ככה נראתה הטיסה חזור-
-

-
???איזה חדשות פספסתי?
-
זה בגלל שוקולד??
-
מאיפה? למה? מה קרה?
-
מי אמר שבטחון זה רק אל-על?!מחפשים הלינקה, שהצליחה לברוח בתוך תיק-גב מפוואשוב.
*
מתנצלת מראש, לא יכולתי להתאפק.* נראים די "ייצוגיים".
-
הרוסים סוגרים את המרחב האווירי?
-
ועכשיו הסיפור.
טיסה מגדנסק לתל אביב דרך קונקשיין בורשה-חברת לוט.
מראש הזמן להעברה 55 דקות-קצת צפוף אבל מאפשר פיפי לפני עליה לטיסה הבאה.
רק מה? הטיסה מגדנסק מתעכבת ועוד … ויוצאת בחצי שעה איחור.
הדייל במטוס מבטיח שהכול באחריותם.
אני כבר רואה את עצמי טסה למחרת, ובודקת את הטיסות האפשרויות בלוח הטיסות היוצאות.
מגיעים לורשה- דיילת מקומית מעבירה אותנו תהליך מזורז בביקורת הדרכונים (הם באמת בסדר גמור) ומלווה עד הGATE וכאן מתחיל הספור.
באזור השער, קבוצה של ברסלבים מאד נלהבים, מאד צעירים (חלק בגילאי העשרה המתקדמים עם בדל שפמפם וכאילו זקן שמנסה לגדול) גם האחראי על החבורה לא נראה יותר מבוגר מהם בשנים רבות.
הם כדרכם,עושים רעש ומהומה, ו”שמח” לגישתם
פחות “שמח” לאנשים עייפים לקראת חצות, בשדה תעופה כמעט סגור הממתינים לטיסה לישראל והבורדינג לאיטו.
אני רואה באותה זווית עין שהחבר’ה האלו מתודלקים יפה, ועוד ממשיכים לשתות מבקבוקונים שמעבירים בינהם.
בשלב זה גם הערות של נוסעים כלפיהם, נענו בגסות ובוודאי בחוסר התחשבות.
אומרת לעצמי, בטוח יהיו שתויים וירדמו בטיסה מייד.
בעליה -אמרתי לדיילת שיש כמה חבר’ה צעירים די שתויים, שתשים לב- והיא אמרה “אין בעיה, אנחנו נסתדר עם זה”
אבל לא כך, בערך כל המטוס חיכה שיעלו (בסוף הבורדינג) ומצאו מקום לתיקים, והתיישבו, ואז החלו להציק לאשה מבוגרת שישבה לצד אחד מהם, ולעשות שמח כלשונם .
הדיילת הגיעה פעם ראשונה- הושיבה אותם
פעם שנייה-גערה בהם.
קראה לדייל הראשי- שנראה יותר תרנגולת מפוחדת מהם.
ובשלב הזה הדיון בפאתי המטוס הפך להיות יותר ויותר קולני.
והטיסה כבר ישובה
והמטוס לא זז מיליטר
חצי שעה עיכוב
45 דקות עיכוב
והינה מגיעה יחידת המשטרה שלהם, לא הרשו לצלם – איך שראו מישהו עם טלפון מייד נבחו עליו.
ובלי חוכמות-הורידו את החבורה (חוץ מ2 שכנראה נעלמו להם מהעין והיו שקטים יותר) מהטיסה.
אבל ברגע הראשון כשהשוטרים השתלטו על המטוס---נראה די מלחיץ, אפילו שידענו בדיוק לאיזו מטרה הגיעו.
והסיפור איך מוצאים שדה תעופה כשאין מילה שיכולה לתאר אותו?-בהמשך אולי.
-
סיפור נחמד, אהבתי את "שפמפם וכאילו זקן”
.תומר
-
LOT אספה גם נוסעים בזאגרב (שטיילו בקרואטיה)המטוס הגיע מתודלק עם ערימת שיכורים (כלוט).
התעכבה כנ”ל ושוטרים הורידות ערימת שיכורי ברסלב.
סבל ועיכוב לנוסעים.
כנראה שצריך המנע מהטיסות האלה בתקופות האלה.
-
מסכנים. זה ממש לא בסדר שמתעללים ככה בחברה צעירים! זה ממש נורא שמכריחים אותם לעלות למטוס בחום הזה עם כובעי גרב.

-
טיסה והצגה באותו כרטיס – נחמד.
לא צריך חבילת בידור.
-
אני מניח שאחרי פעמיים שלוש שכאלה הם יקפידו לטוס בחברות אחרות שאינן LOT, החברה תכנס לרשימה השחורה שלהם – וללבנה שלי.
איחול לראש השנה, מי יתן ויהיו עוד חברות שיורידו שיכורים שפוגעים בנוסעים אחרים מהטיסה – רצוי עוד בגייט, לאו דווקא רק נוסעים לאומן ולאו דווקא עם כובעי גרב.
-
את חייבת חוויה מתקנת.
-
שנה שעברה שחזרנו בטיסת TAROM מבוקרשט היו כ- 20 ברסלבים שנכנסו טיפין טיפין למטוס באיחור ובצעקות כאלו הם בבית ולא נענו לבקשות הדיילות האומללות לשים כבודה בתאים העליונים.
במקרה הזה לא הגיעו שוטרים אבל היה בזיון מוחלט.
לצערי מוציאים לנו שם רע ובצדק.
-
לא לדאוג
אני “אתקן” מהר מאד.

-
לא צריך להימנע, אפשר לנסוע בשבתות ובחגים. פתאום נתב”ג הופך הרבה יותר שקט, וכנ”ל הטיסות.
מה שכן, זה רק מחזק את דעתי לטוס עם חברות זרות – הם יזמינו משטרה, באל על כנראה יבקשו מהנוסעים המתלוננים לזוז מהכסאות שעליהם שלמו.
-
גם לנו היתה חוויהבקונקשן מקייב עם החברה האוקראינית עלינו בזמן אבל המטוס לא יוצא
עוברות שמועות שמחכים לקבוצה
ממתינים וממתינים ופתאום קבוצת חרדים לא קטנה עולה למטוס
אף אחד לא רוצה לשבת כולם עומדים ומדברים בצעקות
ככה כל הטיסה
-
חבל שלא נוקטים ביד קשה ותקיפה מול כל מפירי החוק האלה, ואחרים, שגורמים לעיכובים וסבל לשאר הנוסעים.
-
גם לי היתה חוויה (זהה) בעבר!כאילו אתה מתאר את הטיסה “שלי”
לפני שנתיים טיסת קונקשיין של בריסל אייר ליינס מבריסל לארץ התעכבה נוראיות לפני ההמראה מכל מיני סיבות (חיכו למטוס מאירלנד וכו)
הגיעה קבוצה ענקית של חרדים
תהליך העליה למטוס היה סיוט
שום קשר למושבים שנקבעו והוזמנו שנה מראש
משפחות וזוגות הופרדו
הכול למען קדושת הישיבה הנפרדת גברים-נשים.
האיש שלצידי התרגז ופקיד הדלפק התשוש אמר לו “אין בעיה, תשאר בבריסל, או תטוס כפי שאנחנו קבענו כעת”
מגיעים למטוס- עכשיו צריך להכניס את כול המזוודות (טרולי בהריון מתקדם) קופסאות כובעים ענקיות לתאים מעל המושבים- שום סיכוי להכניס את כל הכבודה.
הדיילות אומללות.
מכאן מתחיל מסע החלפות המושבים בין ההוא להיא להם, כולל הזזה של כאלו שכבר יושבים.
בקיצור עד שמישהו מהטסים (החלוניים) לא הרים צעקה אמיתית “תשבו כי ככה לא נטוס לעולם”- הבלגאן נמשך.
נגמרה ההמראה? מתחיל סיבוב שני של טיולים במטוס, שיחות קולניות, ובאיזשהו שלב קריאה לתפילה.
כמובן שזה היה בזמן כיסי אוויר (אני לא בטוחה שלא היו מכוונים על ידי הטייס שהקפיץ את המטוס) ושום תחינות של הדיילות לשבת ולהקשר לא עזרו.
ו...כן, זו הייתה טיסת לילה שתכננתי לנמנם טיפה.
-
גם לי זה קרה בפעם האחרונה, אם כי לפחות בחלק בו אנחנו ישבנו לא ראיתי שהזיזו אנשים ממקומותיהם (זו היתה חברה זרה). יצאנו באיחור לא מבוטל, והכל בגלל הנוסעים. כולל אחד שכאשר כבר עמדנו להמריא החליט שהוא חייב כרגע לארגן מניין לתפילה בעמידה… היה ממש ברדק. שמיים וארץ לעומת הטיסה הלוך שבה טסתי ביום חג. אבל יצאתי בזול – חברים שטסו באותו יום מישראל התעכבו שעות כי הבחור ליד דלת החירום רצה “לפתוח חלון” והפעיל את פתיחת הדלת והמגלשה.
לא ברור לי למה לא נוקטים יד קשה יותר נגד נוסעים בעייתיים. גם יש חוק לגבי כמות מטען היד – תדפקו קנסות כבדים, וכך תמנעו את המהומה להבא.