ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פרו - התיעצות ומקבץ שאלות

פורום דרום אמריקה
    3
    4
    3916
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dusmec
      dusmec נערך לאחרונה על ידי

להלן שלד טיול של כחודש וחצי בפרו, מתוכנן להתבצע ביוני- יולי.
      אשמח לחוות דעת/הערות/הארות.
      פוסט קצת ארוך, כמו כל דבר מתחלק ל-3. 
      1. הנחות יסוד לתכנון
      2. תכנון הטיול
      3. מקבץ שאלות
      תודה מראש לכל המתייחסים!
      1. דברים ואילוצים שהשפיעו על תכנון המסלול:
      - כיון שאנחנו כבר לא בני 16 ( יותר לכיוון ה 61..) ולא ממש בכושר  אין לנו כוונות לעשות טרקים של מספר ימים, מקסימום מספר שעות.. מתענינים בתרבות, היסטוריה של מקומות, אנשים, אנתרפולוגיה,  טבע. לא מחפשים לכבוש שום פיסגה..
      - רצון להיות בפסטיבל השמש, 24.6 בקוסקו
      - רצון להיות בפסטיבל הבתולה כרמן בפאוקרטמבו (16-18.7), אילץ אותנו לחזור לאזור קוסקו
      - רצון לעשות שייט על האמזונס (מזה נולד הטיול..)
      - רצון להתנדב פרק זמן מסוים כדי להחשף ולהכיר את האוכלוסיה המקומית יותר מקרוב.
      - חשוב לנו שהטיול יהיה באיזי.. חוץ מהגעגועים לנכדים אין לנו מגבלת זמן..
      2. מסלול הטיול המתוכנן:
      - טיסה ללימה באזור אמצע יוני, כיומיים שהיה בעיר, התאוששות מהטיסה הארוכה.
      - נסיעה באוטובוס ( hop) מלימה עד קוסקו במשך כשבוע/10 ימים דרך פיסקו, איקה, נסקה, אריקפה, עמק קולקה, פונו ואגם טיטיקקה - כמה זמן מומחת להשאר בכל מקום ?
      - יומיים הסתגלות בקוסקו ואחכ כשבוע מאצו פיצו והעמק הקדוש
      - שבוע התנדבות באזור העמק הקדוש
      - חזרה לקוסקו וטיסה לאיקיטוס
      - שבוע באזור איקיטוס כולל שייט של 3 - 5 ימים (כמה מומלץ ?)
      - טיסה חזרה לקוסקו לטובת פסטיבל פאוקרטמבו
      - טיסה ל קיטו והמשך לגאלפגוס
      - ירידה חזרה ללימה במשך כשבוע  באוטובוס דרך ציקלאוי, טרוחיליו, ווארז
      - מנוחה יומיים בלימה לפני חזרה ארצה
      שאלותי :
      1. האם התוכנית הגיונית ? ניתנת לשיפור ? מה להוסיף/ מה לוותר
      2. אם מישהוא השתתף בפסטיבל
       בפאוקרטמבו - רצוי להיות בכל ימי הפסטיבל? יש המלצות לסידורי לינה שם ? (בינתיים זה הדבר שהכי מטריד אותי..)
      3.  לבעלי ניסיון בפסטיבל השמש בקוסקו - יש מלון שכדאי להזמין בו מקום כי מהמרפסת/גג שלו רואים את הפסטיבל ?
      4. מאצו פיצו - בוקר או אחהצ ?
      5. לבעלי ניסיון בשייט על האמזונס - כמה ימים מומלץ ?
      6. גאלפגוס - כמה ימים מומלץ ?
      7. רוצה לעשות homestay  באחד האיים בטיטיקקה. הבנתי שיש מקומות יותר תיירותיים ויש יותר אוטנתיים. אשמח להמלצות וכן דרך מי אפשר לעשות זאת ?
      8. תוכנית התנדבות קצרה של שבוע - אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.
      הבטחתי ארוך.. אם הגעתם עד לכאן אז כבר מודה ומודה מראש לכל התייחסות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

כמה תובנות של אנשים הצעירים מכם בכעשור אולי מעט פחות….

ואני מזהירה מראש שגם התשובות שלי הן בדרכ ארוכות, וצריך סבלנות

אחת הטעויות הנפוצות של אנשים המתכננים טיול לפרו ושמים את אריקיפה לפני קוסקו הוא נושא הגובה, והעובדה שאריקיפה כעיר,  נמוכה יותר כ2,400 בעוד קוסקו גבוהה יותר 3,400.

אכן אריקיפה נמוכה יותר, אבל הבעיה היא שכל איזור קניון קולקה גבוה והדרך אליו עוברת בגובה 5000 מטר, ואם רוצים להנות מהמקום צריך לישון לפחות לילה אחד באחד הכפרים והם בגובה 3,400-3,800, ולשם מגיעים מבלי לתת לגוף זמן להסתגל.

אינני יודעת אם נפגשתם פעם בחייכם עם נושא הגובה, אבל כמי שסובלת ממנו מאד, אני חוזרת ואומרת שההסתגלות לגובה עדיפה בקוסקו שם יש בית חולים ומרפאת מטיילים סמוכה למקרה הצורך, מאשר לחטוף את מחלת הגבהים באחד הכפרים, המרוחקים ממרפאה, ופחות תמצא מי שיטפל בך.

