טיסה ראשונה
-
זה פעם ראשונה שאני מזמים לבד טיסה לא דרך סוכן או גוף שלישי,
יש לי כמה שאלות
עשיתי בדיקה מקיפה אודות הטיול לברצלונה מחירים וכו אבל כל אחד מראה משהוא אחר,
1 חוץ מהעלות על הטיסה והמלון כמה כסף אני צריך איתי?
2 איך אני נמנע מהוצאות מיותרות,
3 איך אני יודע שמה שהזמנתי מהאתר זה מה שאקבל, והאם יש הוצאות מיותרית נוספות על המלון איך אומרים הפתעות,
4מה זה טיסה לא כולל מזוודה
5 האם כדאי לקנות חבילה בנויה מארקיע משראר או אל על. ההצאה הכי זולה ל 7 לילות 6800 ש"ח מלון 2
למה אני צריך ביטוח טיסות ולמה מתאים לי דרך אשראי חנים
6
-
אתה טס לבד?
למה אתה קורא הוצאות מיותרות?
כשאתה מזמין חדר במלון באינטרנט באמצעות האתר של בוקינג , האתר של המלון כתוב לך מה התשלומים הנוספים שתצטרך לשלם במלון, לרוב יש איזה מס מקומי. תקרא את כל ההערות/אותיות קטנות.
שים לב שיש לפעמים מחיר שונה לחדר עם אפשרות ביטול של כמה ימים מראש או בלי אפשרות ביטול.
יש כיום אתרים שבהם יש השוואה של מחירים באותו מלון באתרים שונים.
לגבי חבילה שכוללת טיסה ומלון. תבדוק האם המלון שהם מציעים לך מתאים לך. תבדוק האם עלות הטיסה והמלון משתלמים לעומת הזמנות נפרדות?
בחברות תעופה רבות יש היום סוגים שונים של עיסקה. בכל אתר של חברה תוכל למצוא את האפשרויות.
למשל:
יש עסקה שכוללת רק טיסה במחיר בסיסי + תשלומים נוספים למזוודות ומושב נבחר.
תאריך טיסה ללא אפשרות שינוי במחיר נמוך יותר מתאריך ניתן לשינוי.
יש הגבלה במידות ומשקל התיק/ טרולי שאתה יכול לעלות למטוס.
עבור מזוודה שנשלחים לבטן המטוס יש תשלום נוסף.
אחרי שבחרת טיסה ומלון תעשה ביטוח בריאות שמכסה טיפול רפואי בחו”ל ומטען – שנגנב או אבד. יש הרבה חברות ביטוח עם הצעות שונות. יש אפשרות לביטוח גם של כרטיס הטיסה. ז”א שבמקרה שלא תוכל לטוס תקבל לפחות החזר חלקי של מחיר הכרטיס (על פי הפוליסה של חברת הביטוח מחזירים לך עלות כרטיס או חלק מזה במקרה שחס וחלילה בעית בריאות או מוות של קרוב משפחה מדרגה ראשונה מונעים ממך לטוס).
-
לגבי ביטוח לחו"ל יש איזה אפשרות ראיתי לעשות דרך הכרטיס אשראי, או בנפרד. כן לגבי המס המקומי ראיתי 3 יורו ליום
הדבר שלא הבנתי למה דרך חברות טיסה או סוכנויות נסיעות אני משלם כפול ונפרד אני פחות כמעט בחצי. יש קאצ או שזה ככה
לגבי הוצאות מיותרות הכוונה להפתעות תשלומים פתאומיים במלון או תוספות מלמד המס המקומי שזה שטויות.
-
גם כשאתה הולך לעשות קניות בשוק מחנה יהודה, כל סוחר מוכר לך עגבניה במחיר אחר.
אצל אחד- תקנה 1 ק”ג תשלם פחות
אצל השני- לא חשוב כמה תקנה-תשלם אותו דבר לעגבניה בודדת או 15 ק”ג
השלישי- מציע לך עגבניות כבר שנארזו מראש- ובמחיר קבוע.
הרביעי- מציע שאם תקנה גם עגבניה וגם מלפפון תקבל מחיר מוזל
החמישי- טוען שבגלל שעכשיו “סיפתח” של היום או “סופשבוע” המחיר נמוך יותר
וכן הלאה.
אתה אמור לדעת כמה עגבניות אתה רוצה בכלל- ולמשש את העגבניה, לראות שהיא בשלה אבל לא רקובה--- ומכאן לקנות אצל מי שנותן לך את ההצעה הכי נכונה וטובה לצרכים שלך.
ברור שסוחרי תיירות (סוכנים,חברות,מתווכים) מציעים הצעות שונות במחירים שונים- לא בהכרח מתאימות לצורך שלך.
למשל- “דיל” של טיסה ומלון עם חדר זוגי ל6 לילות במחיר X
אבל אתה רוצה רק 4 לילות בעצם, ובמלון אין ארוחת בוקר, ואולי אתה צריך חדר יחיד? או שהמיקום של המלון רחוק ממרכז העיר? או שהטיסה נוחתת בשעה לא נוחה לך וממריאה בשעה לא נוחה לך ותצטרך גם מוניות לשני הכוונים? וכן הלאה.
מעבר לכך- הדיל ללא אופציה שינוי וביטול מצידך.
אתה צריך ל”פרק” כל חבילה והצעה שאתה מקבל מול הצרכים שלך ומול פרטי החבילה עצמה.