חזרנו מצפון אנגליה
-
עמיחי,
מוריד את הכובע עבור סיכום טיול מאלף עם המון מידע חשוב שעוזר.
בזכות הסיפור שלך ובזכות עוד סיפורים סגרנו את אנגליה כטיול לקיץ 2019 .
אנחנו ניסע לפיק דיסטריקט+אזור האגמים למספר ימים ונקנח בלונדון. אבל יש כאן המון מידע שיוכל לעזור לבניית הטיול באזור הפיק.
שוב,תודה על הסיכום!
-
שלום עמיחי
קצת באיחור, ואולי בגלל שחיכיתי שתסיים, קראתי בשקיקה את בלוג הטיול שלכם. נהניתי מכל רגע. מהמקומות המעניינים שביקרת בהם (שאת מרביתם, אעפ”י שהייתי למספר גיחות קצרות באיזור, לא הכרתי), את התמונות היפות (כחובב צילום בעצמי, התרשמתי מאוד) ובעיקר את סגנון הכתיבה שלך שמדבר אלי מאוד – אינפורמטיבי במידה, ציורי במידה.
אז קודם כל – תודה רבה לך. גם על ההנאה בקריאה וגם על התוספות ל wish list המתארך והולך שלי.
זכור לי שהשתתפתי קצת בהכנה שלך לטיול (זוכר את הויכוח על בלצ’לי פארק – מעניין או לא?). ואני מקווה שעזרתי ולו קצת.
חשתי שטירת קונויי הותירה בכם רושם רב. בעיני זו הטירה המרשימה ביותר שהייתי בה.
לגבי חוויותיכם לגבי הרוח אני רק יכול לספר שבביקורי בוויילס, ב great orme – חווינו רוח (שלאחר מכן גילינו) שהייתה בעוצמה של כ- 120-130 קמ”ש.. לא יאומן. היה ממש צריך להתאמץ ללכת נגד הרוח ואם פורשים ידיים – אז פשוט עפים אחורה. ככה שאני בהחלט מבין למה כוונתך.
עוד משהו לגבי הילדים. ילדי עוד קטנים ולכן אין לי ממש מדד להשוואה. אבל נראה שבורכת (או שכל זה – בזכותך ובזכות זוגתך) בילדים מקסימים – סקרנים, מתעניינים, משתפי פעולה, נהנים ללכת, זורמים עם ההורים. לא כל ילד מסוגל להתמודד גם עם מוזיאונים (גם פתוחים!), גם עם הליכה בטבע, גם עם סתם שיטוטים בעיירות יפות, עם פסטיבלים עלומים שההורים שלו מוצאים
והכול בשפה זרה שלא תמיד מבינים. הלוואי וילדיי יגדלו בצורה זו גם. -
עמיחי היקר,
השלמתי קריאה באשכול המקסים שלך על הטיול לצפון אנגליה.
בעיתוי מושלם עם ההתקדמות האיטית אצלי, ראיתי קווים משיקים – נולי טוויה, פיות ופאפינים…
בפעם הבאה תיסעו לסקוטלנד ואז תוכלו לראות את הפאפינים במרחק נגיעה. הם גם ככה ציפורים קטנות למדי – והכי כיף לראות אותם מקרוב , עם הפרצופים היפים והמבדחים שלהם…
מאד אהבתי את הכפר האיטלקי , את בטסי ואת ערוץ הפיות. הוא נראה מדהים.
ועכשיו אתם צריכים לנסוע לעמק הפיות באי סקאיי כדי להשלים את התמונה!
מאחלת לכם שנה טובה, עם טיולים מקסימים

ומצרפת עבורך תמונה של פאפינים מתוקים מהאי סטאפה.
שירלי
-
תודה לכולכםoi73 – אנגליה לא זכתה בלב של המטייל הישראלי, ולדעתי יש כאן הרבה פיספוס. אני שוקל לפנות לשגרירות אנגליה כדי להסביר להם איזה פיספוס יש להם כאן עם הקהל הישראלי וכמה פוטינציאל תיירותי הם מפספסים. אני שמח שתרמתי להגדלת הקהל האנגלופילי כאן בפורום.
