פרובאנס בפסח
-
ההרכב: אני, עצמי, ואנוכי...
הגיל: לא צעיר...
ממש רוצה לברוח מכאן בפסח, מאמצע אפריל למשך שבוע.
לא מעונין לתזז בין אטרקציות מצאת החמה עד צאת הנשמה ולא מעונין לנסוע מרחקים גדולים.
ככל האפשר מעדיף להתנייד בתח”צ (כוכב עם טיולי יום פה ושם) ולא לשכור רכב.
פרובאנס יעד ראוי? מה דעתכם?
-
שוקי,
מה אתה אוהב לעשות?
שבוע נטו או ברוטו?
האזור פרובנס כולל שדות לבנדר וחמניות, ערים נוצצות, עמקים פוריים, יקבים וטירות, קניונים טבעיים, חופים עם מי טורקיז, שווקים כפריים ססגוניים, עיירות ימי ביניימיות, מצוקים דרמטיים ובדרך כלל חופים שטופי שמש - לדעתי, זה האזור היפה ביותר בצרפת.
פרובנס כולל בדרך כלל את האזור הדרומי של צרפת, למי שלא רודף אחר אטרקציות, יכול לבלות חצי מהזמן בעיר באקס אן פרובנס (Aix en Provence) מקום יפה מאוד וקולינרי, חצי מהזמן בעיר באביניון (Avignon), או (אני מחריג כי היא בריוויירה) בעיר ניס (Nice), שהיא הגדולה בערי הריוויירה הצרפתית, היא מפורסמת בטיילת עטורת הדקלים שלה ובחופים היפים עם ים בצבע טורקיז. כמו כן אפשר ליהנות ברובע העתיק ומלא האווירה, במדרחוב Zone Pietonne שוקק החיים ומוזיאונים כמו מוזיאון שאגאל ומוזיאון מאטיס.
-
פרובאנס נפלאה גם בתחילת האביב.
נוסף למה שהוזכר כאן, אפשר לבחור בחוף התכלת, אנטיב, קאן, סן מקסים-סן טרופה (עוברים את המפרץ במעבורת).
לחליפין, מאקס אן פרובאנס אפשר לנסוע ליום במרסיי, עם שייט, בויאבז מקורי שאוכלים עם סינור שעוונית או למשל לקאסיס, מולדת סירופ הקאסיס ומרכז של יינות קוט דה פרובאנס, או לארל על הקמארז’ בעקבות ואן גוך.
-
תודה למגיבים עד כה.
אני מתלבט איפה להתמקם כבסיס לכוכב, כאמור זה יהיה כוכב די רגוע עם מרחקי נסיעה לא ארוכים ורצוי בתחבורה ציבורית, הציפייה שהמקום יהיה יותר ממקום לינה כלומר בתי קפה, מסעדות, פארקים, חנויות… לא חור משעמם המשמש רק ללינה.
אני משער שהטיסה תהיה למרסיי, ניס נראה לי קצת רחוק.
-
הערה כללית---
אם רוצים מרחקי נסיעה קצרים, אז טיול כוכב סותר את הבקשה הזו.
אם רוצים לינה תוססת בעיר גדולה עם תחבורה טובה---אז המרחקים של הנסיעה יהיו ארוכים יותר.
אם הנחיתה במראסיי---אז לינה יכולה להיות באקס אם פרובנס או אביניון (עליי, אישית ,אקס יותר חביבה, אבל זהו טעם אישי בלבד)
אבל המשמעות היא לינה במרכז העיר ,והמחיר בהתאם.אם אתה רוצה עיר קטנה יותר ועדיין תיירותית מאד- סן רמי דה פרובנס , עם כל האווירה הפרובנסלית, אבל לא יודעת לגבי התחבורה ליעדים יותר רחוקים.
הערה כללית 2----מיטבה של פרובנס ,לדעתי, אינן הערים הגדולות, אלא העיירות וכפר ווקלז- תבדוק קודם נגישות תחבורה ציבורית נוחה לעיירות אלו-(לא מכירה ,רק עם מכונית) אחרת , אתה יכול לפספס את הקסם של פרובנס.
-
שוקי, בשבילך:
תומר
-
שלום שוקי,
אפשר להגיע כמעט לכל הכפרים הידועים יותר או פחות באוטובוסים. אבל לוקח די הרבה זמן ולעיתים כרוך בהחלפה.
לדעתי,
אם אתה רוצה לטייל בכפרים הקטנים יותר, כדאי להתנייד ברכב שכור או ללון בלמשל cavaillon או carpentras,. משניהם יש אוטובוסים לכפרים ואתרים השונים באזור.
אם יש לך 6 או 7 לילות, אפשר גם לחלק את הלינה בין האזור הדרומי יותר של ארל-אקס לכפרים הצפוניים יותר.
אישית בתחבורה ציבורית הייתי לנה בcavaillon, יש גם מסעדות, שוק, אתרים לבקר בעיירה עצמה והייתה נחמדה לנו. משם ניתן לנסוע גם לארל, אביניון, כפרים כמו גורדס, לה בו ועוד. העיניין הוא שאם נוסעים בתחבורה ציבורית, זה מגביל מאד את מספר האתרים לביקור ביום אחד עקב הלוז. באביניון או ארל אפשר לבלות יום בשקט (לטעמי לפחות) אבל הכפרים הקטנים ניתנים למיצוי מהיר יותר וזה דורש תכנון מדוקדק ו”חפירה” בלוזים. הייתי בודקת טיולים מאורגנים, גם.
בכל מקרה פרובאנס מקסימה, תהנה.
אתר תחבורה
-
טוב, תודה לכם.
אני הולך לעשות שיעורי בית.

-
שוקי,
שמח לעזור, אתה אדם טוב שעוזר לכולם
.