פרנקפורט וסביבותיה
-
שלום לכולם,
אני עתיד להגיע לנסיעת עבודה בסוף החודש לעיירה ליד פרנקפורט (היינבורג) - כחצי שעה נסיעה מפרנקפורט.
אני מאמין שיהיו לי מספר שעות פנויות בכל יום - ימים עם הרבה אור. בנוסף, אני אהיה עם רכב.
אשמח להמלצות לאילו מקומות ניתן לנסוע בשביל שוטטות נחמדה של שעות בודדות. כמובן שהמקום חייב להיות קרוב (עד חצי שעה נסיעה )
תודה רבה
-
פרנקפורט וסביבותיהאתה יכול לבקר בוירצבורג
-
פרנקפורט וסביבותיהMainz מקסימה, גם Wiesbaden
קצת יותר רחוק - Heidelberg -
פרנקפורט וסביבותיהתודה על התשובות המהירות
וירצבורג רחוקה כשעה וחצי..
מיינץ - כשעה
וויסבאדן נראית כמו עיר עם מרחצאות בלבד.. או שאולי פספסתי? אני מחפש מקום נחמד לשוטטות
-
פרנקפורט וסביבותיההמרחק מהיינבורג לוירצבורג הוא 106 ק"מ בנסיעה דרך האוטובאן A3 שהוא בתיאוריה כביש מהיר (מאוד).
אולי יהיה לך יום עם מעט יותר זמן.
-
פרנקפורט וסביבותיהוויסבאדן עיר מהמהמת. לא רק מרחצאות. מידרחוב ענק,גנים,פארקים. עיר יפה מאוד. "בירת הסן"
-
פרנקפורט וסביבותיהאתה יכול לבקר גם בפרנקפורט עצמה

קרא כאן, מתגובה 6.
כמו כן, אני מצטרף להמלצה על וייסבאדן. עברנו בה מזמן בדרכנו חזרה מעמק הריין לשדה התעופה בהמבורג, עצרנו לשעתיים בלבד, והצטערנו מאד שלא התעכבנו יותר.
-
פרנקפורט וסביבותיהאתה יכול לבקר גם בפרנקפורט עצמה

קרא כאן, מתגובה 6.
כמו כן, אני מצטרף להמלצה על וייסבאדן. עברנו בה מזמן בדרכנו חזרה מעמק הריין לשדה התעופה בהמבורג, עצרנו לשעתיים בלבד, והצטערנו מאד שלא התעכבנו יותר.
-
פרנקפורט וסביבותיהתיקון, כמובן בדרך לשדה התעופה בפרנקפורט...
-
פרנקפורט וסביבותיהאפשר לעשות לשוט בנעימים בספינה לקלן, לסייר בעיר ולחזור ברכבת.
-
פרנקפורט וסביבותיהתודה רבה לכל המגיבים!
-
פרנקפורט וסביבותיההאם כדאי לדעתכם לנסוע למיינץ למספר שעות (במקרה הטוב) - נראה כעת שהיא העיר המעניינת הקרובה ביותר
-
פרנקפורט וסביבותיהמיינץ מקסימה.
אם אפשר לא לוותר על מוזיאון הדפוס. פתוח עד 17:00
-
פרנקפורט וסביבותיהשלום שוב,
אני מעלה שוב את הנושא (ותודה רבה לכל מי שהגיב ) משום שכעת השעה וקצת בערך הופכות לבערך יום טיול מלא שיתאפשר לי בסוף אותה שהות.
קראתי לעומק את סיפור הטיול של הנוסע המתמיד (ואוו, סחתיין על הפירוט) ועלה לי קצת התיאבון.
אז, בהתחשב בכך שיהיה לי כמעט יום מלא (הטיסה לארץ ב- 19:30 מפרנקפורט) ונקודת המוצא היא פרנקפורט אשמח להמלצות ליום טיול מלא.
מה הייתי שמח לראות?
עירה עתיקה, טירה מרשימה (מבפנים ובעיקר מבחוץ) ותצפית יפה על הריין ועל האיזור הירוק שמסביב.
מיינץ עונה על ההגדרות הללו?
רודשיים?
אוברווסל?
קובלנץ?
משהו אחר?
תודה רבה לכולם ויום עצמאות שמח
-
פרנקפורט וסביבותיהאנחנו בדיוק במצב כזה נסענו להיידלברג. יש שם טירה, יש שם נוף, יש שם עיירה מקסימה, יש שם נהר שנחמד לטייל לאורכו. יום שנהננו בו מאד
-
פרנקפורט וסביבותיהאפשרות אחרת - לנסוע לעיירה Rudesheim am Rhein, לעלות ברכבל לאנדרטת גרמניה, משם לנסוע לאורך הריין עד בכראך ולעלות ברגל למבצר למעלה.
לצאת מוקדם כדי שתעמוד בזמנים להגעה לשדה התעופה
אגב, מיינץ נחמדה אבל לא ממלאת יום שלם
-
פרנקפורט וסביבותיהאני הייתי נוסעת מפרנקפורט לגדה המערבית של עמק הריין, מטיילת קלות בעיירה Bacharach, עולה צפונה דרך oberwessel עד St Goar. סנט גואר היא עיירה מאוד מפורסמת, שנמצאת בדיוק מול צוק הלורליי המפורסם שהוא אטרקציה תיירותית שיש בה יותר רעש מאשר מהות. בסנט גואר יש טירה Burg Rheinfels, שהיא בגדול חורבה, אבל עם אוירה ונוף יפהפה על הריין. מסנט גואר הייתי לוקחת מעבורת ועוברת את הריין לצד השני, שם אפשר לעלות ברכב לראש צוק הלורליי, לחנות בחנייה של המלון שם ולראות את פסל פיית הלורלי המפורסמת, ואת הנוף היפה על הריין בצד השני. משם בחזרה לאורך הריין לפרנקפורט, ואם עוד נשאר זמן אפשר לעשות סיור קצר ברחוב הצר והתיירותי של רודסהיים.
-
פרנקפורט וסביבותיהעכשיו יש התלבטות "טובה"...
בין היידלבורג לבין איזור באכארך והסביבה.
תודה על ההמלצות וחג שמח
-
פרנקפורט וסביבותיהאגב, למי שיודע
בימים של חגים (public holidays) בגרמניה -
1. האם האתרים בתשלום סגורים או פתוחים?
2. האם הכבישים עמוסים יותר או פחות?
תודה שוב
-
פרנקפורט וסביבותיהאם אתה נוסע לעמק הריין, אל תוותר על העליה ברכבל לפסל גרמניה. הוא מדהים, ומיוחד. וגם הנוף משם נהדר. מעטים מכירים אותו והיו בו. לדעתי הוא שווה יותר מאשר צוק לורליי וסנט גוהר.
למיטב ידיעתי ונסיוני, פבליק הולידייז זה רק למשרדי ממשלה וכד', לא משפיע על זמני פתיחה של אתרים או מוזיאונים, אבל כדאי לבדוק באתר שלהם ליתר בטחון.