טיול משפחתי בדרום הודו
-
מתחילים לגלגל אופציה לטיול משפחתי לדרום הודו בתחילת דצמבר.
חשבנו על קרלה, לפרק זמן (נטו) של 10-12 יום.
האם מישהו פה טייל באזור בהרכב משפחתי? אם למישהו יש מסלול טיול, המלצות או כל מידע מועיל כי זה פעם ראשונה שלנו בהודו.
ממה שקראתי עד עכשו אני מבינה שנקודות ה”חובה” זה קוצ’ין, מונאר, שמורת פריאר, שיט תעלות (לא הבנתי אם חייב לצאת מאלפי או שיש עוד אופציות). איזה עוד אתרים מומלץ להוסיף? כמה זמן להקדיש לכל מקום?
האם יש מספיק נפח לטיול בקרלה לפרק הזמן הזה או שכדאי להוסיף עוד מדינה?
כמה שאלות יותר ספציפיות:
- אם טסים מהארץ למומבאי, מה מרווח הזמן שכדאי לקחת עד לטיסת ההמשך (ככל הנראה לקוצ’ין)?
- למישהו יש המלצה על מדריך/נהג שיכול ללוות אותנו כל הטיול ?
- אוכל – הילדים שלנו בעיקרון לא מפונקים, אבל עד כמה האוכל שונה ממה שרגילים במערב? אופציות צמחוניות?
תודה לכל מידע וחג שמח!
-
מה זה “חובה”?
יש אפשרויות שונות, תלוי מה מעניין אתכם.
פגשתי אנגלים, צרפתים, גרמנים ואחרים מאירופה שטסו בחורף לשבועיים כיף בוארקלה.
וארקלה היא עיר קדושה מצד אחד, עם מקדש עתיק והרבה מקדשים יותר חדשים.
בחגים הינדים מתקיימים במקדשים מופעי קאטה קאלי אותנטיים (ריקוד עם תלבושת שמכסה את כל הרקדן ואיפור פנים לדמות שהוא מיצג.
זה מופע ארוך ללא הסברים ותיירים רבים מתעייפים די מהר ויוצאים.
יש קאטה קאלי לתיירים, בו הרקדנים עושים את כל ההכנות לעיני הקהל ואח”כ רוקדים הרבה פחות זמן.
הן ההכנה והן הריקוד מלווים בהסברים, ובחלק מהמופעים בארוחה מסורתית.
בוארקלה יש איזור תיירות (הצוק) מלא מלונות ואכסניות בכל הרמות ושפע מסעדות מכל סוג עם דגש על דגי ים שנידוגו באותו יום.
צפונית לוארקלה עצמה יש כפרי דייגים שרובם פתחו לינה לתיירים.
לראות את וארקלה צריך 3 ימים מלאים, אם מוסיפים את הסביבה זה עוד חצי יום עד יום.
וארקלה היא במרחק כשעתיים מטריבנדרום.
אלאפוזה – ונציה של קרלה, ממנה יוצא שיט החל ממעבורות פשוטות ל-BACKWATERS ולכיוון קומילי וכל בשיט תענוגות, כולל כל הרמות האפשריות ביניהם.
קומילי, עיירה הררית מוקפת אחוזות תה וקפה וגני תבלינים.
בקצה העיירה יש כניסה לשמורת טבע נחמדה, אך מלאת מבקרים.
קוצ’י (פורט קוצ’ין, ארנקולם וכמה איים ושכונות אחרים) היא עיר עם הסטוריה ארוכה, מרכז סחר תבלינים וגם הסטוריה יהודית שנעלמה ברובה. את בית הכנסת בארנקולם שהוא גדול ומפואר יותר מזה הידוע שבמטנצ’רי, הצלחתי לראות רק מבחוץ ולהציץ על הפאר דרך חלון.
בפורט קוצ’ין דגים עם “רשתות הדייג הסיניות” לשמחת התיירים.
