ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שני בצפון אמריקה - דעתכם

פורום צפון אמריקה
    8
    18
    14378
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • t_shuval
      t_shuval נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אני עומד להתחיל לתכנן לקראת השנה הבאה את הטיול השני שלנו (הורים+2 ילדים בני 12-13) בצפון אמריקה, ואחרי קריאה של המון הודעות כאן, קשה לי להתפקס, אז אשמח לעזרה.

לפני שלוש שנים בדיוק היה הטיול הראשון שלנו לארה״ב: חודש בדרום המערב (לוס אנג׳לס, סן דיגו, הפארקים (גרנד קניון, לייק פאוול, ציון, ברייס, יוסמיטי), קצת לאס וגאס, לייק טאהו, סן פרנסיסקו והביתה).

הטיול היה מושלם מבחינת איזון בין טבע/פארקים וערים/אטרקציות עירוניות/שופינג. אני מניח שבחלוקה גסה יצא משהו כמו 50/50 בין טבע לעיר.

תודות רבות לחברי הפורום על העזרה בתכנון הטיול הקודם broken heart.

מה המלצתכם לגבי היעד הבא, כשהקווים המנחים זהים: אותו הרכב משפחתי, כחודש ימים, 50/50 טבע/עיר? (+2 ימים אחרונים בלוס אנג׳לס. הילדים רוצים לחזור ליוניברסל שוב angel)

הטיסה מתוכננת לחגים הבאים – סוף ספטמבר עד סוף אוקטובר.

נכון לעכשיו, אני חושב על אזור קלגארי-באנף-ונקובר-גליישר-ילוסטו ן. אנחנו מאוד אוהבים את הנופים ההרריים והמושלגים.

אני מבין שסוף ספטמבר מזג האויר מתחיל להיות גבולי בצפון-צפון-אמריקה, ולכן חשבתי להתחיל שם את הטיול, אם זה יהיה המסלול, ואולי אפילו להקדים את היציאה מהארץ בשבוע, נניח לכיוון ה-20/9.

שאלה נוספת היא האם יש בטיול כזה ״יותר מדי״ טבע ו״פחות מדי״ עיר? האם בערים באזור יש אטרקציות לילדים (כמו שיש בסן דיגו, סן פרנסיסקו)?

כל הצעה למסלול אחר תתקבל בברכה. הראש פתוח להצעות.

תודה לכולם!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

גם 20.9 זה הימור מאוד רציני לרוקיס הקנדים.
        ממש לא הייתי עושה זאת.
        רוצה רוקיס….לכל היותר תחילת ספטמבר ( לכל המאוחר ).

במסלול שציינת אין ערים… ( לא שיש מעט פשוט אין ).
        אפשר לשלב את וונקובר שהיא מקסימה ( אבל לא מאוד קרובה ) או את סיאטל
        מכיוון שאתם רוצים לסיי בLA אז יש עוד עיר...( למרות שאם כבר טסים למה לא לטוס לאורלנדו . מקלגרי לאורלנדו 4 שעות )

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • imeshy
          imeshy נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בתקופה זו ברוקיז אבל גם לתחושתי זה הימור

באיזור סיאטל יש לא מעט פארקים (אולימפיק) שחלקם אף מושלגים (הר רנייר, נורת’ קאסקיידס, הר הגעש סט הלנה). כדאי לבדוק אם הטיול שם הוא ריסקי כמו ברוקיז. איזור זה יכול בקלות להיות שבועיים טיול. 

עוד אפשרות היא איזור הרוקיז האמריקאיים – וגם כאן כדאי לשמוע מה דעת הפורום על כך.

מדרום לילוסטון (וסולט לייק סיטי) יש כמה פארקים מרשימים כגון ארצ’ס, קניונלנדס ודרומה יותר יש את מוניומנט וואלי, סדונה וכו’.. אפשר , במחשבה מסויימת לשלב אותם עם טיול שמתחיל בסיאטל ונגמר שם או בטיול שמתחיל מדנבר ומסתיים שם. ושוב – בכפוף למזג האוויר. 

אפשרות נוספת היא לעבור לצד המזרחי. הוא אמנם מרשים הרבה פחות מהמערב (כמעט ואין הרים מושלגים) אבל יש בו כמה פנינות טבע : פארק אכדיה במיין, מפלי הניאגרה כמובן, איזור ההרים הלבנים וכו’. בזמן של הטיול שלכם אולי גם תצליחו לראות את השלכת שבשיאה באיזור זה החל מאוקטובר וצפונה.

באיזור הזה יש גם ערים נהדרות – קודם כל ניו יורק וחוץ מזה גם וושינגטון ובוסטון. 