עירא – חייב לסיים לפני הטיול הקרוב
. תודה רבה על המחמאות על התמונות. למרבה הצער, מגבלות טכניות של האתר מונעות העלאה של תמונות בנפח קובף גבוה. לי קצת מרגיש טיפשי להקטין את התמונות במיוחד כדי להעלות לכאן, וזה גם די מעצבן, כך שהתמונות שצילמתי במצלמה המקצועית כרגע נשארים מחוץ לשירשור… כבוד לי שתרמתי לרשימה שלך.לגבי הילדים – אני ממש מרגיש איך מטיול לטיול אנחנו לומדים יותר טוב מה עובד ומה פחות עובד עם הילדים שלנו. בהתאם מסננים מראש את האתרים וגם בהתאם מקציבים את כמות הזמן הנכונה והמתאימה למשפחה שלנו. זה לא משהו שמלמדים, זה משהו שמשתפרים בו כמשפחה מטיול לטיול. מראש ויתרנו על אתרים פופולריים שמככבים בסיפורי מטיילים לאזורים האלה (כמו למשל כפר הטראמים או הרכבת להר סנודון) כי במהלך התיכנון הייתה לנו הרגשה שעבור המשפחה שלנו זה פחות יתאים. מצד שני הוספנו אתרים שפחות מוכרים כי הרגשנו שתהיה להם הצלחה עבורנו (למשל מוזיאון הטבע של מנצ’סטר, פסטיבל הריקודים של בוקסטון או מפעל הטוויה המסורתי). כמובן שנלקחו גם הימורים – כמו למשל ביקור בפורטמאיריון – שלשמחתי הצליח בגדול.
ואגב השפה – כאן היתרון הגדול של טיול באנגליה! הכל באנגלית! כל כך קל לקרוא ולהכין לפני הטיול וגם להבין במהלך הטיול. הילדים הגדולים כבר מבינים יותר או פחות את ההסברים ואת השלטים. איזה כיף!
שירלי – סעי בשלום, וגם חיזרי בשלום. יש לך כאן אחריות ופרוייקט לא גמור. מטיילים רבים תלויים בך. אני שוב מסתכל בפאפינים הקטנים והחמודים האלה, וגם זוכר היטב את הסיפור של החיים הזוגיים שלהם סביב גדול הדור הבא.
אפשר כבר לנחש שכל מקום באי הבריטי עם המילה “פיות” בשם שלו יהיה מוצלח לביקור

-
היעד הבא שלנו – מערכת הצדק של באומריס. בבאומריס יש בית משפט עתיק וגם בית כלא עתיק. מכיוון שכבר ביקרנו קודם בטיול בבית כלא עתיק, דילגנו כאן על בית הכלא וביקרנו רק בבית המשפט.
בית הכלא הישן של באומריס - Beaumaris Gaol - מפה - אתר - WIKI
בית המשפט של באומריס The Old Court House Museum - BEAUMARIS COURTHOUSE - מפה - אתר
מתוך התיירים שמגיעים לבקר באנגליה, מעטים מגיעים לויילס,
מתוך התיירים שמגיעים לבקר בויילס, מעטים מגיעים לאנגלזי,
מתוך התיירים שמגיעים לבקר באנגלזי, מעטים מגיעים לבאומריס,
מתוך התיירים שמגיעים לבקר בבאומריס, מעטים מאוד מגיעים לבית המשפט.
כך מצאנו את עצמנו נכנסים אל בית המשפט של באומריס. זה אמור להיות אתר תיירותי, ויש שלטים שמעידים שכאן זה המקום. אבל אנחנו פותחים את הדלת, ומבהילים את הפקיד בכניסה. העיניים שלו משדרות לנו מסר בסגנון: “מי אתם ולמה באתם? לא צפינו שמישהו יגיע היום...”. הוא בכלל תיכנן לשבת כל היום ולשחק בטלפון שלו. הרי זו משרה ממשלתית מהסוג הנוח ביותר.
כבר מההתחלה הייתה לנו ההרגשה שהגענו למקום הכי פחות מטוייל בויילס. הפקיד המבוהל בכלל לא ידע איך אפשר למכור כרטיסים למשפחה של 2+3. כנראה לא לימדו את זה בקורס. לבסוף הוא החליט שהכי פשוט זה למכור לנו כרטיס משפחתי שמתאים למשפחה של 2+2, כי זה הכי פחות טירחה בשבילו.
