לטסים לאיטליה נא לקרוא לפני
-
לכל הבאים לטייל באיטליה
איטליה אכן יפה וקולינריה טובה אך זכרו אתם פתיון להונאה של האיטלקים אתם פתיון פשוט ככה. אם תשכור רכב תזכור שתחזור לארץ עם מלא דוחות גם אם לא עשית הם ימציאו. אם בטעות נכנסת לרחוב בלי ששמת לב אפילו לשנייה ויצאת מהר תשלם קרוב ל 200 יורו קנס.
החניות יקרות בטירוף
ה"קופרטו" במסעדות , על סכין ומזלג ומפית אתה חייב לשלם על פי ראש! לא משנה מכ הזמנת על המפה ששמו על השולחן תשלם לראש בין 2 ל 4 יורו תלוי במקום.
אגרות בכבישים גבוהות
הכבישים לא נוחים מטעים צרים בצורה מטורפת!!
שכרת רכב דע לך שתקבל קנסות גם אם לא עשיתם עבירה
אתה עשוי להגיע לקנסות אפילו של 5000 שקל פגשנו זוג מבוגרים בפירנצה שעד היום משלם את הקנסות של 5000 שקל
וגם חבר קרוב שלי שילם 4000 שקל על עבירות שלא עשה.
עם כל הכבוד לאיטליה אני חושב שיש יעדים טובים יותר
עד שהנושא לא יטופל מהשורש והרשויות לא יתחשבו בתיירות (מה שלדעתי לא יקרה) כדאי להימנע מלטוס לשם עם כל הכבוד לאיטליה .
אכזבה גדולה
-
בוא נראה את זה ככה
1. באיטליה מקפידים מאד על מהירות הנסיעה (אין עוד 10 קמ”ש מעל המותר כמו אצלנו) ויש מצלמות מהירות רבות. הקנסות גבוהים.
הפתרון – לשים לב למהירות המותרת ולהקפיד מאד לא לעבור אותה. רצוי מאד להשתמש בקרוז קונטרול בכל מקום שזה אפשרילהגיד “קנס גם אם לא עשית” זה הכללה שאין לה שום הוכחה.
2. באיטליה יש איזורים בערים שאסור להכנס אליהם עם רכב. בכניסה אליהם יש מצלמה והיא מצלמת. גם כאן אין הנחות וויתורים. נכנסת לשעה או לשניה – קבלת קנס. אם נכנסת לאיזור כזה 10 פעמים תקבל 10 דוחות.
הפתרון – ללמוד מראש את השלטים, מה הם אומרים ולא להכנס, אפילו לא בטעות, לאיזור כזה. יש על זה הרבה חומר באינטרנט וכדאי מאד לעשות שעורי בית לפני שנוסעים3.קופרטו – זה הנוהג במסעדות באיטליה ואתה יכול לקבל אותו או לא לאכול שם במסעדות. לעומת זאת אין צורך לתת טיפ, אז תקח את זה כדמי שירות.
4.כבישי אגרה – יש בכל העולם. אתה יכול לטייל בלי להשתמש בכבישים מהירים אם אתה לא רוצה לשלם אגרה.
אז אפשר להחליט לא לנסוע לאיטליה (זכותו המלאה של כל אחד) או ללמוד את המנהגים והעלויות. אנחנו טיילנו באיטליה (ובכל העולם) ולעולם לא קבלנו דו”ח על מהירות.
-
כל מילה בסלע
איטליה היא אחת המדינות היפות, המגוונות והמהנות ביותר לטיול ברחבי העולם כולו.
-
קופרטו לא מחייבים בכל המסעדות.
איפה שמחייבים צריך להיות כתוב, כולל גובה החיוב, רק צריך לקרוא.
זה נפוץ מאד במרכזי ערים גדולות ובאזורי תיירות מובהקים.
בסיציליה למשל לא נתקלתי כלל בחיוב הזה, הן במסעדות דרכים או עממיות בעיר והן במסעדות גורמה, כולל במארינות מלאות תיירים, וגם לא באזורים כפריים במגף.
