אב ובן EVEREST BASE CAMP תמונות בלבד
-

-

-

-

-

-

-
Wow איזה יופי. כיף לכם

-
תמונות מרהיבות! אשמח אם תשתף אפילו בקצרה קצת פרטים על איפה, מה ומי...
תודה
-
גילי היקר בוקר טוב!!!
איזה תמונות מדהימות. אין מספיק סופרלטיבים בעברית לתאר
את היופי שבכל תמונה ותמונה. זה WOW אחד ענק ושאפו ענק לך.
אין מצב שלא תכתוב על זה גם אם אין סיכוי שאגיע לשם בגלל הגבהים.
אז יאללה לעבודה ממתינה לסיפור מבית מדרשך.
רחל לבון
-
ואו ענק, פשוט אין מילים.
-
יפהפה!
מאד אהבתי את החיבוק ביעד.
-
בוקר טוב
חשבתי שיש מספיק אינפורמציה בפורומים ואסתפק בתמונות אבל אספר את הסיפור:ההצעה באה הבן שהיה בנפאל לפני שנתיים וכך לפני שנה החלה תוכנית אימונים שכללה ריצות,טיפוס הרים עם תיק שמכיל 12 ליטר מים וחדר כושר.הגענו לקמנדו דרך אתיופיה והודו.תחילת הטרק מתחילה בעיירה LUKLA אולם בגלל עננות לא היו טיסות מקטמנדו לLUKLA במשך 5 ימים בהם נסענו כל יום לשדה’’ת ממתינים עד 12 ואז מקבלים הודעה שהטיסות מבוטלות לאותו היום.את שאר הזמן ניצלנו לטייל בקטמנדו במקדשים וב PASHUPATINATH אתר שריפת גופות,בילינו הרבה בבית חב’’ד שם פגשנו צעירים,צעירים ברוחם והורים וילדיהם שמטיילים ביחד.קטמנדו מאובקת מפוייחת ורואים עוני רב,חנויות רבות של ציוד טיולים,הרבה זיופים במחירים טובים,אין סיבה לקנות בארץ אפשר לקנות הכל שם ולתת להם להתפרנס.חבר’ה שפגשנו בשדה’’ת חלקם עברו לטרק אחר בגלל לוחות זמנים,חלק עלו במסוק בעלות 350$ והיתר המתינו כמונו בסבלנות.מקץ 5 ימי המתנה טסנו ל LUKLA,ומשם החל הטרק.שום הכנה לא יכולה להכין לקושי בעליות והירידות בטרק.זה כמו שיני משור,תמיד עולים וגם יורדים ומדובר על מאות מטרים.הדרך עוברת גשרים רבים,עברנו דרך PHAKDING לנו ב MONJO ולמחרת המשכנו עד NAMCHE BAZAR בגובה 3444מ’.הגעתי בכוחותיי האחרונים כשעליי תיק במשקל 12 ק’’ג +3 ל’ מים.עשינו חושבים והחלטנו על המשך הטרק עם פורטר ששכרנו במקום בעלות 1600 רופי ליום כאשר הפורטר לן ואוכל בגסטהאוסים שאנחנו מגיעים אליהם ללא עלות.הגסטהאוסים בדרך בעלות בין חינם אם אוכלים שם את הארוחות ל 100-200 רופי ללילה לחדר זוגי,כאשר כל תוספת כגון ווייפיי,הטענת טלפונים,מקלחות על גז זה בתשלום.ככל שעולים בגובה מחירי המוצרים והמזון עולים,בקבוק מים בקטמנדו עולה 15 רופי בהרים 400-500 רופי.מה שעשינו מילאנו שלוקר של 3 ליטר במים ושמים כדור כלור על כל ליטר מים וכעבור חצי שעה המים מוכנים ללא ריח או טעם לוואי.ב NAMCHE BAZAR נפל יום כיפור וגם מומלץ להשאר עוד יום להסתגלות,הבן נח וצם ואני עליתי עם חבר’ה ישראלים שפגשנו וטיילנו איתם ל HOTEL EVEREST VIEW בגובה 3880,ממרפסת המלון רואים את שלושת ההרים AMA DABLAM 6812,LAHOTSE 8516,EVEREST 8848.למחרת המשך הטרק TENGBOCHE3860.LOBOCHE 4910.המשך הטרק ל GORAKSHEP בגובה 5180מ’.3 גסטהאוסים בלבד,מחירים ללינה 700 רופי ללילה חדר זוגי.יציאה מוקדם בבוקר לכיוון EVEREST BASE CAMP בגובה 5364 מ’.הליכה כ 3 שעות וחזרה כ שעתיים וחצי.גישה לאוהלי המטפסים עולה כסף אז ויתרנו.ואז החל המסע חזרה לכיוון LUKLA.
בגדול העלייה לקחה כשמונה ימים צריך לעשות עצירות להסתגלות לגובה,בין לילה ללילה מותר לעלות 500 מ’ בלבד,והירידה לקחה כשלושה ימים.
התנאים בחדרים טובים,מצעים חמים ונקיים,אין צורך לסחוב שק שינה.מבחינת אוכל יש מבחר וטעים,בבוקר אכלנו מוזלי,תה,טוסטים,בדרך עוצרים לתה עם עוגיות,כשמגיעים לכפר הבא אוכלים צהריים שזה בד’’כ דאלבאת,מרק עדשים ואורז ובערב אוכלים בצים,פסטות,טוסטים.לשתות לפחות 3 ליטר מים ביום,אם חשים בסימנים של מחלת גבהים לקחת כדורים ואם צריך לרדת בגובה ולנוח.
הטרק פיזי מאד,מומלץ לקחת פורטר ולטייל בנחת,להקשיב לגוף וללכת בקצב שלכם,אם צריך עוצרים למנוחה,מסדירים את הנשימה וממשיכים.פגשנו מטיילים מכל העולם,ילדים בני 7,8 עם הוריהם והודי בן 72 שהולך צעד צעד ויסיים בזמן שלו.
היה כייף ותודה לרועי הבן שלי