מצויידים במדריך אאודיו עם הסברים על המקום התחלנו את הסיור. מדובר במקום די קטן, 2 וחצי אולמות קטנים. אבל אולי בגלל (או בזכות הביקור בכלא מוקדם יותר), או אולי סיבה אחרת, אבל משום מה התחלנו לשמוע את ההסברים במכשיר האאודיו (לפי המספרים של התחנות) והמשכנו לעשות כמעט את כל הסיור. מידי פעם היו לנו אפילו עוד שאלות, וניגשנו לשאול את הפקיד. כל פעם כזו גרמה לו כמעט להתקף לב בזמן שהוא מחביא את מכשיר הטלפון ומשתדל לענות לנו…
כמיטב המסורת האנגלית, באולם האחורי יש גלימות של עורכי דין ופיאות כאלה כמו שהיו שמים בבתי המשפט של פעם. כמובן שכולנו חייבים להצטלם בפוזות של שופטים או עורכי דין. הרי האינסטגרם מחכה...
סה”כ ביקרנו במקום הקטן הזה יותר משעה. מפתיע מאוד. אני מעריך שמשפחות אחרות שיגיעו לכאן, לא ימצאו הרבה עניין מעבר ל20 דקות + זמן לצילומי פוזה.
לפני שיצאנו, פתחנו בשיחה מאוד מעניינת עם הפקיד, שבשלב הזה התחיל אולי לחבב אותנו קצת – אולי בגלל שהיינו הלקוחות העיקריים שלו להיום, אולי כי היינו חביבים אליו, ואולי כי כבר מיצה את כל המשחקים האפשריים ליום אחד. הוא סיפר לנו קצת בעצב על התהליך שעובר על הרבה מחוזות של ויילס, שבו מתבצע “אינגלות” של התושבים ושל התרבות (כלומר, השתלטות אנגלית על התרבות הויילשית). הוא סיפר בעצב על מחוזות רבים שכבר “נפלו” בידי האנגלים, ושבהם גם בבתי הספר כבר מלמדים ומדברים באנגלית. כמובן שהייתה לו גאווה לספר שכאן, באי אנגלזי, עדיין לא עברו “אינגלות”, והם ויילשים גאים. בבתי הספר באזור עדיין מלמדים בויילשית.
השיחות האלה תמיד מרתקות – זו הזדמנות ללמוד קצת על תהליכים שקורים במקומות אחרים ושלנו כישראלים יש פחות מודעות אליהם.

-
ממש בסמוך לבית המשפט, וצמוד לעיירה באופן כללי, נמצאת טירת באומריס. אפילו לנו, משפחה חובבת מאוד של טירות, הייתה הרגשה כבר של מיצוי העניין. אבל יש לנו כרטיס CADW, אז לא ניכנס להציץ? אז ניכנסנו להציץ.
מצודת באומריס - Beaumaris Castle - אתר - מפה
טירה גדולה, מרשימה, וכמו בכל טירה גם כאן יש משהו מיוחד – מסביב לטירה ישנו חפיר מלא במים, כמו בסיפורי האגדות.
השעה כבר מתאחרת, ואנחנו כבר מבינים שהיום לא נספיק להגיע לנקודה שנחשבת הכי יפה באנגלזי – מגדלור סאות סטאק. גם לאטרקציות האחרות באי, כמו גן החיות, השכרת קיאקים, קניונינג, קארטינג וכו כבר לא נשאר זמן.
מגדלור סאות סטאק - South Stack Lighthouse - מפה (מגרש חניה)
גן חיות - Pili Palas Nature World - מפה - אתר
ובכל זאת, רגע לפני סוף היום, מחליטים ללכת למקום אחד אחרון. לא באמת מקום חשוב, ולא מקום שיש בו משהו מעניין, אבל עדיין מקום שתיירים מגיעים אליו, בגלל שיש שם משהו מיוחד… אז לאן הגענו?

-
במהלך השירשור כבר הוזכר הנושא של שמות מקומות מסובכים בויילס. אם תבדקו במפה, תמצאו בויילס מקומות שספק רב אם מי מהקוראים יצליח בכלל להגות את השם, שלא לומר להגות בצורה נכונה. כמה דוגמאות:
Llansantffraid-ym-Mechain, Llanddeiniolen, Llanfairynghornwy
אבל יש מקום אחד בויילס, מקום שמגיעים אליו הרבה תיירים, למרות שאין שם שום דבר מיוחד. [טוב זו קצת הגזמה, יש שם קיר טיפוס באולם, אבל זו לא הסיבה שרוב התיירים מגיעים לשם]. זהו הכפר חלאנפייר
אז מה מעניין שם?