במקומות אחרים באירופה מוסיפים לחשבון מס מקומי/עירוני וזה תמיד מופיע בראש התפריט.
אם נשווה לארץ, ברוב המסעדות משלמים בין רבע לחצי מאשר במסעדה באותה רמה בארץ, אז מוסיפים כמה אירו, זה עדיין זול.
-
מסכימה עפ המגיבים שלפני. לא חייבים לנסוע בכבישי אגרה כמו שלא חייבים לנסוע בכביש 6 בארץ. חשוב להכיר את החוקים והתמרורים כדי לא להיכנס לאיזורים שאסורים לרכב, כמו מרכזי הערים.
לגבי קופרטו- לא בכל המסעדות, ובכל מקרה מצוין על התפריט שמחוץ למסעדה ועל התפריט שמקבלים מהמלצר. ב 4 טיולים באיטליה יצא לנו לשלם פעם אחת בלבד קופרטו, ואנחנו במסעדות רבות.
להגיד שהכל באיטליה הונאה ושכל התיירים הם פיתיון זה חבל, זו מדינה מקסימה וגדולה, וכמובן שכל אחד יחליט אם לטייל בה או לוותר.
חג שמח
-
שכרתי רכב באיטליה ולא קיבלתי שום קנסות. למה? כי נהגתי לפי החוקים שלהם.
כנ”ל במדינות אחרות.
רק בארץ מקובל לנסוע 20-30 קמ”ש מעל המותר ולא לקבל דוחות. לחנות באדום-לבן או בחניה כפולה ולחסום נתיב כי הנהג צריך משהו מחנות ממול.
החניות יקרות בכל אירופה במרכזי בערים. לפני שאתה מגדיר את איטליה כ “יקרה בטירוף” בחניות, תשווה אותה לוינה או אמסטרדם או לונדון או פריס.
-
כל מילה אמת.
בערים באיטליה (וברוב אירופה) רכב לא רק מיותר, הוא גם נזק לכיס.
עם רכב בעיר גדולה צריך לבחור בין לינה יקרה עם חניה לבין לינה רחוקה עם חניה חופשית ולשלם על תחבורה ציבורית ומוניות.
אז אם למשל פירנצה בדרך, לנים מחוץ לעיר העתיקה, שם זה לא כל כך רחוק, ונכנסים לעיר העתיקה רק עם תח”ץ.
תכנון נכון של מועד שכירת רכב והחזרתו פותר את רוב הבעיות ומקטין מאד את ההוצאות, ובכלל, תכנון טוב של טיול חוסך כסף וזמן יקר.
מי שלא עושה שעורי בית לפני הטיול משלם על זה.
-
מקומות מסביב לעולם שנראים כאילו עוד תייר אחד שמגיע והם מתפוצצים
https://www.mako.co.il/travel-world/magazine/Article-8961748 f0f4e061006.htm
-
תזכורת: ישראל זה לא אירופה -
איטליה מדהימה לדעתי וגם הנהיגה בה מרגשת ומעניינת
יצא לי אישית לנהוג באיטליה ב 5 שנים האחרונות 4 פעמים (לרוב בצפון) ולא קיבלתי קנס ולא צילמו אותי נשתדל מאוד לנהוג בהתאם לשילוט ומודע לכל מצלמה שיש בעיקר בערים ובכניסות לעיירות בדולומיטים
הלוואי שפה בארץ היו את כמות המצלמות שיש בערים באיטליה אולי ככה בישראל יהיו פחות תאונות והנהגים יתחילו לנהוג כמו שכתוב בחוק
-
עד שלא קורה לכם אתם לא תבינו (בנוגע לקנסות)
אני בעד אכיפת חוק ואני בעד סדר אבל עם תייר צריך להיות קצת יותר רגיש אז מה אם נכנסת לשנייה אחת ורק טעית ויוצאים מהר צריך להתחשב שזה תייר.
וקופרטו על מה באף מקום באירופה אין קופרטו חוץ מטיפ מראש 10%. על קופרטו אתה משלם מראש סכום בין 2 ל 4 יורו לראש כאילו אם אתה אוכל ב 5 יורו אתה משלם 5 יורו תוספת על מה על מזלג סכין ומפית.
