ילוסטון-סולט לייק-מואב-וגאס
-
להארותיכם אודה!
הטיסה הראשונה שלי לחו”ל היתה לפני 15 שנה. שבועיים לבד בארה”ב לאחר חתונה אליה הוזמנתי.. די שיקשקתי ולא הספקתי הרבה. ובכן נשימה עמוקה.. להלן התכנית לחוויה מתקנת.
7-19 באוקטובר. שוכר ג’יפ גדול, שאמור לשמש ללינה.טיול בדד. אוהב לנהוג ולגמוע מרחקים, תמיד סקרן מה יש מעבר לסיבוב הבא..

לא מתכוון להתרחק מהאוטו ליותר מחצי שעה הליכה. אולי למעט שיט.
מואב ומוניומנט חשוב לי, ויתרתי על ציון וברייס.תוהה איפה בחלק השני של הטיול יהיו מקומות להכנס למים. מנסיונכם – זה דבר מקובל באין שילוט?
7.10 – נחיתה בבוזמן ב 18:30. אם עירני, נוסע בלילה לפאתי ילוסטון.
8.10 – ממות’, ארטיסט פוינט, העמק הנעלם, ועוד בדרך.. לעת ערב מצפין לחניון ליד לאמאר ואלי. קצת חושש שהקור יהיה מטורף מכדי לישון באוטו גם עם פוך..
9.10 – בוקר טוב וקר בעמק לאמר, באנו לראות חיות בר. ואז שוב דרומה, מה שלא הספקתי אמש בדרך, 2-3 נקודות עיקריות בדרך לאולד פויית’פול. לינה בלואיס לייק.
10.10– טייטון בקצרה, ונסיעה ארוכה בערב-לילה עד גארדן סיטי שלפני לוגן.
החסרונות- טייטון ממה שקראתי, ללא מסלולי הליכה, אפשר ביום אחד. קצת מאכזב הנסיעה הארוכה בערב-לילה אח”כ..
11.10. – נסיעת בוקר בA89 ללוגן ואז לבקר בצפון סולט לייק ב”גולדן ספייק” וב”ספיירל גטי”. לינה טרם הוחלט.12.10 אני רוצה לבקר גם בדרום סולט לייק במישור המלח Bonneville Salt Flats. אבל כמי שאוהב לרדת מהכבישים המהירים, מחפש דרך מעניינת ולא הלוך-חזור בהייווי. פה אני כבר קצת בבעיה כי להקיף את סולט לייק מצפון בכבישים המסומנים נראה משעמם וארוך אפילו בשבילי.
אני שוקל לנסות לחצות את סולט לייק בכביש העפר שלצד מסילת הרכבת…
בשעה 15:00 מתייצב בצפון העיר סולט לייק סיטי לקראת שבת.
בסוף הסיבוב הזה יש לי שבת שלמה לנוח..=======================================
13.10 – מוצאי שבת, מצמצם מרחקים ליציאה הדרומית מהעיר וישן בחניון וולמארט.
14.10 – נסיעה דרך נבו לופ, סקיפיו, כביש i70 למואב, ולינה בחניון.
15.10 – איים בשמיים ועוד בסביבה (ארצ’ז לא מושך אותי..), ונסיעה לפארק הגובלינים וHite וכמעט עד מוניומנט ואלי.
16.10 – מוניומנט ואלי. נסיעה לשקיעה בגרנד קניון.
17.10 – זריחה בגרנד קניון, נסיעה לאגם פאוול.
18.10 – אגם פאוול.
19.10 – נסיעה לוגאס, על A89, על i15, סטיה לעמק האש, והגעה לוגאס ב 16:00, לפני שבת. במוצ”ש ממריא חזרה לארץ.
-
כמה הערות:
1. האם בדקת שאכן יש אפשרות לשכור רכב בבוזמן ולהחזירו בלאס וגאס?
2. מזג האויר....תבדוק אם מתאים ללינה ברכב.…
3. מעט מדי ימים לילוסטון, יותר מדי ימים לסולט לייק סיטי.
4. ממליצה לך לשקול שוב את הויתור על ברייס וארצ'ס, פארקים מהיפים שיש (וראיתי לא מעט מהפארקים האמריקאיים....) ולא דורשים מסלולי הליכה ארוכים. הגובלינים פארק חביב ואיזוטרי, להעדיף אותו על פני שניהם זו בחירה ששווה לשקול שוב.
5. לא יותר מחצי שעה הליכה? לא מעשי.