בשלטים, תוכלו למצוא את ההפניה לכפר Llanfair
זה בעצם שם קיצור לשם: Llanfairpwllgwyngyll
חושבים שזה שם מסובך? חכו שתגלו שגם זה קיצור, ממש קיצורון, לשם המלא של המקום:
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyndrobwylllantysiliogogogoch
אם אתם ממש רוצים לדעת מה פירוש השם, אז אני מצטט את התירגום לעברית מתוך אתר מגלים: “כנסיית סנט מרי שבחלל עץ האגוז הלבן, ליד המערבולת המהירה שלצד המערה האדומה סמוך לכנסיית סנט טיסיליו”
אם אתם רוצים להיות כמו כל התיירים (וגם כמונו), גשו אל תחנת הרכבת של הכפר. על המבנה תלוי שלט עם שם הכפר, ושם אפשר להצטלם לבד, בקבוצה, סלפי, או בכל הצורות ביחד, כמנהג התיירים. מיקום התחנה הוא כאן. כמובן שצמוד לתחנה נמצא חנות גדולה שמוכרת בעיקר מוצרים שתיירים אוהבים לרכוש: James Pringle Weavers of Llanfairpwllgwyngyll
חשבתם שאין שום דרך הגיונית להגות את השם? חישבו שנית, וצפו בסרטון הבא:

-
יום 14: שלום אנגליה, מקווים לחזור בקרובהטיסה של איזיג’ט יוצאת משדה התעופה של מנצ’סטר בשעה 13:00. אנחנו כמובן צריכים להשאיר זמן לתדלק בסמוך לשדה, להחזיר את הרכב (כולל זמן לתקלות בנושא החזרת הרכב) וגם לקחת שאטל לטרמינל. כלומר רוצים להגיע לתידלוק בשעה 10:00. זמן הנסיעה כשעתיים, ותמיד טוב שתהיה שעה למען מרווח ביטחון בכל התהליך. הרי אף אחד לא רוצה לפספס טיסה בגלל שרצה לישון עוד קצת בבוקר.
עמדנו במשימה המאתגרת, נפרדנו מהדירה בעיירה המקסימה בטסי, ויצאנו לדרכנו. רוב הנסיעה היא על האוטוסטרדה המהירה A55 – N Wales Expressway. כבר מראש סימנו לעצמנו את תחנת דלק שנמצאת קרוב לשדה וגם יחסית קרוב לנתיב שלנו, מצרף כאן קישור למפת ההגעה. הגענו לתחנת דלק בקלילות, תידלקנו והיינו מוכנים לצאת לשדה, מרחק של 10 דקות.
אבל כאן חיכתה הפתעה. משטרה סגרה את הירידה בכביש לכיוון האוטוסטרדה. מסתבר שהייתה תאונת דרכים. מסביב המון מכוניות שבדיוק כמונו מנסות להגיע לשדה. כל האזור התמלא, והתחילו להיווצר פקקים. נאלצנו לגייס עכשיו את יכולות האילתור והניווט שיש בכל אחד ששרד פעם פקקי ערב פסח בישראל. התחלנו לנסוע דרך העיירה Altrincham, ודי מהר התברר שאנחנו לא היחידים שמנסים לפלס דרך אל שדה התעופה דרך הרחובות הקטנים והצרים שם. עוד היינו רגועים כי הרי השארנו לעצמנו טווח ביטחון. אבל הזמן עבר וטווח הביטחון הצטמק והלך…
סוף טוב, הצלחנו לבסוף להגיע אל עמדת החזרות הרכבים בזמן סביר. שמחנו מאוד שלקחנו בחשבון תוספת זמן עבור אירועים לא צפויים. לדעתי עדיף לכל מטייל להגיע קודם לשדה, אפילו אם אח”כ יש “סתם זמן” להרוג. זה עדיף על פני פיספוס של טיסה בגלל אירוע כזה או אחד, שיכול לקרות.
