אירופה בפברואר?
-
שלום לכולכם,
אני מבקש התעייצות.
לכבוד יום הולדת לאשה, הייתי רוצה לקחת אותה לסופ”ש ארוך באחת מערי אירופה המרכזיות.
הקטע הוא, המועד יוצא בפברואר.
עד כמה זה מעשי?
כמה קר יהיה?
האם ניתן להסתדר עם הקור, או לכוון לאחת מהערים באגן הים התיכון?
חשבנו על מזרח אירופה, בודפשט או בוקרסט או משהו כזה(ורשה?).
או אם יהיה קר מידי שם, אז רומא?
תודה למגיבים.
נתן
-
ברומא מזג האוויר דומה לארץ. גם ברצלונה ומדריד יכולות להיות אופציות טובות.
בבוקרשט לא הייתי אבל שמעתי ממטיילים אחרים שלא אטרקטיבית.
ורשה ובודפשט קרות בפברואר.
-
היו כאן סיפורים מרהיבים מפסטיבלים בצפון איטליה בפברואר (ונציה ועוד) שנראים מאד מיוחדים, אני הייתי שמחה להגיע לשם ביום הולדתי

הנה הבלוג של איריס כשתאלם תרועת הפסטיבלים
-
ערים קרות בפברואר זה אומר שאין מה לעשות שם?
לפני כמה שנים הייתי בבודפשט בדצמבר, זכור לי שהיה קר אבל ממש נחמד.
השאלה היא האם זה יותר או פחות מזה
-
אם התאריך גמיש בפברואר אולי כדאי לנצל את אחד מאירועי הפולקלור והקרנבלים, באיטליה (וונציה ורונה וכו) או שוויץ (פסטנאכט באזל, לוצרן וכו) או בדרום גרמניה , או פסטיבלים וקרנבלים אחרים בדרום צרפת (הלמון למשל במנטוןI)
האם בחודש פברואר קר? כן.
לא כל כך יודעת להרגיש את ההבדל בין מינוס שתיים לפלוס שתיים -בכל מקרה זה מרגיש לי קר.
יעדים ים תיכונים-כמו רומא,ניס, ברצלונה- מזג אוויר צפוי להיות טוב יותר.
עדיין שעות אור קצרות יחסית, וקר, אבל פחות מיעדים במרכז מזרח אירופה (סטטיסטית).
-
אני הייתי בבלארוס בפברואר
ידעתי שאין מה לעשות שם במיוחד בחורף אבל רציתי לראות מה קורה בחורף קשה מהממוצע
הטמפרטורות נעו בין מינוס 2 למינוס 18
דבר ראשון גיליתי שאני עמיד לקור ומסתבר שכנראה רוב האנשים עמידים לקור. השד בכלל לא נורא ובכלל לא כצעקתה. עם הקור מגיע יובש ומתחממים די בקלות.
אני מציע לך לנסוע למקומות עם טמפרטורה נמוכה מאפס ולא מעל האפס מאחר ומתחת לאפס אין גשם אלא שלג.
לדעתי ברלין תתאים מאוד. יש שם הרבה מה לעשות.
-
עשיתי בשנתיים האחרונות בסוף דצמבר את סנט פטרסבורג ואת מוסקבה. המזג אוויר בפברואר יהיה דומה סביר להניח (בשנתיים האחרונות “נפלתי” על מעל האפס רוב הזמן. וההבדל בין 0 למינוס 5, כשאתה עם ביגוד תרמי- הוא זניח).
היו חופשות מופלאות ומדהימות ביעדים מהממים עם המון אופציות תיירותיות, במלונות 4 כוכבים פלוס פלוס (ברמה שאני לא מרשה לעצמי בדרך כלל, אבל זה כל כך זול שם!) עם מוזיאונים, שופינג, ארמונות, אוכל מדהים (ושוב- זול. כזה שזול יותר אפילו מרומניה ובולגריה). לא היה מושלג (ירד קצת, אבל לא נורא) ולא הייתה בעיה לטייל בשום מקום שרצינו.
לא שגרתי- אבל ממש ממש מומלץ!!!!
-
פברואר זה עדיין שיא החורף ובערים כמו בודפשט או בוקרשט קר. לגבי השימוש במילה “מאוד קר” זה אינדיוידואלי כי לכל אחד סף אחר להתמודדות עם קור. טמפרטורות של מינוס 2 או מינוס 5 מעלות זה משהו שבהחלט ייתכן בתקופה זו בשתי הערים הנ”ל. אני הייתי בינואר בשתיהן. אם בכל זאת תחליטו לנסוע למזרח אירופה אז ממליץ על בודפשט או פראג ומוותר על בוקרשט ( יש בה משהו קודר ואפרורי בחורף ומתאימה לטעמי לעונות אחרות ).שתי הערים יפות ואטרקטיביות בכל עונה. לגבי ערים יותר חמות אז רומא כמו שציינת או ברצלונה בהחלט אופציות.
-
מינוס 5 פחות קר מאפס או פלוס 1
במינוס המים קופאים ואז אין לחות וכשיבש כל דבר מחמם.