ירוק וטבע)ושבוע בטיוואן (אני מכיר רק את טאיפאיי ופארק טארוקו, ונשמע ששניהם לא מתאים למה שאתם מחפשים, המון מקדשים והמון תיירים), יכול להיות שדרום האי או צדו המערבי יתאימו לכם
-
שני יעדים מאוד שונים, בטייוואן תכננתי טיול שלא יצא לפועל, מההכנות התרשמתי שהמקום מודרני, נקי , מסודר, בטוח. בפיליפינים בקרנו פעמיים ואהבנו מאוד, מדינת עולם שלישי, לא הכי נקיה ולא הכי מאורגנת עם אנשים נחמדים וחופים מרהיבים. לא מומלץ לנסוע בקיץ, בשני הטיולים שלנו מזג האויר ממש החריב תוכניות.
-
היתרונות של טייוואן – תשתית יותר טובה, שירותי בריאות ותחבורה טובים בהרבה מול פיליפינים, ונדמה לי שגם אין צורך בחיסונים. זו ארץ מתקדמת ומודרנית, אבל עם תרבות של סין של פעם. אוכל נהדר, הרבה תרבות מקומית ושווקי אוכל ליליים צבעוניים, ויש שלל אתרי טבע (חופים, הרים, מעיינות חמים, מפלים, תצורות אבן וכו’). כן יש הרבה מקדשים, אבל הם צבעוניים ומיוחדים, וגם לא חייבים להתמקד בהם כי יש מספיק מה לראות בלעדיהם.
הבעיה: הקיץ הוא לא סימפטי. איך נאמר את זה: אוגוסט בתל אביב יותר נעים מטייוואן בקיץ…
-
גם תאלינד וויאטנם לא מומלץ בקיץ לדעתי והיינו באוגוסט (זה אילוץ של משרד החינוך). בכל אופן היה בסדר. טיוואן זה שונה ממדינות אלו?
-
בדרך כל לאני מעדיף לא לרוץ ממקום למקום אלה למצות מקום בנחת. תודה בכל אופן.
-
הכוונה שהמזג אויר החריב את הטיולים בפיליפניים ?
אנחנו מכוונים לאוגוסט.
-
גם אנחנו מחויבים לנסיעות ביולי אוגוסט. הגשם הבלתי פוסק מנע מאיתנו (פעמיים) לבצע את כל מה שתכננו בפיליפינים. זה כמובן גם עניין של (חוסר) מזל.
-
אין לי מושג לגבי ההשוואה, אבל בטייוואן גם חם וזו גם עונת טייפונים שיכולה לשבש תנועה ותוכניות טיול.