צריך לומר שאיזור הפארקים באורלנדו (מרחק טיסה קצרה יותר מאשר מערבה לל”א) משופע בפארקים נהדרים (דיסני, יונירסל, MGM, סי וורלד). בפלורידה אפשר לשלב את מיאמי (פחות הטעם שלי) איזור הקיז ואת שמורת אברגליידדס – שונה מאוד ממה שראיתם במערב. 

טיול הבר מצווה שלי היה דומה לטיול המוצע כאן (רק באוגוסט יש לציין)

• t_shuval

תודה על התגובות.

אורלנדו באמת מסתמנת כמקום מתאים יותר לסיום הטיול, במקום לוס אנג’לס שכבר היינו בה.

לגבי השאר, לפי התגובות נצטרך כנראה לוותר (indecision) על באנף ולהתרכז יותר דרומה.

אם יש עוד רעיונות, אשמח לשמוע.

תודה.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא מתייחס לעונות השנה

אחת הסיבות שהטיול ה”קלאסי” לדרום מערב הוא כזה קלאסי היא שיש בו שילוב טוב של אתרי טבע, ערים, ופארקי שעשועים עם מרחקי נסיעה קצרים יחסית.

ועושה רושם שניצלתם את השילוב הזה בטיול הקודם.

באופן גס אין עוד איזור כלכך טוב לנושא הזה.

בצפון מזרח יש ריכוז גדול יחסית של ערים וגם טבע. אבל הטבע נחשב פחות מרשים מהמערב. ופארקי השעשועים בו הם לא דיסני/יוניברסל (יש סיקס פלגס ויש פארקים פשוטים יותר). וגם ככלל איזור צפון מזרח הוא יחסית יותר יקר מדרום מערב.

איזורים אחרים פחות צפופים בערים, ו/או אתרי הטבע שלהם נחשבים עוד פחות מרשימים. ולכן יתכן מאד שלא תוכלו לעשות טיול טוב של חודש עם חצי חצי טבע/ערים, ותצטרכו לעשות למעשה שני טיולים – האחד בעיקר טבע והשני בעיקר ערים. שני הטיולים יכולים להיות צמודים גיאוגרפית עם נסיעה לא מאד ארוכה (יום נסיעה למשל) או יותר רחוקים גיאוגרפית ואז לשלב טיסה. אם כבר משלבים טיסה אז אפשר להגיע למרחקים מאד גדולים.

בגדול בכל הערים הגדולות תוכלו למצוא אטרקציות לילדים. בכל עיר גדולה יש פארקים ירוקים, מוזיאוני מדע, איזור תיירותי להסתובב בו עם חנויות, מופעי רחוב ועוד. אם מדובר על יומיים עיר – אז בכל עיר גדולה לא תשתעממו. אם מדובר על יותר מזה – אז בהחלט לוס אנג’לס וסן דייגו למשל הן ברמה גבוהה יחסית של אטרקציות לילדים.

ככל שאני חושב על זה יותר – אז צפון מזרח בכל זאת יכול מאד להתאים.

אם תמשכו חזק צפונה למיין ולאידנרונדק תוכלו לראות נופים יפים מאד, ובאוקטובר גם שלכת יפה. יש שפע של אטרקציות כולל גם פארקי חבלים, ראפטינג ודברים אחרים (חשוב לבדוק מה פעיל בעונה). לא רק שהטבע הזה במרחק נסיעה מהאיזורים העירוניים, אז אפשר גם (במעט מאמץ) לשלב עיר – טבע-עיר, ואולי אפילו עיר -טבע-עיר-טבע-עיר.

אם מדובר על בנים (וסליחה על הסקסיזם) אז באוקטובר זו גם העונה לרוב ליגות הספורט, ובגלל שמדובר על איזורים עתירי אוכלוסיה אז יש גם המון קבוצות ספורט

אפשר לשלב עם כמה ימי אורלדנו לקינוח, אבל אפשר גם לא. באמת שלטעמי זה לא חובה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • t_shuval

תודה על התגובה המפורטת.

כפי שציינת, כך גם תחושתי, שבאזור הדרום המערבי יש מקבץ יחסית צפוף גאוגרפית של הכל מהכל.

אני מניח שהטיול הנוכחי יכלול יותר טבע (לא דבר רע בכלל, כאחד ששהה בניו זילנד חודשיים), ואולי גם טיסות בין מקומות אם מדובר על מרחקים גדולים...

כפי שציינתי, אנחנו חובבי נופים הרריים, ואף נוטים לבקר באלפים כמעט מדי שנה, ועל כן אנו מעדיפים את הנופים האלו על פני מישורים/יערות.