בנוסף אף אחד מכם לא ציין שאין תאורה בכלל באיטליה! שום תאורה!
ואתה צריך לנהוג באיטיות 10 קמש כמו איזה מסכן רק בשביל לראות אם אין שם traffico limitado
וכולכם מגנים עליהם
אני מכיר אנשים שעשו שיעורי בית ונהגו מעולה וטוב מאוד ועדיין קיבלו דוחות.
הייתי בכל אירופה ולא היה דבר כזה קופרטו ו traffico limitado רק איטליה עם ההונאות שלהם
ואתם המגיבים תמשיכו להיות פראיירים רק ככה האיטלקים נהיים יותר עשירים לא פלא שהיא ככה עשירה בגלל אנשים כמוכם
-
לטעמי המהירויות באיטליה היו מאוד גבוהות
130 באוטוסטרדות, 90 בכבישים צרים בדולומיטים שאפילו 50 זה יותר מדי עבורם.
ראיתי המון מצלמות מהירות אבל המקומיים התנהגו כאילו אינם קיימות, עקפו אותי ואפילו על פס לבן.
לגבי האזורים המוגבלים זו צרה אמיתית ונתקלתי בכמה מצבים שה-GPS מוביל אותך לאזורים כאלה אבל ראיתי אזהרות מראש על שלטים ולא נכנסתי.
לדעתי אפשר לנסוע ברכבת ולא לקחת רכב. הרכבת ממש נוחה וראיתי בשלטים האלקטרונים שהגיעה למהירות של 240 וברוב המקרים מביאה אותך למרכז העיר.
כמובן שזו עצה לערים ראשיות ולא לדולומיטים.
לגבי הקופרטו זה באמת עושק. אפילו בפיצריה קטנה ופשוטה מחייבים בכמה יורו על סכום ויש מקומות שמחייבים שש יורו על מוסיקה ויש כאלה שמכניסים לך מיקום..
היו כמה חריגים כמו מקומות שרשום במפורש שלא לוקחים דבר או ארוחות במחיר קבוע וזהו.
-
לא בדיוק הבנתי מה המטרה שלך
חוץ מעוגמת נפש והוצאה מיותרת שלא הייתה בתכנון, ניהנתם בטיול?
הרי אתה לא בדיוק חושב שאתה יכול להשפיע על המגמה של היקף התיירים באיטליה
-
היה פוסט דומה על הולנד
גם שם אמרו שאין אחד שחוזר בלי דוח
-
איטליה היתה רוצה להיות עשירה כמו שאתה חושב.
יש שם בעיות כלכליות מאז כניסת האירו, לפני 16 שנה, ואם תבדוק טוב, השכר שם לא גבוה.
תשלום כמו הקופרטו באיטליה קיים באזורי תיירות ביוון וגם בעוד מקומות באירופה.
זה בולט במיוחד במקומות המתויירים ביותר ברומא ובונציה וכמעט לא קיים ברוב איטליה.
במקומות האלה אתה משלם יקר על אוכל שהוא לרוב בינוני ומטה ועוד תוספות.
מי שעושה שעורי בית יכול להגיע במרחק הליכה קצר למסעדות הרבה יותר טובות, זולות יותר ובלי לשלם תוספות משונות.
מה שנכתב כאן על מוזיקה חיה, כן, מקומות שמיועדים להעברת ערב ארוך גובים על הבידור, לרוב עם אפשרות לרקוד. לא רוצה? חפש מקום שמיועד רק לארוחה (ע”ע שעורי בית).
-
פה זה לא אירופה."...ואתם המגיבים תמשיכו להיות פראיירים רק ככה האיטלקים נהיים יותר עשירים לא פלא שהיא ככה עשירה בגלל אנשים כמוכם".
• לא ידעתי שאיטליה הצליחה לצאת מהמשבר הפיננסי שלה בכזו מהירות.
• נסה לעבור עבירת-תנועה בכל מדינה אירופאית (בארה"ב, השוטרים יותר קשוחים).
• תמיד חשוב לקרוא את האותיות הקטנות (גם בתפריט-המסעדה).
• אולי אנחנו אוהבים להיות "פראיירים" ו"נהנים" מתרבות הנהיגה בארץ-הקודש (לכן יש כ"כ הרבה הרוגים בשנה).
"...עד שהנושא לא יטופל מהשורש והרשויות לא יתחשבו בתיירות (מה שלדעתי לא יקרה) כדאי להימנע מלטוס לשם עם כל הכבוד לאיטליה".
טוב, נשאר בארץ, עם הרשויות המטפלות בהחישות בכל בעיות התחבורה וציבור הנהגים.
תודה, נהניתי לקרוא.
-
ליאור , כנראה שלא יצא לך הרבה לטייל באירופה עצמאי,
מצלמות פזורות בכל רחבי אירופה,
וכאשר אני נכנס לעיירה וכתוב 30 קמ”ש אני לא עובר את המהירות בק”מ אחד,
יש מספיק אפליקציות שיכולות להתריע על מכמונות(לא שמומלץ לנסוע מעל המותר)
אני מכיר מישהו שקיבל בגרמניה 7 דוחות , כל יום שהגיע לצימר “ביקר” במכמונת”
ומישהו שחנה בהולנד במקום מותר אבל שכח לשים את הגלגל חניה.
תנסה להחנות בתל אביב ותראה מה זה יקר.
תלמד את החוקים ולא תיפגע.
בהצלחה עם המכמונות בשוויץ
-
חזרנו זה עתה מנהיגה באזורים שונים בגרמניה. מצלמות תחת כל עץ רענן.
אנחנו עדיין “פרימיטיביים” ומנוטים בעזרת נובוגו הזקן והטוב שמתריע על כל מטר של מעבר על המהירות המותרת. יש בודאי גם אמעי ניווט אחרים. על כל פנים זה מוריד מלחץ המעקב הרציף אחר הגבלות המבירות.
-
מסכים עם רוב מה שנכתב בתגובות, אם כי במקרה שתייר שוגה בתמימות, נכנס לאזור מוגבל ומיד יוצא ונענש במאות אירו זו לא מקרה שהצדק והמשפט מתלכדים.
אנחנו חזרנו מאיטליה והיה מקרה שהחנתי את הרכב ויצאנו ממנו עם ציוד ועגלה שילמנו חניה ואז גילינו שהשלט ztl מתייחס רק לקארוונים ואוטובוסים. כך שבאמת לא קל לקלוט את השלטים תמיד תוך כדי נסיעה שמאחורך רכבים.
בסיינה חולפים על שלט ztl בדרך לחניון. ראיתי את זה מראש בstreet viee ושלחתי שאלה לחניון ונאמר לי שמותר להיכנס. מיד אחרי השלט הראשון יש שלט נוסף אותו באמת אסור לעבוד - בקיצור קל להתבלבל.
ומעבר לכך תזכרו שבישראל מספיק טוב כדי שנוכל לטייל באירופה ולספר כמה טוב שם...
-
הבחור נכנס רק לשניה לאיזור אסור, צילמו אותו במצלמה אוטומטית, קיבל דו”ח והתעצבן.
עכשיו כל איטליה רמאים , כל התיירים פראיירים, ואין אורות בשום מקום.
איך בדיוק הם אמורים להתחשב בתייר? הכל ממוחשב. המצלמה מצלמת כל רכב, המספר לא רשום במאגר של מספרים שרשאים לעבור, זה אוטומטית דו”ח. הרכב שייך לחברת השכרה, הם יודעים מי שכר את הרכב , ומגלגלים את הד”ח על השוכר.
הוא כנראה חושב שחברת ההשכרה הייתה צריכה לספוג את הדו”ח עבור התייר.
לגבי קופרטו, אני גם לא אוהב את זה , אבל מבין שזה הנוהל שם. כמו שאני מקבל שצריך לשלם על קטשופ במקדונלדס,