איטליה, לאן?
-
שלום,
התחלתי לתכנן טיול לקייץ הבא. בתוכנית שוב לנסוע לצפון איטליה. היינו בדולומיטים המזרחיים, באזור ליביניו. מאוד אוהבים נופים הרריים. האם כדאי לטייל בדולומיטים די ברנטה? ברצוני לבנות טיול כוכב. אשמח להמלצות. גליה.
-
אפשר גם לטייל בחבל אאוסטה בצפון מערב איטליה, שכולל את הרי האלפים של איטליה, וגובל באלפים הצרפתיים שבשווייץ. זה איזור מקסים עם נוף יפה, שמורות טבע, הרים מושלגים ורכבלים
-
תיקון: האלפים הצרפתיים ובשוויץ
-
לכמה זמן מדובר?
האם בטיול הקודם שלכם בדולומיטים הייתם רק באיזור ליביניו?
האם אתם מעוניינים בשילוב טבע עם ערים / עיירות עתיקות?
בגדול באיטליה יש מספר איזורים הרריים:
הדולומיטים (מערבי/מזרחי)
עמק אאוסטה – שאלו בעצם האלפים האיטלקיים, ששוכנים בגבול המערבי עם צרפת ושוויץ. ניתן מהם גם לחצות את הגבול בטיול כוכב
חבל אברוצו שמרכז המדינה
-
גליה,
כמה נוסעים ומה הרכבם?
הייתם בדולומיטים המזרחיים או במערביים (נראה לי במערביים)?
כלל אצבע: קשה לעשות טיול כוכב בדולומיטים, מומלץ ורצוי שתעשו טיול מתגלגל.
ממליץ על מרכז הדולומיטים: בולצאנו, מראנו, אורטיזיי, מרמולדה, קנאזיי ועוד.
-
תודה לך עבור התשובה. הטיול לשבועיים. הינו בשני טיולים נפרדים: בדולומיטים המזרחיים ובאזורים סביב עיירה לביניו.
שילוב של טבע ונופים ועיירות מעולה.
אהבנו לטייל בצפון איטליה, לכן רוצים לחזור.
-
טיול בדולומיטים המזרחיים יכול להשתלב בקלות עם ביקור באגם גארדה, בונציה, ורונה וכו’.
טיול בעמק אאוסטה יכול להשתלב עם חבל פיימונטה והעיר טורינו ובכלל ברביירה האיטלקית.
-
שלום תומר, תודה לך! הינו באזור הזה: אוטיזיי, מרמלדה, – בדולומיטים המזרחיים. בדולומיטים המערביים עדיין לא היינו. מדובר באזור מדונה דה קמפיליו; דולומיט ים די ברנטה. האם שם גם יפה. הינו באזור ליביניו בטיול נפרד. אנחנו בני 60++, יש כבר קושי להתגלגל בטיול. כוכב יותר מתאים לנו. דווקא בדולומיטים עשינו כוכב והיה נפלא.
-
היי,
הייתם בבולצאנו, במראנו, בטרנטו, ברוברטו, בריבה דל גרדה ובאגם גרדה?
-
היי,
גם עמק אאוסטה וגם הדולומיטים של ברנטה נהדרים לטיול וניתן לטייל בטיול כוכב.
בעמק אאוסטה יש יותר יותר פסגות מושלגות ובדולומיטים המערביים (ברנטה) יש מפלים , אגמים ופסגות ירוקות יותר.
שני האזורים נהדרים. בשבועיים הייתי מתמקדת באזורים קרובים יותר-נניח עמק אאוסטה, טורינו וסביבתה, אולי עמק Valsesia המאד יפה ופחות ידוע כאן,
או לחילופין-הדולומיטים של ברנטה, עמק valcamonica ואגם איזאו.
אפשר שני כוכבים או שלושה בשבועיים וזה נראה לי סביר.
-
לא. האם זה אזור הררי?
-
שלום נירית,
את מדהימה, לא פעם הסתעייתי בעצות שלך.
מצאתי איזה מקום מדהים ביופיו. מה דעתך?
Valey di funes צפונית מזרחית מBOLTZANO. מה דעתך?
-
קודם כל תודה לך.
val di funes באמת מדהים. עשינו שם מסלול נהדר בסוף העמק וטיילנו בכפרים ובקפלות. יחד עם זאת, לפני שתזמינו שם לינה למספר לילות תבדקו את המרחקים למקומות שתרצו לטייל בהם משם. עד כמה שאני זוכרת -זה המקום לא כל כך נוח לטיול כוכב “קלאסי” אבל ניתן לעשות שם טיולים ברגל ובטבע. מקומות של שעה ± שניתן לנסוע משם: בולזאנו, בריקסן החביבה, מוזאון מסנר בkronplatz ) קצת יותר משעה). מפלי stangha , עמק גרדנה, plose=רכבל וטיולים, ’ למראנו ייקח יותר משעה וחצי, אבל עדיין בטווח אפשרי. אפשר להיות שם בהחחלט מספר ימים וגם לטייל משם.
-
תודה רבה! לאן כדאי לטוס בכדי לטייל בחבל אאסטה?
-
נירית יקרה, תודה. כנראה, אשקול לטייל באופציה הראשונה שלך: אאסטה ולהתקדם ...אשמח לכל חומר שיש לך. לאן כדאי לטוס בשביל להיות יותר קרוב למיקום הטיול?
-
נירית,
טעיתי, החלטנו לבדוק אופציה לדולומיטים די ברנטה
-
איטליה לכאן....
הי גליה
בגדול השאלה שלי היא ,תמיד, איטליה לכמה זמן ולא לאן..…
אני מצרף את הטיול הלפני אחרון שלנו לאיטליה.
מקווה שתמצאי עניין
אורי
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1278932/start-0/
-
חברים יקרים, תודה רבה לכם! אחרי מחשבה, וללא קשר לתגובות המעניינות שלכם, החלטנו לשנות שנה הבאה את אופי הטיול ולהדרים לדרום איטליה, כפרי וסיציליה ולשלב עם מספר ימי נופש על חוף ים.
מאוד אשמח לסיפורים, חומר, המלצות על האזור הזה!
אנחנו זוג 50++, הטיול לשבועיים ימים בחודש אוגוסט, ניידים ברכב שכור.
תודה רבה!
גליה
-
אתם בטוחים שאתם רוצים לנסוע לדרום איטליה באוגוסט כשחם שם כמו בארץ?
-
אין ספק שיש מה לעשות בדרום איטליה במשך שבועיים. אנחנו טיילנו לפני 3 שנים 10 ימים בחבל קמפניה ובחבל פוליה, נופי ים מדהימים, עיירות יפות, וכביש החוף בין העיירות סורנטו פוזיטנו אמלפי מקסים. עם זאת, באוגוסט חם מאוד, סבלנו מהחום, ונתקלנו במסעדות ובתי קפה ללא מזגן, בעיקר בחבל פוליה. לדעתי האיזור מתאים יותר לטיול בסביבות אפריל מאי.