ריו דה ז'נרו
-
היי לכולם! אני וחבר שלי נוסעים לברזיל וניהיה שם בזמן הקרנבל..
רציתי לדעת מאנשים שהיו בריו דה ז’נרו איפה הכי כדאי לקחת בית מלון/דירה?
קראתי שיש מקומות פחות מסוכנים כמו סנטה תרסה או חוף קובקבנה אבל אני רוצה להיות בטוחה כי אני ממש חרדתית בנוגע לבטיחות ולגניבות שם.
ועוד שאלה, אחרי הקרנבל אפשר לחזור ברגל אם בית המלון קרוב?
או שגם אז עדיף לא לקחת סיכון בללכת בחושך ולקחת מונית?
-
כדאי להיות בקופהקבנה, דווקא בזמן הקרנבל יש המון משטרה, והמון אנשים ברחוב גם בלילה.
הסמבטרון – שזה איצטדיון הסמבה, רחוק וצריך לקחת מונית. אם תשארי עד הסוף זה כבר 6-7 בבוקר, אז אור יום.
כדאי לקחת דירה (ולא דרך בוקינג)
-
לא עדיף מקום ליד הקרנבל במקום בקופקבנה?
ולמה לא דרך בוקינג? -
לעניין המיקום לדעתי לא, אבל אולי יש כאן אנשי ריו שיגידו לך אחרת.
בעניין בוקינג והדירה, נפלתי עם הנושא חזק, ורק אודות לישראלית מקסימה שחיה בריו, שמצאה לי ברגע האחרון דירה, לא מצאתי עצמי בברוך יום לפני תחילת הקרנבל.
אני הזמנתי חצי שנה מראש דירה דרך בוקינג, ובעלי הדירה ביטלו על דעת את עצמם את ההזמנה ואמרו שאין להם שום דירה חלופית. בוקינג היו בסדר גמור ומצאו לי חלופה רק שהיא הייתה יקרה ב800 ריאל מההזמנה המקורית וחדרון במלון ולא דירה.
-
שלום, מיכל...
בתור אחד שחי בקופקבנה ומוציא מכאן כל יום טיולים לכל רחבי ריו, אנסה לעזור לך ולכוון אותך על פי הניסיון ונקודת המבט שלי.
אני תמיד ממליץ לתיירים, בני משפחה וכל מי שמבקש עצה- להתאכסן בקופקבנה.
זו אחת השכונות המפורסמות בעולם, באים לכאן תיירים מכל קצוות תבל וזה מקום עם תשתית תיירותית מבוססת ומפותחת, עם פריסה רחבה של חדרי מלון ואירוח. המיקום מרכזי, נגיש וקרוב לכל מקום, זו גם אחת השכונות הבטוחות בריו, עם פרויקט שיטור נפלא. כל זה, עוד לפני שדיברנו על האנרגיות ותחושת החיים של קופקבנה, הצבעים היפים והנופים הקסומים, השמיים הכחולים והים המפעים...
זו אחת ההמלצות הכי חשובות שאני נותן ללקוחות פרטיים וקבוצות והפידבק שאני מקבל הוא תמיד חיובי. אני בעצמי בחרתי לגור בקופקבנה, אז זה אומר הכל.
אגב, סנטה תרזה מאוד יפה ושווה לבקר בה אבל אני לא ממליץ עליה מבחינת לינה ושהות, אלא אם כן רוצים להיות באותו מלון של ביונסה ואיימי ווינהאוס ולקבל יחס ושירות של כוכב (אבל את זה יש גם בקופקבנה פלאס, למי שרוצה)
.גם בהקשר של הקרנבל אני ממליץ להיות בקופקבנה. אמנם הקרנבל המפורסם שרואים בטלוויזיה עם תהלוכות בתי הספר לסמבה, מתקיים במרכז ריו, אבל הקרנבל האמיתי של העם מתרחש כל יום ברחובות, במגון שכונות. לטעמי, חלק מהתהלוכות העממיות (blocos de carnaval) השמחות ומהנות ביותר, מתקיימות בקופקבנה. ואלה שמתרחשות בשכונות אחרות, קל להגיע אליהן מהשכונה באמצעות המטרו (רכבת תחתית).
