אירלנד - חמישים גוונים של ירוק וקסם אחד שלא נגמר
-
חיכיתי להשוואה שלך בין אירלנד וסקוטלנד
אני טיילתי בצעירותי בסקוטלנד, ואחרי זה הגעתי לאירלנד, ואמנם מאוד נהנתי, אבל זכור לי שהרגשתי שאירלנד יותר מדי מגודרת ומיושבת, לעומת הפראות של סקוטלנד.. מצד שני, טיילתי אז בתחבורה ציבורית וכנראה לא הגעתי לכל המקומות היותר נידחים. כן אהבתי את הפאבים והמוסיקה והצבעוניות של הכפרים.
בקיצר, כנראה שנחזור מתישהו לאירלנד, כי היא כן מתאימה לסגנון טיול שלנו כמשפחה.. שוב תודה על על הסיכום הנהדר שלך.
-
לט איט – זה רק עניין של זמן עד שתגיעו לאירלנד, זה כל כך ברור לי ויהיה מאד מעניין לחוות אותה דרך העיניים שלך.
יעל – כל כך כייף לי ומרגש שהשלמת קריאה ואהבת את הטיול ואת הסיפור שלי, עוד הזדמנות לומר לך תודה על שהצתת אצלי מחדש את זיק אילרנד.
ולגבי המתבגרים – אחכה בסבלנות עד שיהפכו להרכב בוגר…
טל – איזה כייף שהגעת ושמחה מאד שנהנית כאן (כעת אלך לראות בפורום השני על מה את מספרת). יש כבר יעד לקיץ הבא, אבל יש עוד 11 חודשים עד שנגיע אליו…
דיאנה – אני בהחלט מסכימה איתך שאירלנד יותר מיושבת מסקוטלנד, או לפחות כך זה מרגיש, אבל זה מה שאהבתי אצלה, קצת חסרו לי בסקוטלנד העיירות החמודות….מעבר לזה, באמת שאת שתיהן אני אוהבת באותה המידה.
-
מיקוש היקרה בוקר טוב
מנצלת לילה לבן להשלמת הקריאה.
למרות מה שכתבת יל העיר דבלין
אני התלהבתי ממה שהבאת כאן.
אבל זה אולי כפי שכתבת עייפות החומר לאחר טיול ארוך. אם תשאלי אותי אני איני משאירה לסוף הטיול עיר גדולה כי אז אני מאבדת את הסבלנות אליה. לכן בוחרת אותה להתחלת הטיול.
ההתמודדות שלך עם המתבגרים לכל אורך הטיול היתה נפלאה וראויה להערכה.
לחיי הטיולים הבאים. היה כיף לקרוא את האשכול שלך!!!
-
תודה רבה רחל,
מקווה שהלילה תישני טוב….
את מעלה פה נקודה מאד מעניינית לדיון שאולי שווה לפתוח עליה דיון נפרד – האם בטיול משולב טבע ועיר כדאי לפתוח עם עיר ואז טבע או ההיפך.
אני מאד אוהבת ערים ורציתי להשאיר לי את דבלין כדובדבן שבקצפת, בסופו של דבר היופי של הטבע באירלנד מילא את כל הלב שלי ולא נשאר כמעט מקום לדבלין כך שבדיעבד, כנראה והיינו צריכים להתחיל עימה.
מצד שני, זה אפישר להרגע מההתרגשות העצומה של הטבע ולהוריד בהדרגה את דפיקות הלב, גם אם זה בא על חשבון ההתלהבות שלנו מדבלין.


-
סיכום סופיכל טיול אנחנו סוגרים בארוחה משפחתית בה אנחנו מסכמים את הטיול ובוחרים את נבחרי הטיול (ואני כבר מתחילה לתכנן בראש את היעד הבא).
אז ללא ספק אירלנד הייתה מעל לכל הציפיות אצל כל בני המשפחה, גם אלו שהגיעו נטולי ציפיות (ע’), גם אלו שבאו באנטי (המתבגרים) וגם אצלי שחיכיתי לה רבות.
היא נכנסה לנו עמוק ללב ובטוח עוד נחזור אליה.
וכעת למדדים:
המקום הראשון אצל המתבגר: הגלישה בים
המקום הראשון אצל ע’: הבית המדהים בדונגל והגלישה בים
המקום הראשון אצל המתבגרת: הקניות בפני’ס ודבלין…

המקום הראשון אצלי: טבעת קרי
ומה היעד המשפחתי לקיץ הבא?
משאירה לכם רמז בתמונה. נראה מי יגלה…

ונפרדת מאירלנד בשיר נפלא, אחד האהובים עלי:

-
ולסיום, אני רוצה להודות לכל מי שקרא והגיב, הפעם נהניתי מאד לכתוב כאן ולקבל תגובות רבות, זה נותן מוטיבציה לשתף, גם אם לפעמים זה מעייף.
אז תודה מכל ה
לכל המגיבים ובעיקר למשלחת האנגלו-סקוטית שתמכה בי מצפון מזרח.וגם להודות לבני משפחתי שלמרות שבזמן הטיול הם מאד דעתניים, רעשניים ואינטנסיבים, הם סה”כ נהנו מאד מהיעד והטיול והתנהגו לא רע, רוב הזמן….ובשאר הזמן סיפקו לי חומר לכתיבה פה ובבלוג…

אז נפרדת מכם, עד הפעם הבאה, בשיר תודה של להקה אירית בסרטון שצולם, כמובן, באירלנד.
-
עכשיו ממש סיקרנת אותי לגבי היעד הבא.. ואני די גרועה עם חידות.
התחלתי לבדוק איפה סקייפ יושבת
לוקסמבורג או אסטוניה.. נרכשה עי קרן קנדית? או שזה פשוט יותר, ואת מתכננת לחזור לסקאי בסקוטלנד?
-
מיקוש יקרה,
אני מאוד אוהבת את הדברים שאת כותבת כאן בפורום.
יש ערך מוסף להיות הפורום מקום לדיונים ולהרחבה, דברים שמעצם טבעם פחות באים לידי ביטוי בכתיבה בבלוג.
הנקודה לחשיבה שהעלתה רחל היקרה ומה שכתבת לגבי מקומה של דאבלין בטיול הזה כל כך מעניינת! אין לי תשובה כרגע, צריכה להתעמק בכך עם עצמי, אבל זאת בהחלט נקודה שצריך לחשוב עליה בהרכבת הטיולים הבאים.
שוב תודה רבה רבה, גם אם אינני נמנית השנה עם המשלחת האנגלו סקוטית.




אורנה
-
דיאנה – את דווקא טובה בחידות כי הצלחת לנחש היכן נטייל..אחת מהאפשרויות שבחרת נכונה...ואני אתן עוד רמז….זו מדינת אירויזיון….

אורנה – יש באמת ערך מוסף לדיונים בפורום, אבל זאת בהנחה שנצר דיון, שאנשים מגיבים, זה לא תמיד קורה..ולכן מדוה שאני מעדיפה לנהל דיונים בקבוצה הפיסבוק שלי, מצד שני השנה באמת הייתה כאן התעוררות מסויימת.
רוצה להודות לך באופן אישי שליווית אותי בטיול, גם במהלכו וגם כאן

-
וואו מיקה, קראתי ברצף, בלי להפסיק לשנייה...איזה יעד, אחד ה-יעדים ה-שווים והסיפור שלך כתוב נפלא, כל כך אוהבת את סגנון הכתיבה שלך, משעשע ולא מליצי.
מאד מעריכה אותך על ההשקעה – בכתיבה, בתמונות ובשירים.
שמחה שבחרת לספר את הסיפור כאן בפורום.
-
תודה רבה רבה עידית,
הסמקתי מהמחמאות

אולי את מנחשת מה היעד המשפחתי הבא שלי?

-
חח, בטח שירלי עם ידע האירוויזיון שלה ישר היתה יודעת.
אבל גם אסטוניה וגם לוקסמבורג זכו באירוויזיון, אבל לא נראה לי שיש מה לעשות בלוקסמבורג, אז אלך על אסטוניה..מצד שני, אסטוניה זו מדינת מזרח אירופה, ואיכשהו היה נראה לי שאתם פחות הלכתם על יעדים כאלה כמשפחה, לא?
-
גם אני מהמרת על אסטוניה.
-
דוז פואה דיאנה ועידית, אכן התשובה הנכונה היא אסטוניה.
אכן הילדים לא התלהבו ממזרח אירופה, אבל אני אוהבת מדינות שחיות על הקצה...

החלטנו ששנה אחד נהיה מול חופי האטלנטי ושנה אחרת מול חופי הבלטי..עד כה זה עבד מצוין…

-
הי וחג שמח מיכל,
קראתי עד הסוף, גם אותי דבלין ממש לא הרשימה בניגוד לאדינבורו או אפילו גלזגו שהתעוררה לחיים פתאום.
אני חושבת שההבדל בין סקוטלנד ואירלנד הוא קודם כל האנשים המקסימים של אירלנד. דבר שני סקוטלנד הרבה יותר נוחה לנהיגה מאשר אירלנד. באירלנד נתקלנו בכבישים הכי מסוכנים שראיתי (אולי קצת קומו) והם לא מוסדרים ומגודרים כל כך. לנסוע בגשם ובערפל יכול להיות די “מסעיר”.
בכל מקרה שתיהן נהדרות וניתן לחזור אליהן בכל זמן.
נשתמע בטיול הבא.
כמי.
-
מהמם!
I told you so
תראי את הסרטון לע’.
-
גם אני השלמתי סוף סוף את הקריאה בשרשור היפהפה הזה. מצטערת על האיחור - פשוט הייתי עסוקה עד מעל לראש בענייני אזור אחר באי הבריטי - דרום וויילס.

הנופים והצבעים באיים הבריטים נראים לי וריאציות על אותו הנושא, ולכן כנראה מאוד קשה לקבוע איפה עדיף. אני בעד לדגום את כולם.

אז שוב - תודב על סיפור מקסים ומושקע.
-
הייתה לי תחושה שזו תהיה אסטוניה…
אשמח לעזור אם תרצי, למרות שרק טעמנו ממנה ואני ממליצה עליה מאד, אהבנו את טאלין אפילו יותר מגדנסק.
-
כמי יקרה, תודה רבה על התגובה, מסכימה איתך מאד לגבי ההבדלים בין סקוטלנד לאירלנד
ג’ייד, הסרטון שצרפת נפלא והוא מתרחש ממש באיזור בו היינו
פסגות, איזה כייף שהגעת, לפעמים הכי טוב להגיע בסוף ולקרוא את הסיפור ברצף. מאחלת לך טיול מהנה בווילס, האיים הבריטים זו התמכרות, כך שיש מצב שבהמשך גם תבדקי את סקוטלנד ואת אירלנד…
עידית, תודה על ההצעה, בהחלט אעזר בך.
-
מיכל,
חזרתי ויש לי הרבה השלמת קריאה. שומרת לי לקרוא ושמחה שהספקתי להגיד לך תודה על השיתוף כשהאשכול עוד פה.
סופשבוע נעים
עדי