מה עוד, שמשם אתם רוצים להמשיך לפונו ואגם טיטקקה שגם הם גבוהים הרבה יותר, וגם הדרך אליהם עוברת בגבהים של מעל 4000, ובכל זאת רק בקוסקו אתם נותנים לעצמכם את זמן ההסתגלות.

גם רצונך לצאת מפרו לגלפגוס (השייך לאקוודור) ולחזור אליה נשמע לי משהו לא הגיוני.

אני חושבת שהמסלול שלכם צריך להתחיל מגלפגוס ומשם להגיע ללימה

להקצות ללימה לפחות 3 ימים אם רוצים להנות ממנה (ובהחלט יש ממה)

מלימה לטוס לאיקטוס לעשות את השייט שאתם רוצים (אין לי מידע עליו ולכן לא אוכל להתייחס)

מאיקיטוס למיטב בדיקתי אין טיסות לקוסקו ולכן הטיסה היא חזרה ללימה.

משם טוסו לקוסקו, (חובה טיסה!) עשו את כל מה שאתם רוצים כולל ההתנדבות. אפשר בקלות להעביר שם שבועיים בלי ההתנדבות, אז איתה כנראה שגם אפשר שלושה.

ואם תרגישו שאתם צריכים קצת לצאת ממנה סעו לפונו וחזרו יום אחד נסיעת לילה יום-יומיים שהייה וחזרה לקוסקו

לגבי הרעיון לשהיית בית בטיטיקקה, אני גם חשבתי  לעשות זאת. בסוכנות אמרו לי שזה תנאים מוצילרים, ולא כלכך מתאים לאנשים שמחפשים נוחות בסיסית, לכן ויתרתי. מציעה שתבדקו זאת לעומק, אני יודעת שיש כאן משהו בפורום שאמר שעשה שווה להתייעץ איתו. מעבר לזה קחו בחשבון שגם שם מדובר במקום שכיח בגובה של כ4000 מטר.

למאצו פיקצו צריך להקדיש לפחות יומיים, יום אחד נסיעה, ולינה באיגואס קליינטס, ומשם להגיע בשעות הבוקר עם הפתיחה בשעה 6:00 ולראות את הזריחה, אחד המראות היפים שתזכו בחייכם.

אחרי פסטיבל הבתולה סעו לאריקיפה (אם לא עשיתם את פונו, אז קודם אליה ומשם לאריקיפה), לאריקיפה כעיר מומלץ להקדיש כיומיים, ולצאת ממנה לקניון קולקה לפחות ליומיים. הטיולים שיוצאים וחוזרים באותו היום מאד תיירותיים ושיטחיים מאוד. (כיוון שהייתי פעמיים ובפעם הראשונה עשיתי אחד יומי ואחכ עשיתי טיול של יומיים, אני בהחלט יודעת להשוות)

אחרי אריקיפה תעשו את כל קו החוף שתכננתם בהתחלה.

באופן אישי לא הייתי בפיסקו ואני לא יודעת אם יש משהו מעניין בה, אבל כן הייתי בפרקס, ולמי שעושה את גלפגוס לפני, לדעתי אין לו מה לחפש שם, בכל מקרה אם כן תרצו להיות שם הקדישו למקום יום אחד מקסימום.

איקה לא מעניינת, הסיבה שמגיעים אליה היא מקום שנקרא ווקצינה, העניין עם המקום הזה שהחוויה שבגללה מגיעים אליו היא נסיעה מטורפת בדיונות משהו שממש לא אטרקציה לאנשים בגילנו….אנחנו עשינו, וממש לא אהבתי.  פגשתי לא מעט מבוגרים בטיול ואחריו שאמרו לי שלא נהנו מהחוויה המטורפת הזו (כמו שבגילנו אנשים לא עפים על מגלשות הרים בלונה פארק), מעבר להכל באוגוסט האחרון נהרג שם תייר בהתהפכות, וסגרו את האתר לנסיעה בבאגים (יתכן שכבר פתחו, אבל שווה להתעדכן בנושא).

בקיצור: לדעתי אם אין מה לעשות בווקצינה ומוותרים על פרקס כי הייתם בגלפגוס, אז לא בטוח ששווה הנסיעה הכלכך ארוכה רק בשביל נסקה. 

מקווה שעניתי לך על מרבית שאלותיך, ואם לא אז אתה מוזמן לשאול עוד

בברכה

רוית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dusmec
          dusmec נערך לאחרונה על ידי

רוית את מהממת ! תודה רבה לתשובה המפורטת ועכשיו אני הולכת לעשות חישוב מסלול מחדש..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • dregev03
            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא יודע עד כמה ״לא בכושר״ אתם אבל ממליץ על כמה ימים בהוארז גם אם אתם לא עושים טרק מרובה ימים (לא בשביל כל אחד). 

ראשית הוארז תעזור לכם בהסתגלות לגובה להמשך פרו ותוכלו להוריד את העיניין מסדר היום.

מעבר לזה יש סביבה טיולי יום יפיפיים ואפילו רבים כאלו שלא דורשים הליכה בכלל. אם יתאים לכם וליכולתיכם, אז יש גם חד יומיים יותר קשים עם הליכה וטיפוס מאוד מרשימים. ראיתי ישראלים בגילכם שטיפסו והגיעו גם לאגם צ׳ורופ. לא קל אבל חוויה מדהימה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון