חידוש וויזה לארה"ב
-
שלום לכולם ושבוע מבורך,
אני בת 33 ובדיוק מסיימת לימודי תואר שני ועובדת כ4 שנים במקום עבודה. הייתי ביום חמישי (לפני יומיים) בשגרירות ארצות הברית בתל אביב. הגעתי לדלפק של תביעת אצבעות ונציגת הקונסוליה שאלה אותי מתי נגמרה לי הוויזה?(הוויזה הייתה ל10 שנים), אמרתי לה שלפני שנה (לפי מה שהיה רשום, כי הבאתי איתי את הוויזה שנגמרה), ואז היא שאלה מה מטרת הנסיעה? ועניתי : טיול. היא בדקה ואז אמרה שזה חידוש וויזה ואין צורך בראיון ושאפשר ללכת הביתה. היא לקחה את הוויזה שנגמרה ביחד עם הדרכון והתמונה. מרוב בלבול והתרגשות שאלתי אם קיבלתי ? והיא אמרה שתוך 10 ימים בערך תהיה תשובה. ואם תהיה בעיה אז יצרו איתי קשר. חייבת להגיד שלא הייתי בארצות הברית במהלך 10 השנים הללו (רק בטיול בת מצוה עם ההורים הרבה לפני) וכמו כן היא לא ביקשה שום טופס או תלושי משכורת או אישור ממקום העבודה. לא הבנתי מה הייתה הבעיה להגיד שהוויזה מאושרת או לא ?! לא מובן לי העניין.
שאלותי הן:
האם הוויזה מאושרת לדעתכם? אם כן אז לכמה זמן? והאם יש מצב שיאשרו לחצי שנה? – יש דבר כזה? או שהאישור המינימלי ביותר הנו שנה ומעלה? מה האופציות?
תודה רבה וסליחה על החפירה

-
זה הנהלים שלהם. מוזר או לא ברור, ככה זה. בכל מקרה, אנחנו יכולים רק לנחש בדיוק כמוך, לא להציע שום מידע קונקרטי מה תקבלי – הכי פשוט לחכות עוד 8 ימים ותדעי הכל.
-
אם לקחו ממך את הדרכון סימן שאישרו ויזה.
גם אני חידשתי ויזה בשבוע שעבר ולא נדרשתי להציג שום טופס.
ברגע ששמעה הפקידה שאני משאיר פה אשה וילדים מיד אמרה לי שזה מאושר ושהויזה עם הדרכון יגיעו אלי הביתה בתוך שבעה עד עשרה ימים.
ראיתי גם כאלו שסורבו ודרכונם הוחזר להם במקום.
ורק לדייק, לא יכול להיות שהיית בשגרירות בתל אביב משום שהשגרירות עברה לירושלים, שם הייתי אני…...
-
היי,
קודם כל תודה רבה על התגובה! ובכל אופן אני הייתי בשגרירות בתל אביב כמו עוד המון אנשים באותו היום, ושם בעצם היה אמור להתקיים הראיון ובסוף היא אמרה שזה חידוש.
-
פי הפרמטרים שציינת כנראה שקיבלת.
חשוב לזכור שהויזה אינה אישור כניסה אלא אישור להגיע לנקודת כניסה. קצין ההגירה יכול מנוע ממך כניסה במידה ויחשוד שמטרת הביקור אינה טיול.