ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות בנוגע לויזה לארה"ב..

פורום צפון אמריקה
    7
    9
    4796
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • someguy1122
      someguy1122 נערך לאחרונה על ידי

אהלן כולם, 

אני מתכנן טיול של חודש וחצי – חודשיים לארה”ב ואין לי ויזה. אני מבין שסוג הויזה הרלוונטית עבורי היא ויזה למטרת תיירות B2. 

כמה שאלות ברשותכם:

1. אם מועד הטיול מתוכנן לקצת יותר משנה מהיום, זה משהו שעלול להפריע לקבל ויזה? אני אמור ל”התחייב” למועד מדויק בו אני מתכנן לטייל כשאני מגיש את הבקשה?  

2. העובדה שאני מעוניין לטייל לבד עשויה להשפיע לרעה על ההחלטה? 

3. לא הייתי מעולם בירדן או מצרים אבל האם ביקור תיירותי במדינות האלו עשוי להשפיע על קבלת ויזה? 

1.    4. בדיוק לאחר סיום התיכון ולפני הגיוס (לפני קצת יותר מ-5 שנים) הגשתי בקשה לויזה וסורבתי בטענה שלא הוכחתי קשר מספיק חזק לישראל. היום אני אחרי שירות צבאי מלא, עובד בעבודה מסודרת עם משכורת גבוהה, בבעלותי רכב על שמי ואני מתכנן להתחיל לימודים זמן קצר אחרי הטיול. 
      2. האם העובדה שכבר סורבתי בעבר עשויה להיות שיקול בעניין? ההיגיון אומר שלא אבל בכל זאת אשמח לחוות דעת של חבר’ה מבינים בתחום. 

תודה רבה לעוזרים וחג שמח לכולם! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ayeletback
        ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אענה רק על מה שאני יודעת:

1. אם מועד הטיול מתוכנן לקצת יותר משנה מהיום, זה משהו שעלול להפריע לקבל ויזה? אני אמור ל”התחייב” למועד מדויק בו אני מתכנן לטייל כשאני מגיש את הבקשה?  

תשובה : אף אחד לא מבקש כרטיסי טיסה, אתה גם לא מחויב להצהיר על התאריך האמיתי . אבל מכירה לא מעט מקרים שבהם הויזה ניתנת לתקופה קצרה, ביחוס מקרים חשודים ( תקופה קצרה – שנה ואפילו חצי שנה ).
        לכן לבקש ויזה יותר משנה מראש, לא כדאי. אני במקומך הייתי מחכה חצי שנה מראש ( אפילו כמה ימים פחות ).

2. פרופיל של צעיר אחרי צבא, בלי משפחה הוא פרופיל בעייתי ולא פעם הם מסרבים.
        עבודה מסודרת ורכב עוזרים, לא בטוח שזה יהיה מספיק. 
        יש לא מעט מקרים שמסורבים עם פרופיל כמו שלך ויש מקרים אחרים שלא.
        אם אתה מתכוון ללמוד, תרשם לאוניברסיטה תתקבל ותשלם עבור הסיסמטר הראשון , זה גם יכול לעזור.
        העובדה שסורבתה בעבר לא תמנע מימך לקבל ויזה, אבל היא עלולה להיות עוד נקודה לחובתך

• דודו מרמת גן
          דודו מרמת גן נערך לאחרונה על ידי

כשמבקשים לקבל ויזה לארה”ב אין שום חובה לציין תאריך מדוייק לביקור.

מי שקיבל סירוב בעבר, יכול להגיש בקשה חדשה בתנאי שמצבו השתנה מאז הפעם הקודמת שהוגשה הבקשה.

הקריטריונים הם הוכחה חד משמעית של זיקה חזקה לארץ ושאין בכוונת המבקש להשתקע או לעבוד בארה”ב.

אישור הרשמה לאוניברסיטה, בעלות על דירה או חוזה שכירות, אישור ממעסיק שידוע לו על יציאה לחופשה ושהמישרה ממתינה לחזרתך.

וכל מסמך אחר שמעיד על כוונתך לחזור לארץ.

קרא בעיון את האמור בלינק המצורף

https://ais.usvisa-info.com/he-IL/niv/information/required_d ocs

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

כמובן שזה שסורבת בעבר זה חלק ממערכת השיקולים. זה לא אומר שלא תקבל ויזה, אבל זה מופיע במחשב ויהיה לנגד עיניו של מי שמחליט שיצטרך להכריע האם אכן כל גורמי הסיכון שהם ראו בך אז נעלמו היום או שעדיין יש סיבה לחשוד בכוונותיך. אל תשכח שאתה בסה”כ בן 23 לערך, לא? זה בדיוק הגילאים שנחשבים בעייתיים מבחינת מהגרי עבודה לא חוקיים. 

כדאי לצרף לבקשה כמה שיותר הוכחות כולל רישום לאוניברסיטה, חוזי שכירות, מכתב ממעסיק, ואפילו פירוט חשבונות בנק וחסכונות. 

גם לא כדאי להגיש בקשה יותר משנה מראש. יש סיכוי טוב שגם אם השתכנעו בכוונותיך, לאור הסירוב הקודם אולי יתנו לך ויזה לשנה בלבד. 

באופן אישי, בגיל הזה ואחרי סירוב כנראה שהבחירה שלי היתה ללכת על טיול במדינה אחרת, כדי לא להסתכן בסירוב נוסף. תמיד אפשר לנסוע לארה”ב בגילאים מאוחרים יותר, ויש המון מדינות אטרקטיביות אחרות.

• דנוש60
              דנוש60 נערך לאחרונה על ידי

תראה זה תלוי בהמון דברים..

אישית אני חושבת שכדאי לך להגיע בלי ציפיות.

מצד שני יש סיכוי שתקבל – אני למשל זוכרת שהייתי בת 21, משוחררת מהצבא, עובדת בעבודה מועדפת, לא נרשמתי עדיין לאוניברסיטה, ובכל זאת קיבלתי ל10 שנים! 

מצד שני לחברות שלי סירבו.. אני לא יודעת למה קיבלתי אני דווקא והן לא..

תתנסה לעשות רושם טוב בראיון, תביא כל מסמך אפשרי ושיהיה לך בהצלחה! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • someguy1122
                someguy1122 נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה לכם על המענה המהיר. 

דבר שני, האם מישהו יודע משהו לגבי שאלות 2 ו-3? 

2. העובדה שאני מעוניין לטייל לבד עשויה להשפיע לרעה על ההחלטה? 

3. לא הייתי מעולם בירדן או מצרים אבל האם ביקור תיירותי במדינות האלו עשוי להשפיע על קבלת ויזה?

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

לגבי 2: בוא נאמר את זה ככה: אם היית נוסע עם אשתך והילדים זה מן הסתם היה מתקבל טוב יותר מאשר נסיעה לבד. מאחר ואין כאלו, לא בטוח שזה משנה. הרי להיות מהגר עבודה אפשר להיות גם עם חבר לנסיעה/בת זוג. מה שבטוח, עדיף לא לשקר לגבי זה, כי קל ליפול בשאלות המשך. פשוט תגיד את האמת. 

לגבי 3: לאף אחד מאיתנו אין באמת מידע על זה. לדעתי מה שיקשה עליך באמת עם הויזה יותר מהכל היא העובדה שכבר סורבת, ואתה בגיל בעייתי. 

• המכשפה
                    המכשפה נערך לאחרונה על ידי

בדיוק חשבתי את זה בדיוק

שכשהייתי אחרי צבא, לפני לימודים, אפילו בלי עבודה (למעשה השתחררתי מהצבא וישר נסעתי לטיול של חודש בארה”ב) קיבלתי מיד ויזה ל 10 שנים…

(וזה כשישבו לידי אנשים שסיפרו לי סיפורי זוועות על סירובים).

לא נראה לי שיש שיטה או דרך לדעת והרבה תלוי במה שאתה משדר וברצון הטוב של הפקיד שמולך.

יעל

• karnielr
                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

לא ידוע לי שמצרים או ירדן הן מדינות אויבות לארה”ב, למה ביקור בהן שייך בכלל לקבלת ויזה? וכן...הייתי בשתיהן וגם קבלתי ויזה. 

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון