מחפשים יעד לטיול אוגוסט 2019 (טיסות איזיגט)
-
שלום לכולם
אתחיל מהסוף , חשבתי שאנחנו טסים צפון אנגליה ואיזור מנצסטר, ולאחר שעברתי על כל הסיפורים מהפורום הגעתי למסקנה שלא כל כל מתאים למשפחתנו למרות שאנחנו מאוד אוהבים טיולי טבע (עדין יש סיכוי שניסע אם לא אמצע יעד חלופי).
אנחנו משפחה עם 3 ילדים (16,13,7) מחפשים יעד לחודש אוגוסט למשך שבועיים באזורים שאיזיגט טסים
כגון: ברלין, באזל, אמסטרדאם, בורדו, ג’נבה, ליון, מילאנו
היינו בטיולים משפחתיים כמו יער שחור,אוסטריה,הולנד, צפון איטליה, אלפים צרפתיים, סלובניה וקרואטיה.
אנחנו בעיקר מחפשים טבע (מסלולים, מפלים, נחלים, מגלשות הרים, אומגה, יחד עם פארקי שעשועים/מים.
חשבתי עם הרי הרץ אבל לא נראה שיש מה לעשות באיזור שבועיים
אשמח לעצות

תודה רבה
-
אנחנו (משפחה 2+3 בגילאים דומים לשלכם) חזרנו הקיץ מצפון אנגליה. האמת? לא כל כך ברור לי מה לא מצאת בצפון אנגליה. באמת יש שם הכל, בפרט את כל מה שאתם מחפשים:
טבע (מסלולים
, מפלים
, נחלים
, מגלשות הרים
, אומגה
, יחד עם פארקי שעשועים
/מים
. -
אני לא יודע אם איזיג’ט טסים לפראג (אולי וויזאייר) , אך השנה היינו בצפון צ’כיה והיה מעולה. המון אטרקציות, מכל הסוגים, טבע נהדר, אוכל טוב ובמחירים נהדרים – מה יותר מזה צריך?
-
היי,
טיילנו בכל האזורים שהייתם, למעט קרואטיה וגם אני התלבטתי רבות לגבי היעד הבא.
בתכנון היה סלובקיה עם דרום פולין, רומניה, צפון צ'כיה וצפון יוון.
כולם בסופו של דבר נפסלו מסיבות כאלו ואחרות.
לאחר קריאה של כמה סיפורים מאד מעניינים על גרמניה, החלטתי שזה היעד שיתאים עם ילדים בני 15,12 לקיץ הבא.
מאחר שאנחנו אוהבים טיולים ארוכים, סגרתי על טיול מתגלגל של 17 ימים (כבר מצטערת שלא הקדשתי עוד כמה ימים).
בתכנון - 4 לילות בסקסוניה השוויצרית, 3 לילות בהרי ההרץ, 7 בצפון גרמניה (בזכות הטיול של שני ואורלי) וסיום 3 לילות בדיסלדורף (בזכות הטיול של אורלי שסיימה בפנטזילנד).
בתאוריה נראה לי שהילדים יאהבו (החלטתי לא לגלות להם לאן טסים) הרבה פארקי שעשועים, מגלשות הרים, ערים עם קניות למתבגרת וקצת פסק זמן מהנופים האלפינים שאמא שלהם כ"כ אוהבת.
אז נראה לי שבטיול מתגלגל (אנחנו אוהבים) לא תהיה בעיה למלא שבועיים ואף יותר.
חג שמח!
-
ראיתי שיש את האתרים, אבל לא וואו כמו שהיה לנו באוסטריה, גרמניה, או אפילו קרואטיה סלובניה, לא בטוח שיורד מזה אבל ככל שאני נובר בסיפורים זה פחות מתאים לנו
-
דירה- תוכל להיות יותר ספציפי על איזה אתרים מדברים?
ומה קיים
-
גנית חשבתי גם על הרי הרץ
אבל לא ראיתי הרבה מאני מחפש כמו מפלים מרשימים, מערת קרח/נטיפים
אבל נראה לי יעד טוב,
האמת חשבתי גם על הרי הטטרה
-
נכון, אין טבע מרשים כמו באוסטריה ובאלפ"צ או אפילו בסלובניה. מתרשמת שמזכיר יותר את הולנד.