בזמן הקרנבל, כשאני מוציא לקוחות לתהלוכות ב- Sambódromo, הרכב או וואן אוספים מהמלון ולוקחים ישירות עד למקום המצעד, ללא שום בעייה. או שגם אפשר להגיע ולחזור עצמאית, בקלות, באמצעות המטרו, שבזמן הקרנבל פועל 24 שעות ברצף.
לגבי בטחון אישי, תקראי בבקשה שרשור שהיה כאן ממש לאחרונה בנושא:
https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1342953/start-0/
בעניין הזמנת מקומות לינה, אני תמיד ממליץ על מלונות או Airbnb ודומיהם, אבל בזמן אירועים מיוחדים כמו קרנבל, סילבסטר או אירוע בינלאומי רב משתתפים דוגמת האולימפיאדה וגביע העולם- אני מציע לתת עדיפות או לפחות קדימות לבתי מלון ולבחון מה ההצעות בתחום הזה.
הסילבסטר והקרנבל הם לא רק בשיא העונה התיירותית, הם השיא של שיא העונה.
בהתאם לכך, יש ביקוש עצום לשירותי תיירות ולצערי, לעיתים, אנשים מאבדים את הדעת תמורת בצע כסף (זה לא משהו שקורה רק בברזיל, כמובן). אבל תופעה שכיחה היא שבעלי דירות מחזיקים את ההזמנות סגורות עד לסמוך לארוע כדי לקבל הצעה כמה שיותר גבוהה על הנכס שלהם. אבל יש כאלה שגם משווקים את היחידות שלהם אבל בפועל לא סוגרים את ההזמנה, כך שאם מופיע לקוח שמציע יותר כסף- הם לא יהססו להפר את ההתחייבות שלהם ולהשכיר את הדירה למי שמשלם יותר.
כמובן שלא כולם כאלה ואני בטוח שהרוב הם אנשים טובים שניתן לסמוך עליהם. אבל מקרים כאלה קורים. בסילבסטר הקודם ראיתי זוג שהזמין דירה בקופקבנה וביום לפני (30 לדצמבר), בעל הבית ביטל את ההזמנה, אמר שהייתה טעות בסכום וכו' ולא עזרה התערבות של נציגי החברה. פגשתי את הזוג הזה בייאוש מוחלט, בוכים על השדרה, עם המזוודות לצידם. לשמחתי יכולתי לעזור להם בזכות קשרים והיכרות עם התחום אבל אני יכול להגיד לך שזה לא נעים ולא פשוט בכלל.
אם יש לכם כבר כרטיסי טיסה ותאריכים מדויקים, אני מציע לכם כבר לעשות הזמנה של חדר מלון ולהיות מכוסים, פנויים ורגועים לטפל בשאר הטיול.
קחו בחשבון שהטובים ביותר נתפסים במהירות, החל מחדרי לינה ועד למדריכים וחברות תיירות.
נכון, גם אם תשאירו הכל לרגע האחרון תמצאו מענה אבל גם הסכום יהיה מופרז וגם, סביר להניח, תישארו עם כל אותם נותני שירות שלא השיגו עבודה (דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי בתקופה שבין סוף השנה לקרנבל).
שיהיה המון בהצלחה, אם יש לך שאלות או זקוקה לעזרה והכוונה- אשמח לעזור
.לסיום, כמה תמונות יפות מההחיים והצבעים של ריו…

-
תודה רבה עזרת המון!
ברזיל המקום שאני הכי פוחדת ממנו ומאוד הרגעת אותי..
לא אכפת לנו לשלם קצת יותר על בית מלון ועכשיו אני גם יודעת שיותר עדיף בקופקבנה..
יהיה אכפת לך אם אני אשלח לך כמה שאלות בפרטי?

-
אני שמח שיכולתי לעזור ולהרגיע

בכיף, תרגישי בנוח לפנות בפרטי, בתיבת המסרים או דרך
ה-whatsapp:
5521995923539+
עמית.