-
תודה על התובנות-
1. אכן מבחינת הרכב נבדק ונחתם (avis)
2. מתכנן לבדוק במקום ומקסימום להאלץ לשלם על לילה. נראה לי לא אסון, רק קצת כאב ראש של הרגע האחרון.
3. אני קצת חושש מילוסטון שלא יהיה מלהיב ברמה של להשאר 4 ימים, וקצת בוער לי לדהור קדימה ולראות עוד. חושב שבמידה ואמצא עניין רב, אוכל להאריך השהיה בילוסטון וטייטון על חשבון סביבות סולט לייק. תומכת?
4. ארצ'ס אולי אשקול מחדש, תודה. במבט כללי על המסלול נראה לי שהיות ואני מאוד רוצה לעבור ב"איים בשמיים", הנטיה מזרחה למואב מרחיקה אותי מברייס וציון ולכן רוצה לוותר.
יש לך הצעה אולי איך לשנות את המסלול וכן להספיק את ברייס?
5. למיטב התרשמותי רוב האזורים נגישים ברכב ומקסימום דורשים הליכה קצרה. איפה בעינייך זועק למשל הצורך ביציאה למסלול ארוך יותר? ילוסטון אולי?
-
ברוב הפארקים, מלבד ברייס בו ניתן לראות לא מעט מתצפיות ממש על הכביש, יש צורך בהליכה על מנת לראות משהו. אפילו שבילים קלים ב"איים בשמיים" מוגדרים באתר כשבילים של כשעה וחצי הליכה וגם מסלולים קלים בילוסטון דורשים הליכה, אמנם לא קשה אך גם לא קצרצרה. לגבי ילוסטון והחשש להתאכזב ממנו- הפארק פשוט ענק, יש צורך בשלושה ימים מלאים רק כדי להגיע לכל חלקיו. יש בו תופעות טבע יפיפיות ומיוחדות שלא ניתן לראות בהרבה מקומות בעולם וחבל לדלג עליהן. דווקא מהקטע של חיות בעמק שאתה כל כך בונה עליו יש סיכוי שתתאכזב אבל שוב, זה בכלל לא הקטע של הפארק הזה. אם רואים חיות זה בונוס, זה לא העיקר. לגבי השילוב של ברייס...אני הייתי מוותרת בקלות על הגרנד קניון למענו, הגרנד קניון כל כך גדול שקשה להתרשם ממנו מנקודות התצפית. כדי ליהנות ממנו צריך לרדת לתחתיתו וזה לא מסלול שכל אחד יכול לעשות.
-
דווקא בארצ'ס יש הרבה מה לראות שלא מצריך עזיבה רצינית של האוטו, ממואב על כביש 128 לכיוון grand junction הכביש עובר ממש בסמוך לנהר הקולורדו ויש שם חופים שאפשר להיכנס למים בתנאי שאין זרם חזק, שהייתי באוקטובר האחרון היה אפשר להיכנס
-
הי,
באביב האחרון עשיתי טיול שכלל חלקים מהמסלול שלך, בכלל זה את Grand Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands. אני מוכרח להודות שהכי אהבתי את הפארקים שבאיזור מואב והצטערתי שלא יכולתי להוסיף יום-יומיים שם (למשל כדי לבקר ב- Needles District עליו הייתי חייב לדלג).
בנוגע לחצי שעה הליכה – בהחלט אפשר להנות גם תחת האילוץ הזה אבל לדעתי זה מעט מדי זמן. יש יותר מקומות יפים אם תקציב כשעה (לכיוון) בקצב זריז. כתבת גם שאתה שוכר ג’יפ, אם זה מהסוג המאפשר זאת הייתי בודק את הדרכים הייעודיות בפארק שיכולות לתת חוויה אחרת.
בכל מקרה, Arches יותר ידידותי להליכות קצרות.
בקשר לסידור המסלול, כנראה שזה מאוחר מדי כי נשמע שהטיסות מוזמנות, אבל נראה שתחת האילוצים ביטול אחד הקצוות היה יכול לרווח את שארית המסלול. קצת לא מאמין שאני כותב את זה, אבל הייתי שוקל לוותר על ילוסטון וכל מה שמצפון ל- Salt Lake – זה יפנה כמעט שבוע שאפשר להשקיע בשאר הפארקים ביוטה ואריזונה.
-
הייתי לפני שנה
חייב לציין שארצ’ס הרשים אותי הרבה יותר מ-”איים בשמיים”
גם אני הייתי מאריך את ילוסטון וטטון ע”ח סולט לייק (אבל בסולט לייק רק עברתי)
ניר