וזו אחת הסיבות שהתלבטתי.
בסופו של דבר, מצאתי דברים אחרים שיעניינו את כולנו כולל שני טיולי טבע בסקסוניה השוויצרית והחלטתי ביני לבין עצמי להפסיק להשוות כל מקום לאוסטריה.
מניחה שיש עוד עולם שלם ויפה שמחכה לי

אם טבע הוא פרמטר אקוטי בבחירת היעד נראה לי שהאזור הזה לא בשבילכם.
-
אם אתם רוצים יעד עם נופים מרשימים אז תבדקו את הדולומיטים בצפון איטליה (או בשם הנרדף - דרום טירול). טיסה למילאנו ונסיעה קצת ארוכה. אפשר לשלב גם עם גארדה.
-
בחפירות שעשיתי להרי הטטרה מצאתי שהטבע שם מאד קורץ לי. יש המון מסלולים למיטבי לכת.
אבל... אנחנו גם עכברי עיר, חייבים מדיי פעם לנשמה ולא נראה לי שאמצא זאת במזרח אירופה (למעט פולין) ולכן היעד ישאר לזמן בו אשחרר את הסטריאוטיפ.
-
היינו בטירול ובהרי הדלומטים
גנית – יש לך מסלול לטיול בצפון גרמניה?
יש למישהו מסלול טיול להרי הטטרה ל10 ימים לפחות ?
-
-
תודה גנית
חג שמח
-
באיזור האגמים באנגליה יש מפלים, הרים יפים, אטרצקיות לילדים וכו’..
אותו דבר גם בצפון וויילס בתיבול טירות מהיפות שיש בעולם.
אין באיזור הזה דברים מושלגים בקיץ.. בחורף – הכול שם לבן.
אם אתה מחפש טבע דרמתי יותר – הרי שאתה צריך להתמקד בהרים הגבוהים
אלפים צרפתיים
אלפים שוויצרים
אלפים איטלקיים (אאוסטה)
אלפים אוסטריים (טירול, היית)
דולומיטים (היית)
הרי הטטרה הגבוהים בסלובקיה
הרי הפירינאים בצרפת/ספרד
בהרי ההרץ לא תמצא את זה גם
-
שים לב שסיפורי הטיול שהיו כאן לאחרונה התמקדו יותר באיזור פיק דיסטריקט ופחות באיזור האגמים. איזור הפיק נמוך יותר והטבע בו קצת פחות מרשים. אל תשליך מזה על הטבע באגמים.
הנה אלבום תמונות מלונדון, צפון וויילס ואיזור האגמים – החל מהאמצע..
-
לא מובן לי כל כך – אתם מוותרים על צפון אנגליה כי מחפשים טבע מרשים – ובוחרים בצפון גרמניה?
צפון גרמניה זה אזור מישורי. שטוח ברובו. אפילו במרכז גרמניה (אזור וילינגן, אזור הפארק הלאומי קלרוואלד, גם הרי ההרץ) הרבה יותר הררי (יש שם אתרי סקי).
ועדיין, צפון ויילס לדעתי נותן תחרות בטבע גם לאזור האלפים. אמנם לא גבוה שם כמו באלפים, ואין שלג בקיץ. אבל מצד שני הרבה פחות מיושב שם, ויש אזורים שלמים פראיים כמו שהטבע רצה, המון מפלים ומסלולי טבע יפים. בנוסף, יש נופים מרשימים של שילוב עם ים, דבר שקשה למצוא במרכז אירופה…
אם אתם אוהבים נופי אלפים – סעו לאלפים, או אולי לנורווגיה. אם אתם מחפשים טבע עוצמתי, מרשים ופראי, בלי התערבות של בני אדם – צפון ויילס יספק את הסחורה. מספרים שאזור האגמים באנגליה גם מרשים מאוד (כמו שעירא כתב) אבל שם לא הייתי.