מונאר זה זולה בהרים. הנוף יותר דרמטי מאשר בקומילי אבל בסך הכל, למעט טרקים, פחות מעניינת.
כדי להכניס יריעה כזו רחבה לפחות משבועיים, תצטרכו לבחור מה מתוכה מעניין אתכם (וזה על קצה המזלג).
-
איזה עוד אתרים מומלץ להוסיף
להדרים עד וארקאלה ולשרטט מסלול מעגלי עד כמה שאפשר.
שיט תעלות
אפשר כטיול יום מקוצ’ין. פחות מעבר.
- אם טסים מהארץ למומבאי, מה מרווח הזמן שכדאי לקחת עד לטיסת ההמשך (ככל הנראה לקוצ’ין)?
4 שעות לפחות. בגדול הולך יום אחד מהטיול (לילה ראשון בקוצ’ין).
כמה זמן להקדיש לכל מקום?
קוצ’ין (פורט קוצ’ין) – 3 לילות, כולל שיט תעלות.
וארקאלה – 2 לילות
שמורת פריאר – 2 לילות (לא הייתי)
מונאר – 2 לילות
מומבאי – לילה לפני הטיסה חזרה.
2 ימים עודף על פי הצורך. המרחקים גדולים והתנועה איטית.
האם יש מספיק נפח לטיול בקרלה לפרק הזמן הזה או שכדאי להוסיף עוד מדינה?
אם כבר – חסר זמן.
אוכל – הילדים שלנו בעיקרון לא מפונקים, אבל עד כמה האוכל שונה ממה שרגילים במערב?
שונה מאד. צריך להיות מוכנים למערכת טעם שונה ולדאוג שלא יהיה חריף מדי. בקוצ’ין – פירות ים. אפשר גם למצוא אוכל מערבי בעיקר במקומות התיירות.
אופציות צמחוניות?
אין בעיה. הרוב יהיה צימחוני.
-
לדעתי לא שווה לנסוע יום הלוך ויום חזור לשהייה קצרה במונאר.
-
ההבדל בין שיט תעלות (גם אם קוראים לו בקווטרס) לבקווטרס עצמם – הוא מאד פשוט. תעלות אלו רצועות של 10 מטר מים בתוך יבשה. הבקווטרס האמיתיים יש רצועות ברוחב 10 מטר של אדמה בתוך אגמים גדולים.
בטיול התרמילים שלי ב1993 פשוט הלכתי לפי הלונלי פלאנט. אני חושב שלקחתי אוטובוס סירה מקוטיים. או VALOOR לכיוון אלפי ALPPUZHA. היו 3 שעות של שייט מדהים. סירה עצרה בעשרות תחנות. תלמידים עלו מבית ספר וירדו באמצע שומקום כמו בית קטן על רצועה של 10 מטר יבשה. כפי שכתבו כאן , אפשר גם לשכור סירות פאר לשייט של חצי יום ואפילו לישון. אם רוצים את סירת האוטובוס האוטנטית – חייבים לתכנן.
אם מישהו מכיר מקום דומה בעולם, אשמח לקרוא.
בטיול השני ב2002 לקחנו טיול מאורגן מקוצ’ין ל”בקווטרס” שהתגלה כשייט תעלות. מאד יפה אבל לא מדהים כמו הבקווטרס.
מומלץ גם לקרוא את הפרק של עזריאל קרליבך על המפגש המרגש עם יהודי קרלה. הוא מתאר את הבקווטרס כמקום בראשיתי שבו אלוהים טרם הפריד בין המים בשמיים למים על הארץ. ואיך מהגו’נגל יוצאים לקראתו ילידים עם ספרי תורה.
עוד חובה – בית הכנסת בקוצ’ין עם מרצפות החרסינה המיוחדות.
בטיול התרמילאות הייתי בחוף קובלם שמדרום לטריוונדרום הבירה. סטייל גואה. אבל קראתי כאן בתגובות על וארקלה. נשמע אותו דבר רק עם מקדשים.
הגעה: ב2002 טיסה לקוצין יצאה משדה התעופה המקומי של מומבאי. צמוד לבינלאומי, אבל לא היה מעבר. לקח נסיעה של שעה משדה אחר לשני. בידקו בגוגל. שדה התעופה מרוחק שעה נסיעה מקוצ’ין.
מלון בקוצין: טאג מלאבר 5* שווה 100-150$ לחדר. אם הוא צופה לים. אבל תיירים אחרים היו מרוצים ממלון קזינו בחצי מחיר. אבל לא משקיף לים.
אוכל – חובה לנסות טאלי על עלה בננה. במקום צלחת. ברור שצמחוני.
-
תודה סיילור.
ממה שקראתי את מופעי הקאטה קאלי אפשר לראות גם בקוצ’ין. האם זה חוויה דומה?
לא כל כך הבנתי מה יש לעשות שלושה ימים בוארקלה. בטן גב בעיקר?
ומה הכוונה ב”סביבה” ?
השמורת טבע שאתה מציין ליד קומילי זו שמורת פריאר?
לגבי השיט ב-backwaters די איבדתח את הידיים והרגליים. מאיפה כדאי להתחיל אותו והיכן לסיים? כמה זמן כדאי להקדיש לשיט?
למרות שאתה מציין כי נצטרך יותר משבועיים לנקודות שהמלצת, אני הבנתי את ההמלצות שלך כך:
וארקלה – 3 ימים
backwaters – יום ?
קומילי – יומיים כולל פריאר
קוצ’ין – יומיים?
למונאר אתה ממליץ לא להרחיק.
אז במה אתה ממליץ למלא את שאר הימים או שפיספסתי פה משהו?
-
תודה רוני.
האם המסלול חייב להיות מעגלי מבחינת טיסות הפנים? אם מתחילים בקוצ’ין ומסיימים בוארקלה אפשר לטוס חזרה למומבאי מנקודה יותר קרובה לוארקלה?
-
קאטה קאלי – ראיתי בחג דתי במקדש בוארקלה, על זה לתיירים רק שמעתי.
אני ממליץ אם אפשר, לראות את זה אותנטי, אם לא, אין לי מושג איך זה במקומות שונים.
השמורה ליד קומילי אכן פריאר.
אני מציע לטוס ממומבאי לטריבנדרום (השם ה“חדש” תירוואנאנאתיפוראם), משם לוארקלה, לאלאפוזה, “אוטובוס” (מעבורת) על הבקווטרס ובאוטובוס שמחכה מצד שני לקומילי.
מקומילי אוטובוס לקוצ’י (ארנקולאם).
מקוצ’י טיסה למומבאי.
קשה לי להתיחס לזמנים. בוארקלה הייתי 8 ימים מתוך 45 בדרום + שבוע במומבאי.
ובכל זאת אנסה לעזור.
וארקלה 3 ימים, יום למקדש העתיק +ים מדרום לצוק, יום למקדשים מצפון לצוק והאזור סביבם, יום לכפרי הדייגים.יש פעילויות שונות בערב כולל מופע קאטה קאלי.
נסיעה לאלאפוזה, יום או לילה , ברכבת לילה אני ממליץ על סליפר במחלקה שניה - ללא מיזוג! בראשונה המיזוג מקפיא.
בקומילי, יום לפחות לאחוזות תה וקפה וגן תבלינים אחד או יותר.
יום לשמורה.
תה, קפה ותבלינים אפשר לקנות בקומילי, בקוצ'י זה אולי יותר זול
אבל יש הרגשה טובה לתמוך במקומיים, מה עוד שבהשוואה לארץ אלה עדיין מחירים מגוחכים.
קומילי לקוצ'י - יום נסיעה.