-
הר גבוה, עולם קטן..גיל, התמונות מרהיבות, ביחוד האחרונה עם השלט, אותה צילם בני נועם, שטיילתם איתו בקבוצה חלק מן הזמן!
אני מורידה בפניך את הכובע על שהשלמת את הטרק המפרק הזה.
כששומעים כמה הוא קשה גם עבור בחור צעיר בכושר טוב, מבינים את גודל ההישג.
בינתיים עד שנועם יחזור קיבלתי רק פיסות מידע ותמונות כשהתקשורת אפשרה, אז מעניין מאוד לקרוא גם את הזווית שלך.
תמשיכו לטייל ולחוות את העולם הגדול הקטן הזה

-
תמונות מרהיבות אחת אחת
כל הכבוד גם לך וגם לבן על היוזמה !
-
תמונות מדהימות! איזה כייף לכם, הלוואי שהילדים שלי יעשו איתי טרקים שיהיו גדולים.
עשיתי את הטרק של אנאפורנה (שנראה שהיה הרבה יותר קליל) והתמונות שלך מזכירות מאוד את נפאל שאני חוויתי..
-
תודה לכולם
אף פעם לא מאוחר לחלום ולטייל עם הילדים הבוגרים זו חוויה וזכות גדולה
אפשר רק להתקנא ולהעביר למחלקת פנטזיות.
שאפו
-
נמסטה
מסע נהדר, אני אהיה בו כבר בגלגול הבא

-
וואו, וואו, וואו!
כל הכבוד! גם אני מורידה את הכובע! אני חושבת שהחוויה מתעצמת כשזה אבא ובן.
והתמונות וואו התמונות….
-
אחד הדברים הכי מדהימים בעולם
ושניכם מדהימים לא פחות,מקווה להגיע לבייס קאמפ כבר כמה שנים ומקווה לעשות זאת גם מתישהו
נתתם לי הרבה נקודות למחשבה עם התמונות הללו
מאמין שנהניתם מאוד והתמונות פשוט מעלפות!!!