כמה שאלות בנוגע לרוסיה
-
שלום,
ב12.11 אני מתכוון לנסוע לרוסיה לשבועיים ולפני שאני מזמין את הכרטיסי טיסה רציתי לדעת כמה דברים על המדינה המדוברת
1. האם זה מסוכן לנסוע בתקופה הנוכחית עקב המתיחות ביחסים בין ישראל לרוסיה?
2. זה נכון שאני צריך להראות להם מתי אני עוזב את המלון כדי שהם ידעו שאני מתכוון לעזוב את המדינה
ואם זה לא מספיק שאראה להם את הפרטי טיסה של החזור? כי אני מתכוון לחלק את הטיול בין מוסקבה לסנט פטסבורג וזה גם בעייתי לבקש אסמכתות מבתי מלון
3. קל או קשה לתמרן שם מבחינת שיח/תקשורת אנשים שם יודעים אנגלית ברמה בסיסית לפחות
4. רוסיה יקרה יותר או זולה יותר מישראל?
-
1- אני לא מוסמכת בנושא, אבל לי רוסיה מאוד נעימ.
2- מאיתנו לא ביקשו כלום.
3- בסנט פטרסבורג היה לנו יותר קל, יש שילוט באנגלית ולא נאלצנו להיעזר באנשים. במוסקבה המטרו ברוסית בלבד (נכון ללפני 10 חודשים), והאנשים קצת פחות דברו אנגלית, אבל אם מראים להם במפה קירילית מול אנגלית הם ישר עוזרים ברצון. במסעדות במוסקבה גם היה קצת יותר קשה מבחינת שפה אבל הכל אפשרי
4- זולה. מאוד. מאוד. -
שווה ללמוד את הכתב הקירילי לפני הנסיעה למוסקבה. אבל שמעתי שבגלל המונדיאל הוסיפו הרבה שילוט באנגלית.
לגבי העניינים הפרוצדוראליים, לא נתקלתי בשום בעיה (אבל מי שגר בדירה ולא במלון צריך לבצע רישום כלשהו אני חושבת).
-
מבחינת כתב- הורדתי אפליקציית מפה של המטרו עם שמות קירילים צמודים לאנגלית. ככה גם קל להתמצא (אם מתייחסים למילים בקירילית כמו ציורים- קל מאוד לקרוא אותם מהלוח הגדול, או לחילופין לעצור כל בנאדם ולהצביע לו על התחנה הרצויה במכשיר והוא ידע), והאפליקציה גם “מחשבת” לך אתהמסלול בלי שתצטרך לנבור במפות. כותב תחנה עליה וירידה והוא אומר איפה ומתי ההחלפות.
-
קודם כל תודה על המענה, מה שם האפליקצייה
-
לא מצליחה למצוא אותה באנגלית (כשאני הורדתי היא הייתה ככה) לכן השם ברוסית אז אצרף קישור להורדה:
https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.yandex.metr o
(אם תחפש yandex metro בחנות אפליקציות בטח תגיע אליה).
יש אפשרות להחליף ערים, יש אפשרות לחפש מסלול ואחרי שהוא נותן לך למטה את המסלול אפשר לגלול אותו כדי שיראה עוד אפשרויות (פחות החלפות, פחות זמן).
אחרי שבוחרים מסלול מציעה להעביר לקירילית כדי להשוות בזמן אמת לתחנות או כדי לקבל עזרה מהסביבה.