בעמדת הצ’ק אין של איזי הכל מתנהל מול קיוסק בשירות עצמי. אם אתם צריכים לשלוח כיסא ילד (חינם לפי מדיניות של איזי) צריך לקרוא לדיילת שירות כי אין שום דרך בתהליך האוטומטי להוסיף כיסא כזה. את הכיסא, אחרי ששמים עליו תג, צריך לשלוח בעמדת כבודה חריגה.
עם העליה לטיסת איזי לתל אביב, תם ונשלם לו הטיול שלנו. במבט לאחור, נראה שהספקנו המון, וגם שהצלחנו לגוון ולשלב סוגים שונים של פעילויות.
-
תמיד טענתי שווילס שווה ביקור נפרד ואני רואה לשמחתי שהטענה מתחילה לפול על אזניים פתוחות.
נהנתי לטייל אתכם ואולי נחזור ביום מן הימים.
-
למה האחרונים תמיד בסוףהגעתי בסוף והשלמתי הכל בקריאה אחת
התרשמתי מהטיול המושקע
אהבתי את ערוץ הפיות והפאפינים
אישית היה מחסור לנוף
צפון אנגליה ( כמו שאר המקומות בהם נוהגים הפוך ) לא ב scope אצלי כרגע
תודה על הסיפור המושקע והמהנה
-
עמיחי,
ניכר לכל אורך הדרך שחוויתם טיול מיוחד ומהנה ומגיע לך כל הכבוד על ההשקעה העצומה שנדרשה כדי להביא לכאן את סיפור הטיול כפי שעשית.
שיהיה חג שמח,
שמוליק
-
עמיחי,
השלמתי בטייק אחד קריאה על הטיול המקסים שלכם.
יפה ומעניין ובהחלט נכס למטיילים בעתיד.
נשמר במועדפים
תודה וחג שמח
טל
-
תודה על סיכום שמשרת יפה גם את התיעוד לצרככם ולא פחות את היכולת להיעזר בו למטיילים הבאים!
היינו באיזור האגמים לפני שנתיים (טיול קצר מדי עם המון טעם של עוד) ואין כרגע תכנון קונקרטי לאנגליה בשנה-שנתיים הקרובות.(אם לא מחשיבים לעניין את אשתי הלונדונפילית לגמרי, שמבקרת שם פעמיים כל שנה. מקווה שהיא תתחיל מתי שהוא לתעד את אוצר הידע העצום שצברה על הבירה הבריטית וסביבותיה)
בכל מקרה, התחלתי ולגמרי נשביתי, קראתי כל מילה ונהניתי עד מאוד!
-
עמיחי,
כרגיל אצלך סיכום טיול מעולה!
אני מצטרף לדעתה של איילת לגבי אנגליה, והטעם האישי שלי קצת שונה משלך,
אבל אני מעריך מאוד את ההשקעה האדירה, והתרומה העצומה שלך לפורום הזה.
ואגלה לך סוד:
אני תכננתי לצאת עם סיפור הטיול שלי בתאריך 6/8 וכבר הכול היה מוכן, והתחלתי להקליד את ההודעה הראשונה שלי בסיפור... ואז פתאום אתה התחלת לספר על הטיול שלך, אז באותו הרגע החלטתי שאני ממתין יום כדי שהסיכום שלך יזכה לכל תשומת הלב של הפורום מבלי שיתנגש עם סיפור נוסף שעולה באותו יום במקביל.
עוד משהו: חשבתי לרשום סיכום טיול דומה באופיו לזה שלך, ואף ציינתי זאת בשלב מסוים, רק מה - מהר מאוד הבנתי שאין לי את הכישרון שיש לך לכתוב באופן הזה, ולי יש את הסגנון הייחודי שלי שבו אני טוב, אך יחד עם זאת אני משתדל הפעם לשלב בסיפור שלי מידע חשוב וחיוני עבור מטיילי צ'כיה העתידים.
עכשיו כשסיימת עם הסיכום שלך אתה מוזמן שוב אל הסיפור שלי, שהוא היעד הבא שלך, וכפי שכבר ציינתי אתה רשאי בכל עת לשאול שאלות ככל שיעלו.
חג שמח
-
הגעתי בשלבי הסיום וזכיתי לכל הטיול במרוכז.
היה מהנה להפליא להתלוות אליכם בזכות התיעוד העשיר והמעשיר והצילומים הנהדרים.
מקווה מאד שניעזר בכל אלו במהירה בימינו לטיול קצת פחות וירטואלי. תודה רבה!