קוצ'י, מיציתי בקצב האיטי שלי תוך 3 ימים, כולל ביקור בביתו של רופא שהכרתי בדרך, בטאמיל נאדו, באי היוקרתי ואלארפאדאם.מסעדות: אני ממליץ לאכול לפחות פעם אחת בוארקלה בדהבה ממזרח או מצפון מזרח לצוק.
האוכל לרוב צמחוני בלבד, יש מקומות שיש גם ביצים, הירקות והאורז מתבשלים בדוודים כל הזמן, לכן אין חשש מבחינת היגיינה.
חוץ מזה לחגוג על דגים בוארקלה, רואים בדיוק את הדג שבוחרים. ממליץ על ארוחת דגים אחת בכפר דייגים מצפון לצוק.
בקוצ'י ובאזור המזחים באלאפוזה רוב המסעדות תיירותיות או יוקרתיות (אבל לא ממש יקרות).
בקומילי לא נתקלתי במסעדות לא תיירותיות. -
-
לגבי צמחוניבקרלה, בניגוד לשאר הודו, כולל השכנים בטאמיל נאדו וקרנטקה, אוכלים גם בקר (באפאלו לא מקודש בניגוד לפרה).
הכי מעניין, בביקור לא מאורגן באחוזת תה לי קומילי, הכינו שם אוכל לחתונה בערב ולמחרת.
המשפחה מעורבת, קתולים והינדים והכינו שם רוטב לבריאני מבוסס על בקר.
-
תודה sailor
לגבי המסלול שהיצעת- שמתחיל בטרובנדרום ומסתיים בקוצ׳י- זה עקרוני אם עושים אותו בסדר הזה או הפוך?
אם אני מבינה וארקלה זו יותר עיירת נופש ואנחנו מעדיפים לסיים את הטיול ברגוע מאשר בעיר גדולה כמו קוצ׳י.
לגבי שיט ב-backwaters אני מודה שהצלחתי להתבלבל. לא הבנתי מאיפה כדאי להתחיל את השיט והיכן לסיימו.
האם מומלץ בית סירה כולל לינת לילה או שיט של כמה שעות? האם במהלך השיט עוצרים לירידה לחוף לטייל?
איפה היית ממליץ לשלב את מונאר במסלול? הנסיעה אליה ארוכה אבל נשמע לי מקום מאד מיוחד.
-
מספר הערות
וארקלה הינו צוק המשקיף לים,זה מקום מנוחה בטן גב,הים מסוכן לרחצה יש זרמים חזקים (מציע לך לחפש יותר חומר לגבי הרחצה בים)
הטיול שלכם כולו ברגוע ומנוחה ללא אתרים הודיים
הבקווטרס,ספינה נהרות,יש גם מקוצין,הספינה היא ל22 שעות,בשל גודלה לא נכנסת לתעלות הקטנות ששם מתנהלים החיים ויש צורך לקחת סירת משוטים
המלצתי,לקחת RESORT או HOMESTAY,ראי לינק מצורף
לסמן את המבוקש,מנסיון
https://www.makemytrip.com/hotels/alleppey-hotels.html
הייתי מוסיף יעד מדוראי ,מקדש Meenakshi,יומיים
טיסה מומבאי למדוראי ממדוראי יש רכבת לילה לקוצין (עוברת בוארקלה)
האוכל בדרום הודו כמעט לא חריף ושונה מצפון הודו
לא נכנס לחלוקת הימים/זמנים תמיד להשאיר גמישות
אשמח לעזור בפרטים נוספים אם יש צורך
-
אוכל לא חריף?
במסעדות תיירים מגישים צ’אטני קוקוס על יד האוכל והוא חריף למדי.
יש דהאבות שבהן האוכל חריף, אבל יש לציין שמי שאוכל בארץ חריף ברמה של אוכל ביתי תימני, תוניזאי, טריפוליטאי או מרוקאי לא ימצא אוכל ממש חריף בשום מקום בהודו.