הילדים (אכן בנים), אך הספורט האמריקאי פחות רלבנטי אליהם.

אני אבדוק גם את האזור הצפון מזרחי ואראה מה תגובות שאר בני הבית Smile

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לגבי אורלנדו – שימו לב שספטמבר זו עונת ההוריקנים בדרום-מזרח.

הנה רעיון אחד – כמובן לא חייבים לקבל אותו. 

לא יודע מה היה המסלול שלכם בדרום-מערב. אבל אם הוא היה דומה למסלול שרבים עושים, אז אפשר להציע לחזור, שוב, לדרום-מערב. בהרבה מסלולי טיול שאני רואה שאנשים עושים, הם ממהרים מאוד כי הזמן קצר וחייבים “להספיק”. כך קורה שמדלגים על אתרים מעניינים מאוד בגלל הצורך שלרוף ק”מ על הכביש.

דוגמאות?

הרבה מאוד מבקרים ביוסמיטי (השמורה) אבל מדלגים על מקומות או אטרקציות באזור. למשל ערי הבהלה לזהב, שמורות כמו ביג טריז, סקויה, קניון קינגס, השמורות מסביב לאגם טאהו. 

באזור סן פרנסיסקו המון אנשים מפספסים את עמק הסיליקון (למשל קמפוס של סטנפורד), את הלף מון ביי, את כביש הסקייליין, את הפארק ביג בייסין ובכלל את הרי סנטה קרוז, את העיר סנטה קרוז עם כל האתרים שלה

באזור הגרנד קניון המון משפחות מפספסות את סדונה, את עמק מוניומנט

בלוס אנג’לס אנשים חושבים שיש רק את דיסני, אבל מפספסים את סנטה קטלינה, את אגם הדוב ועוד.

וכו וכו

אפשר בהחלט לחזור לטיול שני, ולבנות מסלול מגוון מאוד בלי לעבור באף מקום שכבר הייתם בו שוב.

אפשרות אחרת: צפון קליפורניה ואורגון. מתאים לספטמבר. מסן פרנסיסקו צפונה ועד פורטלנד. את האזור הזה אני פחות מכיר אבל יודע בוודאות שיש המון מקומות מעניינים ואפשר לשלב עם ערים (סן פרנסיסקו, סקרמנטו, רינו, פורטלנד ועוד).

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

תוספת: אני רואה שכתבת שאתם אוהבים נוף הררי. אז כמובן קולורדו צריכה לעלות כאן כאופציה, אולי בשילוב עם יוטה ועם ניו מקסיקו או דקוטה. לדעתי האישית קולורדו המדינה היפה בארה”ב.

• dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

היה לי נסיון טוב עם קולוראדו באוקטובר (2015).  מזג האויר היה בסדר.  ירד קצת גשם בחלק מהימים, אבל בהחלט לא נורא.  גם לא היה קר (אם כי אני יודע שתחושת קור היא סוביקטיבית).  יש לקחת בחשבון שאותה שנה היתה יחסית חמה.  פארק גליישר, שעל גבול קנדה, שהדרך החוצה אותו נסגרת בדרך כלל באמצע ספטמבר, נשאר פתוח לחלוטין עד סוף ספטמבר.  ביקרתי אחר כך גם בילוסטון וגם שם מזג האויר היה נוח (שוב, ירד גשם חלק מזמן הביקור, אבל לא גשם רציני).

מצד שני, אין אפשרות להבטיח לך שמזג האויר יהיה יפה גם בשנה הבאה בתקופה זו.  היו שנים בהם השלג והקור הקדימו.

אם נוחתים בדנבר, יש אפשרות לשינוי מסלול הטיול במידה ומזג האויר מפריע.  אפשר לנסוע לחלקים היותר מדבריים – מזרח יוטה או ניו מקסיקו.  אפשר גם להגיע למזרח אריזונה.

• navitogen
                        navitogen נערך לאחרונה על ידי

גם לדעתי טיול בצפון החוף המערבי יהיה מתאים, כאשר בגדול הקו המנחה יכול להיות מסיאטל דרומה עד לסן פרנסיסקו. ביקור בשמורות עם פסגות מושלגות בוושינגטון (ריינר) ואפילו אורגון (למשל קרייטר לייק, שכבר בטח יהיה מושלג בתקופה זו, אולם, ייתכן כי חלק מכבישי הפארק כבר יהיו סגורים), לאורך החופים המדהימים של אורגון, המשך בצפון קליפורניה, דרך שמורת הרדווד והחלק הצפוני והיפהפה של כביש 1 בקליפורניה.

במערב מדינת וושינגטון לא הייתי, אבל בהחלט בתכניות שלי. ממליצה בחום רב על אורגון וצפון קליפורניה.

נוית.

• t_shuval

היי

האם היית בגליישר בסוף ספטמבר ולאחר מכן ביילוסטון?

ואז באוקטובר בקולורדו?

• t_shuval

אכן, קולורדו בהחלט ״על הכוונת״ שלנו

• t_shuval

היי,

תודה, אבדוק גם את האזור הזה, למרות שלפי מה שאני מבין אנחנו באותה בעיה מבחינת מזג אויר באזורים הצפוניים

• גדליהו מהגרעין
                                גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אני גם אציע את קולורדו. למרות שיש המון שילובים אפשריים .

היא גם נמצאת בנקודה שבה שבועיים טיול בה- ואז יש לכם בחירה בין לרדת לכיוון אורלנדו או לכיוון לוס אנג’לס בשביל יוניברסל.

שאלת בהתחלה האם יש מצב שבו יש יותר מדי טבע?- זה בד”כ יהיה תלוי בנפשות הפועלות ובאופי שלכם. אנחנו כבר לקחנו את ילדינו לשבועיים טיול של קמפינג ומסלולי הליכה עם אולי יום אחד אטרקציית “ילדים” והיה טיול די מוצלח.. אולי ההעדפה שלהם היתה שיהיו אטרקציות ילדים בכמות יותר גדולה, אבל הם זרמו עם מה שהיה- וכל טיול שלנו הוא שונה בהרכבו, אבל החלק של הטבע בד”כ עם משקל יותר כבד והם יודעים שאיפה שהוא יתחשבו גם בהם 🙂

מצד שני אני מכיר משפחות ששבוע רוקיז גרם לכ”כ הרבה חיכוכים ומריבות שהם מחקו את הטבע עד גיל הפרישה…..

• t_shuval

היי.

האם תוכל לתת מספר נקודות עיקריות לקולורדו?

אכן, הנפשות המשתתפות בטיול מבינות שיהיה הרבה יותר טבע הפעם, ואני לא רואה התנגדות. נשאיר את אטרקציות הילדים לסוף (פארקים באורלנדו, קייפ קנאוורל וכו’) וכולם יהיו מרוצים

• dhz
                                    dhz נערך לאחרונה על ידי

בדקתי שוב תאריכים על פי התמונות שנלקחו באותו טיול.

התחלתי ב- Glacier ב- 19/9 והביקור נמשך עד ה- 22/9.  הצלחתי ללון לילה אחד במלון Many Glacier Hotel (באיזור Many Glacier) וזה היה לילה הסיום של העונה עבורו.  יתר המלונות באיזור זה נסגרו כבר ב- 15/9.

במרכז המבקרים נמסר לי שכביש ה- GTTS באותה שנה ישאר (נשאר אז) פתוח עד סוף ספטמבר.

לילוסטון הגעתי ב- 24/9 וביקרתי בו 3 ימים, עד ה- 26/9.    מזג האויר היה נעים, אם כי ירד גם קצת גשם.  בגרנד טטון הייתי עוד יומיים (ה- 28/9) ואז עזבתי לכוון דרום.

ההמשך היה במזרח יוטה ובקולוראדו.  פרק הסיום שלי בקולוראדו, באספן, Maroon Bells ו- Independence Pass (שאני חייב לציין שהיה קר שם), היה ב- 7/10.  מזג האויר היה נוח גם אז.

מצרף קישור לאלבומי התמונות מהטיול:  אלבומי התמונות מטיול סתיו 2015

• t_shuval

שוב תודה,

ושאלה נוספת, איפה נחתת בתחילת הטיול ואיך חיברת את גליישר עם יילוסטון?

אם נוחתים בבוזמן (אני רואה שהרבה אנשים טסים לשם), יש נסיעה של 5+ שעות לגליישר, לאחר מכן צריך לחזור את אותה הדרך, ואז נסיעה של 3+ שעות ליילוסטון.

נשמע כמו זיגזג קצת ארוך.

• dhz
                                        dhz נערך לאחרונה על ידי

הטיול שלי התחיל בכלל בדנבר.  ולאחר ביקור בפארק הלאומי הרי הרוקיס, המשכתי לצפון וויומינג (הרי הביגהורן).  ואז, היות והתחזית היתה לגשם בפארק גליישר, שיניתי כוון וחציתי את מונטנה למזרח והגעתי לדקוטה הצפונית (פארק לאומי טדי רוזוולט), מדינה חדשה עבורי.  מדקוטה הצפונית חזרה לפארק גליישר.  משם, דרך הלנה ו- Red Lodge לילוסטון.

סיכום הטיול מופיע בפורום: סיכום טיול מסתיו 2015

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון