קיץ 19 - המלצות לחודש במרכז/מזרח אירופה עם ילדים
-
שלום
אנחנו משפחה עם 3 ילדים בגילאי 2 עד 7 (יהיו בקיץ) אוהבים ליסוע לטיולים ארוכים עם שילוב של טבע ירוק והררי וגם קצת עיר ואטרקציות , אם אפשר להכניס גם ים זה בכלל מושלם
מחפשים יעד לא יקר לטיול של חודש בסגנון של 4-5 טיולי כוכב , טיסה עם אחת מחברות הלואוקוסט.
האפשרויות שחשבנו הן: סלובניה וקרואטיה, סלובקיה + פולין, יוון , בולגריה
ניסיתי לעשות הערכה גסה של עלויות לחודש מתוך מידע פה בפורום. מה שיצא לי מהזול ליקר: בולגריה, סלובקיה- פולין, יוון, סלובניה-קרואטיה, כאשר הסכום נע בין 15-22 .
אשמח לשמוע האם בכל אחת מהאפשרויות שכתבתי יש מה לעשות במשך חודש ואם לא אם איזה עוד מדינה כדאי לשלב. אשמח גם לשמוע הערכות כלליות לעלויות ממי שיש להם נסיון בטיולים דומים
אגב, למזלנו אנחנו מסוגלים לעשות עם הילדים 1 או 2 ימים של נהיגה ארוכה אם צריך (500 קמ ויותר ) כך שניתן לשלב בין יעדים מעט רחוקים
תודה לכל העונים
-
אני לא מבין גדול במזרח אירופה, וגם לא מומחה לטיולים זולים.
אבל על פניו המחיר הנקוב מרגיש לי מאד מאד נמוך.
אם נניח שטיסה תעלה 500 ש”ח לאדם (כולל מזוודות / מקומות על פי צורך) זה כבר 2500 ש”ח.
עוד איזה 500 ש”ח להתארגנות כללית בארץ – תרופות, ציוד מתכלה, ציוד פחות מתכלה, דרכונים (או חידוש), נסיעה לשדה ושאר שטויות.
ביטוח יעלה סדר גודל של 1000 ש”ח (סדר גודל של 2 דולר ליום לאדם כולל ילדים)
וביחד 4000 ש”ח.
כלומר מה שנשאר לנו לעלות יומית זה 11-18 אש”ח. ל-30 יום זה אומר 360-600 ש”ח ליום.
להבנתי מדובר על טיול אוטו. גם במזרח אירופה רכב ל-5 אנשים כולל ביטוחים, קצת הוצאות דלק וכדומה יעלה אני מניח 200 ש”ח ליום?
לינה זולה זה עדיין סדר גודל של 200 ש”ח ליום? לא לשכוח “שטויות” כמו מיסים, דמי נקיון חד פעמיים ושאר שטויות. ולא לשכוח שהזכרתם גם ערים.
נניח רגע שאנחנו מתעלמים מעלויות מזון כי כביכול זה מתקזז עם העלויות בארץ, אבל עדיין אנחנו כבר ביותר מ-366 ש"ח
וזה בלי שעשינו כלום. רק טסנו, נסענו, ישנו ואכלנו. לא נכנסנו לשום אתר, לא חנינו בשום מקום, לא אכלנו שום גלידה ולא שתינו קפה בבית קפה.
אז כאמור אולי אני לא מבין מספיק בטיולים זולים ובמזרח אירופה, אבל נראה לי שירדתם מתחת למינימום.
-
אני מסכים שהסכום מרגיש נמוך מאוד לחודש. לדעתי זה בערך העלות לטיול של שבועים.
קשה מאוד לחשב עלות לחודש בלי לדעת מה הסגנון שלכם וכמה מהטיול מוקדש לטיולי טבע שהם בחינם וכמה לאטרקציות. אם התקציב מוגבל לסכום שכתבת הייתי מראש מתכנן טיול הרבה יותר קצר.
-
מבחינת עלויות- סלובקיה ופולין זולות מאוד. לגבי הסכום- אנחנו מתכננים עכשיו טיול למערב אירופה לחודש...ולא בשיא העונה ומתכוונים לשכור קראוון- להנות מהטבע(גם על זה לעיתים צריך לשלם...) וכמעט לא לאכול במסעדות- ועדיין הסכום שהגעתי אליו בחישוב גס לא יורד מ35,000 ש”ח- ( אנחנו גם נהיה זוג ושני ילדים ותינוקת- שבעצם לא נדרש לה כמעט כלום ולא נשלם על כרטיס טיסה עליה)
אני מניחה מטיולי במזרח אירופה שהעלות תהיה יותר נמוכה- אבל אני בספק אם זה יהיה פחות מ30,000- המדינה היחידה שאני חושבת שאפשר לחיות בה בסכום נמוך מזה היא רומניה. שדרך אגב- אני מאוד ממליצה עליה...
-
לדעתי גרמניה והולנד גם הן יעדים זולים.
יש טיסות זולות, יש השכרת רכב זולה, סופרים זולים, לינה זולה ומגוונת מאוד.
היינו הקיץ בהונגריה וסלובקיה, זוג+2 , 3 שבועות, יצא לנו כ 30 אלף שח. לא הבדל גדול לעומת הולנד או גרמניה. בסלובקיה\הונגריה המסעדות יותר זולות, הסופר קצת יותר זול, אבל אטרקציות לא זולות והשכרת רכב (אוטומט) משמעותית יותר יקר. לינות היו באותו מחיר בערך.
יש להוסיך שמעט מאוד אנשים מדברים אנגלית, ובהונגריה לפחות הם לא יוצאים מגדרם כדי לעזור לתיירים. לא כך בהולנד ובגרמניה. בסלובקיה מאוד נחמדים אבל לא יודעים אנגלית.
-
-
הי
אנחנו בהרכב יותר גדול (זוג + 5, גילאים 3-10), סיימנו עכשיו טיול של שבועיים וחצי בבולגריה, בעלות של 15,000 כולל הכל, אבל, אנחנו בעיקר מטיילים בטבע, שמדהים וזמין בבולגריה, עשינו מעט מאוד אטרקציות (פארק חבלים, שיט ומעיינות חמים), פשוט כי זה פחות הסגנון שלנו. מצד שני, אנחנו נזקקנו לרכב גדול יותר וחדר נוסף בכל לילה, כך שנראה לי שאם תקזז את זה, ותוסיף את השבוע וחצי הנטסף, יצא בסכום שאתה רוצה. טיול בעלויות דומות, טיפה יותר גבוהות, עשינו במשך חודש בצפון יוון, גם שם כמעט ללא אטרקציות רשמיות. בקיצור, לדעתי אפשרי, רק תכננו בהתאם.
ממליצה בחום על בולגריה, היא נפלאה!
אם יש שאלות נוספות, אשמח לעזור, בהצלחה!
-
אנחנו היינו בקיץ כמעט חודש וחצי בפולין (ורשה וצפון פולין) וטעימה מהבלטיות.
היה נהדר גם מבחינת מזג האוויר וגם מבחינת העלויות.
הנופים לא עוצרי נשימה, אבל זו לא הייתה מטרת הטיול. היה בהחלט נעים ולא חסרו אטרקציות ומסלולי הליכה.