-
עמיחי,
כיף לקרוא את סיפור הטיול המפורט, עושה המון חשק, נעצתי זה מכבר סיכה ביעד, ומתי שנגיע לשם ודאי נעזר בסיפור שלך.
תודה, ותמשיכו להנות!
-
עמיחי
תענוג לקרוא את סיכומי הטיול שלך ובהחלט כייף לטייל אחריך, בעקבותיך !!
ניכר שהשקעת המון בהיכרות האיזורים בהם ביקרתם הן מבחינת האטרקרציות הקיימות והן בהווי של המקומות שאתה מבקר בהם.
ההספק שלכם מדהים, ממש כייף לראות איך המשפחה כולה משתפת פעולה ואולי זה נובע מהיכולת המדהימה שלך לבחור נכון את האטרקציות, לא ברור מאליו.
כל כך כייף לראות את ההתמקצעות שלך בבניית טיולים עם השנים. התחלת עם הטיולים היותר מוכרים לתיירים הישראלים ואט אט עברת לאתרים פחות מוכרים ללא חשש כלל וכלל ובנית טיולים לתפארת, עם מגוון ומינון המתאים למשפחתך וכל זאת בתוך תקציב מוגדר.
מגיע לך שאפו גדול על זה.
בטוחה שהרכבת האוירית לצפון אנגליה תגדל משמעותית בשנתיים הקרובות.
ואני בטוחה שהיתה גדלה עוד יותר אם לא מגבלת הנהיגה (לחלקנו לפחות).
לעוד הרבה שנים של טיולים מהנים עם המשפחות שלנו,
לעוד הרבה שנים של אנרגיות להשקיע בבניית טיולים תפורים למשפחתינו,
שהיצירתיות שלנו תמשיך לעד ותפתח לנו צוהר למקומות שרק יכולים לחלום להגיע אליהם
ואולי ישמע בנאלי אך שנמשיך להיות בריאים עם כוחות לראות את כל היופי שבעולם הזה.
יעל
-
אז רגע לפני שיוצאים לטיול הבא, רציתי להודות לכם, למי שקרא וגם למי שהגיב. הכיף הגדול של סיפור טיול בפורום זה האינטראקציה עם הקוראים, להבדיל מהפורמט המנוכר של הבלוג. אחרי שנחזור, אני אשתדל לחזור לכאן לשירשור (אם לא ינעל) כדי לכתוב קצת סיכומים, תובנות ומסקנות.
eytanin – צודק ב 100%. במהלך הטיול גילינו שויילס פשוט מדינה מקסימה ומאוד יפה בעיננו. הייתי רוצה מאוד לחזור לויילס, כנראה בפעם הבא לדרום ויילס. אבל אולי אירלנד תהיה הבחירה הבאה באי הבריטי?
איילת – אולי הדבר שאני יכול להצטער עליו, כאן ובדיעבד, זה שלא עשיתי עצירות בשביל לצלם את הנוף המטורף בטיול, במיוחד בויילס. משפחות שהן יותר מיטיבות לכת כבר עשו כמה מסלולים יפים, ושיתפו כאן תמונות מרהיבות (זכור לי למשל הטיול של ניב). אנחנו קצת פחות עושים מסלולים קשים, ובמהלך הנהיגה והעצירות מאוד אהבתי את הנוף אבל לא נתתי תשומת לב מספיקה לצורך לתעד את הנוף היפה למען הזיכרון.
לגבי הנהיגה – תראי, שנינו (אישתי ואני) נהגים ממוצעים ורגילים לגמרי בישראל. לא נהגים מקצועיים וגם לא מתמחים בנהיגה. פשוט נוהגים כאן כמו כולם. שנינו נהגנו באנגליה והסתגלנו ממש בקלות. זה נשמע יותר מאיים מאשר איך שזה מתנהל במציאות.
שמוליק – אני קורא באדיקות את השירשור שלך. אכן, לרשום סיכום טיול מפורט זו אכן השקעה, ואני מעריך מאוד את היכולת שלך לשמור לאורך כל השירשור על רמת עניין, מקוריות כתיבה, שפה גבוהה ועשירה וגם הומור. רואה את עצמי בתור תלמיד שקדן…
טל – שמחתי לעניין אתכם עם יעד מעניין – באירופה. ממליץ מאוד לקדם ברשימת המועדפים.
קאנד – אני קורא כל מילה בסיפור על צפון צ’כיה, כי כמו שכתבת, לשם מועדות פנינו. אחת הסיבות שכל כך אהבנו את אנגליה זה העושר שיש שם בכמות האתרים, ואולי יותר חשוב, במגוון. לא נהננו ככה באף מקום אחר באירופה. אני ממש מקווה שאחרי שיא כזה נצליח להמשיך להנות מטיולים במקומות אחרים…
TAGA – תודה על הברכות, ממליץ מאוד. אבל כדאי לדעת שבאנגליה, אולי בניגוד לבולגריה, יש חשיבות גדולה להזמין את הלינות הרבה זמן מראש. אחרת המחירים עולים, והטיול כבר לא כל כך זול.
קניוניניג – שמח שקידמתי, ולו בקצת, את התיירות הפוטינציאלית לאנגליה
יעל היקרה – נגעת בנקודה נכונה. עם הזמן, למדנו שמחוץ לשטאנץ הקבוע של טיולי משפחות (יער שחור, מרכז הולנד, גארדה, זלצבורגלנד) אפשר למצוא מקומות לא פחות מוצלחים לטיול, ולפעמים הרבה יותר. רק מעטים מעיזים לצאת ממרכז הולנד אל דרומה, בודדים מטיילים במרכז גרמניה במקום ביער השחור, מעטים סוטים מגארדה ודולומיטים לכיוון אאוסטה, וגם מעטים מדלגים על זלצבורגלנד לטובת דרום אוסטריה.
בטיול הזה הכרנו את אנגליה – אנגליה האמיתית, זו שמחוץ לעיר לונדון (שרבים חושבים שהעיר הזו מייצגת את אנגליה). אנגליה של נופים כפריים, של אנשים חביבים, של אתרי טבע מרשימים, והכי חשוב – לא עמוס בתיירים בכלל. פשוט תענוג לטייל בשקט הזה גם באוגוסט.
ושיהיה לכולם חג שמח ובכלל טיולים מוצלחים.
-
מסכימה עם כל המחמאות שקיבלת כאן. כפי שכתבתי בעבר, היינו כמעט בכל האיזורים באי הבריטי ויותר מפעם אחת, ולא נמאס לנו. התחושה של אנגליה האמיתית, כמו שכתבת, לא התיירותית כמו לונדון, וגם הגיוון הרב שקיים.
אם חשקה נפשך בדרום ויילס מוזמן לדבר איתי. חזרנו לשם שלוש פעמים, כל כך אהבנו את האיזור. וגם לי היו הרהורים לגבי תחיית השפה שהם מנסים להחיות – הידעת שבכל העולם יש רק שתי שפות שנחשבו מתות וכיום יש ילדים צעירים שמדברים אותן כשפת אם – העיקרית זו עברית, שכל מחיי השפות בעולם לוקחים ממנה דוגמא, והשניה היא מאורית.
בכל אופן הולשים אנשים חמים וחביבים ואנו אהבנו את האינטראקציה איתם.
-
תודותחזרנו מטיול משפחתי בסוכות וכעת מתפנה לסיים את השירשור הזה ולסכם אותו.
אוליב – מתחבר מאוד למה שכתבת. הויילשים עם חביב וחמים, והיה לנו מעניין לגלות רובד נוסף, קצת יותר עמוק, לגבי התרבות הויילשית, וההרגשה של ויילשים כלפי התרבות האנגלית, שמרגיש שקצת מחבקת (או אולי חונקת) אותם.
זה גם מוביל אותי לחלק הראשון של הסיכום – שלב התודות. זה השלב שאני כל כך חושש ממנו
במהלך ההכנה לטיול קיבלתי הרבה תשובות לשאלות שאני שאלתי, וגם שאחרים שאלו. קראתי הרבה פוסטים ובלוגים של רבים, ולכן יש פחד אמיתי שאשכח מי מכם, האנשים הטובים שתרמו מזמנם למען קהילת המטיילים. אז אני בכל זאת אנסה להזכיר כמה מכם, מבקש מראש סליחה ממי שאשכח
. סדר התודות נכתב באקראי...אוליב: תודה רבה על כל ההשקעה שלך בתשובות לכל מה שקשור באנגליה בפרט ובבריטניה בכלל. הידע הרב שלך, שמגיע ממקום של טיולים רבים וגם בהקשר משפחתי, תורם רבות לכולם.
עירא: שעוזר לכל מי שמתעניין בטיול באי הבריטי
אפרת, שכתבה את אחד משירשורי התודה הכי יפים שראיתי בפורום:
מיקה: כבר פיתחתי לי מסורת של טיולים בעיקבותייך אל יעדים מעניינים מחוץ למסלול השחוק.
טיול בעקבות אלינור ריגבי, מיסטר דארסי ורובין הוד
גאווה ודיעה קדומה - שבוע משפחתי בפיק דיסטריקט, אנגליה
רובין הוד, שווקים ועתיקות - שווקי פשפשים ובילוי משפחתי באנגליה הכפרית
צפון מרכז אנגליה – פיק דיסטריקט. קישורים
ג’ני, שגם בעיקבותייך אני מטייל, וכמעט גרמת לי לזרוק את כל התוכניות לפח כדי לנסות לבקר ביורק. את יורק אני שומר להזדמנות אחרת: come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
אלון, זכית לראות את הדובדייל, וגם את שאר האתרים, בירוק אמיתי, ירוק אנגלי:
סיכום הטיול שלנו בפיק ובלייק דיסטריקט - אנגליה
אלעד: הצלחת להלחיץ אותי מפחד של פנצ’ר ברכב הסיטרואן C4 פיקאסו שקיבלנו: הפעם לאנגליה (סיפור)
איריס, בזכותך הגענו אל מקום הלינה המוצלח שלנו בבטסי: טיול משפחתי לצפון וויילס
ג'מוס: אמנם לבקוול שואו לא הגעתי בעקבותיך, אבל בהחלט חיפשתי (וגם מצאתי) ירידים מקומיים שווים: חזרנו משבועיים נפלאים באנגליה
אורנה (אנשי הצפון): אמנם לשיחזור קרב בותוורס לא הגענו, אבל גם הסיפור שלך דירבן אותי לחפש אירועים מעניינים: חזרנו מהפיק תרתי משמע…
ניב: אולי בזכות הנופים היפים בתמונות שפירסמת השתכנעתי להגיע לויילס. אולי אנחנו לא מיטיבי לכת כמוכם, אבל להנות מנופים יפים אנחנו יודעים גם יודעים. לכל מי שמתאכזב מחוסר תמונות הנוף של ויילס בשירשור שלי, אני מציע לפתוח את התמונות היפות של ניב:
טיפים למטיילים - ליברפול, סנודוניה וצפון ווילס
ג’ני (2): בעקבותייך ביקרתי בשלל אתרי ויילס, כמו מכרה הנחושת, גני בודנט והר החשמל:
עמיר: כנראה בזכותך ביקרנו במוזיאון הפתוח וגם בשייט התעלות הסמוך: טיול משפחתי עם ילדים באנגליה
רבקה: על הבלוג היפה והמעוצב: מבעד לערפל בויילס
סימה: הטיול שלנו לאנגליה חגים 2012 - חלג ג: וויילס
הילה: יופי של סירטונים, שהעלו אצלנו את החשק להגיע כבר לאנגליה:
סיכום הטיול שלנו באנגליה - בשני סרטונים
דפנה:
שבועיים באנגליה הכפרית אוגוסט 2010
רעות:
טיול משפחתי לאנגליה וויילס - חלק 2
יגאל מזרחי: טיול משפחתי לאנגליה - 2013 -
רוני: 23 ימים קסומים באנגליה
יניב כספי: טיול משפחתי לצפון אנגליה ווילס
לירמט (?): תודה על התמונות היפות ועל ההמלצות:
ווילס, לא מה שחשבתם - חלק ראשון
ווילס, ארצו של הדרקון האדום - חלק שני
פלקור: טיול לווילס - יוני 2014
רוני, טלי ושרון, אמנם סיפורי טיול לא ראיתי, אבל השאלות שלכם בפורום גרמו למומחים כאן לספק המון מידע חשוב:
מסלול מומלץ באנגליה - תנו עצה קבלו מצה....
מוקד לטיול באנגליה - קוטסוולדס או פיק דיסטריקט?
כמובן גם תודות לצוות אנגליה קיץ 2018, על שיתוף המידע ותמיכה הדדית.
תודה לכל מי שקרא את השירשור, ונשאר עד הסוף…